Jump to content

Recommended Posts

Posted

Verujem da je barem 50 posto ljudi sa protesta, ako ne i vise, ocekivalo da se nesto desi juče. Da je krenulo, ovaj bio pao sa vlasti. Ali, to bi znacilo mnogo zrtava. Ko je spreman da plati tu cenu? Nije slucajno Đinđic sa Legijom napravio dogovor. Za ovakve ulucne stvari potrebne su bitange, zato sam i pomenuo navijače, ali to je pakt sa đavolom.

Srbija je odlucila da ga nece skidati na ulici, vec gde, kako... U institucijama? Na izborima? Veruje neko u to? Dug put je pred svima nama.

• Like 3
Posted
54 minutes ago, Son_of_a_gun said:

A narod je otišao kućama solidno razočaran i nadrndan, bez obzira šta bilo ko kaže. Propuštena je istorijska šansa da se slomi ovaj kriminalni i, pre svega, nelegitimni režim i da počne rađanje nekog novog, slobodnog i prosperitetnog društva.

Ovo, jednostavno, nije istina. I ne znam kako to pričate u ime drugih ljudi, svih nas koji smo bili juče, a koji smo se kući vratili ispunjeni i ponosni na samu organizaciju, odziv i tok samog protesta, ponašanje učesnika i poruku koja se poslala. Ja nisam otišao kući niti nadrkan niti razočaran, a bogami ni ostatak moje porodice, kao ni osobe iz užeg i šireg okruženja. 

Ne znam od koga ste to čuli, ko vam je to preneo, i koga to slušate. Po društvenim mrežama ne vidim da je to slučaj, znači, ostaju režimski mediji i lojalisti, i što napomenu Mek, 10% glasne ali ogromne manjine nezadovoljnih jer eto, juče nije pao. 

• Like 30
  • Thanks 1
Posted
9 minutes ago, berti said:

Verujem da je barem 50 posto ljudi sa protesta, ako ne i vise, ocekivalo da se nesto desi juče. Da je krenulo, ovaj bio pao sa vlasti. Ali, to bi znacilo mnogo zrtava. Ko je spreman da plati tu cenu? Nije slucajno Đinđic sa Legijom napravio dogovor. Za ovakve ulucne stvari potrebne su bitange, zato sam i pomenuo navijače, ali to je pakt sa đavolom.

Srbija je odlucila da ga nece skidati na ulici, vec gde, kako... U institucijama? Na izborima? Veruje neko u to? Dug put je pred svima nama.

Na izborima pobeduje najlaganije kao i prethodnih 298769 puta..tu se pitanje ne postavlja( moje misljenje).

Posted
1 minute ago, Don Dusko said:

Znaci nijedan.

Koliko znam za svoj bivši fakultet, normalno nastavljaju sa blokadama. Nije mi poznato da plenum bilo kog fakulteta ima veze sa onime što rade u osnovnim i srednjim školama.

Posted
33 minutes ago, McLeod said:

Malopre sam zaboravio - vi koji pricate da se energija prosula i da "nista nije uradjeno" bi mogli malo samo da razmislite sta bi se desilo i da je Vucic juce pobegao u Dominikansku Republiku da ne postoji nikakva legitimna politicka opcija koja bi preuzela vlast, ne postoji nikakva garnitura ljudi (osim parcijalno) koja bi mogla da bude bilo kakva drustvena snaga koja bi drzala drustvo i drzavu pod kontrolom.

Jedini koji imaju legitimitet i politicki kapital su studenti, ali oni ga nisu unovcili. Oni su pozvali na mirne proteste i 90% ljudi je doslo na mirne proteste.

Vas 10% glasne ogromne manjine koja sada izrazava svoje nezadovoljstvo ste mogli da se pokazete juce kada su studenti bacili svoje prsluke i rekli da ovo vise nije studentski protest.

Sto niste iskoristili to? Umesto da budemo zahvalni sto su spasli zivote i nadigrali Vucica, mi sa oprostenjem jedemo govna.

Vecina tih koji mrsomude da je propustena velika prilika i da vise ovakva energija ne moze da se ponovi- nisu ni bili na protestu. Nego seruckaju iz tople sobe na tastaturi.

Posted
1 minute ago, SteveFrancis#3 said:

Mislim da je McLeod na ovih stranu-dve maestralno sumirao i rekonstruisao stvari i napisao verovatno i najbolje postove u istoriji ovog foruma. Alal vera, rodjace.

Hvala i ako od tebe ovo dolazi (imajuci u vidu dugogodisnju istoriju naseg postovanja na ovom i proslom forumu), mnogo znaci.

