Jump to content

Recommended Posts

Posted

Sada je stvarno momenat da se neko pojavi, ali ne da stane uz studente nego ispred njih. I svemu tome da se prikljuce oni, plus gradjani.
Neka stranka, organizacija, grupa ljudi, sta god. Treba nam neko a utisak je da nema ko, jer su svi postali lako potkupljivi, vrlo verovatno su uvek i bili. Ali posledice ce biti ovo sto gledamo svaki dan i gore.
Ne mozemo da cekamo da ovaj napravi kiks i zameri se onima spolja, nece to uraditi, potrebna je snaga iznutra, u nasoj zemlji.
Ne mogu da verujem da smo prepustili deci i zenama da budu u prvim redovima ove borbe sa radikalskom vlascu.
Sramota je sta smo kao drustvo dozvolili. Sve je ovo posledica loseg obrazovanja.  
Ne moze borba protiv ovakvih da se vodi po drustvenim mrezama, potrebna je ulica i neko da to organizuje na pravi nacin.
Cak i kada dodje dan i ovi izgube izbore, nece mirno prepustiti vlast, nadam se da vam je to jasno. Vec vidjeno.
Neki su davno upozoravali, ali vecina nije marila.

• Like 3
  • Thanks 1
Posted
4 minutes ago, Bode said:

Neka stranka, organizacija, grupa ljudi, sta god.

Jedan od razloga zašto sad ciljano hapse studente i đake je upravo to da potkopaju najorganizovaniju grupu koja se pojavila u Srbiji u poslednjih desetak godina a da nije mafija. Znaju da nema ni stranke ni drugog vida organizacije koji bi uspeo da opstane čvrst nakon ovoliko udaraca ovih osam meseci, žele da opet fragmentiraju proteste i pasivizuju mlade ljude. Nakon zoga bi svaki izbori bili samo formalnost. Nema nikog drugog, novog, samo da se skupe na gomilu sve grupe koje se bore protiv režima, građani uz njih i nastaviti sa otporom.

• Like 13
Posted (edited)

Nema nista od toga, govedima na rogove se ne ide. Najbolje bi im bilo da daju ispite i sklone se sa ulice za neko vreme. Zdravi da su, nek spasu sta imaju.

a ove tzv "sto žele da uče", treba da zaobidju dok su u boxu u svom Ćacilendu, za čitav krug-godinu.

Edited by Janne240
Posted
23 minutes ago, Barkley#34 said:

Jedan od razloga zašto sad ciljano hapse studente i đake je upravo to da potkopaju najorganizovaniju grupu koja se pojavila u Srbiji u poslednjih desetak godina a da nije mafija. Znaju da nema ni stranke ni drugog vida organizacije koji bi uspeo da opstane čvrst nakon ovoliko udaraca ovih osam meseci, žele da opet fragmentiraju proteste i pasivizuju mlade ljude. Nakon zoga bi svaki izbori bili samo formalnost. Nema nikog drugog, novog, samo da se skupe na gomilu sve grupe koje se bore protiv režima, građani uz njih i nastaviti sa otporom.

Glede ovoga što si rekao, odmah se setim da je prvo što je žvalonja uradio kao koordinator službi je temeljno razvaljivanje svih navijačkih tribina po Srbiji. Sve je iskalkulisao u ludoj glavi, baš zbog ovog sada. Da danas studenti imaju podršku bar 2 solidne ekipe po Beogradu spremne za ozbiljno peglanje i razvlačenje murije, do sad bi pizdun odleteo onim Falkonom za Dubai. 

• Like 3
Posted

Jel ostao neko u vojsci sa integritetom i časti da povede jednu brigadu na Beograd, i da sa tenkom sa ralicom poravnja onaj ćacilend i pohapsi bagru.

Da li ima neki novi Simović, ili se samo čekaju kvadrati za 500 evra.

