Mina D. Harker Posted February 7 Posted February 7 Narodni pokret, narodna deklaracija...slatko je to njegovo prisvajanje naroda i države, ne mogu dočekati da mu vidim leđa, odvratnom patetičnom državatosamja demagogu. Tog dana ću se napiti po ko zna koji put u životu. 11
shonke Posted February 7 Posted February 7 (edited) 10 minutes ago, Clash said: Ali pazi ovo, NARODNA DEKLARACIJA O VOJVODINI?! To bi trebalo biti tačno šta? Ovo nešto kao kad Čović piše saopštenja u vezi stvari koje niko i ne pominje. Pa deklaracija da vam neće dati da se otcepite, pričate vojvođanskim jezikom i sve to što propagirate, taj separatizam, iredentizam, srbomržnju... Nemojte se praviti Toše (nije Proeski). Edited February 7 by shonke 1 5
DameTime Posted February 7 Posted February 7 Quote Glumci pozorišta u Beogradu, Novom Sadu, Somboru i Zrenjaninu doneli su odluku da obustave rade i stupe u sedmodnevni štrajk. Vest o sedmodnevnom štrajku u pozorištima objavili su mnogi glumci. „Po prvi put u istoriji srpskih pozorišta odlučujemo se na ovakav čin, prihvatajući poziv studenata na borbu za rad institucija i odgovoran odnos prema sopstvenoj delatnosti, svesni da već decenijama prisustvujemo urušavanju svih, pa i kulturnih institucija ovog društva. Studenti su nas podsetili na odgovornost i ohrabrili na samoorganizovanje kako bismo, unutar svojih struka i institucija u kojima radimo, započeli aktivno učešće u kreiranju boljeg društva“, navodi se u saopštenju.“ Sa Nova S 1
Smrtokapa Posted February 7 Posted February 7 Novi nivo cinizma je otključan. Institucijini roditelji po ceo dan gledaju Informer i RTS i jako im je loše od sekiracije i brige za svoju decu i unuke. On je dobio dodatnu snagu da se bori jer ne želi da bilo koji roditelj u Srbiji prolazi kroz ono kroz šta prolaze njegovi napaćeni otac i majka. 6
Clash Posted February 7 Posted February 7 5 minutes ago, shonke said: Pa deklaracija da vam neće dati da se otcepite, pričate vojvođanskim jezikom i sve to što propagirate, taj separatizam, iredentizam, srbomržnju... Nemojte se praviti Toše (nije Proeski). Uh ako je to onda u redu, ja mislio da hoće da dozvole narodu da hoda biciklističkom stazom i da nam zauzmu bunar 5
DJ_Vasa Posted February 7 Posted February 7 1 hour ago, Stiletto said: Novosađani, sprem'te se za nove goste... https://n1info.rs/vesti/vucic-na-sretenje-veliki-skup-na-kome-ce-biti-doneta-narodna-deklaracija-o-vojvodini/ Šta li će se desiti ako ga i tamo isprozivaju kao što su to učinili oni penzioneri pre nekoliko dana? Možda će napisati deklaraciju o podobnim Vojvođanima? 2
DameTime Posted February 7 Posted February 7 Dodatno, kačim ovde jer više vas možda vidi. Institut društvenih nauka organizuje međunarodnu konferenciju Društvo i strukturno nasilje. Ovde imate program i Zoom link ka predavanjima, danas ima još sesija, a konferencija traje i sutra. Jebiga, nisam okačila ranije, jutros je bila sesija na temu državnih institucija i nasilja u Srbiji. 1
DJ_Vasa Posted February 7 Posted February 7 5 minutes ago, Clash said: Uh ako je to onda u redu, ja mislio da hoće da dozvole narodu da hoda biciklističkom stazom i da nam zauzmu bunar Pssssstt.... zli jezici kažu da će zabraniti šunku i sremsku kobasicu 2
Stiletto Posted February 7 Posted February 7 24 minutes ago, Clash said: Ali pazi ovo, NARODNA DEKLARACIJA O VOJVODINI?! To bi trebalo biti tačno šta? Ovo nešto kao kad Čović piše saopštenja u vezi stvari koje niko i ne pominje. Ih, tačno šta? Pa ZNA NAROD... 5 1
JPM Posted February 7 Posted February 7 17 minutes ago, Mina D. Harker said: Narodni pokret, narodna deklaracija...slatko je to njegovo prisvajanje naroda i države, ne mogu dočekati da mu vidim leđa, odvratnom patetičnom državatosamja demagogu. Tog dana ću se napiti po ko zna koji put u životu. On ti je potpuno dovoljan razlog zašto se kaže da je patriotizam poslednje utočište hulje. 4
Kronostime Posted February 7 Posted February 7 2 minutes ago, DJ_Vasa said: Pssssstt.... zli jezici kažu da će zabraniti šunku i sremsku kobasicu Kulen nece zbog Sremaca i mira u kuci? 1
Mina D. Harker Posted February 7 Posted February 7 3 minutes ago, JPM said: On ti je potpuno dovoljan razlog zašto se kaže da je patriotizam poslednje utočište hulje. Zapravo, kad god vidim narod u imenu ili paroli neke stranke - ne samo u Srbiji - znam da je desničarska. To im je dog whistle. 6
Clash Posted February 7 Posted February 7 Dodaje Acika gas, mamatata angazovani, separatizam u Vovodini, evo i litijum je pokrenuo u Mačvi, dijalog,dijalog i samo dijalog, sve čini da skrene fokus sa studenata i prebaci na teren gde se snalazi. 2
JPM Posted February 7 Posted February 7 Just now, Mina D. Harker said: Zapravo, kad god vidim narod u imenu ili paroli neke stranke - ne samo u Srbiji - znam da je desničarska. To im je dog whistle. Da, baš to, poslednje utočište. Sklanjaju se u pećinu fejk patriotizma optužujući sve ostale da su protiv poretka, naroda, ustava, da su izdajnici a on eto jedini brani Srbiju od svih ala. To ti je to, hulja. 5
033zero330 Posted February 7 Posted February 7 28 minutes ago, shonke said: To Lučić trtlja već mesec dana. PPF je prodao većinski paket u yettelu u istocnoj evropi za preko 2 mlrd eur i sad imaju dosta keša. I to je jedno od pitanja, da li je češki ili arapski deo yettela. Svejedno, isto će biti na kraju, napisano gore.
