Kooineeperk Posted March 19 Posted March 19 17 minutes ago, Helena said: Ako tako postaviše stvari, sve to mogu i sa drugim predmetima ili ih prosto izbaciti iz gradiva. Na sistematskim pregledima dece (mi radimo osnovnu školu) minimum 70% njih je sa viškom kilograma, dobar broj je baš pretila, a isto tako je dobar broj sa znacima deformiteta kičme i grudnog koša. Što se pak tiče fizičke spreme, mislim da mogu ja da im pariram sa navršenih 57. Ono što se sluša nije muzika. I da ne širim priču ovde,da, apsolutno sam protiv tvog predloga. Moramo biti pragmaticni. Imam dete u skoli, i znam sta se radi (odnosno ne radi). Ne pricam napamet. Manji problem ce biti ako ne nauce nesto iz muzickog ili likovnog, u poredjenju sa smanjenim znanjem iz recimo srpskog i matematike. Niko ovde ne zagovara izbacivanje predmeta iz gradiva generalno. Vec da se sada, u ovom preostalom delu skolske godine to limitira i da prednost drugim predmetima. Ovih preostalih 2-3 meseca bez fizickog nece pogorsati zdravstvenu situaciju dece. Kao sto je nece ni popraviti pogotovo u mladjim razredima gde ne rade ama bas nista (decaci dobiju loptu da igraju fudbal, devojcice "izmedju 2 vatre" i to je to). Na tome mogu i treba da porade i roditelji.
DJ_Vasa Posted March 19 Posted March 19 6 minutes ago, deez nuts. said: Vucko daje ostavku na mesto precednika i seda na premijersko mesto, mmw. Bolje bi mu bilo da legne, i to na kauč kod psihijatra. 1
Kooineeperk Posted March 19 Posted March 19 2 minutes ago, deez nuts. said: Vucko daje ostavku na mesto precednika i seda na premijersko mesto, mmw. Mislim da to ne moze bez novih izbora.
NMX Posted March 19 Posted March 19 6 minutes ago, deez nuts. said: Vucko daje ostavku na mesto precednika i seda na premijersko mesto, mmw. I meni pade na pamet. Samo, nije izmenio ustav jos uvek jer nema 2/3, i dalje se predsednik bira neposredno. Pa da sa nase strane kandidat bude Zmaj od Sipova, dobio bi bilo kog njihovog da nije Vucic 2
DJ_Vasa Posted March 19 Posted March 19 Just now, Kooineeperk said: Mislim da to ne moze bez novih izbora. Zašto? Saziv skupštine može da funkcioniše i da izabere novu vladu. Ako bi dao ostavku na mesto predsednika, menja ga predsednik Skupštine i raspisuju se predsednički izbori. 1
Kooineeperk Posted March 19 Posted March 19 1 minute ago, DJ_Vasa said: Zašto? Saziv skupštine može da funkcioniše i da izabere novu vladu. Ako bi dao ostavku na mesto predsednika, menja ga predsednik Skupštine i raspisuju se predsednički izbori. Predsednik republike mora da izvrsi konsultacije sa potencijalnim mandatarima i da dodeli mandat onom koji ga uveri da ima vecinu u skupstini. I sta sada, Vucic sam sa sobom da dogovara da li je mandatar sa vecinskom podrskom? 🙂 Pa kada to kao shvati, onda dodeli mandat sebi pa pre nego sto se glasa u skupstini da se proveri podrska onda daje ostavku na mesto predsednika republike, jer ne moze istovremeno biti premijer i predsednik? Nisam bas siguran da je takva pravna gimnastika moguca, a svakako nije moralna, ali o moralu pricati u njihovom kontekstu je svakako besmisleno.
Kooineeperk Posted March 19 Posted March 19 2 minutes ago, Kooineeperk said: I sta sada, Vucic sam sa sobom da dogovara da li je mandatar sa vecinskom podrskom? 🙂 I da dodam na ovo: Ovo bi bio klasican sukob interesa gde neko nastupa kao predsednik drzave, a istovremeno i kao kandidat za mandatara vlade tj. premijera. To bi bio apsolutni presedan i Ustavni sud bi to morao osporiti. Mada opet, institucije i hulja... Neka podnese ostavku na mesto predsednika prvo. Eventualno, ali to moram da proverim, mozda predsednik skupstine koji tada ima ulogu predsednika republike, moze da imenuje mandatara, ali nisam siguran u to.
