Čvarkov Posted March 19 Posted March 19 13 hours ago, deez nuts. said: Inace, danas se igra utakmica na stadionu Podrinja u Macvanskoj Mitrovici. Dolazi Borac Martinci za koje igra bivsi ministar. Utakmica je trebala biti igrana u subotu, ali je odlozena zbog ministrovog gostovanja u Pionirskom parku. Pozivaju se gradjani preko mreza da odu i pozdrave ministra. Fun fact: Delegat na utakmici je onaj nesrecni Arkan, sa pocetka cacilenda. Pumpaj! https://n1info.rs/vesti/nikad-skuplja-utakmica-u-macvanskoj-mitrovici-na-terenu-nedimovic-u-publici-pumpanje-i-trci-caci-trci/?fbclid=IwY2xjawJIH8BleHRuA2FlbQIxMQABHbI1bev5CsKTmRN-zSLCDJB_F7AdMr6btNEbB4NqulEaUitdlNXPKY6nxg_aem_pd4JYgF6olyghgRzV6HyRQ 4
DJ_Vasa Posted March 19 Posted March 19 39 minutes ago, Урош19 said: Sledeće je da SĐD poziva uprave univerziteta da zajedno sa policijom razbiju blokade https://www.reddit.com/r/serbia/s/WMvWVuxdmU Ova je baš prolupala. 1
Drug Crni Posted March 19 Posted March 19 3 hours ago, Malkolm Brogdon said: Sve i da izgubimo ovu borbu i da se sve ovo izduva kao balon sumnjam da ce bilo ko od nas da zaboravi kako je izgledalo ovih par meseci i kako smo se osecali tad. A i to valjda vredi nesto. Ovo nije nemoguće, ali jednostavno ne sme da se dogodi. Osveta će mu biti jeziva. Gaziće nas poput bubašvaba. On, svi njegovi saradnici, ceo GO stranke mu, svi agitatori, propagandisti..svi moraju na robije. Ne hrabrim se, znam kako je sve prošlo 05.10.2000. i nije ovo pretnja iz nekakve nemoći..ovo naprosto mora da se uradi. 3 hours ago, Gaga said: ne bas Napiši nešto onda iz tvoje vizure. 2
033zero330 Posted March 19 Posted March 19 Svi znamo koliko je stankela zaglibio, ovaj put da se prikaže i koliko. 2
DameTime Posted March 20 Posted March 20 6 hours ago, 033zero330 said: Svi znamo koliko je stankela zaglibio, ovaj put da se prikaže i koliko. Još jedna stvar, dosta ljudi piše da LRAD450xl (koji su juče snimali) ne može da izazove posledice koje građani prijavljuju. To bi objasnilo jučerašnju predstavu Koferčeta, sa sve demonstracijom.
McLeod Posted March 20 Posted March 20 Ja sam odmah rekao da je vortex i ima smisla da je vortex zbog reakcije, ali u krajnjoj liniji manje bitno, i sa ovim su se zapetljali 7
vilhelmina Posted March 20 Posted March 20 (edited) 29 minutes ago, DameTime said: Još jedna stvar, dosta ljudi piše da LRAD450xl (koji su juče snimali) ne može da izazove posledice koje građani prijavljuju. To bi objasnilo jučerašnju predstavu Koferčeta, sa sve demonstracijom. Meni je posebno simptomaticno to sto psihopata u svojim nastupima (poslednji put sinoc), cesto pominje taj vortex kao nesto sto ni slucajno nemamo, iako je ovih dana jedva pominjan i fokus je uglavnom na LRAD. Nadam se da gresim, ali izgleda kao moguca sinhronizovana akcija gde nas on i koferce vozaju i navode na pogresan trag. Ako se nekad u buducnosti dokaze da nije LRAD, pitanje ”a sta jeste” moglo bi vec da postane deplasirano. U prilog tome mi ide i psihopatina posebna naostrenost na CRTU ovih dana. Moglo bi da znaci da su upravo oni na pravom tragu. Edit: Primetila sam da je u najavi jednog od njegovih obracanja ovih dana, islo da ce da raskrinka CRTU, ovaj put stvaaaarno! U samom obracanju ih nije ni spomenuo, verovatno zato sto je u medjuvremenu prica otisla u za njega povoljnijem pravcu. Edited March 20 by vilhelmina 8