Beonegro Posted February 7 Posted February 7 (edited) 11 minutes ago, Mina D. Harker said: Zapravo, kad god vidim narod u imenu ili paroli neke stranke - ne samo u Srbiji - znam da je desničarska. To im je dog whistle. Razne narodne republike, zaključno sa Sjevernom Korejom, su pokradene ovim postom. Prosto kad čujem narodni, nebitno da li na lijevo ili na desno uvo, ja automacki zavlačim ruku u džep u kojem mi je novčanik. EDIT: važi i za narodnu "muziku" 😁 Edited February 7 by Beonegro 6 7
Besni lala Posted February 7 Posted February 7 1 hour ago, Clash said: ...NARODNA DEKLARACIJA O VOJVODINI?! Izduvaće opasno. ... samo ka'em 5
implant Posted February 7 Posted February 7 (edited) 54 minutes ago, Clash said: Dodaje Acika gas, mamatata angazovani, separatizam u Vovodini, evo i litijum je pokrenuo u Mačvi, dijalog,dijalog i samo dijalog, sve čini da skrene fokus sa studenata i prebaci na teren gde se snalazi. Rizična strategija...otvara nova (stara) žarišta a ima požar u kući. Već 15og se fokus vraća na sudente i protest u KG, ne znam kako misli da ovim davno prežvakanim pričama o separatizmu u pokrajini gde se 65 - 70 odsto stanovništva izjašnjava kao srpsko vrati kontrolu nad situacijom. Što se kopanja litijuma i ostalog tiče, evo mu ga Bogatić kao lakmus papir, može samo da pogorša situaciju za sebe ako to sada forsira. Videćemo... Edited February 7 by implant 1
Beonegro Posted February 7 Posted February 7 Uzgred, otkud ovo proljeće u februaru u Bogatiću, zar nije to bio ljuti stronghold pravovjernog zlobodanizma i sps-a? 1
McLeod Posted February 7 Posted February 7 Jadni Vucicevi roditelji brinu se za svoju decu koja su sprcala 50 i kusur godina u dupe, a i dalje imaju oba roditelja, ja sam ostao bez oba nisam 35 napunio. Gde su jadni roditelji Sanje koja je pregazena, one dece sto su prebijeni bejzbolkama u NS, gde su jadni roditelji studenata koje sikaniraju svaki dan jer se bore za bolje drustvo? Znam da njega nicega nije sramota, i znam da lupeta gluposti evo vec 13 godina, ali ovo je probijanje novog dna. Nasa je krivica sto nam jedan iskompleksirani antisocijalni mediokritet kroji sudbinu toliko dugo. Ne cutimo mu vise, ne plasimo se njegovih batinasa i kriminalaca. Manje ih je. Ceka ih robija. 23 1 1 4
40Wins Posted February 7 Posted February 7 Kakve je sinove napravio, mala je kazna kuroandjelku da svaki dan gleda Informer i RTS. 3 9
Clash Posted February 7 Posted February 7 29 minutes ago, implant said: Rizična strategija...otvara nova (stara) žarišta a ima požar u kući. Već 15og se fokus vraća na sudente i protest u KG, ne znam kako misli da ovim davno prežvakanim pričama o separatizmu u pokrajini gde se 65 - 70 odsto stanovništva izjašnjava kao srpsko vrati kontrolu nad situacijom. Što se kopanja litijuma i ostalog tiče, evo mu ga Bogatić kao lakmus papir, može samo da pogorša situaciju za sebe ako to sada forsira. Videćemo... Ne znam, što kažeš videćemo. Ovo u Bogatiću će biti napad onih koji podržavaju studente na institucije koje nude dijalog i mir. Da narod zna. Zato mislim da sve radi da prebaci na svoj teren. Indikativno je da su sad izbori na Kosovu, da je sve normalno tupio bi svaki dan o tome, sad nije ni spomenuo to ima mesec dana. Sav trud je na tome da prebaci fokus na stvari gde zna kako da odigra i da odbrani svojim golim grudima zemlju od unutrašnjeg i spoljnog neprijatelja. 3
Beonegro Posted February 7 Posted February 7 17 minutes ago, 40Wins said: Kakve je sinove napravio, mala je kazna kuroandjelku da svaki dan gleda Informer i RTS. For all you pičkaz out there, što reko Mikri 1 3
Recommended Posts