MilošVB Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 3 minutes ago, fillam said: Here comes the sun.. Bukvalno nisu mogli naći studente koji više liče na Bitlse. 3 3
Son_of_a_gun Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 2 hours ago, fancy said: Jel može malo pojašnjenje ovoga? Nisu izašli na protest jer nema - murije?!? Ako sam dobro shvatio išli su po PS-u, prijavljen protest koji mora(?) da obezbjeđuje policija jer se radi o blokadi glavne saobraćajnice. 1
Kooineeperk Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 18 minutes ago, MilošVB said: Bukvalno nisu mogli naći studente koji više liče na Bitlse. 'el ovaj sto glumi Lenona maknuo odelo Hrkalovicaciki? 1 5
Drug Crni Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 30 minutes ago, Barkley#34 said: Koliko vidim, neki poslanici ZLF su u Kosjeriću. Jesu, ali nema masovnosti sa naše strane i eto odmah nepoznatih lica u crnim majicama i sa kačketima, koji sede nadomak bm. Ja ne očekujem preokret, ali ovo je opet onaj ambijent koji njima odgovara. BTW - ja sam na forumu bio taj koji je pisao o "ravnoteži nemoći" i činjenici da nijedna strana nema izlaznu strategiju. 4
Pletilja Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 15 hours ago, freethrow said: @mrd molim te briši postojeći i nemoj da dodaješ više recepata za salate ovde, pls Sho? Imam sve sto treba u shpajzu, zlu ne trebalo, ne moram da googlam kad pozelim da salatu zafrljacim na policijsku maricu. Dotle je doslo. baba anarhista, kako to apsurdno zvuci, taman kao i zivot u Srbiji. 1
fancy Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 39 minutes ago, Son_of_a_gun said: išli su po PS-u, prijavljen protest koji mora(?) da obezbjeđuje policija jer se radi o blokadi glavne saobraćajnice. Da, da, ima smisla, to je to... mi koji nismo organizatori zaboravljamo te detalje
DameTime Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Još malo o policiji - svako ko prihvata ove kolege je direktni saučesnik. I svaki policajac koji nije dao otkaz posle svega što im je naređeno da rade sugrađanima koje bi trebalo da štite, direktni je saučesnik. 11 1
Plavi Dres Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 40 minutes ago, Drug Crni said: Jesu, ali nema masovnosti sa naše strane i eto odmah nepoznatih lica u crnim majicama i sa kačketima, koji sede nadomak bm. Ja ne očekujem preokret, ali ovo je opet onaj ambijent koji njima odgovara. BTW - ja sam na forumu bio taj koji je pisao o "ravnoteži nemoći" i činjenici da nijedna strana nema izlaznu strategiju. To je i moje mišljenje. Ovakav razvoj događaja, naizgled paradoksalno, iznenadio je obe strane.
mrd Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago (edited) 2 hours ago, Clash said: Tu je većina njih ali u masi. Poenta je da oni nisu birani da bili u masi, mi ostali smo za to, oni su birani da budu vidljivi. I da vode narod i društvo. Ima tu tanka linija šta je zastupanje narodne volje. Slažemo se ovde 100%, samo nas očaj goni da učinimo što bolje. Edited 11 hours ago by mrd 1
mrd Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 39 minutes ago, Pletilja said: Sho? Imam sve sto treba u shpajzu, zlu ne trebalo, ne moram da googlam kad pozelim da salatu zafrljacim na policijsku maricu. Dotle je doslo. baba anarhista, kako to apsurdno zvuci, taman kao i zivot u Srbiji. Imam ja još neke recepte, ali jer u pravu 4umas da ti ne treba ovde da bude. Na sva pitanja o receptima može napp ili da otvorimo topic. Ja nikada nisam bio agresivan čovek ali ovi kriminalci bude emocije u meni. ❤️ 1
mrd Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Ovo što im bacaju pare mi je super stvar. Meni se dopada. Neka panduri zarade malo, dosta su dobijali mito.
