freethrow Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Kakve veze ima av sa levicom? Mislim da brkaš to sa neškolovanima, a to su najčešće desničari ako već koristimo tu zastarelu terminologiju...
DJ_Vasa Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 7 hours ago, Barkley#34 said: Tu, međutim, postoji par začkoljica. Kao prvo, ako se već teži EU, ne može se radikalno isključivati svaki stav koji se ne poklapa 100% sa mojim. Samo primera radi, ne može se nošenje propalestinskih zahteva nazvati idiotskim ako u toj istoj EU imamo npr. Španiju i Irsku koje na max drže palestinsku stranu ali to ne smeta ni njima ni ostalima da sednu i prodiskutuju to pitanje i sva ostala. U osnovi politike i same EU je traženje tačaka spajanja i postizanje makar minimalne saglasnosti. Nisu bitne zastave nego vidim tendenciju da su svi koji ne odgovaraju mom zamišljenom modelu odmah crni i ružni a ja ću uživati u svom samosažaljivom statusu neshvaćene manjine koja odapinje strelice na sve strane. Ukratko, polako sa osudama. Neka se promoviše i zastupa svoj stav ali neka se ima svest da postoji mnogo nijansi u drugim stavovima. Nije poenta u tome koga Irci ili Španci podržavaju, već u tome da u evropskoj zemlji ne možeš da nosiš zastavu Evrope, istovremeno i zastavu Evropske unije, ali se dozvoljava nošenje kojekakvih ruSSkih verzija Džizusa ili njihove krpe od zastave, pomenute palestinske i slično. Ako su već proklamovani ta minimalna saglasnost, tolerancija i tako dalje, nešto mi se čini da Azija ima primat nad Evropom. Moram priznati da nešto i ne verujem u bajke da bi ta EU baš toliko našetila studentskom pokretu zbog nežnih nacoških dušica. Ako im nisu smetale dimije, fesovi, marame za glavu i slično, iako se zna šta svaki pošteni nacoš organski ne podnosi, onda ne bi trebalo da im smeta ni plava zastavica sa zvezdicama. Čak i u prvom članu ustava, na koji se sveti plenumi stalno pozivaju, lepo piše da je Srbija zasnovana na „načelima građanske demokratije, ljudskim i manjinskim pravima i slobodama i pripadnosti evropskim principima i vrednostima". Edited 2 hours ago by DJ_Vasa
Issey Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 8 hours ago, DJ_Vasa said: Opozicija koja zastupa pro-EU stavove može da se ujedini i da dobije glasove, mada jeste evidentno da će imati manje glasova nego što bih voleo. Takva opozicija je jedini mogući korektivni faktor nepostojećoj listi jer računam da vladu neće moći sami da sastave, a u tom slučaju će većinski partner morati da sluša i ovog manjeg, pa da na osnovu toga i deluje. Ne mogu da navedem ime nijedne stranke koja bi sama to mogla da ostvari, već samo koalicija, i to kao korektiv potencijalne buduće vlade. Zastupala je ova ista opozicija EU stavove i 2016. godine, a i kasnije, pa si redovno pišao po njoj na starom i ovom novom forumu sa par drugara. Te nemaju program, te ovo te ono... iako je i tad u piku psihove vladavine (dok je glumio stabilokratiju i dolazile pare sa svih strana) bilo jasno da ta opozicija nema šanse da ga sruši, čak ni ujedinjena... ali ste je gazili valjda za svaki slučaj... E sad ti je ta ista opozicija OK... čuj korektivni faktor buduće vlade... u momentu kad se pojavila neočekivana snaga, čak i za hulju, koja je krvarila u borbi protiv njegovog mafijaškog sistema i pobrala simpatije minimum 60% stanovnika ove napaćene zemlje... koji su u njima videli nadu da se skloni sekta koja je već sad ukanalila sledeće 3 generacije minimum... i potpuno zaslužila šansu da diktira uslove za sledeće izbore, tim pre što su tanane dušice (kao što si ti bio uostalom) godinama pljuvale sve stranke i političare koji su pokušavali da se bore protiv hulje... bili su više nego neuspešni, tačno, ali su pokušavali... ali zlobna i nažalost uspešna mantra "svi su isti" se duboko ukorenila u narodu, i ljudi više nisu hteli političare... znam bar 10 bivših huljinih glasača koji su ukapirali kuda ovo ide i koliko je zlo, i glasali bi jedino i isključivo za studente, a nikad za bilo kakve političare i opoziciju... studenti su to skapirali i zato i jeste ovolika tvrdoglavost oko mešanja stranaka i političara (koja naravno i meni smeta od prvog dana), ali nažalost nema druge ako hoćemo da skinemo zlo... nikakvi programi tu više nisu bitni, ideologija još manje... program i cilj je jedan jedini - da probamo da skinemo mafiju ujedinjeni, hrabri i odlučni, pa ćemo da vidimo kako dalje... meni je to dovoljno, jer su se