Studentski i građanski protesti i blokade 24/25 - Page 394 - Politika - VOX92 Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
11 minutes ago, berti said:

Meni su osecanja podeljena, jednog dana mislim da je propustena velika sansa, drugog, kao i danas, da je ovo najbolje ispalo. Zasto? Pa samo da zamislimo sta bi se desavalo vec od nedelje ako akcija ne bi uspela, a vrlo je moguce da bi bio neuspeh. Brojali bi se mrtvi i tesko povredjeni. Mrcina bi pohapsila stotine ljudi, upali bi na sve univerzitete, pohapsio profesore, nastavnike... Ako bi procenio da mu koristi vanredno stanje, proglasio bi ga i tek tada radio sta hoce. Podelio bi otkaze prosvetnim radnicima, nije njemu proble to. Svojima bi ocas posla dao neke diplome i zaposlio bi ih po skolama, fakultetima. Studente bi takodje hapsio, podmetao im drogu i na sva zvona trubio o tome. Krenula bi represija i na lokalu. Kraljevo, Bogatic, poljoprivrednici...

Ovako, od svega sto je planirao, ništa nije postigao. Još ovo sa zvučnim topom. Ljudi su još besniji i opet bi u onolikom broju vec sledeceg vikenda došli.

Ne treba da ti budu podeljena. Vidis da je krenuo kolaps vlasti. 

Edited by deez nuts.
  • Like 10
Posted (edited)
On 3/18/2025 at 11:15 AM, Chaos Is Me said:

Niko ovde ne širi defetizam već se protivi neumerenom i neutemeljenom optimizmu. Ja smatram da je vlast ovog zlotvora odavno prešla svoj zenit i da je u silaznoj putanji, da su studentski protesti tome izuzetno doprineli ali još uvek nedovoljno da vidimo i naznake njegovog kraja. Ne verujem ni u neku naročitu odmazdu koje se ljudi navodno plaše, njemu nipošto ne treba da posebno dira ljude koji i dalje nisu spremni da previše žrtvuju svoj komoditet, a sve ove koji se zaista žrtvuju je već unesrećio dovoljno. Jednostavno - pat pozicija. No, zaista se nadam da studenti još uvek imaju "bar dva špila" aduta u rukama kako najavljuju, voleo bih to više nego išta.

Ja bih pre ovo nazvao situacijom imamo topa za lovca, ili lovca za pesaka.
I oni imaju mnogo manje vremena na satu da razmisljaju. Sad samo chop-ujes po malo, i kraj je izvesan.

Oni su kriminalna organizacija, mafijaški organizam koji se razvijao godinama kako bi uspostavio svoje pipke, tako da njihovo padanje baš i ne ide tako lako. Moraće da rade malo zoom in, malo zoom out u tom procesu. Oni su najgori korov, najotrovniji bršljan ili živa ograda. A mi nemamo u rukama neki mega jak pruner koji odmah preseče sve. Imamo one makaze za papir. Ali nas je dosta. Pa malo po malo, prvo moraš iseći lišće, ne glavnu granu. Pa kad dođeš do glavne grane, preko kolena ili lakta, na polugu...

Oni jesu uspostavljen sistem kriminalne organizacije, ali su ipak, u svojoj suštini, prostaci. Izgrađeni su uz pomoć mnogo poslušnih, prostih jajara i oportunista. Biće oholi, bahati, zli, beskompromisni, ali ne mogu da budu previše lukavi… ni mudri. Može jedan deo njih, mali broj. To su dokazali, i dokazuju svaki dan. Zilion glupih samoupuca i grešaka. 

Ali sada je pritisak na toliko strana da taj manji broj njih ne stiže da nadomesti intelektualnu ograničenost većine u toj organizaciji. Zato prave mnogo grešaka. A dokaz da grešaka ima? Pa, samo zamisli pre mesec-dva situaciju u kojoj međunarodni službenici ili mediji prenose sve njihove zle istupe. Zamisli situaciju u kojoj ne mogu da generišu ni 10.000 ljudi da stvarno odu u onaj park. Nego moraju da placaju najgorim lowlife likovima dnevnice po 100,200 jurki. Meni je najsimptomatičniji znak da im se približava kraj činjenica da više ne pominju izbore. A pominjali su ih do pre dva meseca, i tada im je to bio način da izađu iz krize.

