Jump to content

NBA 2024-25

gggggggg

Recommended Posts

4 hours ago, Урош19 said:

Bili su treći favorit ali je kolega forumaš izostavio da su Oklahomi predviđali više pobeda u regularnoj sezoni tj. granica im je stavljena na 57.5 a Denveru na 51.5 što ipak govori nešto o kvalitetu rostera obe ekipe.

Tamo gde sam ja gledao granice u regularnoj sezoni su bile 52.5 na Nagetse i 55.5 na Oklahomu ali cak i po ovim tvojim drugacijim se jasno vidi da jedan tim igra iznad a drugi ispod ocekivanja, sa tendencijom da razlika bude jos veca na kraju. Verovatno tu ima malo i do uticaja glavnih igraca na tim, mozda recimo Nagetsima ne odgovara kad Jokic ima jake brojke (videti pod Vasington i onih cuvenih 56/16/8)

Eto imao je Doncic prosle godine monstruzne proseke pa nije bio ni blizu MVP nagrade, Vestrbuk od one 3-4 sezone gde je imao TD u proseku je dobio nagradu jednom, itd itd... Kazem, ako bude 10-15 pobeda razlike na kraju, nevezano da li Nagetsi zavrse drugi ili sesti, beton je da ce Shai biti MVP, ne treba cak ni da se raspravlja o tome.

• Thanks 1

Smijesno je stavljati sirove prosjeke Doncica i Westbrooka u isti kos sa Jokicevom sezonom. Pa covjece Jokic je u svom prvom MVP osvajanju(kad je igrao samo dobro za svoje standarde a ne spektakularno kao sada) imao 90% svih parametara napredne statistike ispred Doncica u njegovoj najmonstruoznijoj posljednjoj sezoni. A da ne pricamo o Wesovoj sezoni.  

Edited by Bojdo

Ma ja samo ne mogu da pohvatam sve te narative u vezi Jokica, previse variraju. Kad su saigraci dobri i kad ide po planu, sve je njegova zasluga jer "cini saigrace boljim" kao niko nikad u istoriji lige a kad ne ide sjajno i po planu, kao npr. prosle i za sad ove sezone, onda su saigraci go penis, da prostite, idemo trejdujemo sve jer nemaju pojma, uprava napolje, Meloune odlazi, on jadan radi sve na terenu i gine ali eto miniraju ga saigraci i trener da bude ultimativni GOAT. Mozda se malo preteruje sa tim obozavanjem njegovih brojki kad ekipa ne igra dobro sezonu i po, kosarka je ipak i dalje timski sport iako Ameri vole te njihove napredne statistike.

• Thanks 1

Denver je vodio u majstorici protiv Minnesote 20ak razlike. Doduse raspad nakon toga sigurno ide i Jokicu na dusu. 

Kad se govori o Jokicu se treba uzeti u obzir dve stvari. Prva je da je digao mrtvu fransizu u vrh lige a druga je da se ipak sve gradilo oko njega i za njega (sa punim pravom). Da li je to uvek bilo dobro ili ne je drugo pitanje. Za njegov legacy bi jos jedna titula bila mnogo bitnija od jos 3 MVP nagrade. A mislim da ce imati barem jos jedan shot u idealnom slucaju mozda cak i 2. To ce na kraju njegove karijere pored reprezentativnog ucinka formirati taj famozni legacy (za koji meni licno puca ona stvar ako uzme zlato dva, a zasto ne i tri u dresu reprezentacije 😄).

Iako se ne slazem sa nekim konstatacijama usera "zli" moram mu dati za pravo da je jako iritantno ako igrac neke 5. plasirane ekipe na kraju bude MVP a igrac koji je odveo ekipu na first seed izduva. Meni tu nema neke preterane logike. A na kraju krajeva, sigurno da Jokicu nije sve jedno, ali da moze da izabere bi sigurno izabrao da doguraju daleko u PO pored MVP nagrade.

• Like 4

2 hours ago, Zli Gli said:

Ma ja samo ne mogu da pohvatam sve te narative u vezi Jokica, previse variraju. Kad su saigraci dobri i kad ide po planu, sve je njegova zasluga jer "cini saigrace boljim" kao niko nikad u istoriji lige a kad ne ide sjajno i po planu, kao npr. prosle i za sad ove sezone, onda su saigraci go penis, da prostite, idemo trejdujemo sve jer nemaju pojma, uprava napolje, Meloune odlazi, on jadan radi sve na terenu i gine ali eto miniraju ga saigraci i trener da bude ultimativni GOAT. Mozda se malo preteruje sa tim obozavanjem njegovih brojki kad ekipa ne igra dobro sezonu i po, kosarka je ipak i dalje timski sport iako Ameri vole te njihove napredne statistike.

Mozda ima i do toga sto igrac od 50 milki bas u tom periodu od godinu-godinu ipo igra toliko bedno da kad udje veteran na minimalcu umesto njega igraju mnogo bolje

Uvek je Marej bio nekonstantan u regularci ali u po isporucivao, ali je vec dugacak period u kanalcini (prosli PO, OI, ova sezona). Ako ovako nastavi lagano ulazi u top 3 najgora ugovora u ligi

• Like 2

Pa ogroman je problem i ta nekonstanta u regularnom dijelu. Jer bukvalno previše posla pada na Jokica u regularcu, puno minuta, iscrpljivanje na maksimumum, pa onda izduvan dodje u PO. Zato je važno da ima pored sebe igrača koji ce i u regularcu povuci kad on odmara i sl. 

Uh kako mi drago sto je izgubio Boston u produzetku. Bratina dao 17 poena 7-9 iz igre, 7 skokova, 2, asistencije, 4 ukradene i 2 blokade.. Brutalna partija i ti ga ne stavis skoro ceo OT da igra odnosno poslednja 3ipo minuta ubaci Quetu koji je dao 0 poena iz igre za 22 minuta, imao 4 skoka i nikakvu posebnu bolju odbranu nije igrao. Nerealno sta mu rade godinama vec. Ovakav teror kojim se ubija talenat najinteligentnijeg centra u ligi posle Jokica nisam u zivotu video. Uskratili mu sut koji ima, ne koriste ga u razigravanju uopste iako ima odlican pregled igra i ume da baci no look pass, uskrate mu ulogu daleko manju nego sto zasluzuje cak i kad Horford/Porzingis igraju lose ili sad kad ih nema opet ne dobije ulogu kakvu zasluzuje.

• Like 1
  • Love 1

Atlanta tradicionalno ne lezi Bostonu i cesto su im tekme na 1 loptu, produzetke, i Atlanta ima solidnog uspeha obzirom da su slabija ekipa godinama u tom H2H. 

Kako su Kavsi za nekoliko minuta blickriga ubili Sotu u gostima i to bez Mobleya, nevera. Ty Jerome nasao svoje mesto pod Suncem. 

• Like 1

Kakvo kamenjarenje Spursa u drugoj četvrtini, ubacili su samo 11 poena. Wemby i dalje ima suviše partija gde mu je selekcija šuta kao kod najgoreg indijanca. Jasno je da tip apsolutno bezopasan kad je leđima okrenut košu ali masa njegovog napadačkog učinka dolazi na puki volumen. 

• Like 1

Realno je slab SAS za bilo sta ozbiljnije. Tanak roster... Teško će oni do Play in-a.

Meni se Wembanyama ni malo ne dojmi kao igrač sa svojim 225cm i besomucnim sutiranjem za 3p. 

Jasno je da ima svu mogucu slobodu, ali on nije taj koji će dovesti ekipu na zelenu grana. 

• Like 1