Studentski i građanski protesti i blokade 24/25 - Page 430 - Politika - VOX92 Jump to content

Recommended Posts

Posted
3 hours ago, Nikola said:

Ih što voliš da kačiš ove bljuvotine

Neka, Dule radi nezahvalan posao, ali mora neko i da prati njihov bezobrazluk, sve da se dokumentuje, pa kad dođe trenutak onda će sve i da se naplati. :smiley53:

• Like 1
Posted
18 hours ago, McLeod said:

Mada to nije nista ni cudno, (ne)kultura secanja nam je ista i za ratove koje smo pobedili, sve je epski, nafilovano, idolizovano i kolektivisticki do te mere da se potpuno gubi kontekst i razumevanje prilika i duha tog vremena.

Nije to slučajno. Na tome se planski radi već dve decenije.

Da je Milošević juče ustao iz groba i prošetao da vidi kako se obeležava godišnjica tog poslednjeg rata - ne bi on imao nikakve zamerke.

• Like 4
Posted

Evropski sud za ljudska prava traži od Republike Srbije da se do 31. marta izjasni u vezi sa navodnom upotrebom soničnog oružja na protestu u Beogradu 15. marta

Evropski sud za ljudska prava  zatražio je sinoć od Republike Srbije odgovore na pitanja o mogućoj upotrebi soničnog oružja na protestu u Beogradu 15. marta 2025.  Našoj državi dat je rok da se do 31. marta ove godine izjasni o tome da li su korišćena nedozvoljena sredstva protiv demonstranata, koji je pravni osnov za navodno korišćenje takve vrste oružja i koje su mere zaštite od arbitretne upotrebe takvih sredstava. Rok za dostavljanje odgovora države Srbije je sledeći ponedeljak, 31. mart 2025. godine.

U ime 47 građanki i građana Srbije, a povodom dešavanja kojim je prekinuto 15 minuta odavanja pošte žrtvama tragedije na novosadskoj železničkoj stanici, Evropskom sudu za ljudska prava obratile su se organizacije civilnog društva: Beogradski centar za ljudska prava, Crta, FemPlatz, Građanske inicijative, Incijativa za ekonomska i socijalna prava A11 i Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM.

U podnesku koji je upućen Sudu u Strazburu za izricanje privremenih mera, organizacije civilnog društva su ukazale na činjenicu da je obeležavanje 15-minutne tišine za stradale u padu nadstrešnice Železničke stanice u Novom Sadu nasilno prekinuto upotrebom još uvek nepoznatog i opasnog soničnog ili drugog sličnog sredstva koje je izazvalo telesno povređivanje, veliko uznemirenje, paniku i stampedo okupljenih, kao i da se našim organizacijama javilo preko 4.000 građanki i građana Srbije koji su svedočili o tome šta se desilo, koji su prijavili niz zdravstvenih tegoba, telesnih povreda, fizičkih i psihičkih problema i/ili simptoma.

• Like 24
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted

Pogledah "Kameleon", slažem se da nije ništa epohalno ali definitivno su uradili bolji posao od Šarovića. Šarović je odma provaljen i on se praktično tamo svađao sa njima pa je to sočnije za gledanje. No ovi su uspeli dva cela dana da ih ubede da su i oni 2.0 studenti što je po meni veći podvig. Druga je stvar što nisu uspeli da uzmu neki provokativni intervju.

Problem sa ćacilendom je što su oni svi znali da je to 100% laž i da nisu hteli da se uvlače u još veća govna od samog prisustvoavnju tamo pa je bilo teško uzeti izjave od bilo koga. Čak i režimski mediji su uglavnom intervjuisali njih desetak koji direktno rade za režim a ovi drugi su bežali i od njih. Najgora stvar mi je hladnokrvnost sa kojom ona koja prima donaciju u hrani od voditelja. Nije ni trepnula na to da je čovek naseo na 100% lažnu priču i još mu se zahvaljuje na podršci glumeći svoju ulogu do kraja. Podsetila me na Hansa Landu.

• Like 11
Posted

Posto sam ajtijevac i strani placenik, pokrenuo sam inicijativu u firmi da se organizujemo kao zaposleni i skupimo odredjenu sumu novca za donaciju prosvetarima, a da onda firma ako zeli matchuje taj iznos. Inicijativa je prosla, i mogu da kazem da sam zadovoljan skupljenim iznosom, tako da smo uspeli da doprinesemo solidno, posto nase ucesce u generalnom strajku ne moze da napravi nikakvu razliku nazalost.

Pisem cisto kao ideju ostalim stranim a i domacim placenicima sta moze da se pokrene, kolege su generalno dobro reagovale na ideju, a sumnjam da bismo individualno donirali pola ovoga sto smo skupili zajedno, bez da racunam ucesce firme.

Ljudi su generalno inertni tako da ih treba samo malo bocnuti da se pokrenu.

lZUZUVf.png

Pametniji ne popusta, pametniji se organizuje!

• Like 33
  • Love 9
  • Thanks 1
Posted

E svetejabalo vide sta je BIA smislila.