• Like 2
Posted (edited)

7 minutes ago, 40Wins said:

Jel ostao neko u vojsci sa integritetom i časti da povede jednu brigadu na Beograd, i da sa tenkom sa ralicom poravnja onaj ćacilend i pohapsi bagru.

Da li ima neki novi Simović, ili se samo čekaju kvadrati za 500 evra.

Da li si ti, covece, normalan ?

Edited by Spooky
  • Like 2
Posted (edited)

Cemu ova depra, niste ocekivali da hapsi decu? To smo znali od prvog dana, i govorili smo da ne sme to da radi jer ce pola Srbije da izadje na ulice. Evo nam prilike, sapleo se, sad je nas potez. Ako ne izadjemo znaci da kao drustvo zasluzujemo Vucica, pa makar bilo to iz pasivnosti ili lenjosti.

Edited by diego
Posted
1 hour ago, Bode said:

Neki su davno upozoravali, ali vecina nije marila.

Bi sad nismo budni.

Poltronizam.

Nepotizam.

Mitomnija.

Poricanje i ne priznavanje odgovornosti.

Infantilnost.

To je Srbija.

Nakon Vučića slavićemo, a rađaće se noci Vučić, jer Srbinu je slađe da ga lažeš nego da mora da se menja.

• Like 3
Posted
1 hour ago, Janne240 said:

Nema nista od toga, govedima na rogove se ne ide. Najbolje bi im bilo da daju ispite i sklone se sa ulice za neko vreme. Zdravi da su, nek spasu sta imaju.

a ove tzv "sto žele da uče", treba da zaobidju dok su u boxu u svom Ćacilendu, za čitav krug-godinu.

Izvinte, a sa cime se ide na volovske rogove? Koliko se razumem, ide se, tamo gde korida nije zabranjena, macem.

Da li ste razmisljali sta je buducnost ovih mladih ljudi nakon ovih 8 meseci? U Srbiji, gledace im  i u krajnike kad budu trazili posao a dobiti ga nece. Da odu van zemlje? Nece ih niko, odijum prema migrantima postaje zarazan, videli smo to nekoliko puta u 20 veku, u ovakvim krizama,  nacionalizmi rastu, drustva se zatvaraju u vlastite interese. Studenti su sve stavili na jednu kartu jer znaju da nazad nema. Traume koje dozivljavaju vec 8 meseci ce ih obeleziti za ceo zivot. Njihova budicnost je u nasim rukama, da se ne lazemo, oni su sve dali, a mi? Po ko zna koji put pisem ovu recenicu: Srbija, majka, jede svoju decu. Demantujte me, volela bih jako da nisam u pravu.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted (edited)
26 minutes ago, fishV2 said:

Drugari izdvojte 2 minuta i ispostujte ekipu koja se iscimala za ovo

Nije za nas u Srbiji, samo za dijasporce, naravno, prvo sam potpisala pa tek u komentarima videla za koga je. 🥺

Edited by Pletilja
  • Love 2
Posted
2 hours ago, 40Wins said:

Trudim se da uvek pisem hladne glave, nisam nista pisao posle 15. marta i Vidovdana, uvek se malo iskuliram dan dva. 

Ja sam trenutno toliko besan i mrzim njega, da bih pristao da Drazin unuk postane predsednik, da se Drazi podigne spomenik ispred Palate Albanija i himna izmeni u Morem plovi jedna mala barka, samo da vidim njega, vucicevica, spodobu, vulina i dacica kako placu. 

Pristao bih bilo ko da ga skine sa vlasti, nema vise nikakve ideoloske borbe u meni, samo licna mrznja prema svakom ko bije decu i narod. 