Div Posted March 20 Posted March 20 (edited) To što priča Ivica, imamo, nemamo, stoji u magacinu, malo smo ga prošetali (LRAD), služi da prenese poruku, da rastera ptice, naravno, dobar je materijal za sprdnju, lepo ih je videti kako se uvijaju kao crvi na trnu, od institucija, tužilaštva, policije BIA, treba tražiti odgovor šta se dogodilo, šta jeste korišćeno i ko je koristio, ne šta nije i ko nije, evo mogu i ja danima da pričam da nisam ja koristio zvučni top, da ga nemam, koga to zanima, oni su plaćeni da znaju, da otkriju ko jeste. Ako ne mogu, zna se, sikter! Koji će nam takve službe koje ne vide ono što vidi milion ljudi, što ušivo što na snimcima. Nesposobnost, neznanje, nedostatak volje da urade posao za koji su zaduženi, može da ima i ima i drugu kvalifikaciju,pomaganje i prikrrivanje krivičnog dela, nesavesno postupanje u službi. Dalje, davanje lažnih izjava, pretnje unoše izazivanje panike, prizivanje nasilja, organizovanje radi vršenja krivičnih dela... Naravno ne očekujem da proradi neki osećaj odgovornosti kod ljudi koji nisu pokazali ni trunku ljudskosti decenijama, od kojih se može očekivati svako zlo, svaki postupak koji normalnom čoveku nije ni zamisliv, možda bi dobro bilo da se okupi ekipa ljudi koja je stručna da na osnovu snimaka može da da stručno mišljenje šta se dogodilo, zatim ljudi koji mogu da definišu pravnu stranu, nadležnost, odgovornost, pravna kvalifikacija, prikupiti dokumentaciju , finansijsku, pravnu, medicinsku, tehničku. Ako ta sredstva nisu nakad koriščena, nabavljena su pre 4 godine, sad su izneta na ulicu, neko mora da je proverio ispravnost, servisirao, testirao, dao procenu ispravnosti, ko, kada i gde je dokumentacija. Edited March 20 by Div 3
NMX Posted March 20 Posted March 20 Jbg, zato kazem. Da se ovi nasi ne zaleću. Naravno da ce ovo danas biti u svim medijima "evo zuti olos pucao sebi u nogu". I jos bitnije, naravno da ovaj tvit košta. Mnogo. I mi smo ga platili. Sto prethodnim ugradnjama kod kupovine sto buducim. Sto one time placanjima za konkretan tvit. Jbg, za sada Vreme najobjektivnije prati celu pricu i ne zalece se dajuci zicere vlasti. 4
berti Posted March 20 Posted March 20 Naravno da treba isterati priču oko zvučnog topa do kraja, ali se nekako sav fokus bacio na to. Sad ce on tu da mulja, podmece, baljezga... Top je samo šlag na torti njegovih zločina. Dzukeletina, pa sve da je na demonstrante bacao bonbone i čokolade, on je ubica , razbojnik, uzurpator, izdajnik, mafijaš... I to treba potencirati i ovde i stranim medijima i institucijama.
