Jump to content

Recommended Posts

Posted
23 minutes ago, Nugetlija said:

A jebiga Jokić je vidljivo umoran, vidlo se to i kod ona dva slobodna na -4 da ih je preko kurca šutirao. Narednu sezonu u regularu da smanji 2-3 minute i da smanji poene na 25 i asiste na 8. Dovesti boljeg trenera a ne ovog bezveznjaka, trejdovati Portera. Ove godina baš neka kurčinska, i Jokić i Đoković nikakvi.

Mora tako ako hoćemo zlato na EP. Najbitnije da Jokić tad bude spreman. Što se tiče nba, tu je dokazao ko je i šta je. Uzeo prsten, godinama ubjedljivo najbolji igrač na planeti. Štaš više...

Posted

Što se tiče Jokića...da ne reklamira kladionicu, ja bih bio redovan sa hvalospevima. Čovek je ne generacijski nego li jednom u milijardu ljudi talenat. Čak pametniji od mnogih genija ove igre i bukvalno klasa iznad svih igrača u NBA u ovom trenutku. Ne istorijski, pričam za ovih nekoliko sezona, recimo u ovoj dekadi. Šta njemu treba da prlja svoje ime reklamirajući bolest mladim ljudima, to samo on zna. 

To je jedina, ali velika, moja kritika Nikole. Ostalo je sve desetke.

Što se igre za nacionalni tim tiče, i tu sam na strani Nikole Jokića, posebno kada mi je Vanja Grbić onomad otvorio oči rečenicom "ne znate vi kako je kada vam ćerkica ne ide u zagrljaj jer vas ne prepoznaje". Budući da sam sada otac takođe ćerkice, znam kako bi mi bilo da to doživim. Tako da ako hoće da igra, može da se pojavi bukvalno 10 dana pred prvenstvo, ne treba njemu uigravanje, on JESTE igra. Ako neće, hvala mu za ovo do sad, samo molim bez kladionica.

• Like 1
Posted

Nikad nisam krila da mene zapravo iritira taj navijački mentalitet koji se preliva sa Đokovića, KKCZ i KKP, gde su konstantno bile prisutne razne TZ (sudije kradu samo Denver - svi znamo da sudije imaju veliki uticaj na igru, i ne samo na Denver, kako neće da mu daju MVP titulu jer je Srbin, kako se namerno gura Shai ili Embiid, kako neće da mu daju 3. MVP titulu itd). Što se njega samog tiče, smeta mi sve oko sns (dodatne beneficije koje je dobio na konto toga, kao da nije zaradio za 10 generacija), kladionica i sl, ali ga sa košarkaške strane poštujem i smatram da zaista ima once in a lifetime priču. Mislim da je to sasvim dovoljno. 

@BattleBender

Posted
Just now, freethrow said:

Na sns.

Fair enough.

Opet, ni to mi nije jasno. Ali dobro...alavi smo mi ljudi, takva nam je priroda. Novca nikad dosta.

3 minutes ago, DameTime said:

kako se namerno gura Shai ili Embiid,

Predpostaviću da si odgledala utakmicu sinoć. Ne da se gura Šai nego je to komično, za šta on dobija faulove.

Embida nisu toliko gurali koliko su njegovi plakali da dobije MVP koji nije zaslužio, kao što nije ni Šai.

Odnosno, da ga napištem tehnički ispravno, obojica jesu zaslužili ali nažalost po njih ima taj jedan bolji, i dokle god je tako, taj jedan bolji treba da dobija titulu. To ti je kao kad bismo recimo rekli dajte titulu prvaka sveta Landu Norrisu, jer je zaslužuje. Pa da, ali uvek neko drugi zaslužuje više.

No dobro, ta MVP titula u NBA i jeste u nekoj meri smejurija i metoda da se igrači izbore za veće ugovore.

Posted

Nisam to ni rekao. Molim bez spinovanja.

U SEZONAMA u kojima su Šai favorit za MVP a Embiid dobio nagradu, Jokić je bio ili jeste BOLJI.

Posted
10 minutes ago, JPM said:

Embida nisu toliko gurali koliko su njegovi plakali da dobije MVP koji nije zaslužio, kao što nije ni Šai. Odnosno, da ga napištem tehnički ispravno, obojica jesu zaslužili ali nažalost po njih ima taj jedan bolji, i dokle god je tako, taj jedan bolji treba da dobija titulu. 

Da, igrač sa 32.7 pts, 6.4 ass, 57% eFG i 30.7 PER, gde je tim čiji je glavni igrač imao ubedljivo najbolji rekord u ligi, nije zaslužio MVP nagradu. MVP nagrada nije nagrada za najboljeg igrača u ligi, iako mogu te dve stvari da se poklope, kao u slučaju Jokića u onim sezonama.

