Jump to content

Recommended Posts

Posted

Vaso, hvala na svemu, al od cele tvoje priče nema ništa jer vidim samo pametovanje. Ajmo Vaso na čelo kolone, pa da im pružiš primer kako bi ti to rešio, koji god da je tvoj način. 

• Like 1
Posted
9 minutes ago, JohnnyDragon said:

Izbori u ZA i Kosjericu su mu takođe pokazali da ima većinu i kad su svi protiv njega, i što je lude, vecinu vecu nego ranije.

Ne, nisu to pokazali.

10 minutes ago, JohnnyDragon said:

da, možete spočitavati što šta ljudima koji su skinuli Zlobu, ali znaš šta? To su bili ti ljudi.

Danas nema tih ljudi,  tih mudonja, tih vidri.

Danas nisu to ti ljudi .

Ah što volim bežanje od kosovskog mita ali izmišljanje nekih drugih, kada to odgovara.

Slobu su skinuli izbori a zatim dogovori sa službama, vojskom i policijom kada su videli da Sloba nema više većinu i kuda duva vetar. Sve ostalo je bilo samo pravljenje scenografije za tu promenu vlasti, bez želje da umanjim hrabrost onih ljudi koji su došli spremni na sve i hrabrost onih koji su to pripremali. Da je Sloba mogao da izvede kordone sa slobodnom voljom da rade šta hoće, vodene topove i posle tenkove, bila bi masa žetava uz mali građanski rat. Mnogo veće peglanje sa pandurima je bilo 9. marta ali pošto je izostalo gore nabrojano, jer nije bilo realno da ga bude, rezultat je bio kakav jeste.

• Like 5
  • Thanks 2
Posted
3 minutes ago, DameTime said:

Joj, što volim ovo pametovanje izdaleka...

Izdaleka se bolje vidi ...

Nas profesor filozofije nam nabije knjigu na oci svojevremeno I kaže: --pročitaj mi sta piše...

-Pa ne vidim..

-Naravno,  preblizu si, ali kad odaljis,  onda ces da vidis jasnije.

😉

• Like 1
Posted

Šta je tačno rekao? Ovaj cinizam kojim se maskira nezadovoljstvo jer režim nije srušen sa tri protesta nije čak ni zabavan.

I ovo odustajanje od utakmice na poluvremenu, opraštanje od foruma, borbe i države je baš onako zrelo i doprinosi zajedničkom cilju. Meni nije srušen nikakav sneško, nastaviću da doprinosim najbolje što mogu. I ako niste primetili, svi se trudimo.

• Like 4
  • Love 1
Posted
1 minute ago, Papanikolesku said:

Vaso, hvala na svemu, al od cele tvoje priče nema ništa jer vidim samo pametovanje. Ajmo Vaso na čelo kolone, pa da im pružiš primer kako bi ti to rešio, koji god da je tvoj način. 

Mani te kafanske fore jer zna se ko i kako može da nešto predvodi.

A ako imaš neki argument kojim pokazuješ da nisam u pravu, samo izvoli.

Posted
5 minutes ago, Barkley#34 said:

Slobu su skinuli izbori a zatim dogovori sa službama, vojskom i policijom kada su videli da Sloba nema više većinu i kuda duva vetar. Sve ostalo je bilo samo pravljenje scenografije za tu promenu vlasti, bez želje da umanjim hrabrost onih ljudi koji su došli spremni na sve i hrabrost onih koji su to pripremali. Da je Sloba mogao da izvede kordone sa slobodnom voljom da rade šta hoće, vodene topove i posle tenkove, bila bi masa žetava uz mali građanski rat. Mnogo veće peglanje sa pandurima je bilo 9. marta ali pošto je izostalo gore nabrojano, jer nije bilo realno da ga bude, rezultat je bio kakav jeste.

Zlobu skinuli izbori?aaSto ovog be skinu izbori, brat pokrao vise izbora nego svi ostalo od 89 ja ovamo, i niata...Znaci, nisu to ti ljudi,  nije ta raja više.