Pletilja Posted March 20 Posted March 20 Milan St Protic, sinoc Dejan Ilic.....moja genracija iz pedest i neke, mi smo toliko toga prosli od devedesetih do danas, toliko izneverenih nada, toliko poraza je preslo preko nasih ledja da nije cudo sto smo nestrpljivi i uplaseni da ce i ova bitka da bude izgubljena. Dovoljno smo stari da imamo zastitnicki impuls prema mladima i zelimo da zreliji delovi drustva preuzmu odgovornost, postidjeni smo jer nismo uspeli a dali smo sve sto smo znali i umeli. U redu je da nam lepite etikete gubitnika, mi to jesmo. Svet u kojem smo mi ziveli vise ne postoji. Nase iskustvo real politike, istorije, teorijsko znanje, vise se ne uklapa u realne okvire. Iskreno, nije toliko problem u nama, starcima, koliko u bas tim realnim okvirima toliko iskrivljenim, suprotnim od svaga u sta su nase generacije verovale i poznavale. Nema nam druge osim da vam verujemo da znate sta radite. 4 1
nemanjaol Posted March 20 Posted March 20 1 hour ago, DameTime said: Još jedna stvar, dosta ljudi piše da LRAD450xl (koji su juče snimali) ne može da izazove posledice koje građani prijavljuju. To bi objasnilo jučerašnju predstavu Koferčeta, sa sve demonstracijom. Ne kažem ni ja da je 100% onaj LRAD, i sam sam pozivao na uzdrzanost u ocenama. Ali ovi argumenti ništa ne znače pošto sa LRAD uredjaja moze da se pusti bilo koji zvuk. 1
Pletilja Posted March 20 Posted March 20 Upravo mi je stigla ova poruka: "Poštovanje svima, u zadnjih 12 godina bilo je raznih protesta. U Vršcu se nikada ovoliko ljudi nije okupilo. Da je bilo koja stranka ili sve zajedno pozvale na skup ljudi se jednostavno ne bi odazvali. Sa kim god da sam pričao do sada nijedna stranka, niti pojedinac koji se do sada bavio politikom ne dolazi u obzir. Svi očekujemo da će studenti predložiti novu opciju. Ako se to ne desi, džaba smo pumpali, dinstali. Potrebni su ljudi bez dana bavljenja politikom do sad". Ne znam zasto su me ovi mladi ljudi pozvali da im se pridruzim, mogu baba da im budim, dobro se zna u gradu moje politicko opredeljenje a i delovanje jos od devedesetih, ne ispunjavam uslov apoliticnosti....zato sto iskreno verujem da je politika danas tehnologija vladanja socijalnim resursima, da politika bez ideologije nije nista osim zabava za narod, puki populizam koji jede vreme i ljudske sudbine. Kako ovi mladi ljudi misle da se "bez dana bavljenja politikom" nose sa profesionalnim politicarima koji vladaju svim mogucim resursima sile i politike? Nista ne razumem, necu da im smetam ali ja u ovim vodama ne umem da plivam. 2
Perkos2 Posted March 20 Posted March 20 (edited) Meni je najvažnije i na tome se čini mi se najviše treba insistirati je da je imao nameru da napadne i napao je na mirne učesnike protesta i to u trenutku kad je najveća tišina i mir. Dakle napad je smišljen i izveden nekim oružjem koje čak i da je najbezazlenije za zdravlje ljudi je izazvalo paniku koja je mogla da se pretvori u stampedo što je uz par napada njegovih kapuljaša bio cilj da se izazove masovno stradanje. A on neka na optuženičkoj klupi dokazuje da se samo igrao ovom ili onom "igračkom" Namera je postojala, osmišljen je plan kako da se napravi masakr i to treba da nam je glavna tačka, ove njihove udbaške spletke" jesam, nisam poneo tetki le" mogu da odvedu sve u pogrešan pravac Edited March 20 by Perkos2 15