Posted

Da li može neko od starijih ljubitelja košarke ovde da kaže kad je u NBA uvedeno pravilo gather stepa i počelo da se toleriše silno koračanje po parketu? Ja se ne sećam da je 90ih bila takva situacija.

• Like 1
Posted

Bukvalno si napisao da MVP titula u NBA jeste u nekoj mjeri smiurija. Ne moze biti dalje od istine.

Shaijeva nagrada ce biti cista ko suza. To sto je Jokic najbolji na svijetu ne mijenja cinjenicu da je Shai takodjer odigrao ATG sezonu predvodivsi tim kojem su dva glavna visoka bila out ozbiljan period sezone do 68 pobjeda i najboljeg scorea u ligi na brutalnom Zapadu, te da je pri tome bio ispred Jokica u nekim naprednim metrikama sto se od pocetka Jokiceve dominacije jos nije desilo.

Posted

Jokić je i najbolji u ligi i imao je najbolju sezonu. To ne tvrdim ja već gomila ljudi. A Šai će dobiti nagradu jer eto ubola ga jedna takva sezona, ko zna šta će biti sledeće, a max ugovor mora da se zasluži.

Verujem da nije Jokić ni prvi ni poslednji igrač koji trpi takvu vrsu nepravde, a neće ga to ni dotaći previše. Mnogo veća nepravda je ovaj sumanuti sudijski kriterijum koji prelazi polako u komediju.

Posted

meni je neverovatno da ljudi ne vide, i nakon gledanja ovih utakmica, kakvu elitnu odbranu igraju thunderi. i da je ceo izgovor slabije jokiceve serije umor i sta ti ja znam sta. jeste, umoran je nakon igranja na najvisem nivou vec 3 nedelje ali nije jedini koji to radi. i da razumem da on ima mnogo vise posla nego prosecan igrac ali i bez obzira na to, on kao jedan od najspremnijih igraca u ligi ipak bi morao da resi ovu odbranu thundera, ali ne moze. a razlog za to je prvo presti koji je doveo hartensteina samo zbog ove serije (i za seriju protiv dallasa ali harrison se pobrinuo za to), a drugo naravno daigneault i ekipa koja igraju savrsenu odbranu na jokicu. buvkalno mu nista ne daju od onoga sto jokic obicno radi i zeli da igra. ne moze normalno loptu da primi a da mu neko od okolnih bekova vec ne preti sa izbijanjem lopte a kada je to slucaj i kada pokusava nesto cak i nakon udvajanja pa da baci pas, defanzivci su dovoljno brzi da stignu na sutera i cak i ako ga ne mogu zatvoriti i spreciti da sutne, mogu ipak remetiti taj sut da bude veca sansa za promasaj. ne moze jokic i nuggetsi da kazne udvajanje kao sto su to radili svih ovih godina. ne moze ni da krene na hartensteina jer je ovaj dovoljno jak da izdrzi napade taman toliko da sa strane pomoci preti holmgren a i alexander koji tu obicno kampuje u reketu ili blizu njega. i kod preuzimanja kada su na njemu dort ili caruso, prvi je dovoljno jak da bar ne bude pregazen a drugi je dovoljno skilled da opet moze bar nekako da ga uspori da ne budu automatski poeni kao sto obicno biva. sta mislite da li je slucajnost sto jokic toliko sutira za tri. mislim da nikako nije.

nuggetsi su u ovoj utakmici dali samo 15 poena iz reketa i sutnuli samo 7 puta na obrucu. na to denver je iz kornera na ovoj utakmici sutirao ne dobrih 0-15. ukupno su u ovoj utakmici sutnuli 45 puta za tri a prosek u sezoni im je oko 31. jednostavno nisu imali nikakve ideje kako da probiju odbranu pa su morali da se oslanjaju na sut a kao sto znamo to im nije najjace oruzje.

• Like 11
  • Thanks 1
Posted
8 minutes ago, DameTime said:

kako se namerno gura Shai ili Embiid

Šta ovde nije tačno?

To ne znači da oni  ne zaslužuju nagradu.

Jokić je podigao lestvicu očekivanja da mu se ovakve "prosečne" (statistički) utakmice kategorišu kao katastrofa, a on ustvari pokazuje da je only human afterall.

• Like 2
Posted
2 minutes ago, Chaos Is Me said:

Da li može neko od starijih ljubitelja košarke ovde da kaže kad je u NBA uvedeno pravilo gather stepa i počelo da se toleriše silno koračanje po parketu? Ja se ne sećam da je 90ih bila takva situacija.

Ja sam bio šokiran kada su sudili korake, čini mi se Dortu, pri polasku na ulaz sinoć. Mislio sam da to više ne postoji u NBA.

