Jump to content

Recommended Posts

Posted
17 hours ago, Klotzen said:

Sigurno ce da hapse, zato i stavljaju ljigu na mesto ministra obrazovanja jer ce biti potrosen posle par meseci.

Kontam da ce da hapsi pa ce onda da ponudi pomilovanje ako se krene sa nastavom. Ko zna na sta je budala spremna.

Prvi potez vec u najavi: Lex Specijalisom smenjuje rektora BG univrziteta, Doveden da odradi prljav posao. Nesto kao rolna toalet papira a ne covek.

• Like 2
  • Ruke su vam krvave! 3
Posted
3 minutes ago, Pletilja said:

Prvi potez vec u najavi: Lex Specijalisom smenjuje rektora BG univrziteta, Doveden da odradi prljav posao. Nesto kao rolna toalet papira a ne covek.

Svakako može i verovatno će to da uradi.

Kako će Univerzitet, a i mi svi s njim da odgovorimo, e to je sad pitanje od 880304.94 evra.

Možda nam tim potezom uruči toliko tražen lik vođe protesta koji bi odgovarao svima, a što ne reći i budućeg predsedničkog kandidata?

• Like 7
Posted

Kao visedecenijski slusalac radio Bg 2 znam iz prve ruke koliko pametnih, obrazovanih, strucnih ljudi imamo po institutima, fakultetima, institucijama kulture, privatnim preduzetnicima, 5 vlada moze da se obrazuje i svih 30 ministarstava pa da zalicimo na normalno drustvo. Politika je ovde toliko ogadjena, zagadjena da niko pristojan u to nece da se mesa i to je nas problem, negativna selekcija kadrova je na delu vec 30 godina i ovo je rezultat. Potreban je veliki drustveni lom da bi se situacija promenila, da se u sferu politike implementiraju prave vrednosti kako individualne, tako i drustvene. Studenti jesu zapoceli taj proces promovisuci odgovornost kao prioritet ali to ni blizu nije dovoljno za sustinske promene. 

Mislim da su nocas, konacno, napravili pravi potez, blokirali su ulaz u Avala film na cijoj se teritoriji nalaze studiji RTS. Nova S ne emituje program jer ekipa Nevene Madzarevic ne moze da udje u studio, javljaju se sa blokade. 

Zasto je to pravi potez? Zato sto je nacionalna frekvencija RTS jedini nacin da se pocne sa objektivnim informisanjem, da ta frekvencija postane megafon studentskih protesta i blokada preko koje ce promovisati nove ljude i pokrete, nove principe i vrednosti.

I tu dolazimo do kljucnog trenutka: hoce li gradjani podrzati ovu blokadu, trenutno, blokadu drzi  desetak studenata i jedan otac koji je tu zbog svog deteta.  Na nama je, ne na studentima, sami ne mogu nista. I sad je trenutak da se clanovi parlamentarne opozicije nacrtaju na ovoj blokadi i pokazu sta znaju i umeju. Sad ili nikad.

• Like 1
Posted

Nisam najveći fan Šarovića (zbog ranih radova, naravno, no za ova njegova izveštavanja, samo kapa dole) ali - gledam ovaj snimak sa dečkom, 2. razred srednje, ne znam koji put zaredom, dečko je neverovatan, meni potpuno fascinantan - od prvog "Dobar dan, kako ste, drago mi je što vas vidim baš" do "Prijatan dan vam želim" potpuno pleni stavom, sabranošću i kulturom.

Pravi sin Beograda ❤️

• Like 16
  • Love 5
Posted
7 hours ago, 033zero330 said:

Kako drugačije, kad je pacovski prolaz ovog puta zatvoren.

Užas. Poslao mi je drug iz srednje uz komentar "bruka Trstenika". I jeste.

Jbga ujače, dete ti se sramoti. 

Posted

necu opet, pricali smo vec. Mene osecaj retko vara, a od prvog trenutka kad sam je video mi se nije dopala. No nebitno.

Ono sto je bitno - idite ispred RTSa ako mozete odmah, mnogo malo ljudi je tamo.

Posted (edited)

Svi na RTS! Dosta tupljenja sa društvenih mreža, licemeri i kukavice jedne.

Edited by Nikola
  • Like 3
Posted

Na Mišeluku su žandarmi rasterali studente da udju zaposleni RTVa, i studenti su se razišli par minuta posle toga. Ne vidim poentu akcije ako ćeš se razbježati čim dodaju žandarmi, a znaš da će doći. Plus je baš veliki broj ljudi bio sinoć, ne znam kako je bilo jutros.

Posted
13 minutes ago, srlepajce said:

Haha mogu misliti kroz sta prolazi Bujosevic 

Stoka obicna 

Samo spusti slušalicu i izađe ispred. 

Posted
1 hour ago, djura.net said:

E, ovako je trebalo poceti petnaestog marta. Koliko je tad bilo energije i ushicenja, plasim se, neponovljivo.

Baš tako, da se krenulo na rts tada

Posted

Evo sad u skupštini imamo opoziciju koja učestvuje u raspravi sve po PS-u, bar za sada i opoziciju koja bojkotuje. I da se studenti nisu ogradili od opozicije sada bi se i oni podelili jer sigurno ima studenata koji podržavaju obe ove grupacije u onom što su odlučili. Zato i treba da ostanu jedinstveni da pričaju samo o onome što ih spaja a nikako ono što ih razdvaja. To i opozicija dok ne krene da radi nepomenik ne može biti ugrožen, osim ako nekim čudom ne dođemo do te studenske izborne liste koja bi delovala odlično.

• Like 4
Posted

Ministar prosvete bice čovek koji je seksualno uznemiravao studentkinje. Pa taman pomislis da ne moze gore, monstrum demantuje. Ide skot na maksimalnu represiju, ubrzanje raspleta ce biti.

• Like 3
Posted

Jbt slucajno umesto poslednje stranice ove teme, a da nisam primetio, procitah prvu i padoh skoro u depresiju.

Ovo je sada vec puno bolje.

Najzalosnije je sto je opozicija tako kilava i sto su joj vazniji stranacki, od opstih interesa.

• Like 2
Posted

Čini se da danas namerno otaljvaju etapu da bi stigli u udarni termin u osam sati, kako piše na turadostrazbura. Cela evropa će prenosti, valjda, itd, da ne dužim...