DJ_Vasa Posted March 20 Posted March 20 17 minutes ago, Pletilja said: Upravo mi je stigla ova poruka: "Poštovanje svima, u zadnjih 12 godina bilo je raznih protesta. U Vršcu se nikada ovoliko ljudi nije okupilo. Da je bilo koja stranka ili sve zajedno pozvale na skup ljudi se jednostavno ne bi odazvali. Sa kim god da sam pričao do sada nijedna stranka, niti pojedinac koji se do sada bavio politikom ne dolazi u obzir. Svi očekujemo da će studenti predložiti novu opciju. Ako se to ne desi, džaba smo pumpali, dinstali. Potrebni su ljudi bez dana bavljenja politikom do sad". Ne znam zasto su me ovi mladi ljudi pozvali da im se pridruzim, mogu baba da im budim, dobro se zna u gradu moje politicko opredeljenje a i delovanje jos od devedesetih, ne ispunjavam uslov apoliticnosti....zato sto iskreno verujem da je politika danas tehnologija vladanja socijalnim resursima, da politika bez ideologije nije nista osim zabava za narod, puki populizam koji jede vreme i ljudske sudbine. Kako ovi mladi ljudi misle da se "bez dana bavljenja politikom" nose sa profesionalnim politicarima koji vladaju svim mogucim resursima sile i politike? Nista ne razumem, necu da im smetam ali ja u ovim vodama ne umem da plivam. Verovatno da su mislili na one koji nisu bili aktivno uključeni u rad neke stranke i nisu imali funkcije na lokalnom nivou. To što je neko glasao za stranku X ili Y, izlazio na proteste koje je ta stranka organizovala i slično im je po svoj prilici nebitno. Ako im je cilj lokalno delovanje, u smislu brige o asfaltiranju ulica, uređenja parkova, krečenja zgrada u centru i slično, tu generalno nema ideologije. Asfaltiranje ulice ne može biti ni levičarsko ni desničarsko, što važi i za ostale pomenute stavke. Meni ovo deluje kao kompliment i izraz poverenja. 2 1
Clash Posted March 20 Posted March 20 40 minutes ago, Perkos2 said: Meni je najvažnije i na tome se čini mi se najviše treba insistirati je da je imao nameru da napadne i napao je na mirne učesnike protesta i to u trenutku kad je najveća tišina i mir. Dakle napad je smišljen i izveden nekim oružjem koje čak i da je najbezazlenije za zdravlje ljudi je izazvalo paniku koja je mogla da se pretvori u stampedo što je uz par napada njegovih kapuljaša bio cilj da se izazove masovno stradanje. A on neka na optuženičkoj klupi dokazuje da se samo igrao ovom ili onom "igračkom" Namera je postojala, osmišljen je plan kako da se napravi masakr i to treba da nam je glavna tačka, ove njihove udbaške spletke" jesam, nisam poneo tetki le" mogu da odvedu sve u pogrešan pravac Naravno, takodje treba insistirati na ovoj gomili danas nemamo, sutra imamo ali je u kutiji, prekosutra nije u kutiji budalastina. A oko ovog saopstenja, meni nije baš jasno šta su rekli oko ovog Vortexa? Kao nije njihov LRAD ali može biti Vortex? Jesu li to rekli ili ja ne čitam ovo dobro? i Šta znači onih 700 metar što navode u saopštenju?
Pletilja Posted March 20 Posted March 20 (edited) 25 minutes ago, DJ_Vasa said: Verovatno da su mislili na one koji nisu bili aktivno uključeni u rad neke stranke i nisu imali funkcije na lokalnom nivou. To što je neko glasao za stranku X ili Y, izlazio na proteste koje je ta stranka organizovala i slično im je po svoj prilici nebitno. Ako im je cilj lokalno delovanje, u smislu brige o asfaltiranju ulica, uređenja parkova, krečenja zgrada u centru i slično, tu generalno nema ideologije. Asfaltiranje ulice ne može biti ni levičarsko ni desničarsko, što važi i za ostale pomenute stavke. Meni ovo deluje kao kompliment i izraz poverenja. Sve ok, ali poziv da se na zborovima ispred opstinske zgrade u 20 h nesto dogovara, a ova grupa me pozivan da tome prisustvujem, ja ne razumem: Neposredna demokratija je bila moguca u Atini u V veku pre nase ere, u gradoivima sa par hiljada stanovnika od cega su pola bili robovi bez prava glasa. Kako zamisljate da to funkcionise danas, moj grad mima 40 000 stanovnika, neka je pola od toga punoletno? Kakvu pravnu osnovu, snagu, imaju tako donete "odluke"? Kojim