fancy Posted April 14 Posted April 14 Mala ekskluziva, od pre 2 sata, s ETF plenuma: Quote Na ETF-u plenum traži izbore i da bude studentska lista. Kandidati će biti odabrani na fakultetima prema kvoti. Eto, pa trebalo bi uskoro i zvanično da se objavi. 8 1 2
DameTime Posted April 14 Posted April 14 @ Seksualni napasnik sa Učiteljskog fakulteta U njegovom slučaju je tačna ona izreka da se unutrašnja ružnoća manifestuje u ružnoći spolja. 3
fancy Posted April 14 Posted April 14 (edited) https://fxtwitter.com/Anarhitektura/status/1911886532878778405 Edited April 14 by fancy 17
Plavi Dres Posted April 14 Posted April 14 12 minutes ago, Helena said: Jel neko ovo primetio, nije montirano? I meni se čini da su menjali naslov, da prvo nije stajalo da je nezakonita blokada. 1
033zero330 Posted April 14 Posted April 14 Kako drugačije, kad je pacovski prolaz ovog puta zatvoren. 2 1 1 3
Div Posted April 15 Posted April 15 4 hours ago, fancy said: Mala ekskluziva, od pre 2 sata, s ETF plenuma: Eto, pa trebalo bi uskoro i zvanično da se objavi. -Kriza se može okončati jedino izborima; -Vlast ima silu uz sebe, dovoljnu da drži nos iznad površine; -Raspoloženje protiv vlasti, je sada većinsko, ali nije dovoljno definisano, artikulisano; -Najveći rast poverenja i simpatija zdnjih meseci imaju studenti; -Politička opozicija ima samo jedan zajednički stav, treba smeniti Vučića. U svim drugim detaljima izlaze sa raličitim stavovima, uz napomenu svakog od njih, mi smo za dogovor, za jedinstveni nastup uz uslov...Onda ide na prvom mestu stav koji drugi ne podržavaju. -Vanstranačka opozicija nema jasan okvir delovanja i organizovanja da bi, u ovom momentu mogla da nastupi na izborima; -Pobeda na izborima je moguća uz minimum ravnopravnih uslova, dobru kontrolu, uz dogovor i poštovanje istog da se međusobno ne napadaju, da razlike idu u drugi plan. Ovo su, otprilike neke moje teze koje valja imati u vidu prilikom utvrđivanje dalje taktike. Ne sumnjam da iza kulisa postoje kontakti među akterima, ali po pojedinačnim nastupima, izjavama, aktivnostima, reklo bi se da nema dovoljno jedinstva da bi se izašlo pred vlast i javnost sa jasnom platformom, zahtevima i odnosu prema vlasti, institucijama i među sobom. Izbore raspisuje vlast, da li se može dogovarati i usaglašavati sa njim (jednina jer vlast je, Đuro, ko?) neki, iz opozicije, su sveć izjasnili da nema dogovora sa sadašnjom pozicijom čak ni oko izbornih uslova i rokova, to su govorili kad se pominjala prelazna vlada, vlada narodnog poverenja, a, koliko je realno da sadašnji prlament izabere novu vladu u kojoj neće biti niko iz SNSa i SPSa. Naterati ih silom je ili nemoguće ili bi mnogo koštalo, ne verujem da je to opcija. Najave obračuna sa fakultetima, dekanima i rektorima kao i sa tužiocima, policijom koje ne izvršava bespogovorno naređenja i sudijama, stvoriće i dodatni otpor, samo to ide sporo da bi se jače čulo u javnosti, i u drugim oblastima se ne može očekivati da vlast popravi svoje pozicije, veće su šanse da se dodatno ukopava, ali nisam za neko dugo čekanje jer pada i entuzijazam ljudi za promene. Pominjane su ovde razne varijante, ko treba da povuče, ko da prati, jedna lista, viđše lista, studentska lista, građanska lista. Sve je moguće i prihvatljivo ako se dogovore, čak i ako se dogovore o nekim, ne i svim stvarima, ali da se drže dogovorenog i da ne ističu separatne stavove. U kampanji treba izbaciti u prvi plan i pitanja koja su trenutno malo potisnuta, ekologiju, rudarenje, regionalne razlike. Dobra prilika za vežbu su najavljeni lokalni izbori u Zaječaru i Kosjeriću, oni se susreću sa svim gorućim problemima kao i cela srbija, imaju već iskazano nezadovoljstvo kroz zborove i lokalne pokrete. Odbrana autonomije univerziteta, dostojanstva prosvete ne sme da stane. RTS treba da ostane pri vrhu pažnje, ne odustajati od zahteva i iz praktičnog i iz simboličnog značaja. 9
Pletilja Posted April 15 Posted April 15 17 hours ago, Klotzen said: Sigurno ce da hapse, zato i stavljaju ljigu na mesto ministra obrazovanja jer ce biti potrosen posle par meseci. Kontam da ce da hapsi pa ce onda da ponudi pomilovanje ako se krene sa nastavom. Ko zna na sta je budala spremna. Prvi potez vec u najavi: Lex Specijalisom smenjuje rektora BG univrziteta, Doveden da odradi prljav posao. Nesto kao rolna toalet papira a ne covek. 2 3