Ja se isto trudim da ne pišem. Prošetam se do moje raskrsnice kad se blokira, blejim sa klincima, nebitan doprinos kao doprinos, no za ovo mislim da grešiš. Mislim da je ovo lažna dilema - ne moramo da prihvatamo nacionalističku ikonografiju i rečnik u borbi protiv zla. Neka protestuju i oni, neka rade i oni, svaka im čast, ali ne treba nam ništa od njihove ideologije. Pogotovo kada se zna su ovi protesti naglašeni antiEU - zašto bismo onda bili pro Wagner i mračnjaštvo?

Posted
2 hours ago, Barkley#34 said:

Nema nikog drugog, novog, samo da se skupe na gomilu sve grupe koje se bore protiv režima, građani uz njih i nastaviti sa otporom.

Ako aludiras na opoziciju, kakva jeste, kljakava i bezmuda, odmah da ti kazem, ovaj glas dobiti nece. Srecom, pa deca imaju neke druge planove.

Posted (edited)
4 minutes ago, Rex said:

Ja se isto trudim da ne pišem. Prošetam se do moje raskrsnice kad se blokira, blejim sa klincima, nebitan doprinos kao doprinos, no za ovo mislim da grešiš. Mislim da je ovo lažna dilema - ne moramo da prihvatamo nacionalističku ikonografiju i rečnik u borbi protiv zla. Neka protestuju i oni, neka rade i oni, svaka im čast, ali ne treba nam ništa od njihove ideologije. Pogotovo kada se zna su ovi protesti naglašeni antiEU - zašto bismo onda bili pro Wagner i mračnjaštvo?

Budi onda ćaci i uživaj

Edited by Perkos2
  • Tuzno 3
Posted
33 minutes ago, Pletilja said:

Izvinte, a sa cime se ide na volovske rogove? Koliko se razumem, ide se, tamo gde korida nije zabranjena, macem.

Da li ste razmisljali sta je buducnost ovih mladih ljudi nakon ovih 8 meseci? U Srbiji, gledace im  i u krajnike kad budu trazili posao a dobiti ga nece. Da odu van zemlje? Nece ih niko, odijum prema migrantima postaje zarazan, videli smo to nekoliko puta u 20 veku, u ovakvim krizama,  nacionalizmi rastu, drustva se zatvaraju u vlastite interese. Studenti su sve stavili na jednu kartu jer znaju da nazad nema. Traume koje dozivljavaju vec 8 meseci ce ih obeleziti za ceo zivot. Njihova budicnost je u nasim rukama, da se ne lazemo, oni su sve dali, a mi? Po ko zna koji put pisem ovu recenicu: Srbija, majka, jede svoju decu. Demantujte me, volela bih jako da nisam u pravu.

To ce valjda oni da demantuju, malo taktike i strpljenja i pametnog manevra, kad stvari ne idu bolje je i pametnije uraditi, valjda su oni ta pametna buducnost. 

Naravno da nema nazad, ali govedina je dva poluvremena vec dinstana, produzeci su valjda ovo sad a penale bi nazalost mogli da plate na neiskustvo.

Posted

Ovo nije produžetak, ovo je završetak. Hulja je očajan i ne zna šta više da radi. Moje viđenje na raskrsnice gde sam ja bio, je da murija nema cojonas da bilo šta radi ako smo mi stariji u grupi. Znači, generacijo diži guzice iz fotelja i izlazi zbog sebe, zbog dece i sada već unuka!

Čuvajmo jedino što je svetlo u ovoj našoj zemlji, a to su mladi neiskvareni ljudi!

Odoh ja opet na Autokomandu.

Pumpaj!

• Like 5
  • Love 7
Posted

Koja stoka. 

Pravnici, u slucaju da neko fizicki zaustavi ovog sociopatu u pokusaju otmice (jer ovo jeste otmica sve dok se sociopata ne legitimise), a posle toga se ipak ispostavi da jeste policajac, da li moze da odgovara za napad na sluzbeno lice ili slicno? Mogu da pretpostavim kako bi se sve to zavrsilo sa nasim sudovima u praksi, ali zanima me sta u teoriji kaze zakon. 

• Like 3