Naša nestrpljivost je velika, sasvim logično i opravdano. Naši zdravorazumski kriterijumi za to kakav status oni zaslužuju su opravdani, i naša očekivanja su smislena. Oni zaslužuju to što mi očekujemo, odnosno, mi možda čak i zaslužujemo veći progres njihovog pada. Možda nemamo sve što očekujemo i što je zdravorazumno u smislu njihovog urušavanja. Ali urušavanja ima.

Inače, do skora sam potpuno isto razmišljao kao ti. I onda sam seo i razmislio, odradio malu retrospektivu – gde smo bili pre par nedelja, par meseci, a gde smo sada. Kao što rekoh, očekivanja… a u životu se sve vrti oko nekakvih relativnih vrednosti. Tako gledamo na stvarnost. U poslednjim nedeljama i mesecima mnogo više raste naš naboj, energija, sveeeeee… nego njihovo urušavanje. Ali raste i njihovo urušavanje.

Pazi, sve u životu može da se sjebe, tako i ova situacija. Ako budemo baš naivni i glupi.
Ja lično mislim da mogu jako brzo da padnu, da ih srušimo, da se sami uruše, ako se sada prebaci fokus na manja mesta, manje gradove. Bolje rečeno, da ceo ovaj proces sada nekako logički izvrnemo u krug. In-out. Od manjeg ka većem, pa od većeg ka manjem.

U suštini, ovaj protest je bio svojevrsna kulminacija. Svi se plašimo da ta kulminacija ne završi besmisleno. Šta dalje? Hajde da zarolamo tu energiju unazad. Hajde da se udari na lokal, na manja mesta, da ljudi iz najvećih gradova idu u manja mesta. Tako proces ne gubi smisao u nekoj gradativnoj perspektivi, a još bitnije – udaramo tamo gde njega baš boli i od čega dosta živi. On voli da kaže da smo mi bogati, a da su za njega siromašni, pokušavajući da komunicira sa ljudima iz manjih mesta – ljudima kojima vređa inteligenciju jer ih doživljava prostijim narodom, ali igra na kartu da ga vole jer im daje nekakav lažni smisao.

U Beogradu, pa i u Novom Sadu, pa i u Nišu, lako je pobeći od sramote kad si SNS glavonja. Lakše je zaštiti se od toga da ti život postane agonija na dnevnom nivou. Čekaćeš da se malo smiri situacija, malo ćeš da izbegneš koje jaje, ali na kraju dana – veće mesto, veća dinamika, više stranaca na trotoaru, lakše je pobeći od zajednice... Plate koju kurvu, odu jednom mesečno u inostranstvo na putovanje, druže se sa sličnima, iz te iste kriminalne organizacije, i onda mogu da pobegnu od naroda... Pobegnu lakše od agonije...

U manjim mestima te gađaju jajima svaki dan. U manjim mestima te svi znaju, u manjim mestima svako zna tvoju porodicu i pred svakim si svakog člana porodice osramotio. U manjim mestima niti se lako dolazi do kurvi, niti se lako ide na ekskluzivna mesta jednom mesečno. U manjim mestima nemaš kud.

Njegov adut je to što misli da jedini komunicira sa tim narodom iz manjih mesta. To mu daje samopouzdanje, to je njegova platforma. Šta će da radi kad odemo i mi komuniciramo s njima, kad ti ljudi još više osete pozitivnu energiju? Pući će. Počeće da slabi, da pokazuje slabosti. Gde je njegova slabost, tu su miševi koji beže.

Oni će se urušiti, a ja nekako predviđam njihovo međusobno obračunavanje. Toga se malo plašim. Jer može biti krvavo. Kompleksnost njihovih međusobnih talačkih odnosa verovatno ne možemo ni da pojmimo, niti da razumemo… niti ćemo moći da registrujemo sve to kada krenu da se urušavaju. Ali desiće se. Možda ćemo tek kroz 10–15 godina moći da vidimo kako su se urušavali.