novcem ce se platiti to asfaltiranje? Iz opstinskog budzeta sigurno nece jer odluka nije doneta na zakonom predvidjen nacin, koji ce opstinar da potpise takvu odluku i lupi opstinki pecat? Sta je alternativa pravnoj drzavi kao obliku organizovanja drustva, plemenska zajednica? Mogu da razumem i da podrzim stvaranje paralelnih ali nezvanicnih institucija kao vid demonstracije i pritiska, radovala bih se tome ali ako neko zaista veruje da drzava tako funkcionise, grdno se vara. Pobogu, 21 vek je, ne mozemo da se vracamo u osvit civilizacije. I mogu da se kladim da na te zborove nece doci moji sugradjani koji su u subotu pravili selfije po Beogradu jer oni na lokalnim skupovima nikad nisu vidjeni. Studenti su toliko prevazisli sve do sada vidjeno i ostace zabelezeno u istoriji ne samo Srbije, sigurna sam, ali pobogu, bez politicke artikulacije ove energije, BEZ POLITIKE, sve ce biti uzalud. Zato sto nije normalno, zato sto to nikom nije uspelo pa nece ni nama. Politika je bila, jeste i bice nasa sudbina. Edited March 20 by Pletilja 3
DJ_Vasa Posted March 20 Posted March 20 6 minutes ago, Pletilja said: Sve ok, ali poziv da se na zborovima ispred opstinske zgrade u 20 h nesto dogovara, a ova grupa me pozivan da tome prisustvujem, ja ne razumem: Neposredna demokratija je bila moguca u Atini u V veku pre nase ere, u gradoivima sa par hiljada stanovnika od cega su pola bili robovi bez prava glasa. Kako zamisljate da to funkcionise danas, moj grad mima 40 000 stanovnika, neka je pola od toga punoletno? Kakvu pravnu osnovu, snagu, imaju tako donete "odluke"? Kojim novcem ce se platiti to asfaltiranje? Iz opstinskog budzeta sigurno nece jer odluka nije doneta na zakonom predvidjen nacin, koji ce opstinar da potpise takvu odluku i lupi opstinki pecat? Mogu da razumem i da podrzim stvaranje paralelnih ali nezvanicnih institucija kao vid demonstracije i pritiska, radovala bih se tome ali ako neko zaista veruje da drzava tako funkcionise, grdno se vara. Pobogu, 21 vek je, ne mozemo da se vracamo u osvit civilizacije. I mogu da se kladim da na te zborove nece doci moji sugradjani koji su u subotu pravili selfije po Beogradu jer oni na lokalnim skupovima nikad nisu vidjeni. Studenti su toliko prevazisli sve do sada vidjeno i ostace zabelezeno u istoriji ne samo Srbije, sigurna sam, ali pobogu, bez politicke artikulacije ove energije, BEZ POLITIKE, sve ce biti uzalud. Zato sto nije normalno, zato sto to nikom nije uspelo pa nece ni nama. Politika je bila, jeste i bice nasa sudbina. Nisam znao da im je način delovanja neposredna demokratija, a tačno je da je to moglo da funkcioniše samo u Atini. Mislio sam da je u pitanju neki lokalni pokret koji bi delovao kao i svaka druga organizacija. Razumem studente da se tako organizuju ti njihovi plenumi, koji se ionako bave ograničenim brojem pitanja i broj studenata na fakultetskom plenumu je manji od broja stanovnika opštine ili grada, ali gradska ili opštinska vlast su nešto sasvim drugo. Naravno, studenti imaju i slobodu da se organizuju kako hoće, dok je upravljanje gradskim poslovima druga stvar. To što se skupi ekipa ispred opštine i gađa jajima nekog ćacija je jedno i korisno je zbog podizanja atmosfere otpora, ali vođenje opštine ili grada funkcioniše na drugi način. 1