McLeod Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 1 hour ago, Drug Crni said: Jesu, ali nema masovnosti sa naše strane i eto odmah nepoznatih lica u crnim majicama i sa kačketima, koji sede nadomak bm. Ja ne očekujem preokret, ali ovo je opet onaj ambijent koji njima odgovara. BTW - ja sam na forumu bio taj koji je pisao o "ravnoteži nemoći" i činjenici da nijedna strana nema izlaznu strategiju. Ovo sto gledamo su pata karte. Ali i sa tim moze da se pobedi. Sve odlicni predlozi na ovoj strani btw. Dodao bih da su mobilne blokade vrlo ucinkovite ako imas 1000-2000 na raspolaganju. Zandarmeriji treba bar sat vremena da reaguje. Cim se pojave pokupis se sa te raskrsnice i za dva sata se pojavis na drugom mestu 4
Drug Crni Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Izlaznost u Kosjeriću do 10h mnogo veća nego 08.juna. Pretpostavljam da su izveli sve njihove odmah na glasanje, ne znam kako drugačije objasniti trend?
nemanjaol Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Ono u Kosjeriću izgleda jezivo. Sličnu ideju su imali i sa onim u Novom Sadu juče, ali im nije uspelo. Iako je nama ovde odavno poznato da živimo u autokratskom režimu koji samo što nije posao otvorena diktatura, indikativan je trend da i režim sve više pribegava ovoj otvorenoj diktatorskoj simbolici. Do sada to nisu radili u tolikoj meri jer im je bilo važno da za što više ljudi ostane iluzija neke normalnosti približavamo se tački preloma. Inače sve više razmišljam da bi, nezavisno od toga da li će biti raspisani izbori, početkom jeseni trebalo predstaviti studentsku listu i za to upriličiti jedan veliki skup. Alternativa režimu mora polako da krene da dobija konkretne obrise i lica. Takođe mislim da bi studentska kampanja trebalo da paralelno promoviše desetak lica kampanje i da ih koristi za različite publike/kanale komunikacije. 5
robespierre Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 3 minutes ago, nemanjaol said: Inače sve više razmišljam da bi, nezavisno od toga da li će biti raspisani izbori, početkom jeseni trebalo predstaviti studentsku listu i za to upriličiti jedan veliki skup. Alternativa režimu mora polako da krene da dobija konkretne obrise i lica. Takođe mislim da bi studentska kampanja trebalo da paralelno promoviše desetak lica kampanje i da ih koristi za različite publike/kanale komunikacije. To je poslednje što treba da urade dok ne bude sigurno da će izbora biti. Koliko sutra bi u svim propagandnim glasilima izašle fotografije kako na Slaviji polno opšte sa kopitarima, daleko bilo neki medicinski kartoni ako ih imaju i tako svakog dana narednih X meseci. 5 1
MilošVB Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 3 minutes ago, robespierre said: To je poslednje što treba da urade dok ne bude sigurno da će izbora biti. Koliko sutra bi u svim propagandnim glasilima izašle fotografije kako na Slaviji polno opšte sa kopitarima, daleko bilo neki medicinski kartoni ako ih imaju i tako svakog dana narednih X meseci. Kažeš kao da je to nešto loše 3
nemanjaol Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 9 minutes ago, robespierre said: To je poslednje što treba da urade dok ne bude sigurno da će izbora biti. Koliko sutra bi u svim propagandnim glasilima izašle fotografije kako na Slaviji polno opšte sa kopitarima, daleko bilo neki medicinski kartoni ako ih imaju i tako svakog dana narednih X meseci. Pa šta? Tim ljudima koji veruju informerskim bljuvotinama ionako nema pomoći, a isto će se desiti kad god imena budu bila objavljena. Ja mislim da je važno da studentska lista jasno pokaže i da ljudima viziju za neko bolje sutra koja nije isključivo zasnovana na pljuvanju Vučića i SNS-a. Odnosno treba naći šta su pitanja koja su važna onom delu biračkog tela koje apstinira, ili onima koji su kao neodlučni, ali na kraju zaokruže sns zbog ideje stabilnosti i nekog ekonomskog napretka. Nije trivijalan broj onih koji gunđaju na proteste i blokade zato što ne mogu na posao, zaglavljeni su u saobraćaju, smanjuje im se kvalitet svakodnevice itd, a, bar deklarativno, ne podržavaju SNS. Mislim da je jasno da se mora malo zahvatiti i iz tog bazena da bi došlo do pobede. 1