Nepomenik, ma koliko vešt bio u izbegavanju metaka iz svog okruženja, na kraju će ostati sa golim državnim aparatom (ako zadržu vojsku i policiju do kraja) koji će možda hteti da iskoristi, ali na kraju dana – neće moći. Postoji tamo negde neki svet van Srbije. I u tom svetu postoje države. Države koje boli kurac za nas. I njihove državne vrhove. Ali taj svet i ti državnici, ne boli ih kurac za to kako njihov narod gleda na to kako oni gledaju na nas. Kada budu odlučili da im je preskupo da budu uz njega, okrenuće mu leđa. Moraće – zbog pritiska svog naroda. Kad kažem „pritiska“, ne mislim da će nekakvi Belgijanci izaći na ulice da protestuju zbog Srbije. Ali neki tamo državnici iz Belgije neće želeti da gube političke poene zbog nekakvog Pere Nepomenika iz Srbije...

Tako da, malo tamo, malo ovamo...

Dođeš na to da ostaješ sa kraljem i topom protiv kralja. Kad si klinac i slab, mučiš se i sa tim. Vučeš po paraleli dok ga ne nateraš na ivicu, da ti dođe lice u lice, pa spustiš topa u šah. Pa ide bolje nazad ka dnu table, pa ga ponovo goniš ka ivici table, dok nema kud. Pa mora da ti se okrene lice u lice, kralj protiv kralja... Pa onda šah... sve tako do osmog polja.
Partija će trajati dugo, ali ćemo mi kao društvo u toj partiji mnogo naučiti, i već smo naučili. Što je kompleksnija partija, to mi više učimo. Naučili smo kako da štitimo dijagonale, kako da radimo otvaranja, kako da guramo linije pešaka, a da se pešaci medjusobno drže i brane bez pomoći jačih figura. 

Edited by BattleBender
  • Like 10
  • Love 1
  • Thanks 6
  • Pumpaj! 2
Posted
14 minutes ago, NMX said:

U danu kada se saznalo (a tek je konferencija SSPa u 13h), ne samo da imaju, ne samo da su kupili nego da su uredno doterali topove na proteste 15.03, kada ima slika i snimaka vozila sa sve registarskim tablicama, izjave pandura očevidaca....režimski mediji izveštavaju (presek u 12:05):

Kurir naslovna strana: 1. Novi snimak tragedije u Makedoniji; 2. Brnaba kosntatuje ostavku vlade i izbor nove ili nove izbore; 3. Ispovest pevaljke o tome ko se koliko drogira na estradi; 4. Onaj julovac lekar priča o smrti vozača hitne pomoci u makedoniji

Informer: 1. Novi snimak iz MCD; 2.Preminuo Andrija Delibašić; 3. Jovo Bakić preti DJVu; 4. 230 studenata pravnog neki kurac nešto nešto...

ALO: 1. Ostavka vlade; 2. Upucan biznismen u Zagrebu; 3; Rusija obara sopstvene dronove

Daaaakleeee KOLIKO SU SE USRALI... Do sada bi bilo: Rumunska kurva Marinika Tepić laže narod; Bugarski klošar Sloba Georgijev napao predsednika; Ustaški peder (upisati ime) bezočno slagao (FOTO, VIDEO)

Pa i oni znaju da su zajebali. Nadali su se to sto ce biti glasni u onome oni lazu da ce uspeti. E sad kad su isplivali snimci i slike... Bice nesto drugo.

Jer ako priznaju da je bilo to je kraj. Jbg. Msm ne kraj vlasti al pocetak kraja.

Posted
17 minutes ago, Helena said:

Ako tako postaviše stvari, sve to mogu i sa drugim predmetima ili ih prosto izbaciti iz gradiva.

Na sistematskim pregledima dece (mi radimo osnovnu školu) minimum 70% njih je sa viškom kilograma, dobar broj je baš pretila, a isto tako je dobar broj sa znacima deformiteta kičme i grudnog koša.

Što se pak tiče fizičke spreme, mislim da mogu ja da im pariram sa navršenih 57.

Ono što se sluša nije muzika.

I da ne širim priču ovde,da, apsolutno sam protiv tvog predloga.

Moramo biti pragmaticni. Imam dete u skoli, i znam sta se radi (odnosno ne radi). Ne pricam napamet. 

Manji problem ce biti ako ne nauce nesto iz muzickog ili likovnog, u poredjenju sa smanjenim znanjem iz recimo srpskog i matematike. 

Niko ovde ne zagovara izbacivanje predmeta iz gradiva generalno. Vec da se sada, u ovom preostalom delu skolske godine to limitira i da prednost drugim predmetima. Ovih preostalih 2-3 meseca bez fizickog nece pogorsati zdravstvenu situaciju dece. Kao sto je nece ni popraviti pogotovo u mladjim razredima gde ne rade ama bas nista (decaci dobiju loptu da igraju fudbal, devojcice "izmedju 2 vatre" i to je to). Na tome mogu i treba da porade i roditelji. 