2 minutes ago, Ludi za Poli said:

Ne moze biti dalje od istine.

Ja mislim da jeste smejurija, jer je sredstvo za postizanje individualne promocije nekog igrača, a onda i kao sredstvo pregovaranja za što bolji ugovor. Sve je to legitimno, ali gubi onu pravu draž kao priznanje.

To ti je kao kad bismo sada Barkliju dali honorary ring, jer jebiga zaslužio je čovek. Jeste zaslužio ali uvek kad je on zasluživao bilo je nekog boljeg. I nema veze da li je taj bolji već osvojio 5, 10 ili 20 prstena, ako je opet bolji, treba da pobedi.

Posted

Niko te ne vrijedja nego samo ne vidim poentu diskusije s osobom kojoj je MVP nagrada smijurija iako je bukvalno svaku MVP nagradu ikad dobio top 3 ili top 5 kosarkas svijeta u tom trenutku i jos to poredi sa nekakvim pocasnim prstenom. Prosto je besmisleno. 

Posted
2 hours ago, Barkley#34 said:

@Big Ticket Netačno je to da je katastrofalan. Ono što mu jeste baš loše je šut koji se raspao u poslednjim mečevima a trebalo da je da bude oružje protiv ove "svi u reket" odbrane OKC, a i bacanja šutira slabije nego pre. S tim da taj pad u bacanjima dolazi kasnije u utakmici, verovatno zbog umora. Ovo je valjda treći put u ovom PO da maši dva zaredom.

Kažem, nije katastrofalan nego igra u skladu sa prostorom koji ima. Ljudi iz OKC nisu teletabisi nego su napravili odlična prilagođavanja u odnosu na ono njegovo gaženje iz g1 i to daje efekat. Bude tu i tamo neki promašaj koji bi inače ubacio ali generalno je koncentracija odbrane odlična. Ne razumem ni tu priču da ide na silu. Dobar deo njegove igre zavisi od fantastične kombinacije korišćenja mase i meke ruke. Sada teže ugurava Harta u inače pun reket, gde ta gužva dolazi do izražaja.

Ne znam da li je dvaput ostao na postu sa Četom, koga uglavnom lako rešava, ali on odlično prati primarnog defanzivca. Dalje, isekli su saradnju u reketu, katove ili post drugih igrača kada Jokić izađe na šest metara. Koriste sve što su kolege iznad opisale. Brane off skok a na drugoj strani konstantno idu na taj skok kako bi iskoristili slabost zone i suvu prednost u visini a takođe i uništili tranziciju koja je jača strana Denvera. Vidiš da nema ni asistencije - kome i kako da ih baci?

Kada Denver uspe da ubaci nešto spolja i time iskoristi slabost takvog prodtupa Oklahome onda automatski ima više prostora i unutra i druga je pesma i za Jokića. Dosta neke stvari podsećaju na seriju sa Minesotom a za razliku od toga u šampionskoj sezoni su u ključnim trenucima ubacivali, uvek drugi igrači (BB, KCP, Marej) a sada toga nema.

Eto, umor i kriterijum nisam ni pomenuo, a bitni su faktori ali da ne idemo u to. Jednostavno, već je primećeno - igraju sa šes' igrača pa kada se neko od njih ne pojavi to je poklon za protivnika kome 7. i 8. igrač drže utakmicu. Ako izuzmemo šut Denver je čak kokurentniji nego što sam očekivao. Pobiće se sigurno u bar jednoj od naredne dve utakmice pa ako se poklopi imaćemo g7.

Zato što je šutirao preko 40% za tri do ovog raspada i to je trebalo da bude oružje za pražnjenje reketa. Prošle godine ga je isto izdao u poslednjim utakmicama pa je rekao da će morati na tome da radi i generalno je sjajno šutirao cele sezone.

Кад кажем катастрофално, мислим у односу на оно што се очекује. 32% из игре на 47 шутева у 2 меча је сложићеш се, врло слабо. 

На силу кад кажем, мислим на зидање на 8м од коша, без иједне финте, и онда повратни пас, па изгуби у међувремену пола метра и јово, наново. Промашивање шутева на 4-5м од коша, лош осјећај у руци на полагањима и завршавању око обруча и на све то бесомучно испаљивање тројки. Све то ми оставља утисак једне мучне игре, нимало лијепе за око, на коју ме је навикао.

И ово за флопинг, премда добија огромну количину удараца, не волим пецање фаулова, али капирам да не постоји играч у лиги који то не ради.

Током цијеле прве, и последњих 9 мин 4/4 Денвер је постигао 22 поена са њим на паркету. Наравно да није све његова кривица, али одговорност, као најбољем играчу, највише иде њему. Тотално је немоћан. 

