Jump to content

Recommended Posts

Posted

Kada je Kostunica bio protivkandidat Milosevicu nisu to objavili do poslednjeg trenutka. Sto vise lica da se vrti i sto kasnije da se objavi lista, mislim da bi bio bas tezak autogol da se lista predstavi rano, to moze samo da odvrati ljude od glasanja, nikako da doprinese necemu.

Cak taj Svinjformer argument je najmanje bitan, opoziciono biracko telo nije monolitno i uvek ce svako naci nekoga ko mu smeta, sto vise vremena bude imao da razmislja o tome, to ce podrska opadati.

• Like 14
  • Thanks 1
Posted

Ne mogu da nadjem tvit, parafraziram:

Stvarno je Aco uspeo što niko nije, Zemunci traže da se poštuje zakon.

Takodje i na spoljnopolitičkom terenu, Kolumbija traži da se poštuje zakon.

• Ha-ha 11
Posted
9 minutes ago, Clash said:

Ne mogu da nadjem tvit, parafraziram:

Stvarno je Aco uspeo što niko nije, Zemunci traže da se poštuje zakon.

Takodje i na spoljnopolitičkom terenu, Kolumbija traži da se poštuje zakon.

Trim čovek, ovde prdi Stambol smrdi!

Posted
5 minutes ago, JohnnyDragon said:

Klosari koji su slavili 4% ne bi da se odreknu poslanickih mesta .

Studenti su im rekli da se ne odriču poslaničkih mesta u pozivu da ne učestvuju u radu skupštine. 

• Thanks 1
Posted

Narod je mnogo probuđeniji nego što je bio. Sad sam skoro siguran da su sledeći izbori kraj diktatora, jedino što on to može dosta da odugovlači.

Upali smo bili u neku apatiju neko vreme, mnogo ljudi nije ni izlazilo na izbore, a što je još gode nisu reagovali na krađe. Ovo sad je buđenje nacije i zaista sam ponosan.

• Like 3
  • Thanks 1
Posted
47 minutes ago, NMX said:

GuxIK87XUAAR0eH?format=jpg&name=medium

u što deponija :classic_love:

NIje ovde samo deponija, štošta ima na ovoj fotografiji, razne simbolike.

Na vrhu zastave Srbije, zatim  najbolji poslovi u Srbiji, stranka i članstavo u SNSu, pa onda drugi najbolji posao u Srbiji, gradnja, koju predstavljaj ova agencija za nekretnine.

Zatim ispod zastava smeće, pa onda dole na zemlji djubre i u daljini EXIT.

• Like 1
Posted
2 hours ago, McLeod said:

Kada je Kostunica bio protivkandidat Milosevicu nisu to objavili do poslednjeg trenutka. Sto vise lica da se vrti i sto kasnije da se objavi lista, mislim da bi bio bas tezak autogol da se lista predstavi rano, to moze samo da odvrati ljude od glasanja, nikako da doprinese necemu.

Cak taj Svinjformer argument je najmanje bitan, opoziciono biracko telo nije monolitno i uvek ce svako naci nekoga ko mu smeta, sto vise vremena bude imao da razmislja o tome, to ce podrska opadati.

Nisu objavili do poslednjeg trenutka ko je kandidat, ali se znalo ko je alternativa Milosevicu i ko su ljudi koji stoje iza DOS-a.

Mi jos uvek nemamo konkretnu političku opciju koja će izaći na crtu Vučiću. Imamo samo Studente kao kolektivistički entitet.

Nije mi ideja da nešto sad preterano insistiram, možda grešim, ali mislim da bi za taj deo, uslovno receno neopredeljenih, značilo da se krene sa konkretnom kampanjom i pre nego što budu raspisani izbori

Al ajde, videćemo.

• Like 2
Posted

@nemanjaol

I ja mislim da je najpametnije da se konkretna imena sa studentske liste drze u tajnosti do pred same izbore, iz vise razloga.