Druga stvar-  koja je svrha onda ulice kad nemaš miŝice za to? A nemaš ni karte?

Niti je to Norveška pa kao da oni osete društvenu/institucionalnu odgovornost, nego Srbija.

Posted (edited)
10 minutes ago, DJ_Vasa said:

Mani te kafanske fore jer zna se ko i kako može da nešto predvodi.

A ako imaš neki argument kojim pokazuješ da nisam u pravu, samo izvoli.

Recimo da mi je pun kurac svih koji bi uradili bolje, pametnije, koji secirate svaki potez i kritikujete, tražite greške, defetišete pa nam jel, tako rušite sneška; i na kraju poentirate sa hvala na svemu, al od vaše priče nema ništa. Jer u vaše vreme su bile vidre, ljudine, mudonje a toga sada nema. 

Edited by Papanikolesku
Posted

Cak i da ima vise ljudi spremnih na radikalizaciju, ne vredi to previse ako ne postoji jasan cilj i organizacija.

Ovako samo bude malo makljanja bez neke jasne ideje, najebe desetinak ili stotinak ljudi i ide se kuci.

Nadam se da necemo svi kolektivno da se ispumpamo kao balon od sutra.

Posted
14 minutes ago, JohnnyDragon said:

Izdaleka se bolje vidi ...

Nas profesor filozofije nam nabije knjigu na oci svojevremeno I kaže: --pročitaj mi sta piše...

-Pa ne vidim..

-Naravno,  preblizu si, ali kad odaljis,  onda ces da vidis jasnije.

😉

Isto tako, ako se previše udaljiš, vidiš samo selektivno. Najbolje je da čovek bude fleksibilan, da zna kada da se udalji, a kada približi.

Posted

Ja ovde vidim deo ljudi koji je apsolutno nesposoban za kompromis sa bilo kakvim političkim stavovima koji za jotu odudaraju od njihovog. Kompromis upravo znači da ni jedna strana koja na njega pristane ne može biti u potpunosti zadovoljna. Neumoljiva istina je da ukoliko se ne pristane na kompromis sa desničarima od skidanja ove vlasti na izborima, a i nikako drugačije, nema ništa. Ako niste spremni na kompromis makar budite pošteni i recite neću sa desničarima po cenu da Vučić ovde vlada doživotno umesto što čitamo jedne te iste isprazne floskule, mnogo reči da se ne kaže ama baš ništa.  

• Like 14
  • Thanks 3
Posted
3 minutes ago, JohnnyDragon said:

Pa dobro, šta se ljutiš kad je tako😅

I mi bi voleli da je drugačije. 

Gde su sada, i šta rade, jesu li se smanjila ta muda s godinama? Ili su oni svoju bitku već dobili, a sad je na studentima da dobiju svoju i sve ono što ste im ostavili u zaostavštinu? 

Posted
29 minutes ago, Eddard said:

Pogotovo kad ga lečite sirupom od bokvice i sokom od kurkume...

Znači sve u svemu, opet prdež u čabar. Neka, Srbijo, polako, imaš vremena, tek je 2025.

Poenta je da ga nismo lečili nikako, tamo od 2012-2018, kad nije bio u terminalnoj fazi. Dok su otimali državu, i gradili mafijašku strukturu, ciljano i planski. E kad su sve oteli, preuzeli, zarobili i kad je đavo odneo šalu, mi smo se setili da se ozbiljnije bunimo. I ne bi ni od toga bilo ništa da se nisu studenti uključili. 

Čitam po tviteru i forumima, a i dosta ljudi u RL priča kako je gotov, kako se raspada i kako nije pitanje da li će, nego kad da ode sa vlasti? Nisam pesimista po prirodi, ali pitam odakle optimizam? 99% vlasti u svetu pada kad im na ulicu izađe milion ljudi kao 15.03. (što je za Srbiju ogroman broj).. Ili posle svih onih afera i nadstrešnice, sem ovde i još par zemalja u svetu... Pa odakle taj optimizam da je pitanje vremena? Na kojim to izborima hulja pada? Pošto ne ulici ne može. Jel na onim gde u jednoj zgradi od par spratova ima prijavljeno 600 stanara? Ko brani izbornu volju i kako? 