kvalifikovali za taj stav krvareći ovo vreme i izgubivši godinu, vreme i novac dok su trajale blokade... neki su čak bili i u pritvoru... znači izgubili su nešto lično svoje u toj borbi, dok većina lidera stranaka koji sad hoće da iskoriste tu njihovu borbu nisu uložili ništa svoje lično, ni krv ni znoj... čast izuzecima... bio bih licemer da sad glasam za koalciju Đilas, Ponoš, Ćuta i Aleksić... Ima svako pravo na svoj stav, da bira za koga će da glasa, ali mi je dosta licemerja više od smatrača sa strane koji su pričali jedno pre 7 godina, a sad pričaju drugo... i to nekako uvek ide više u korist hulje nego onih koji se protiv njega bore... možda je taj stav bio i opravdan 2017. godine, ali sad kad je ovaj uveo Severnu Koreju ovde, glasam za korektivni faktor (slično kao glasam za SPO 2000-te) je ono baš BS stav... tako će i da prođe ta opozicija koja bude išla samostalno, kao statistička greška koja neće preći cenzus, pa će biti "korektivni faktor" za vučića da nas još jednom pokrade i skupi više glasova da dobije izbore... neki od njih su već radili za vučića, pa im ne bi bio problem da to urade ponovo... to bi bilo super da mi imamo vremena za zajebanciju, pa da se najzad za sva vremena odvoji žito od kukolja na opozicionoj strani... ali nemamo ga i ti sledeći izbori su tad ili nikad da se ovi sklone... to su jedino skapirali DS i ZLF, a koliko vidim pojedini stranački aktivisti koji su krvarili sa studentima, sad napuštaju stranke i stavljaju se u njihovu službu... jedini ispravan stav, a ovi koji ne kapiraju istorijski trenutak kao Ponoš, Đilas, Jovanović i ostali... pa ko vas jebe gospodo... i vreme je za političku penziju... Ja sam prvi branio opoziciju godinama, glasao za njih na svakim izborima protiv hulje... ma glasao bih za random semafor u centru grada protiv mafije... ali sad kad se pojavila ovakva snaga koja je ozbiljno uzdrmala sistem koji je 13 godina radio samo na otimanju države i iznošenju para... pa jebeš semafor onda... Da me ne shvatiš pogrešno... ne pišem ja sve ovo da bih te ubedio da glasaš za studentsku listu, naprotiv... nego samo da napomenem licemernost takvog stava... Edited 1 hour ago by Issey 3 5
freethrow Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Upravo, Issey objasnio. Pa ima bre i nas idiota koji smo jebeni članovi jebenih opozicionih stranaka pa ćemo glasati samo za studentsku listu. A to pljuvanje ranije, to je posebna priča. 2
DJ_Vasa Posted 44 minutes ago Posted 44 minutes ago 52 minutes ago, Issey said: Zastupala je ova ista opozicija EU stavove i 2016. godine, a i kasnije, pa si redovno pišao po njoj na starom i ovom novom forumu sa par drugara. Te nemaju program, te ovo te ono... iako je i tad u piku psihove vladavine (dok je glumio stabilokratiju i dolazile pare sa svih strana) bilo jasno da ta opozicija nema šanse da ga sruši, čak ni ujedinjena... ali ste je gazili valjda za svaki slučaj... Zastupala ih je na papiru, a u praksi ih je mrzelo da se prošetaju i do prve strane ambasade, ali to se promenilo. U poslednje vreme su pomerili dupeta i počeli da se pojavljuju u Briselu, premda nedovoljno, što jeste bitan pomak u odnosu na period kada im se celokupna aktivnost svodila na besmislene šetnje oko praznih institucija tokom vikenda. E, pošto su pomerili dupeta i promuvali se po Briselu, konačno su počeli da rade ono što im je u opisu posla. Više njih je i otvoreno reklo da NIS treba nacionalizovati, čime bi se odsekla pupčana vrpca sa kremaljskom bandom, što je takođe plus. Ako ćemo pravo, osvojili su i mesta na više do sada lokalnih izbora, pri čemu rezultet i nije loš, a osvojili su ih jer su i na lokalu pomerili dupeta i počeli da rade svoj posao. Ako izuzmemo sitnicu da sam im čak i dao glas na poslenjim izborima, bez obzira na to što nisu imali ni pomake koje sam upravo naveo, evidentno je da sukonačno počeli da rade svoj posao, mada bi trebalo da ga intenziviraju. Quote E sad ti je ta ista opozicija OK... čuj korektivni faktor buduće vlade... u momentu kad se pojavila neočekivana snaga, čak i za hulju, koja je krvarila u borbi protiv njegovog mafijaškog sistema i pobrala simpatije minimum 60% stanovnika ove napaćene zemlje... koji su u njima videli nadu da se skloni sekta koja je već sad ukanalila sledeće 3 generacije minimum... i potpuno zaslužila šansu da diktira uslove za sledeće izbore, tim pre što su tanane dušice (kao što si ti bio uostalom) godinama pljuvale sve stranke i političare