Jump to content

Studentski i građanski protesti i blokade 24/25

Henry Chinaski

Recommended Posts

Morao bih da budem umobolnik da ne znam kako izgleda zastava nezavisne drzave Kosovo, a takodje i kako izgleda geografska karta Kosova obojena u srpsku trobojku. 

Ako gledamo ikonografiju i simboliku, nijedna zastava koja se cesto vidi u kadru nije problematicna kao ta.

I niko nista, ali sad je problem sto se jednom pojavila zastava Hrvatske.

Koga boli kurac, a pogotovo koga boli kurac sta ce informer da kaze o tome. Oni koji ce da pricaju eto vidis Hrvati ruse drzavu su odabrali stranu pre dva meseca i po treci put koga boli kurac sta ce oni da kazu, vratice se u rupe da smrde i cute kad zavrsimo sa ovima.

• Like 10

8 minutes ago, Cavani said:

Studenti ocigledno vide i Kosovo kao deo svoje zemlje, svaka im cast i na tome.

Neki studenti i neka ih. Niko nista nije pisao ni za tu zastavu ni za crnu cetnicku koja se gurala u kadar kad je bila blokada Gazele ni za svetosavsku, reagovao sam iskljucivo zbog pominjanja hrvatske zastave. Jer ako krenemo o zastavama svaka ce nekome da smeta.

• Like 5

1 hour ago, Perkos2 said:

Negde oko 15sek na snimku iz Aleksinca pojavljuje se hrvatska zastava na kratko u koloni. Ne sumnjam da će pink i informer dobro platiti da neko to odradi kako bi imali materijala za optužbe.

Bila je Paragvajska zastava(ne znam kontekst iste), a koga od normalnih  boli cvetko i da je bila Hrvatska.

Prosetao sam jednu deonicu sa njima, melem za dusu. Blago sokiran sam bio kakav docek su dobili dobili u Aleksincu, s obzirom da je to jako uporiste zvalavaca sa 70-80% glasova na svakim izborima. 

Na ulazu bakljada, spalir, posluzenje u izobilju, vatromet i skup u centru grada. Odrzali su govor, a potom u pratnji gradjanja otisli pravac sportske hale gde ce prespavati. U toku dana je pustena buva po skolskim ustanovama da ce lokalni glavonja da im zabrani nocenje u hali, ali su od toga verovatno odustali da ne bi navukli dodatni gnev gradjanja koji se malko oslobodio prethodnih meseci, ali jos uvek nedovoljno.

• Like 8
  • Thanks 1

29 minutes ago, McLeod said:

Neki studenti i neka ih. Niko nista nije pisao ni za tu zastavu ni za crnu cetnicku koja se gurala u kadar kad je bila blokada Gazele ni za svetosavsku, reagovao sam iskljucivo zbog pominjanja hrvatske zastave. Jer ako krenemo o zastavama svaka ce nekome da smeta.

Pisalo se i te kako i za svetosavlje na Autokomandi, nasiroko. 

Nebitna stvar, kao i ta hrvatska zastava kojom moze samo da se spinuje da bi se vestacki unosila podela.

Previse je ljudi, i levih i desnih, ali su se svi ujedinili da je dosta, bar dok se ne skloni posast. 

• Like 1

8 minutes ago, MrTripleDouble said:

Bila je Paragvajska zastava(ne znam kontekst iste), a koga od normalnih  boli cvetko i da je bila Hrvatska.

Prosetao sam jednu deonicu sa njima, melem za dusu. Blago sokiran sam bio kakav docek su dobili dobili u Aleksincu, s obzirom da je to jako uporiste zvalavaca sa 70-80% glasova na svakim izborima. 

Na ulazu bakljada, spalir, posluzenje u izobilju, vatromet i skup u centru grada. Odrzali su govor, a potom u pratnji gradjanja otisli pravac sportske hale gde ce prespavati. U toku dana je pustena buva po skolskim ustanovama da ce lokalni glavonja da im zabrani nocenje u hali, ali su od toga verovatno odustali da ne bi navukli dodatni gnev gradjanja koji se malko oslobodio prethodnih meseci, ali jos uvek nedovoljno.

Aleksinac

spacer.png

:ss:

spacer.png

spacer.png

• Like 8

Jedna crtica koju sam primetio, mala stvar ali i male stvari u unakazenom drustvu znace.

Kod studenta nema dodjoskih podela, nema lokalih podela, nema izurigivanja akcentima.

Ako se i pomenu ima samo dobra i zdrava zajebancija na te teme.

Svaka cast.

• Like 9
  • Thanks 2

2 hours ago, Smrtokapa said:

Ja ne znam za taj slučaj. Ali uvek je na više predmeta na nižim godinama u relativno redovnim intervalima bilo pojedinačnih rokova sa užasnom prolaznošću.