Verovatno cete cuti ovu pricu iz 100% proverenih izvora.

Elem, mandatar dolazi iz inostranstva, jak lik, pola vlade sns pola vlade struka.

Kao nije prelazna vlada jer je Vucko obrcao da to ne da, ali kao jeste.

Cilj smirivanje situacije i priprema za postene izbore. Vucko jebzato pokrenuo ova haosenja da moze da kaze SNS nizi kadar je krao a mi sto nismo idemo u ovaj novi cisti pokret za Srbiju. Studenti opozicija samo treba da izaberu nekog kandidata i da ga svi podrze jer na fer izborima Vucic sigurno pada. Izlaz mu je taj novi pokret, ostaje u politici ali u opoziciji.

I sad ide sluzbin punch line, svi su saglasni sa tim, i zapad i Rusija i opozicija i Vucic jedino su studenti smetnja.Moraju izaci sa politickim programom i ucestvovati u ovome jer idemo  u gradjanski rat.

Znaci da bi se dostojanstveno razisli i vratili se svojim radnim zadacima i svecano docekali Expo studenti moraju da prestanu sa blokadama i bice cvece i prolece i mir u svetu.

Mogu reci da su se potrudili tamo u Sluzbi, nije vise samo da smisle Studente 2.0 i obrvar da nudi 100 iljade.

• Ha-ha 7
Posted

Sa Vicicem, i ekipom 60-ih i 70-ih nema pregovora, svi idu ili u naftalin, ili u bajbuk. Moraju novi mladi ljudi da se pojave i da hrabro ociste sve sto smo mi zabrljali.

Ni jedan iz ove matore pokvarene generacije ne sme da ostane gore.

• Like 6
  • Thanks 1
Posted

Inače, pisao sam posle protesta 15. marta da sam sa društvom krenuo da se pomeram sa Slavije nakon govora, jer su neki hteli da se malo pomerimo i nađemo malo bolje mesto, jer na Slaviji se bukvalno stajalo na prstima jedne noge i da smo u vreme zvučnog udara bili relativno blizu mesta gde je bačen, ne baš blizu, ali negde malo pre Beograđanke i dovoljno blizu da čujemo zvuk/huk i da nas zahvati stampedo.

E, pa od tada imam zujanje u ušima, malo su mi zapušene i čini mi se da slabije čujem. Prvo sam mislio da paranoišem, jer sam gledao i čitao kakve probleme imaju ljudi koji su bili blizu ili u centru napada, a pritom sam bio i malo prehlađen, pa sam mislio da je to od sekreta.

Prođe par dana, stanje se ne menja i odem kod doktora u dom zdravlja. Ona me, onako nervozna što sam došao nezakazan, na brzinu pregleda, isto misli da je to od prehlade i krkne mi antibiotik.

Popio antibiotik, situacija se ne menja. Već postajem zabrinut i rešim da odem privatno kod ORL lekara, jer ko će da čeka da dobije termin redovno u državnoj ustanovi. Doktorka mi pregleda uši, manje-više sve ok. Ispere mi uši, pištanje i dalje postoji. Zatim mi stavi slušalice za test sluha. Ustanovi da mi je na desnom uhu sluh malo oslabljen. Ništa strašno, sve je u granicama normale i onoga što se smatra kao dobar sluh, ali postoji manje oštećenje, jer je određenu frekvenciju morala da ponovi da bih je čuo. Prepisala mi je nešto za obnovu nerava.

Kaže da sam, u suštini, dobro prošao, jer su joj se javljali ljudi kojima je ustanovljeno i veće oštećenje sluha. Ne zna da li je oštećenje privremeno ili trajno.

Ja sam još i dobro prošao, ali mnogi ljudi su imali mnogo gore tegobe: srčane, telesne, slušne, nekima je pozlilo, nekima su se borili za život kao onom fudbaleru. I zato ovo mora da se istera do kraja. Smradovi koji su dali naredbu da se upotrebi zvučni top ili šta već (a, znamo svi ko je to, uz saučesnike) moraju da odgovaraju za to, i u zemlji i u inostranstvu, znači moraju da se ganjaju dok svi ne budu odgovarali za ovo i na tome mora da se insistira koliko god da je potrebno.

• Like 6
  • Ruke su vam krvave! 28
Posted
1 hour ago, Clash said:

Elem, mandatar dolazi iz inostranstva, jak lik

Mile Dodik!!! Jaci od sudbine!!! 

• Ha-ha 9
Posted
1 hour ago, Red said:

Inače, pisao sam posle protesta 15. marta da sam sa društvom krenuo da se pomeram sa Slavije nakon govora, jer su neki hteli da se malo pomerimo i nađemo malo bolje mesto, jer na Slaviji se bukvalno stajalo na prstima jedne noge i da smo u vreme zvučnog udara bili relativno blizu mesta gde je bačen, ne baš blizu, ali negde malo pre Beograđanke i dovoljno blizu da čujemo zvuk/huk i da nas zahvati stampedo.