Super je optimizam i loženje, ali mi smo Belorusija... Ako studentska lista bude pretnja mafiji na izborima, biće zabranjena... Itd... I šta mi radimo onda? Odakle optimizam? 

• Like 1
Posted (edited)

Sada su 60+ uglavnom,  nemaju više zavidne motoričko-trkačke veštine😃

Ali brate dragi ako vole ljudi danas da prosetaju, kače malo na insta, pa lepo,fino zaista, ali nemojte misliti da takve stvari obaraju sa vlasti istočnjačke satrape.

Meni je divno da ima takve energije ali ja bih takvu energiju drugačije iskoristio u toj mladosti ako bih imao saznanje da nisam taj lik koji može da menja vlast kao što se to pre radilo na ulici.

Pre bih organizovao neku radnu akciju u nekom selu/naselju u zavisnosti šta tamo građanima treba a da vlast ne radi pa malo procaskao sa ljudima, pa pokažeš kako si ti drugačiji i te finte..

A ovo ulica,  policija, ma mani to, nije ova mladost za makljažu sa ćevabdzijama i huliganima.

Edited by JohnnyDragon
Posted (edited)

Ne znam samo odakle onda potreba za otvaranjem očiju. U vaše vreme se znalo kako se sve rešava, i eto, darovali ste mladosti finu zaostavštinu i brljotine koje oni treba da ispravljaju dok se uredno pametuje šta je sve pogrešno, i šta bi vidre uradile samo da su u cvetu mladosti. Elem, svaka čast na svemu, ali pustite ipak mlađariju da dobiju vaše izgubljene bitke, na svoj način. 

Edited by Papanikolesku
  • Like 4
Posted (edited)

Kad razmišljam u ove sitne sate, mislim da je i dalje trebalo insistirati na faraonovoj nenadležnosti, jedino gde je nadležan je da raspiše izbore.

Trebalo je uvući u celu priču Macuta, jer na kraju, toga se tiče i to mu je posao.

Edited by Helena
Posted

Nadam se da je svakom ko je sumnjao u broj ljudi, osmeh zadovoljstva prekrio lice. :smiley53: Kukavici je bilo bolje da je ispraznio park i nije doveo plaćenike. Idiot je mislio da neće biti više od 20 hiljada ljudi, kako se broj povećao, tako se povećavao i broj policajaca. Studenti su skinuli prsluke, ali su ovaj put ostali na ulici. Može Kukavica da slavi i poskakuje ko divokoza od sreće, ali dobro zna da ništa sinoć nije dobio, povećao je tenzije a i povećao je strah ne našoj strani, iako će ga kod nekih verovatno biti, već kod svojih pristalica koje će sada morati za uši da uvlači u autobuse i dovlači na skup.

A što se tiče toga da je Kukavica miran i lagan, pa to se vidi po njegovim reakcijama. Toliko je lagan da je odložio najavljene skupove, toliko je lagan da je zaboravio da osnuje svoj govnarski pokret za Vidovdan. Toliko je lagan da se puši od nervoze i preznojava na samu pomisao da raspiše izbore. Pitanje i da li će održati najavljeni miting u Novom Sadu, jer Novi Sad ga čeka ko zapeta puška.

Inače, ni meni se pojedini delovi govora sa skupa nisu svideli, ali važno je prepoznati trenutak i hvatati poslednji voz. Ako ga ne uhvatimo, imaćemo veću svirepost režima. Ovo što radi Kukavica je odlaganje kraja, da li će on biti ove ili sledeće godine, videćemo, ali on ovu odlučnost ne može zaustaviti niti vratiti na stanje koje mu odgovara. I još nešto, manite se raspekmezenih faca, razočaranosti, čak i kad ima razloga za to, vi nabacite osmeh i dignite glavu ko petao jer nemojte dozvoliti da ovakav protivnik likuje i vidi slabost.