Posted
6 minutes ago, deez nuts. said:

Vucko daje ostavku na mesto precednika i seda na premijersko mesto, mmw. 

Bolje bi mu bilo da legne, i to na kauč kod psihijatra.

• Like 1
Posted
6 minutes ago, deez nuts. said:

I meni pade na pamet. Samo, nije izmenio ustav jos uvek jer nema 2/3, i dalje se predsednik bira neposredno. Pa da sa nase strane kandidat bude Zmaj od Sipova, dobio bi bilo kog njihovog da nije Vucic

• Like 2
Posted
Just now, Kooineeperk said:

Mislim da to ne moze bez novih izbora. 

Zašto? Saziv skupštine može da funkcioniše i da izabere novu vladu. Ako bi dao ostavku na mesto predsednika, menja ga predsednik Skupštine i raspisuju se predsednički izbori.

• Like 1
Posted
1 minute ago, DJ_Vasa said:

Zašto? Saziv skupštine može da funkcioniše i da izabere novu vladu. Ako bi dao ostavku na mesto predsednika, menja ga predsednik Skupštine i raspisuju se predsednički izbori.

Predsednik republike mora da izvrsi konsultacije sa potencijalnim mandatarima i da dodeli mandat onom koji ga uveri da ima vecinu u skupstini. 

I sta sada, Vucic sam sa sobom da dogovara da li je mandatar sa vecinskom podrskom? 🙂 

Pa kada to kao shvati, onda dodeli mandat sebi pa pre nego sto se glasa u skupstini da se proveri podrska onda daje ostavku na mesto predsednika republike, jer ne moze istovremeno biti premijer i predsednik? 

Nisam bas siguran da je takva pravna gimnastika moguca, a svakako nije moralna, ali o moralu pricati u njihovom kontekstu je svakako besmisleno.  

Posted
2 minutes ago, Kooineeperk said:

I sta sada, Vucic sam sa sobom da dogovara da li je mandatar sa vecinskom podrskom? 🙂 

I da dodam na ovo:

Ovo bi bio klasican sukob interesa gde neko nastupa kao predsednik drzave, a istovremeno i kao kandidat za mandatara vlade tj. premijera. 

To bi bio apsolutni presedan i Ustavni sud bi to morao osporiti. Mada opet, institucije i hulja... 

Neka podnese ostavku na mesto predsednika prvo. 

Eventualno, ali to moram da proverim, mozda predsednik skupstine koji tada ima ulogu predsednika republike, moze da imenuje mandatara, ali nisam siguran u to. 

Posted (edited)

Jao kako su se upetljali u laži oko zvučnog oružja, prelepo.

Ne treba se samo hvatati isključivo za ovaj model i ovaj uređaj pošto mislim da još uvek nije 100% jasno da li je moglo da proizvede onakav efekat, odnosno treba ostaviti prostora da se utvrdi tačno šta i kako je korišćeno.

Ono što je poznato je da sa ovog modela može da se pusti bilo kakavb zvuk + je ovo dizajnirano da u uslovima buke i haosa prenese informaciju daleko. A sada je iskorišćeno u momentu tišine.

1 minute ago, Kooineeperk said:

I da dodam na ovo:

Ovo bi bio klasican sukob interesa gde neko nastupa kao predsednik drzave, a istovremeno i kao kandidat za mandatara vlade tj. premijera. 

To bi bio apsolutni presedan i Ustavni sud bi to morao osporiti. Mada opet, institucije i hulja... 

Eventualno, ali to moram da proverim, mozda predsednik skupstine koji tada ima ulogu predsednika republike, moze da imenuje mandatara, ali nisam siguran u to. 

Presedan je i da premijer da ostavku koja ne bude usvojena skoro 2 meseca. Za mene lično mi od tog momenta živimo u otvorenoj diktaturi.

Edited by nemanjaol
  • Like 2
  • Pumpaj! 1
Posted

Ja mislim da je upravo to izlazna strategija: daje ostavku, Brnabićka se 'konsultuje' sa 'običnim građaninom' i to je cela priča. Ako tome dodamo da zakon tretiraju kao ono što piše na tarabi, ne bi bilo ništa čudno.