E, pa od tada imam zujanje u ušima, malo su mi zapušene i čini mi se da slabije čujem. Prvo sam mislio da paranoišem, jer sam gledao i čitao kakve probleme imaju ljudi koji su bili blizu ili u centru napada, a pritom sam bio i malo prehlađen, pa sam mislio da je to od sekreta.

Prođe par dana, stanje se ne menja i odem kod doktora u dom zdravlja. Ona me, onako nervozna što sam došao nezakazan, na brzinu pregleda, isto misli da je to od prehlade i krkne mi antibiotik.

Popio antibiotik, situacija se ne menja. Već postajem zabrinut i rešim da odem privatno kod ORL lekara, jer ko će da čeka da dobije termin redovno u državnoj ustanovi. Doktorka mi pregleda uši, manje-više sve ok. Ispere mi uši, pištanje i dalje postoji. Zatim mi stavi slušalice za test sluha. Ustanovi da mi je na desnom uhu sluh malo oslabljen. Ništa strašno, sve je u granicama normale i onoga što se smatra kao dobar sluh, ali postoji manje oštećenje, jer je određenu frekvenciju morala da ponovi da bih je čuo. Prepisala mi je nešto za obnovu nerava.

Kaže da sam, u suštini, dobro prošao, jer su joj se javljali ljudi kojima je ustanovljeno i veće oštećenje sluha. Ne zna da li je oštećenje privremeno ili trajno.

Ja sam još i dobro prošao, ali mnogi ljudi su imali mnogo gore tegobe: srčane, telesne, slušne, nekima je pozlilo, nekima su se borili za život kao onom fudbaleru. I zato ovo mora da se istera do kraja. Smradovi koji su dali naredbu da se upotrebi zvučni top ili šta već (a, znamo svi ko je to, uz saučesnike) moraju da odgovaraju za to, i u zemlji i u inostranstvu, znači moraju da se ganjaju dok svi ne budu odgovarali za ovo i na tome mora da se insistira koliko god da je potrebno.

Dobro ti nisu rekli da manje gledas N1 kao onoj zeni sto se javila doktoru.

Istraga je zavrsena za njih, s tim da su istrazivali sta se nije dogodilo, a sta se dogodilo tesko da ce oni istraziti.

Isto kao sto su istrazili ko je oplavio onog pandura ispred RTS. Da samo ima neki snimak mozda bi im bilo lakse

Posted
5 hours ago, DameTime said:

@Eddard, da li je tačno ovo što pišu, da Ćaci s obzirom na godinu na kojoj je, ne može da uđe u salu?

Ne znam. U moje vreme nismo videli kliniku do 6. semestra, jedan predmet, neki uvod u Internu, a hirurške sale do 5. godine. 

Novi program ima neke predmete već u prvoj godini, osnovi kliničke prakse, ili tako nekako, gde mučenici bauljaju po klinikama i ništa ne rade, ali moguće je i da ih povedu tu i tamo u salu. 

1 hour ago, Red said:

isto misli da je to od prehlade i krkne mi antibiotik.

Zapanjen sam... 😒. Ja ne znam da li srpski lekari primaju premije za prepisivanje antibiotika ili im je jednostavno fetiš. 

• Like 8
  • Thanks 1
Posted
1 minute ago, Eddard said:

Zapanjen sam... 😒. Ja ne znam da li srpski lekari primaju premije za prepisivanje antibiotika ili im je jednostavno fetiš. 

Sta si zapanjen, ja sam imao skolsku doktorku u OS Vlaslav Ribnikar, koja mi je za dijareju davala antibiotike. Bila je super, uvek mi je davala bar 2 dana opravdanje. 🙂 

• Like 1
Posted
4 minutes ago, Eddard said:

Ne znam. U moje vreme nismo videli kliniku do 6. semestra, jedan predmet, neki uvod u Internu, a hirurške sale do 5. godine. 

Novi program ima neke predmete već u prvoj godini, osnovi kliničke prakse, ili tako nekako, gde mučenici bauljaju po klinikama i ništa ne rade, ali moguće je i da ih povedu tu i tamo u salu. 

Hvala na odgovoru! 

Naravno, pronjuškala sam 😄 On ima neke storije iz UC recimo https://www.instagram.com/stories/highlights/17855385215835542/ 

P.S. Not me koja brojim koja je godina 6. semestar, baš sam ispala iz studentskog fazona:) 

• Ha-ha 2
Posted (edited)
3 minutes ago, Eddard said:

Sarkazam, mrde, sarkazam 😁

Isto, setio si me lepe skolske istorije. Danas se osecam ko Tom Sojer, kad se setim kako sam bezao sa casova.

Zato moja generacija i ne treba da bude u politici. 

Edited by mrd
Posted

Što se tiče premijera iz inostranstva to je info od prošle nedelje. Naime nezvanično pregovara se nekim iz SAD ko je našeg porekla da bude premijer. Ne sećam se više ni ko je o tome pričao ali se ne sećam da je spominjao sastav vlade. Ja se samo nadam da nije ona lopina Blagojević, on je skoro bio u poseti u Srbiji.