Barkley#34 Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 24 minutes ago, Drug Crni said: Izlaznost u Kosjeriću do 10h mnogo veća nego 08.juna. Pretpostavljam da su izveli sve njihove odmah na glasanje, ne znam kako drugačije objasniti trend? Do 12 sati je glasalo 240 birača, 55%. Ukupno ih je 434. Sns uglavnom istera svoje ranije na glasanje, a verovatno su još neki poranili da izbegnu incidente predveče. Na poništenim izborima je opozicija imala 220 a sns 125 glasova. Teško je očekivati preokret da će opozicija uspeti da uzme dovoljno glaova za pobedu ali zanima me koliko su glasova esenesovci još uspeli da kupe, koliko da uplaše i da li će se izlaznost približiti onoj od pre par nedelja. Otprilike još 110 ljudi treba da glasa da bi se izlaznost izjednačila. 1
robespierre Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Imao sam tačno nula posto sumnje da ćeš da nastaviš da dalje objašnjavaš taj suludi predlog. Pokušaj da zamisliš šta znači da ti i cela tvoja porodica prolazite taj teror mesecima. Da ti neko tako tako provlači sestru, devojku, majku. Ili kako bi se one osećale da tako o tebi pišu, prave specijalne emisije. 1
nemanjaol Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 3 minutes ago, robespierre said: Imao sam tačno nula posto sumnje da ćeš da nastaviš da dalje objašnjavaš taj suludi predlog. Pokušaj da zamisliš šta znači da ti i cela tvoja porodica prolazite taj teror mesecima. Da ti neko tako tako provlači sestru, devojku, majku. Ili kako bi se one osećale da tako o tebi pišu, prave specijalne emisije. Pa naravno da je to užasno, ali nažalost to je nešto što će svako ko prihvati da se nađe na toj listi morati da prođe, dosta njih za koje znamo da će tu biti već i prolaze. To na kraju dana već godinama trpi toliko omražena i pljuvana opozicija. Moja poenta je da je to nemoguće izbeći, a da je za kampanju potrebno više od 45 do 60 dana od momenta kada izbori budu i zvanično raspisani. I ne vidim šta je loše da dodatno objasnim svoj predlog, valjda smo ovde da razgovaramo?
Chaos Is Me Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Svinjformer redovno plaća po presudama za povrede časti i ugleda. Doduše, našim parama. 2
Kooineeperk Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Sto se Kosjerica tice, tesko je ocekivati ikakvu promenu koja bi preokrenula ukupan rezultat, pogotovo zato sto je to BM na kome je opozicija vec ubedljivo pobedila. Da je bilo vise opozicionih lista koje su zavrsile ispod nekog cenzusa pa da se napravi neka matematika i preraspodele glasovi tada bi mozda imalo neke sanse, bez toga tesko. Pogotovo sa ovom represijom, zastrasivanjem koje se desava u Kosjericu i oko BM. Nemam sumnje da je hulja upregnuo sve sto je mogao da osigura pobedu pa cak i da pojaca svoj rezultat, da bi posle mogao da izadje i hvali se. Da je bilo ponavljanja na vise mesta, bilo bi neke sanse. 1
Barkley#34 Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 15 minutes ago, nemanjaol said: Ja mislim da je važno da studentska lista jasno pokaže i da ljudima viziju za neko bolje sutra koja nije isključivo zasnovana na pljuvanju Vučića i SNS-a. Odnosno treba naći šta su pitanja koja su važna onom delu biračkog tela koje apstinira, ili onima koji su kao neodlučni, ali na kraju zaokruže sns zbog ideje stabilnosti i nekog ekonomskog napretka. Davanje vizije je jedna stvar jer je tu reč o merama i vrednostima a produžavanje perioda tokom koga će kandidati biti tranžirani je nešto drugo. Pitanje je koliko njih to može da izdrži a pored toga i sa naše strane bi bilo cepidlačenja oko svakog imena. Ne treba s tim žuriti. ............. Inače, apdejt za Kosjerić kaže 247 glasača do 13h. Očekivano je usporila rast izlaznosti. 4
Don Dusko Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 3 minutes ago, Chaos Is Me said: Svinjformer redovno plaća po presudama za povrede časti i ugleda. Doduše, našim parama. A je li moze veca kazna za to?Ako vec redovno placaju? 1
Recommended Posts