koji su pokušavali da se bore protiv hulje... bili su više nego neuspešni, tačno, ali su pokušavali... ali zlobna i nažalost uspešna mantra "svi su isti" se duboko ukorenila u narodu, i ljudi više nisu hteli političare... znam bar 10 bivših huljinih glasača koji su ukapirali kuda ovo ide i koliko je zlo, i glasali bi jedino i isključivo za studente, a nikad za bilo kakve političare i opoziciju... studenti su to skapirali i zato i jeste ovolika tvrdoglavost oko mešanja stranaka i političara (koja naravno i meni smeta od prvog dana), ali nažalost nema druge ako hoćemo da skinemo zlo... nikakvi programi tu više nisu bitni, ideologija još manje... program i cilj je jedan jedini - da probamo da skinemo mafiju ujedinjeni, hrabri i odlučni, pa ćemo da vidimo kako dalje... meni je to dovoljno, jer su se kvalifikovali za taj stav krvareći ovo vreme i izgubivši godinu, vreme i novac dok su trajale blokade... neki su čak bili i u pritvoru... znači izgubili su nešto lično svoje u toj borbi, dok većina lidera stranaka koji sad hoće da iskoriste tu njihovu borbu nisu uložili ništa svoje lično, ni krv ni znoj... čast izuzecima... bio bih licemer da sad glasam za koalciju Đilas, Ponoš, Ćuta i Aleksić... Da bih odgovorio na ono o korektivnom faktoru, moram prvo da kažem kako gledam na opoziciju i na studentski pokret. I na jedne i na druge gledam kao na potrošnu robu, npr. duksericu, toster, telefon, upaljač ili sijalicu. Hajde da ih uporedim sa izanđalom duksericom: iako više ne liči ni na šta, u njoj se ne može otići ni do trafike, a da izgledaš iole pristojno, može se upotrebiti za krečenje stana ili neke slične poslove, tek toliko da zaštiti od prljanja. Možda nije za neke ozbiljnije stvari, ali će na sebe primiti kreč i biti korisna. Ja i dalje ne vidim neki veći potencijal u njima, osim da budu korektivni faktor, u smislu da budu jezičak na vagi koji bi sprečio razne lomparoide i slične. Kada bi ta famozna lista postojala i rekla bar nešto u smislu hoće li da nastave sa pridruživanjem EU ili će da nas zajebavaju sa Kosovom do sudnjeg dana, mnogima bi bilo lakše da prelome. Pridruživanje EU ne gledam kao pitanje ideologije, već kao pitanje spoljnopolitičke orijentacije. Nije u pitanju pokret koji konstantno forsira marksizam, srbovanje, kurcovanje i palcovanje pa da govorimo o ideologiji jer je zaista nisu otovreno objavljivali. Quote Ima svako pravo na svoj stav, da bira za koga će da glasa, ali mi je dosta licemerja više od smatrača sa strane koji su pričali jedno pre 7 godina, a sad pričaju drugo... i to nekako uvek ide više u korist hulje nego onih koji se protiv njega bore... možda je taj stav bio i opravdan 2017. godine, ali sad kad je ovaj uveo Severnu Koreju ovde, glasam za korektivni faktor (slično kao glasam za SPO 2000-te) je ono baš BS stav... tako će i da prođe ta opozicija koja bude išla samostalno, kao statistička greška koja neće preći cenzus, pa će biti "korektivni faktor" za vučića da nas još jednom pokrade i skupi više glasova da dobije izbore... neki od njih su već radili za vučića, pa im ne bi bio problem da to urade ponovo... to bi bilo super da mi imamo vremena za zajebanciju, pa da se najzad za sva vremena odvoji žito od kukolja na opozicionoj strani... ali nemamo ga i ti sledeći izbori su tad ili nikad da se ovi sklone... to su jedino skapirali DS i ZLF, a koliko vidim pojedini stranački aktivisti koji su krvarili sa studentima, sad napuštaju stranke i stavljaju se u njihovu službu... jedini ispravan stav, a ovi koji ne kapiraju istorijski trenutak kao Ponoš, Đilas, Jovanović i ostali... pa ko vas jebe gospodo... i vreme je za političku penziju... Nije ovo fudbal pa da kažemo da je neko juče navijao za Zvezdu, a sutra za Partizan, već politika, koju treba gledati pragmatički, a ne vezivati se za opciju X ili Y. Ako si primetio na početku ovog posta, pohvale koje sam uputio opoziciji su veoma škrte, a namerno sam više puta upotrebio formulaciju da su pomerili dupeta, a ne da su postali aktivniji i slično. Iz toga se ponovo vidi da ih gledam kao izanđalu duksericu koja može da nečemu posluži. Mogu čak i da ponovim da npr. Ćutu smatram desničarskim kretenom, Ponoša propalim đeneralom propale vojske, ali i takve treba iskoristiti. Ako već sisaju državnu sisu i zarađuju novac od onoga što im ne dajemo svojom voljom, neka posluže nečemu, pa makar i statirali u kukuruzu. Bolje i to nego da sede u nekoj kancelariji i prde u dalj.
Recommended Posts