Prvo, jer je za rezim ta studentska lista nevidljivi neprijatelj, fantom, nesto mitsko cega su oni prestravljeni jer ne mogu da urade ispitivanje javnog mnjenja pa da znaju kako stoje, koje spavace da aktiviraju sa koliko procenata, da li da idu zajedno sa sps jer su upitni za cenzus itd. Kao do sada sa nemestenim kontrakandidatima kada su imali autoput.

Zato i nema vise kurcenja ocete li izbore, evo vam izbori. Umesto toga muk i strah.

Drugo jer im treba ostaviti sto manje vremena za pretnje, ucene, kapuljase, toplog medijskog zeca i sve sto ostalo ide uz to a sta su kolege iznad mene vec pominjale.

Za vecinu ljudi dovoljno je znati da je izbor izmenju njih i nas, tj Sns-studentska lista.

Neka vlast mozga bez strategije sto duze ko im je protivnik, a na toj listi moze biti puno potencijalnih imena, od intelektualaca, sportista.

Neki moji predlozi bi bili rektor Djokic, Jovo Bakic, Bodiroga, Nemanja Vidic, Stimac (ako mora jer ima muda), policajac koji je razotkrio Jovanjicu, Aleksandar Obradovic-Krusik, jedan ili dva studenta.. Ako takva lista ne osvoji preko 2 miliona glasova, onda ova zemlja i nije vredna za spasavanje.

Uostalom sama imena nisu ni toliko bitna, toj listi bi cilj bio samo da se oslobodi zemlja, nakon toga sredjivanje birackih spiskova i priprema normalnog terena za demokratske izbore za recimo godinu dana. Dovoljno je samo jednom da padnu da bi im se oduzele sve poluge kojim dobijaju izbore i brod bi potonuo sam od sebe, a pacovi bi se razbezali.

• Like 8
Posted

Izlaznost ponovo kida i kako stoje stvari, biće najmanje na nivou one od 8. juna (oko 350 glasača).

Pao mi je na pamet scenario da bi sekta mogla da natera deo svojih sigurnih birača da glasaju za famoznu rusku listu, kojoj je falilo nekih 45-50 glasova za prolaz (ako se dobro sećam) i tako obezbedi jedan mandat. U tom slučaju bi ostale liste imale sličan broj glasova i isti broj mandata, što znači da bi po niškom receptu obezbedio većinu. 

Inače, dosta je napeto oko biračkog mesta. Došla je još jedna grupa krimosa a sa druge strane su lokalci. Izgleda da se namerno nije išlo na to da dođe veći broj ljudi sa strane kao podrška opoziciji kako ne bi vlast mogla da iscenira sukobe sa njima ali da su lokalci spremni.

• Like 2
Posted

Ako moze neko iz BG da prenese nekom Zboru ili studentima da se proba malo sa  pesackim prelazima u BGH2O.

Da i ponos Mordora malo oseti volju naroda.

• Like 2
Posted

Kljuc izbora pored uslova su dijaspora i manjine( pogotovo mladi do 30 35g koji ne smeju glasati za svoje tradicionalne stranke).

U oba fronta maksimalna izlaznost mora biti, tu ima ogromnog potencijala.

Posted
6 hours ago, mrd said:

Imam ja još neke recepte, ali jer u pravu 4umas da ti ne treba ovde da bude.

Na sva pitanja o receptima može napp ili da otvorimo topic.

Ja nikada nisam bio agresivan čovek ali ovi kriminalci bude emocije u meni. ❤️

Ceo zivot mirna ko bubica, cak mi je i pogled bio onako, teleci, nikad opsovala osim kad odvalim palac na nozi jer sam smotana. Danas, psujem kao madjarski kocijas i ono malo damskog sto je draga maman uspela da namala na mene - oduvano vetrovima zivota u Srbiji. I nije mi zao. Lako cu ja da budem dama kad sve ovo prodje.

• Like 1
  • Love 1
  • Tuzno 1
  • Pumpaj! 1
Posted

Evo upravo o tome i pricamo. Kad urade tako nesto marginalnom liku za njih realno, ko zna na sta su spremni za nekog ko prestavlja egzistencijalnu pretnju po njih sa liste.