Živela Srbija! Živeli studenti!

• Like 4
  • Love 1
Posted (edited)

Ja sam juče očekivao oko 50k ljudi i jedan od slabijih protesta. Zato sam i otišao iako mi nije odgovaralo jer sam imao obaveze do 14h i vratio se kući u NS tek oko 15h. Išao sam navrat nanos no sve je bilo ok, čak sam uspeo i da se nađem sa ekipom sa kojom inače idem na proteste a koji su još oko 10h bili u BG. Ja sam bio od Slavije prema Sv. Savi, tu je bilo mirno i sve što se dešavalo uglavnom sam saznavao sa našeg foruma i ostalih foruma gde sam prisutan. Sve u svemu ja bih bio prezadovoljan i sa 100k ljudi ali sada kada vidim da je bilo dosta preko odličan posao što se tiče posećenosti.

Profesor Lompar i ostala desničarska ekipa ? Moram priznati da sam zapanjen reakcijama od ljudi na ovom forumu. Nije mi jasno da li vi uopšte pratite politiku kada ste toliko iznenađeni. Pa studenti promovišu tu ideju jedne liste već mesec-dva i potpuno je jasno da će nešto ovako da urade. Za razliku od početka protesta kada su se ograđivali od svih, što je po meni bilo pogrešno, oni sada moraju da se otvore prema svima kako bi ta lista imala podršku od svih iskrenih opozicionara. Dakle tu mora biti prostora i za desnicu i za levicu, i za Pro EU i za Anti EU, i za pro zapadne i za putinofile. Dakle svi moraju da imaju prostor da bi podržali formiranje jedne liste bez koje nemamo šta da tražimo na izborima. Nema teoretske šanse da se pobedi nepomenik na republičkom nivou bez aposlutnog ujedinjenja svega što je protiv njega.

Imali smo sektaško izlaženje na izbore do danas i to smo videli da ne radi. Nema šanse da će ove postojeće stranke od kojih možda dve samostalno mogu da pređu cenzus motivisati veći broj glasača da izađu. Dakle to treba bataliti i dati šansu studentskoj listi. Sviđalo se vama ili ne ta lista može isključivo da bude lista "Catch All" koja će se baviti samo onim što svi želimo a preskakati sve ono što nas deli. Posle kada diktatura padne onda ćemo se deliti na razne osnove, mada to može da bude i šansa da se SNS vrati ako ne budu rasformirani posle pada.

Što se tiče 5. oktobra 2000. malo vi to ulepšavate sami sebi i zaboravljate da je i u DOS bilo desničara, putinofila i razno raznih drugih bitangi. Na kraju krajeva dosta DOS-ovaca je bilo ili su još uvek u SNS tako da manite se tog ulepšavanja kako je tada bilo sve "čisto" a ovo sada je "prljavo".

Dakle što se tiče posete prezadovoljan sam time je poslana poruka nepomeniku da se ne nada da će ovo da nestane ali su studenti opet propustili priliku da pošalju neku jaču poruku sa protesta. Čak i neko prosto blokiranje Slavije danas da su odradili to bi imalo većeg odjeka od ovoga što smo čuli.

Edited by Klotzen
  • Like 6
  • Thanks 3
Posted
10 minutes ago, NMX said:

Neka mira nigde nemaju majku im jebem 

Kao sto sam rekao:

8 hours ago, Kooineeperk said:

Radikalizacija treba da ide i u smeru da svakog cacija kojeg znas, da mu napravis pakao koliko si u mogucnosti (domisljatosti nece nedostajati, kreativan smo narod).

Mogu oni da uzmu dnevnicu u Cacilendu dok ih stite kordoni policije. Ali nece uvek biti tako. Nece uvek biti u sigurnom okruzenju. U komsiluku, na poslu, kaficu, restoranu, u parku, svuda, useri im se u zivot da zazale kad su i pomislili da je pametna ideja slizati se sa huljom. 

• Like 3