Posted
31 minutes ago, DejoLazaKalina said:

Filoloski fakultet 

Ne širi dezinformacije, ovo takođe nije istina. Sestra je na filološkom, srpski jezik i književnost; nije bilo nikakvog razmatranja za povratak na uobičajene aktivnosti fakulteta. 

Pruži neku verodostojnu informaciju, umesto ličnih paušalnih pretpostavki. 

3 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Mislim da je McLeod na ovih stranu-dve maestralno sumirao i rekonstruisao stvari i napisao verovatno i najbolje postove u istoriji ovog foruma. Alal vera, rodjace.

+1

Posted
5 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Naravno da se nista ne moze porediti sa @uncletimakomentarisanjem na lajv temi dok gleda snimak utakmice ali stoji ovo sa Mekovim postovima.

• Like 2
  • Love 2
  • Ha-ha 6
Posted (edited)

Citam sad da su neka deca redari imali markerom ispisane telefone roditelja na jednoj ruci a na drugoj krvnu grupu.

Sasvim pametno i logicno i ajmo reci nesto iz osnova preporuka  za eventualna masilna desevanja.

I ja se sad  ponovo raspadam samo tako.

Edited by Clash
  • Like 6
  • Love 3
  • Tuzno 2
Posted
47 minutes ago, JohnnyDragon said:

Na izborima pobeduje najlaganije kao i prethodnih 298769 puta..tu se pitanje ne postavlja( moje misljenje).

Sns od 2014 ima sve slabije i slabije rezultate na izborima (ne računajući one bojkotovane). I to sa ovom lošom opozicijom.

Iako je to daleko, dobrom organizacijom i poletom dolazi se do tačke gde oni ne mogu dovoljno da pokradu.

Postoji razlozi zašto Vučić ne raspisuje izbore da bi izašao iz ove krize, a jedan od njih je sigurno to što čita istraživanja javnog mnjenja.

• Like 1
Posted

Ako 10% ljudi koji su juče bili na ulici odluči da se konačno uključi u politiku, Vučić nema šanse. Kad bi 30 000 ušlo u opozicione stranke, pokrila bi se cela Srbija i stvorila masa za promene. Ma stvorila bi se masa za ozdravljenje društva u narednih 10 godina.

Lepe su šetnje, izgledaju lepo na storijima, ali bez aktivnog volontiranja u politici nema šanse da ikad bude bolje.

A Vučić je maestralno uspeo da ogadi politiku.

• Like 7
Posted

Studeniti juce na jednoj ruci pisali brojeve telefona toditelja, na drugoj svoju krvnu grupu.

Kako čovek da se ne raspadne kada ovo pročita

• Like 2
  • Love 1
Posted
59 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

+1

Posted

Moj prijatelj i njegova zena vracaju svojim kolima studente iz Beograda. Kaze da su deca ozbiljno istraumirana ovim od juce, iako su ispesacili ozbiljnu kilometrazu dolazeci prethodnih dana u BG. 

Posted
2 hours ago, suptil said:

Dan posle mogu samo reci da je juce u Beogradu postojala kriticna masa na ulici. Ko je to i zasto zaustavio pitanje je za opoziciju. Umesto odgovora na delu imamo objavljivanje bajkovitih slika sa protesta.

Postojala je brojčano kritična masa, ali među kojom je veliki broj (usudiću se da ekstrapoliram na bar polovinu, ako ne i više, na osnovu kontakta sa ljudima na protestu) došao potpuno nepripremljen. Nisu imali ni bilo kakvu zaštitu protiv suzavca, o čemu mi pričamo? 

Kritična masa koja nije spremna za bilo kakav vid konfrontacije se lako razbija. Ne zaboravi da su sa druge strane likovi sa pendrecima, suzavcem, kamenicama i zvučnim topom.

Da je bilo ko naseo na njihov plan, koji je sprečen samo njihovom nekoordinacijom i briljantnom reakcijom studenata redara (❤️), najebali bi na suvo.

Bravo @McLeod za postove, treba ih staviti na vrh ovog topika. Pogotovo deo da su studenti sinoć spasili mnogo života.

2 hours ago, nemanjaol said:

Slažem se. Plus je malo neumesno lamentiranje ljudi koji ni ne žive u Srbiji i nisu bili na ulici što se juče 'ništa konkretno nije desilo'

+1

Već duže vreme se ujedam za tastaturu da ovo ne napišem, jer ne želim nikog da uvredim, ali stvarno malo ide na ganglije.

• Like 7