fancy Posted April 15 Posted April 15 3 minutes ago, Pletilja said: Prvi potez vec u najavi: Lex Specijalisom smenjuje rektora BG univrziteta, Doveden da odradi prljav posao. Nesto kao rolna toalet papira a ne covek. Svakako može i verovatno će to da uradi. Kako će Univerzitet, a i mi svi s njim da odgovorimo, e to je sad pitanje od 880304.94 evra. Možda nam tim potezom uruči toliko tražen lik vođe protesta koji bi odgovarao svima, a što ne reći i budućeg predsedničkog kandidata? 7
Pletilja Posted April 15 Posted April 15 Kao visedecenijski slusalac radio Bg 2 znam iz prve ruke koliko pametnih, obrazovanih, strucnih ljudi imamo po institutima, fakultetima, institucijama kulture, privatnim preduzetnicima, 5 vlada moze da se obrazuje i svih 30 ministarstava pa da zalicimo na normalno drustvo. Politika je ovde toliko ogadjena, zagadjena da niko pristojan u to nece da se mesa i to je nas problem, negativna selekcija kadrova je na delu vec 30 godina i ovo je rezultat. Potreban je veliki drustveni lom da bi se situacija promenila, da se u sferu politike implementiraju prave vrednosti kako individualne, tako i drustvene. Studenti jesu zapoceli taj proces promovisuci odgovornost kao prioritet ali to ni blizu nije dovoljno za sustinske promene. Mislim da su nocas, konacno, napravili pravi potez, blokirali su ulaz u Avala film na cijoj se teritoriji nalaze studiji RTS. Nova S ne emituje program jer ekipa Nevene Madzarevic ne moze da udje u studio, javljaju se sa blokade. Zasto je to pravi potez? Zato sto je nacionalna frekvencija RTS jedini nacin da se pocne sa objektivnim informisanjem, da ta frekvencija postane megafon studentskih protesta i blokada preko koje ce promovisati nove ljude i pokrete, nove principe i vrednosti. I tu dolazimo do kljucnog trenutka: hoce li gradjani podrzati ovu blokadu, trenutno, blokadu drzi desetak studenata i jedan otac koji je tu zbog svog deteta. Na nama je, ne na studentima, sami ne mogu nista. I sad je trenutak da se clanovi parlamentarne opozicije nacrtaju na ovoj blokadi i pokazu sta znaju i umeju. Sad ili nikad. 1
Knipex Posted April 15 Posted April 15 Ne znam da li je neko kačio, objasnila devojka https://www.facebook.com/share/v/12HbBpHpViB/ 8
Volter Posted April 15 Posted April 15 Ekspertska vlada – šta tačno predlažu niški studenti https://www.juznevesti.com/politika/ekspertska-vlada-sta-tacno-predlazu-niski-studenti/
fancy Posted April 15 Posted April 15 Nisam najveći fan Šarovića (zbog ranih radova, naravno, no za ova njegova izveštavanja, samo kapa dole) ali - gledam ovaj snimak sa dečkom, 2. razred srednje, ne znam koji put zaredom, dečko je neverovatan, meni potpuno fascinantan - od prvog "Dobar dan, kako ste, drago mi je što vas vidim baš" do "Prijatan dan vam želim" potpuno pleni stavom, sabranošću i kulturom. Pravi sin Beograda ❤️ 16 5
DameTime Posted April 15 Posted April 15 7 hours ago, 033zero330 said: Kako drugačije, kad je pacovski prolaz ovog puta zatvoren. Užas. Poslao mi je drug iz srednje uz komentar "bruka Trstenika". I jeste. Jbga ujače, dete ti se sramoti.
McLeod Posted April 15 Posted April 15 necu opet, pricali smo vec. Mene osecaj retko vara, a od prvog trenutka kad sam je video mi se nije dopala. No nebitno. Ono sto je bitno - idite ispred RTSa ako mozete odmah, mnogo malo ljudi je tamo.
Nikola Posted April 15 Posted April 15 (edited) Svi na RTS! Dosta tupljenja sa društvenih mreža, licemeri i kukavice jedne. Edited April 15 by Nikola 3
Henry Chinaski Posted April 15 Author Posted April 15 Na Mišeluku su žandarmi rasterali studente da udju zaposleni RTVa, i studenti su se razišli par minuta posle toga. Ne vidim poentu akcije ako ćeš se razbježati čim dodaju žandarmi, a znaš da će doći. Plus je baš veliki broj ljudi bio sinoć, ne znam kako je bilo jutros.
srlepajce Posted April 15 Posted April 15 Haha mogu misliti kroz sta prolazi Bujosevic Stoka obicna 5
djura.net Posted April 15 Posted April 15 E, ovako je trebalo poceti petnaestog marta. Koliko je tad bilo energije i ushicenja, plasim se, neponovljivo. 5
handys Posted April 15 Posted April 15 13 minutes ago, srlepajce said: Haha mogu misliti kroz sta prolazi Bujosevic Stoka obicna Samo spusti slušalicu i izađe ispred.
Drug Crni Posted April 15 Posted April 15 Ima li Beograđana da se skupe ispred RTS ili moramo mi iz vukojebina i provincija da krenemo? 8
berti Posted April 15 Posted April 15 1 hour ago, djura.net said: E, ovako je trebalo poceti petnaestog marta. Koliko je tad bilo energije i ushicenja, plasim se, neponovljivo. Baš tako, da se krenulo na rts tada
Recommended Posts