Clash Posted March 20 Posted March 20 8 minutes ago, Pletilja said: Sve ok, ali poziv da se na zborovima ispred opstinske zgrade u 20 h nesto dogovara, a ova grupa me pozivan da tome prisustvujem, ja ne razumem: Neposredna demokratija je bila moguca u Atini u V veku pre nase ere, u gradoivima sa par hiljada stanovnika od cega su pola bili robovi bez prava glasa. Kako zamisljate da to funkcionise danas, moj grad mima 40 000 stanovnika, neka je pola od toga punoletno? Kakvu pravnu osnovu, snagu, imaju tako donete "odluke"? Kojim novcem ce se platiti to asfaltiranje? Iz opstinskog budzeta sigurno nece jer odluka nije doneta na zakonom predvidjen nacin, koji ce opstinar da potpise takvu odluku i lupi opstinki pecat? Sta je alternativa pravnoj drzavi kao obliku organizovanja drustva, plemenska zajednica? Mogu da razumem i da podrzim stvaranje paralelnih ali nezvanicnih institucija kao vid demonstracije i pritiska, radovala bih se tome ali ako neko zaista veruje da drzava tako funkcionise, grdno se vara. Pobogu, 21 vek je, ne mozemo da se vracamo u osvit civilizacije. I mogu da se kladim da na te zborove nece doci moji sugradjani koji su u subotu pravili selfije po Beogradu jer oni na lokalnim skupovima nikad nisu vidjeni. Studenti su toliko prevazisli sve do sada vidjeno i ostace zabelezeno u istoriji ne samo Srbije, sigurna sam, ali pobogu, bez politicke artikulacije ove energije, BEZ POLITIKE, sve ce biti uzalud. Zato sto nije normalno, zato sto to nikom nije uspelo pa nece ni nama. Politika je bila, jeste i bice nasa sudbina. Ja na ove pozive na zborove ne gledam kao bukvalno poziv na neposrednu demokratiju pošto i studenti znaju da je to nemoguće. Gledam bukvalno kao onaj mim cmon do something. Apel da se uradi nešto,da se pokaze nezadovoljstvo, da se proširi na sve slojeve a ne samo na studente i u svim mestima ne samo u univerzitetskim centrima. Ne znaju studenti jade svakog sela ali njohovi stanovnici znaju.
Volter Posted March 20 Posted March 20 (edited) Vučić osiono na pitanje N1 o upotrebi zvučnog oružja, ne dozvoljava potpitanje i ponavlja – nije upotrebljeno https://n1info.rs/vesti/vucic-osiono-na-pitanje-n1-o-upotrebi-zvucnog-topa-ne-dozvoljava-potpitanje-i-ponavlja-nije-upotrebljen/ I ono njegovo čuveno - a što ste nervozni. Oni su se upetljali da će se teško raspetljati. Prvo nemamo zvučni top, pa ipak imamo. Evo i Nenadležni kaže da je bio ispred skupštine, pa šta će tamo, on je zakonom zabranjen? Imali su izjave iz vrha policije da su verovatno redari i bajkeri izazvali stampedo, a sinoć Dačić izdaje saopštenje gde kaže da je na osnovu snimka i kompanija Genasys potvrdila da nije upotrebljen LRAD. Dakle, sada ipak priznaju da se čuje zvuk, samo još da otkriju šta je korišćeno i na tome treba insistirati. Edited March 20 by Volter 1
Perkos2 Posted March 20 Posted March 20 42 minutes ago, Clash said: Naravno, takodje treba insistirati na ovoj gomili danas nemamo, sutra imamo ali je u kutiji, prekosutra nije u kutiji budalastina. A oko ovog saopstenja, meni nije baš jasno šta su rekli oko ovog Vortexa? Kao nije njihov LRAD ali može biti Vortex? Jesu li to rekli ili ja ne čitam ovo dobro? i Šta znači onih 700 metar što navode u saopštenju? treba se setiti situacije posle zločina na Ibarskoj kako je služba probala na razne načine da skrene priču, čak su se pojavili neki likovi koji su priznali da su oni vozili kamion samo da se ne dođe do pravih počinilaca 1
Clash Posted March 20 Posted March 20 2 hours ago, NMX said: Jbg, zato kazem. Da se ovi nasi ne zaleću. Naravno da ce ovo danas biti u svim medijima "evo zuti olos pucao sebi u nogu". I jos bitnije, naravno da ovaj tvit košta. Mnogo. I mi smo ga platili. Sto prethodnim ugradnjama kod kupovine sto buducim. Sto one time placanjima za konkretan tvit. Jbg, za sada Vreme najobjektivnije prati celu pricu i ne zalece se dajuci zicere vlasti. Jeste u svim njihovim medijima ali nije uopste glavna vest kako sam ja mislio da ce biti. Mada dug je dan , mozda nisu jos dobili danasnja uputstva sta da pisu.
Recommended Posts