Изузетно волим да га гледам, нападачки је генијалац, али не треба сматрати критику као троловање или навијање против њега.

и још једна ствар, оно у чему сам га издвајао у односу на друге суперстарове је његова рационалност, а тога у овом ПО мањка. Наравно, пад форме је очигледан (и разуман негдје) можда и неки други проблем који утиче (често занемарујемо да и они, професионални спортисти смију имати неке приватне проблеме, који итекако могу утицати) али ми не мијења утисак да игра знатно, знатно испод очекивања. 

• Like 1
Posted
1 minute ago, Ludi za Poli said:

Niko te ne vrijedja nego samo ne vidim poentu diskusije s osobom kojoj je MVP nagrada smijurija iako je bukvalno svaku MVP nagradu ikad dobio top 3 ili top 5 kosarkas svijeta u tom trenutku i jos to poredi sa nekakvim pocasnim prstenom. Prosto je besmisleno. 

Pa nije besmisleno, samo imamo različita mišljenja. Ja napišem nešto, ti meni odgovoriš, onda ja tebi napišem zašto tako mislim, na šta ti odgovoriš sa "ne vredi". To je uvredljivo. Ja sam vrlo dobro razumeo tvoj stav, samo se ne slažem. Zašto je to teško prihvatiti? Ja nisam nigde napisao niti mislim da je Šai loš ili da ne zaslužuje, samo mislim da je Jokić imao bolju sezonu i statistički i po pitanju uticaja na samu igru svog tima. Taj isti Šai se svojski trudio sinoć da usere već viđenu pobedu svog tima, koju su izvojevali svi zajedno veoma čvrstom odbranom, ali eto nije uspeo  jer je i Denver bio očajan.

Dakle, razmenjujemo stavove. Nije "ne vredi":

Posted

Postoji poprlicna razlika izmedju "mislim da Jokic treba biti MVP jer je najbolji igrac na svjetu i imao je bolju sezonu od Shaija" i "MVP nagrada je smijurija koja sluzi kao sredstvo za individualnu promociju igraca". Sa ovim drugim stavom prosto smatram da nema nikakve poente ista diskutovati, no hard feelings. 

• Like 1
Posted

Da ne dužimo, i za ovo drugo sam napisao da je moje mišljenje. Bitna sitnica koju si preskočio zar ne. Dobro...da ne gušimo dalje.

Posted
4 hours ago, McLeod said:

OKC ne igra na Jokicu apsolutno nista sto do sada nije resio i izdominirao. Odbrana na njemu je losija nego u prvoj rundi, ali kondiciono nije bio ovako los ne pamtim od kad. Nije cudno koliko je vukao i igrao, ali to je glavni razlog losih igara, kakav Hartenstajn i Holmgren, to je smehoteka.

Tacno je da ne ulazi u reket koliko treba ali ne jer ga oni sprecavaju nego on ide linijom manjeg otpora. To se najbolje vidi u odbrani, kad se ubrza ritam utakmice, nit skace nit gradi nego se kocka na Gordona i Brauna da hvataju skok i krece u napad. 

Sto ne radi bukvalno nikad, ali sad mu je dusa u nosu.

Ja nijednom nisam video da Jokicu nisu bar dvojica ili trojica za vratom kada se spusti ka košu. Jedino kada ga čuvaju jedan na jedan jeste kada je na trojci i tu ga je Hartenštajn sveo na veoma niske procente. Jokic je pred plej of bio medju 5 najboljih trojkasa, a sada je u seriji na 21 posto.
OKC je uspeo da svede Jokica i Mareja na 39 % FG što govori da igraju fantastičnu odbranu, a u sezoni njih dvojica šutiraju 52% FG.

Uvek bih bacio 3,4 igrača na njih dvojicu zarad otvorenih šuteva Brauna, Wesbroka i povredjenog Portera. Jedini koji pravi neku štetu je Gordon, a sinoć su bukvalno falile dve trojke Portera da bi Denver pobedio.

• Like 1
Posted

Pa to prakticno znaci da igraju konceptualno losu odbranu, jer Jokic vise sutira za tri u najboljoj suterskoj sezoni, samo sada promasuje. 

Odigrao je dve utakmice kao odron. OKC odbrana i sudijski kriterijum nisu beznacajni svakako, ali su u poredjenju sa tim da Jokic ostaje bez goriva nezavisno od tih stvari manje vazne.

Kao da nismo vec gledali udvajanje i utrajanje Jokica pet i kusur godina, ovakvu odbranu on u 90% slucajeva surovo iskaznjava ali sinoc je bio usporen i bez daha.

I na sve to bi rutinski dobili utakmicu da imbecil Marej nije jurcao kao muva bez glave na pocetku cetvrte i da su pogadjali slobodna.