Na primer iz osnova elektrotehnike je prolaznost standardno bila vrlo niska, taj predmet je važio za neku vrstu filtera za studente i tu su se baš dugo opirali Bolonji i trudili se da idu logikom ovo je bazičan predmet, na njemu se zasniva sve što dolazi kasnije i zato ovde ne sme biti prilagođavanja i popuštanja kakva god da je prolaznost (uz neizgovoreni deo ovo maltretiranje će vas očeličiti bićete nam zahvalni kasnije :classic_biggrin:).

....................................

@Smrtokapa, teras me na trolovanje, ali me i vracas u lepa secanja.

Upisao sam fakultet '77. Osnove elektrotehnike 1 i 2 sam polozio sa odlicnim uspehom - nista neobicno, to je uspelo i mnogim kolegama, nije to za hvalisanje. Bio sam motociklista i zanimalo me je elektronsko paljenje, vec pre fakulteta sam citao sve sve sta sam nasao o tome (a znam vise jezika).

A sad ne mogu da se setim tacno kako se zvao kolegijum. Na prvoj godini, imao je veze sa racunarstvom. Predavao je prof. Zepic, legenda i genijalac.

Nije bilo kucnih kompjutera ni interneta. Dobar deo sprata je zauzimao IBM 1130, jedini kompjuter u republici. Glavni programski jezik je bio Fortran, kasnije smo ucili i Exec i Cobol.

Za programiranje, busili smo kartice. Fizicke komade papira, na namenskom busacu, a onda ih stavili u namenski citac da ih procesuise i odradi program.

Na pismenom delu ispita, napisem neki jednostavni progtam i dobijem A-, zato jer sam izmedju varijabli A i B izostavio minus.

Na usmenom, prof. Zepic me pita: "kolega, sta se dogadja ako izostavite minus izmedju dve varijable?"

A ja hladno odgovorim: "druze profesore, onda kompjuter procesuise program kao da zareza nema."

Genijalni prof. Zepic, valjda rasejan, upise mi odlicnu ocenu i istera me napolje.

Smesno je to jer sam danas penzioner i nemam pojma o kompjuterima, odneo me zivot na druge strane... :classic_biggrin:

• Like 4

https://n1info.rs/vesti/united-media-n1-i-nova-s-ostaju-lideri-informisanja-u-srbiji/

United Grupa ostaje vlasnik ključnih medijskih kuća u Srbiji - N1 i Nova S, koje će bez ikakvih promena na uredničkim pozicijama nastaviti da pružaju tačne, pouzdane i objektivne informacije i budu lideri informisanja, ali i proizvodnje originalnog sadržaja, saopšteno je iz United Media.

U saopštenju se dodaje da su novi vlasnici kompanije SBB iz kompanije e& (Etisalat) PPF Telecom izrazili snažan interes da ove dve televizije ostanu deo ponude i sa njima je sklopljen ugovor po kome će N1 i Nova S biti dostupne na kablovskoj mreži SBB, a biće ponuđene i korisnicima Yettel-a.

Kako se navodi, jedina promena u portfoliju kompanije, uzrokovana gubitkom ekskluzivnih prava za najveća sportska takmičenja, odnosi se na sportski kanal Sport klub Srbija. Postojeća prava na sportske prenose Sport kluba ubuduće prelaze na Arena Grupu. Ovaj potez se nametnuo kao jedino održivo poslovno rešenje zbog nemogućnosti da publici u Srbiji pružimo televizijske prenose elitnih sportskih šampionata, kažu iz United Media.

• Like 1

1 minute ago, Stiletto said:

I bez vlasničkih i uređivačkih promena, sa novim vlasnicima kablovske mreže, mogu dospeti na pedeseto mesto na listi kanala.

Možda novi vlasnici mreže shvate trenutna događanja u Srbiji kao priliku da se pozivioniraju na tržištu za dan posle, možda, ali prema dosadašnjem ponašanju Yettela, ne očekujem ništa osim koncentracije resursa.

• Like 3

26 minutes ago, Helena said:

Kao, počeli su borbu protiv korupcije, uhapšen bivši vd Milorad Grčić:

https://n1info.rs/vesti/nova-rs-uhapsen-milorad-grcic/

Otvorice nove pecenjare kada naplati od drzave za hapsenje i boravak u zatvoru preko Strazbura - kao onomad Miskovic.

Da ga je hapsilo onda kada je dosao na celo EPS, a i njegovog sugradjanina Cuckovica za sva desavanja oko poplava u Obrenovcu - mnogo vise bi imalo smisla.

Ovako, predstava za raju u prividu " eto, radimo nesto..." i jos jedno izvlacenje para poreskih obveznika od drzave.

:default_coffee:

Edited by Kronostime
  • Like 2