nemanjaol Posted March 19 Posted March 19 (edited) Jao kako su se upetljali u laži oko zvučnog oružja, prelepo. Ne treba se samo hvatati isključivo za ovaj model i ovaj uređaj pošto mislim da još uvek nije 100% jasno da li je moglo da proizvede onakav efekat, odnosno treba ostaviti prostora da se utvrdi tačno šta i kako je korišćeno. Ono što je poznato je da sa ovog modela može da se pusti bilo kakavb zvuk + je ovo dizajnirano da u uslovima buke i haosa prenese informaciju daleko. A sada je iskorišćeno u momentu tišine. 1 minute ago, Kooineeperk said: I da dodam na ovo: Ovo bi bio klasican sukob interesa gde neko nastupa kao predsednik drzave, a istovremeno i kao kandidat za mandatara vlade tj. premijera. To bi bio apsolutni presedan i Ustavni sud bi to morao osporiti. Mada opet, institucije i hulja... Neka podnese ostavku na mesto predsednika prvo. Eventualno, ali to moram da proverim, mozda predsednik skupstine koji tada ima ulogu predsednika republike, moze da imenuje mandatara, ali nisam siguran u to. Presedan je i da premijer da ostavku koja ne bude usvojena skoro 2 meseca. Za mene lično mi od tog momenta živimo u otvorenoj diktaturi. Edited March 19 by nemanjaol 2 1
DJ_Vasa Posted March 19 Posted March 19 1 minute ago, Kooineeperk said: Eventualno, ali to moram da proverim, mozda predsednik skupstine koji tada ima ulogu predsednika republike, moze da imenuje mandatara, ali nisam siguran u to. Ja mislim da je upravo to izlazna strategija: daje ostavku, Brnabićka se 'konsultuje' sa 'običnim građaninom' i to je cela priča. Ako tome dodamo da zakon tretiraju kao ono što piše na tarabi, ne bi bilo ništa čudno. Konačno, čak i da mu je jedina preostala funkcija nešto u rangu predsednika kućnog saveta, taj bi i dalje vukao konce u mafiji. 1
Kooineeperk Posted March 19 Posted March 19 7 minutes ago, Kooineeperk said: Predsednik republike mora da izvrsi konsultacije sa potencijalnim mandatarima i da dodeli mandat onom koji ga uveri da ima vecinu u skupstini. I sta sada, Vucic sam sa sobom da dogovara da li je mandatar sa vecinskom podrskom? 🙂 Pa kada to kao shvati, onda dodeli mandat sebi pa pre nego sto se glasa u skupstini da se proveri podrska onda daje ostavku na mesto predsednika republike, jer ne moze istovremeno biti premijer i predsednik? Nisam bas siguran da je takva pravna gimnastika moguca, a svakako nije moralna, ali o moralu pricati u njihovom kontekstu je svakako besmisleno. 1 minute ago, Kooineeperk said: I da dodam na ovo: Ovo bi bio klasican sukob interesa gde neko nastupa kao predsednik drzave, a istovremeno i kao kandidat za mandatara vlade tj. premijera. To bi bio apsolutni presedan i Ustavni sud bi to morao osporiti. Mada opet, institucije i hulja... Neka podnese ostavku na mesto predsednika prvo. Eventualno, ali to moram da proverim, mozda predsednik skupstine koji tada ima ulogu predsednika republike, moze da imenuje mandatara, ali nisam siguran u to. Evo proverio sam - ladno moze predsednik skupstine u ulozi predsednika republike koji je dao ostavku, da imenuje novog mandatara! Jebo ovakve zakone. Znaci scenario je sledeci: Vucic nakon sto se otkrije da je "bez njegovog znanja" koriscen zvucni top, kao "covek od reci" podnosi ostavku na mesto predsednika. Ana Brnabic onda preuzima njegovu funkciju i predlaze ga za mandatara nove vlade. Ako se ovo desi, trebace i 5. i 6. oktobar. 2
implant Posted March 19 Posted March 19 1 hour ago, NMX said: Žandarm čije je ime poznato redakciji, izjavio je da je 15. marta tokom velikog protesta bilo raspoređeno više „zvučnih topova“. Žandarm koji je bio angažovan tokom protesta, a koji je ispričao za Danas da je tokom protesta bilo raspoređeno više topova, kaže da je jedan od njih stajao iza Narodne skupštine. „Uređaj je bio montiran na haubi našeg vozila „Defender“ koga mi kolokvijalno zovemo „indijanac“. To je defender koji nema krov. Pored njega je bio „operater“ koji je zadužen za rukovanje ovim uređajem. Osim ovog vozila, levo od njega je bilo parkirano isto vozilo sa istim takvim uređajem. Objašnjeno nam je da će ovaj uređaj biti aktiviran ako bude bilo potrebe, kao i kako da se ponašamo ukoliko dođe do aktivacije“, priča izvor za naš list. Kaže da u tom trenutku nije bio jedini koji se nalazio pored ovog vozila, već da je tu bio čitav vod Žandarmerije. „Vozilo je bilo sakriveno i nije moglo da se