Konačno, čak i da mu je jedina preostala funkcija nešto u rangu predsednika kućnog saveta, taj bi i dalje vukao konce u mafiji.

• Like 1
Posted
7 minutes ago, Kooineeperk said:

Predsednik republike mora da izvrsi konsultacije sa potencijalnim mandatarima i da dodeli mandat onom koji ga uveri da ima vecinu u skupstini. 

Pa kada to kao shvati, onda dodeli mandat sebi pa pre nego sto se glasa u skupstini da se proveri podrska onda daje ostavku na mesto predsednika republike, jer ne moze istovremeno biti premijer i predsednik? 

Nisam bas siguran da je takva pravna gimnastika moguca, a svakako nije moralna, ali o moralu pricati u njihovom kontekstu je svakako besmisleno.  

I da dodam na ovo:

Evo proverio sam - ladno moze predsednik skupstine u ulozi predsednika republike koji je dao ostavku, da imenuje novog mandatara! Jebo ovakve zakone.

Znaci scenario je sledeci: Vucic nakon sto se otkrije da je "bez njegovog znanja" koriscen zvucni top, kao "covek od reci" podnosi ostavku na mesto predsednika. Ana Brnabic onda preuzima njegovu funkciju i predlaze ga za mandatara nove vlade. 

Ako se ovo desi, trebace i 5. i 6. oktobar.

• Like 2
Posted
1 hour ago, NMX said:

Žandarm čije je ime poznato redakciji, izjavio je da je 15. marta tokom velikog protesta bilo raspoređeno više „zvučnih topova“.

Žandarm koji je bio angažovan tokom protesta, a koji je ispričao za Danas da je tokom protesta bilo raspoređeno više topova, kaže da je jedan od njih stajao iza Narodne skupštine.

„Uređaj je bio montiran na haubi našeg vozila „Defender“ koga mi kolokvijalno zovemo „indijanac“. To je defender koji nema krov. Pored njega je bio „operater“ koji je zadužen za rukovanje ovim uređajem. Osim ovog vozila, levo od njega je bilo parkirano isto vozilo sa istim takvim uređajem. Objašnjeno nam je da će ovaj uređaj biti aktiviran ako bude bilo potrebe, kao i kako da se ponašamo ukoliko dođe do aktivacije“, priča izvor za naš list.

Kaže da u tom trenutku nije bio jedini koji se nalazio pored ovog vozila, već da je tu bio čitav vod Žandarmerije.

„Vozilo je bilo sakriveno i nije moglo da se vidi od ograde kojom je Skupština opasana zbog građevinskih radova. Ovaj uređaj na kraju nije upotrebljen. Međutim, ovih uređaja je bilo više i bili su raspoređeni na različitim lokacijama. Rečeno nam je da postoje i mobilni uređaji koji nisu montirani na vozilima“, kaže naš sagovornik.

On navodi da svaki odred Žandarmerije (Beograd, Novi Sad, Kraljevo, Niš) ima po dva ovakva uređaja i da se to uopšte do sada nije ni krilo od pripadnika Žandarmerije, ali da do sada nikada nisu izvoženi van baze, sve do protesta.

„Rečeno nam je i da je jedan uređaj postavljen u ili pored predsedništva, kao i da su traktori koji su parkirani oko Pionirskog parka, postavljeni upravo kako bi odbili udar topa ukoliko bi top bio upotrebljen, jer su u parku bili i naši ljudi“, kaže on.

Što se tiče događaja u Kralja Milana gde je, po izjavama mnogih upotrebljeno ovo oružje, on kaže da ne zna odakle je to moglo biti ispaljeno, jer se nalazio kod Skupštine.

Naš izvor nam je pre dva dana rekao i da su ta vozila u garažama kao i da će pokušati da ih slika.

„Nisam uspeo jer je ta garaža trenutno zaključana“, kaže žandarm.

On naglašava da je za ova vozila tog dana znao veliki broj pripadnika Žandarmerije.\

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/zandarm-tvrdi-danas-vise-zvucnih-topova-bilo-rasporedjeno-u-subotu-na-protestu/

buuušiiiiiii

Svih mi bubnjeva Darkvuda, oni imaju gomilu tih uređaja i ko zna šta još...

• Ruke su vam krvave! 1
Posted (edited)
6 minutes ago, nemanjaol said:

Jao kako su se upetljali u laži oko zvučnog oružja, prelepo.

