Malkolm Brogdon Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 4 minutes ago, melankolic said: Ja sam uvek tvrdio da ako neko ne zna kako da se izrazi pa se koristi psovkama i vulgarnostima kako bi pojačao efekat svojih misli, onda bolje da ćuti dok ne formira misli u svojoj glavi. Znam da u današnje vreme kada ljudi ne slušaju jedni druge nije popularno biti ni fin, ni duhovit a da nisi banalan, ali ja sam se uvek najviše divio ljudima koji bilo svojim ponašanjem (koji ne vređa drugog ili mu se podsmeva na sofisticiran način) ili pažljivo odabranim rečima privlače pažnju. Prvi mi padaju na pamet Pajtonovci i “Big Lebowski” a ovo danas što izvode ovi kompleksaši na scenama me nimalo ne impresionira. Ok, možda koji skeč prođe ali oni koji vređaju svoje partnere, prijatelje, roditelje ili potpuno nepoznate ljude mi je odvratno. Cak i komicari koji nisu ni najmanje fini na sceni i poprilicno su agresivni mogu da budu fenomenalni ako tu ne postoji nikakva malicioznost. Bill Burr je usavrsio rantovanje kao stil u poslednjih 20 godina, bavio se svakakvim temama pa ga opet nisu jurili prokleti levicari da ga canceluju. Louis moze da dodirne koju god temu i da to nikome ne bude problem, dok sa druge strane John Mulaney moze da celu karijeru izgradi oko potpune nekontroverznosti i da i dalje bude izuzetno smesan, jer je talentovan storyteller. Danas Shane Gillis moze da prica o bilo cemu i da bude urnebesan. Ali dzabe sve to kad ce opet gomila publike da se okupi oko 3 musketara potpune nezanimljivosti koji pricaju na svom pedesetom Netflix specijalu kako neko hoce da ih canceluje.
robespierre Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Kad smo kod stend ap šale i komike, uvek je lepo podsetiti se našeg legendarnog pisca Miodraga Bulatovića. - Druže Bulatoviću, da li ste vi komunista? - Ne, ja sam normalan čovek. 1
melankolic Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 55 minutes ago, Malkolm Brogdon said: Cak i komicari koji nisu ni najmanje fini na sceni i poprilicno su agresivni mogu da budu fenomenalni ako tu ne postoji nikakva malicioznost. Bill Burr je usavrsio rantovanje kao stil u poslednjih 20 godina, bavio se svakakvim temama pa ga opet nisu jurili prokleti levicari da ga canceluju. Louis moze da dodirne koju god temu i da to nikome ne bude problem, dok sa druge strane John Mulaney moze da celu karijeru izgradi oko potpune nekontroverznosti i da i dalje bude izuzetno smesan, jer je talentovan storyteller. Danas Shane Gillis moze da prica o bilo cemu i da bude urnebesan. Ali dzabe sve to kad ce opet gomila publike da se okupi oko 3 musketara potpune nezanimljivosti koji pricaju na svom pedesetom Netflix specijalu kako neko hoce da ih canceluje. Nemam ništa protiv da svako pokaže šta ume na sceni ali me nervira ceo taj hype oko (očigledno nečim) isfrustriranih ljudi kojima to pređe u naviku da vređaju sve i svakoga samo da bi ispunili svoj deo ugovora. To je meni identično sa situacijom u muzičkoj industriji gde bend ili muzičar moraju da izdaju toliko - i- toliko albuma i izvedu ne znam koliko koncerata jer su se na to obavezali. To sa stand-up-om je isto industrija kao i svaka druga grana show business-a. Tako je i sa ovim idiotskim super heroes (s tim u vezi, gledam neki dečiji komični sitkom gde su se svi fake heroji izređali pa između ostalih i shark-man/idiotizam na neograničeno). Zasipaju ljude svakakvim glupostima a njima treba samo malo lake zabave bez agresije (kako smo se, inače, zabavljali pre poplave stand-upovaca?). Za ovakve kao ja će uvek biti dovoljno odgledati “Goli pištolj” ili “Policijsku akademiju”. 😋
Recommended Posts