vidi od ograde kojom je Skupština opasana zbog građevinskih radova. Ovaj uređaj na kraju nije upotrebljen. Međutim, ovih uređaja je bilo više i bili su raspoređeni na različitim lokacijama. Rečeno nam je da postoje i mobilni uređaji koji nisu montirani na vozilima“, kaže naš sagovornik. On navodi da svaki odred Žandarmerije (Beograd, Novi Sad, Kraljevo, Niš) ima po dva ovakva uređaja i da se to uopšte do sada nije ni krilo od pripadnika Žandarmerije, ali da do sada nikada nisu izvoženi van baze, sve do protesta. „Rečeno nam je i da je jedan uređaj postavljen u ili pored predsedništva, kao i da su traktori koji su parkirani oko Pionirskog parka, postavljeni upravo kako bi odbili udar topa ukoliko bi top bio upotrebljen, jer su u parku bili i naši ljudi“, kaže on. Što se tiče događaja u Kralja Milana gde je, po izjavama mnogih upotrebljeno ovo oružje, on kaže da ne zna odakle je to moglo biti ispaljeno, jer se nalazio kod Skupštine. Naš izvor nam je pre dva dana rekao i da su ta vozila u garažama kao i da će pokušati da ih slika. „Nisam uspeo jer je ta garaža trenutno zaključana“, kaže žandarm. On naglašava da je za ova vozila tog dana znao veliki broj pripadnika Žandarmerije.\ https://www.danas.rs/vesti/drustvo/zandarm-tvrdi-danas-vise-zvucnih-topova-bilo-rasporedjeno-u-subotu-na-protestu/ buuušiiiiiii Svih mi bubnjeva Darkvuda, oni imaju gomilu tih uređaja i ko zna šta još... 1
BattleBender Posted March 19 Posted March 19 (edited) 6 minutes ago, nemanjaol said: Jao kako su se upetljali u laži oko zvučnog oružja, prelepo. Ne treba se samo hvatati isključivo za ovaj model i ovaj uređaj pošto mislim da još uvek nije 100% jasno da li je moglo da proizvede onakav efekat, odnosno treba ostaviti prostora da se utvrdi tačno šta i kako je korišćeno. Ono što je poznato je da sa ovog modela može da se pusti bilo kakavb zvuk + je ovo dizajnirano da u uslovima buke i haosa prenese informaciju daleko. A sada je iskorišćeno u momentu tišine. Došlo je do toga da je mnogo lako i manipulisati njihovim lažima. Svaku sumnju na laž brže i lakše proglasiti. Svaku laž predstavi u najgorem mogućem svetlu i scenariju. I došlo je do toga da sami više ne mogu da hendaju gde su šta lagali, niti da se pozivaju na naše smislene, zdravorazumne, i konstruktvine manipulacije njihovima eventualnim lažima (koliko god da manipulisanje moze da se smatra zdravo razumnim i konstruktvnim). A to se dešava kad stalno lažeš, i kad ti neko ne veruje. I to se dešava kad toliko mnogo i učestalo lažeš da ne možeš ni da smisliš odbranu svoje laži, a već se desilo nešto novo. I to se dešava kad svi ti tamo toliko mnogo lažu, da nisu medjusobno stigli da se dogovore šta su i kako izlagali. I tu nema nazad. Priča meni tašta, kako čuje kako babe po kraju pričaju "Ma mnogo bre laže ovaj". To su babe po Čokotu i Novom Selu... Edited March 19 by BattleBender
DameTime Posted March 19 Posted March 19 22 minutes ago, DJ_Vasa said: Bolje bi mu bilo da legne, i to na kauč kod psihijatra. Preskočimo fazu kauča, pređimo na fazu transporta na odeljenje Laze Lazarevića. 4 1
DJ_Vasa Posted March 19 Posted March 19 Just now, DameTime said: Preskočimo fazu kauča, pređimo na fazu transporta na odeljenje Laze Lazarevića. Ako mogu da dodam i jedan detalj: u beloj košulji nešto dužih rukava koja se kopča pozadi. 1
Nikola Posted March 19 Posted March 19 32 minutes ago, deez nuts. said: Vucko daje ostavku na mesto precednika i seda na premijersko mesto, mmw. A šta bi drugo
TripleJ Posted March 19 Posted March 19 1 hour ago, woolgatherer said: prvo je bilo nemamo top, pa onda imamo top al zaboravljen negde u skladistu, sad ce da bude doneli smo top na protest al ga nismo ukljucili i na kraju ipak smo ga malo ukljucili al ne na max kojim imbecilima mi dajemo da nam se useravaju u zivot vec 13god Ja sam ubedjen da, ako su i imali plan, nisu hteli da ga upotrebe tokom 15 minuta cutanja, posto apsolutno nema logike za tim. Da su ga upotrebili u toku buke, ljudi bi opet ovako reagovali, ali ne bi bilo zvucnog snimka koji bi mogao da se koristi kao dokaz. Ovako je subota 15.3. izrodila novog kompletnog idiota 2.0 i sada kao i u slucaju Hercegovacke moraju da se peru, prvo lazima, posle negiranjem, a na kraju ce zvalavi da izadje i da kaze da bi i on koristio zvucni top, samo ne bas tad, nego kad je rulja krenula da skandira da je peder.