Ne treba se samo hvatati isključivo za ovaj model i ovaj uređaj pošto mislim da još uvek nije 100% jasno da li je moglo da proizvede onakav efekat, odnosno treba ostaviti prostora da se utvrdi tačno šta i kako je korišćeno.

Ono što je poznato je da sa ovog modela može da se pusti bilo kakavb zvuk + je ovo dizajnirano da u uslovima buke i haosa prenese informaciju daleko. A sada je iskorišćeno u momentu tišine.

Došlo je do toga da je mnogo lako i manipulisati njihovim lažima. Svaku sumnju na laž brže i lakše proglasiti. Svaku laž predstavi u najgorem mogućem svetlu i scenariju.
I došlo je do toga da sami više ne mogu da hendaju gde su šta lagali, niti da se pozivaju na naše smislene, zdravorazumne, i konstruktvine manipulacije njihovima eventualnim lažima (koliko god da manipulisanje moze da se smatra zdravo razumnim i konstruktvnim).
A to se dešava kad stalno lažeš, i kad ti neko ne veruje. I to se dešava kad toliko mnogo i učestalo lažeš da ne možeš ni da smisliš odbranu svoje laži, a već se desilo nešto novo.
I to se dešava kad svi ti tamo toliko mnogo lažu, da nisu medjusobno stigli da se dogovore šta su i kako izlagali.

I tu nema nazad.

Priča meni tašta, kako čuje kako babe po kraju pričaju "Ma mnogo bre laže ovaj". To su babe po Čokotu i Novom Selu...

Edited by BattleBender
Posted
22 minutes ago, DJ_Vasa said:

Bolje bi mu bilo da legne, i to na kauč kod psihijatra.

Preskočimo fazu kauča, pređimo na fazu transporta na odeljenje Laze Lazarevića.

• Like 4
  • Thanks 1
Posted
Just now, DameTime said:

Preskočimo fazu kauča, pređimo na fazu transporta na odeljenje Laze Lazarevića.

Ako mogu da dodam i jedan detalj: u beloj košulji nešto dužih rukava koja se kopča pozadi.

• Ha-ha 1
Posted
32 minutes ago, deez nuts. said:

A šta bi drugo

Posted
1 hour ago, woolgatherer said:

prvo je bilo nemamo top, pa onda imamo top al zaboravljen negde u skladistu, sad ce da bude doneli smo top na protest al ga nismo ukljucili i na kraju ipak smo ga malo ukljucili al ne na max

kojim imbecilima mi dajemo da nam se useravaju u zivot vec 13god :ajme:

Ja sam ubedjen da, ako su i imali plan, nisu hteli da ga upotrebe tokom 15 minuta cutanja, posto apsolutno nema logike za tim. Da su ga upotrebili u toku buke, ljudi bi opet ovako reagovali, ali ne bi bilo zvucnog snimka koji bi mogao da se koristi kao dokaz.

Ovako je subota 15.3. izrodila novog kompletnog idiota 2.0 i sada kao i u slucaju Hercegovacke moraju da se peru, prvo lazima, posle negiranjem, a na kraju ce zvalavi da izadje i da kaze da bi i on koristio zvucni top, samo ne bas tad, nego kad je rulja krenula da skandira da je peder.

Posted

Samo da podelim sa vama da dugo nisam bio srećan kao u subotu. Sigurno jedan od najlepših dana u mom životu. Ne samo zbog ogromne količine pozitivne energije koju ništa nije moglo da smanji, ni kiša, ni zvučni topovi, ni Ćaci. ništa. Ne, ovaj protest je bio mnogo veći od borbe protiv ovih opskurnih likova koji su našu državi utamničili u jednom od Danteovih krugova pakla. A to je snaga ovih mladih ljudi. Oni su me, posle mnogo vremena, naterali da verujem. Ne samo u bolje SUTRA, čak ne i samo u bolje DRUŠTVO. Ovi heroji su me naterali da verujem u BOLJI SVET. Čak i na dan, čak i da se na kraju ne desi nešto epoholno, a ja znam da hoće, njihova snaga, energija, ubeđenja vode u EVOLUCIJU ČOVEČANSTVA. Znam da su mi očekivanja prevelika, ali požar potiče od najmanje iskre i više neću gubiti veru. 

• Like 13
  • Love 6
  • Pumpaj! 2