Jurgen Posted March 19 Posted March 19 Samo da podelim sa vama da dugo nisam bio srećan kao u subotu. Sigurno jedan od najlepših dana u mom životu. Ne samo zbog ogromne količine pozitivne energije koju ništa nije moglo da smanji, ni kiša, ni zvučni topovi, ni Ćaci. ništa. Ne, ovaj protest je bio mnogo veći od borbe protiv ovih opskurnih likova koji su našu državi utamničili u jednom od Danteovih krugova pakla. A to je snaga ovih mladih ljudi. Oni su me, posle mnogo vremena, naterali da verujem. Ne samo u bolje SUTRA, čak ne i samo u bolje DRUŠTVO. Ovi heroji su me naterali da verujem u BOLJI SVET. Čak i na dan, čak i da se na kraju ne desi nešto epoholno, a ja znam da hoće, njihova snaga, energija, ubeđenja vode u EVOLUCIJU ČOVEČANSTVA. Znam da su mi očekivanja prevelika, ali požar potiče od najmanje iskre i više neću gubiti veru. 13 6 2
Papanikolesku Posted March 19 Posted March 19 Jao lepo se ovo krčka, čak i ovaj smrdljivi SSP upravo dodaje začine
SteveFrancis#3 Posted March 19 Posted March 19 3 minutes ago, TripleJ said: Ja sam ubedjen da, ako su i imali plan, nisu hteli da ga upotrebe tokom 15 minuta cutanja, posto apsolutno nema logike za tim. Da su ga upotrebili u toku buke, ljudi bi opet ovako reagovali, ali ne bi bilo zvucnog snimka koji bi mogao da se koristi kao dokaz. Ovako je subota 15.3. izrodila novog kompletnog idiota 2.0 i sada kao i u slucaju Hercegovacke moraju da se peru, prvo lazima, posle negiranjem, a na kraju ce zvalavi da izadje i da kaze da bi i on koristio zvucni top, samo ne bas tad, nego kad je rulja krenula da skandira da je peder. Ne delim misljenje. Iz mog ugla sav intel koji je pokupljen do sad ukazuje na to da jeste bas biran taj trenutak kako zbog efekta (nemoguce je da zvuk ima isti efekat pri tisini i pri drugim zvucnim 'zagadjenjima', tako i zbog tajmlajna - jasno je da je postojala tacno utvrdjena hronologija poteza za izazivanje haosa i nasilja. 21
Don Dusko Posted March 19 Posted March 19 1 minute ago, SteveFrancis#3 said: Ne delim misljenje. Iz mog ugla sav intel koji je pokupljen do sad ukazuje na to da jeste bas biran taj trenutak kako zbog efekta (nemoguce je da zvuk ima isti efekat pri tisini i pri drugim zvucnim 'zagadjenjima', tako i zbog tajmlajna - jasno je da je postojala tacno utvrdjena hronologija poteza za izazivanje haosa i nasilja. Jasno je da su zeleli kad je protest najmirniji i najtisi da izazovu haos i nered. Zato je tad krenuto sa tim zvucnim topom.Jos da su ovi batinasi pametni kao sto nisu uspela bi im kordinacija da u tom haosu izazovu dosta vise.
NMX Posted March 19 Posted March 19 HAHAHHAHHAAHAHHAHHAHAHAHAHHA Joj jebem te zivote kad DB govna ne mogu da smisle nista bolje od ovoga kao pokrivalicu svega od danas Quote KURIR SAZNAJE! PREDAO SE SRĐAN NOGO! Sumnjiči se za pozivanje na ubistvo predsednika i policajaca! Autor:Jelena Spasić Sre, 19.03.2025. 13:03h 9
Recommended Posts