BattleBender Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 7 minutes ago, Dracarys said: Pa realno i jeste, koliko mu je Embid sipao u poslednjem duelu? Zašto se veoma često dešava da baš protiv Jokića centri često beleže neke svoje lične rekorde, posle ih nema nigde. Na fantaziju redovno uzimam centre koji igraju protiv Jokića, teško se maši. Jokićev jedini kvalitet u odbrani je što je komandant i lično postavlja igrače gde želi tako da ekipa igra dobro odbranu. Ima veliki iq i za tu stranu terena, ali to je već u domenu koliki je on vođa, a ne koliko je on dobar u odbrani. Embiid def rating 104-110, Jokic 105-111. Wow, za 1 mu je bolji range u poslednjih 5,6 godina. Nit je Embiid defanzivno nekalav wow, niti je Jokic rupcaga. To sto ne contest-uje neka polaganja, vise oslikava da ne zeli da trosi snagu na izgubljene slucajsva, i da pritom rizikuje 2+1 2
drperce Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 51 minutes ago, delgado said: Jednom forumasu je jako krivo sto je Kralj i sa 40. godina TOP5 igrac lige i kraj se ne nazire ! Odigrao bolju season 22 nego poslednjih 3,4 sezone!! Ostaje mu da se hvata za tu 2011u, kao i 150tih prethodnih puta. Plakyyyyy. I jos nece da ide u penziju, igrace i 23u da sve bude u znaku #23 da ga jos dodatno jednu sezonu kljuca i maltretira! PS. Fulao sam na kraju 3 prognoze u kojima sam emotivno bio involved (Za LAL i protiv DEN/GS) ali potcenio sam Stepha i Jokaru protiv svojih starih musterija, Steph vec peti put prolazi HOU (15, 16, 18, 19 i 25) a Jokara ponovo u sedmoj izbacuje Klipere. Generalno, horor od plejofa navijacki kad je moje malenkost u pitanju, ostaje mi da verujem da ce se Shai i ekipica dozvati pameti. Kako ocenjujes ovaj PO Lejkersa? Mnogo njih je ocekivalo finale konferencije, a Minesota manje vise rutinski nakantala? Mene sjebao rukometas, sve ostale serije sam pogodio
Ludi za Poli Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Uzimanje individualnog defanzivnog ili ofanzivnog rejtinga kao dokaz za bilo sta je urnebesno. Brojka koja ne pokazuje bukvalno nista. Ocekivalo bi se ipak malo vise poznavanja brojki od niskog Stephena Hawkinga.
freethrow Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) 4 hours ago, Dracarys said: Ovo što radi Dort je golicanje u odnosu šta je sve bilo dozvoljeno Drejmondu da radi poslednju deceniju, pa ne vidim da je liga nešto posebno obraćala pažnju. Sada vam ne odgovara Dort, jer je stisao malo odbranu nad Jokićevim saigračima, pa se tako Džamal drugo poluvreme nije ni video. Nemam nameru da branim Drejmonda samo zato što je defanzivni šef ekipe za koju ja navijam - mislim da je za svoje igračke kvalitete preuzeo suviše neigračkih liderskih dužnosti i da ume da napravi neverovanto glupe stvari, da provocira i da brlja. Ipak, nevezano za koji tim ja navijao, Drejmond nije igrač koji ide na to da povredi protivnika - ima nesmotrene faulove, davljenja sa leđa, bacanje ruku u glavu, šuteva u testise, ali nema (koliko se sećam) rolanja u kolena (za ovo bih inače sudije ovlastio da imaju jedan damski Browning u dresu da mogu da na licu mesta presude izgredniku metkom u potiljak), nema podmetanja noge pod skok šutera (opet koliko se sećam), nema namerno udaranje povređenog dela tela. Ono što je jedno vreme radio i zbog čega bih mu ja dao suspenziju od 3-6 meseci je igranje odbrane raširenim prstima, pa su stradale oči Jokiću i ne znam kome još. Dort je drugo, kao i Rocksteady. Opet, moje neko viđenje, vrlo je moguće da sam neobjektivan iako smatram da nisam. edit: da se poslužim starinskim igračima za poređenje: Drejmond je Rodman, Dort je Laimbeer ili Mahorn Edited 8 hours ago by freethrow 1
freethrow Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 2 hours ago, Dracarys said: Ako napredna statistika ide uvek ruku uz ruku, onda ne znam da li ste svesni da po PER-u Embid ne odmiče mnogo od Jokića? Ups, obojica su centri to je naprednjačka statistika 1 hour ago, delgado said: Fulao sam na kraju 3 prognoze u kojima sam emotivno bio involved (Za LAL i protiv DEN/GS) ali potcenio sam Stepha i Jokaru protiv svojih starih musterija, Steph vec peti put prolazi HOU (15, 16, 18, 19 i 25) a Jokara ponovo u sedmoj izbacuje Klipere. Spreman sam uvek da primim u svoj voz, makar i samo za jedan plejof, svog dobrog druga, šampiona i zemljaka iz Akrona. 1
bosMan_jr Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Drejmond je odavno zasluzio da ga neko nabode pesnicom ili polomi kicmu kao Jokic Morisu. E jebiga, za sad niko to nije uradio, i svaka mu cast, mnogo pljavog posla je odradio tokom godina i doprineo sjajnim rezultatima svoje ekipe. Da li ce neko odraditi ovo pre penzije ne znam, ostaje da se vidi.
gggggggg Posted 7 hours ago Author Posted 7 hours ago 1 hour ago, Malkolm Brogdon said: PER i BPM nisu napredne statistike, ali u svakom slucaju, po svim dostupnim naprednim statistikama Jokic je by far najbolji igrac poslednjih 5 godina. MVP je nebitna nagrada, sluzi da se zabave kezualci koji gledaju hajlajte utakmica od po 3 minuta, od Aprila do Juna se vidi ko je ko. mvp nije nikako nebitna nagrada. kao ni vecina nagrada koje se daju. cak bih rekao da je bitnija i od fmvp-a. ali kao sto sam pre neki dan napisao u vezi necega drugog, uvek je vazan kontekst situacija ako se vec uporedjuju ili rangiraju stvari. mali fun fact, bice ovo tek treci duel u istoriji nba lige gde se sastaju 6. i 7. seed. poslednji put se desilo 2023. kada su lakersi kao sedmi seed izbacili upravo ove warriorse sa 4-2. drugi fun fact, butler od 24. novembra 2021. nije igrao u minneapolisu... 1
gggggggg Posted 7 hours ago Author Posted 7 hours ago 14 minutes ago, freethrow said: Drejmond nije igrač koji ide na to da povredi protivnika itekako jeste. ovo je prvo sto mi palo na pamet ali sam siguran da ima jos 5 minutes ago, bosMan_jr said: Drejmond je odavno zasluzio da ga neko nabode pesnicom ili polomi kicmu kao Jokic Morisu. E jebiga, za sad niko to nije uradio, i svaka mu cast, mnogo pljavog posla je odradio tokom godina i doprineo sjajnim rezultatima svoje ekipe. Da li ce neko odraditi ovo pre penzije ne znam, ostaje da se vidi. meni je jedna od vecih wtf stvari iz lige je da jos niko nije nasao da napenali greena, cak i onako iz cista mira. ja ne znam kako igraci tako brzo zaborave sta im je ovo djubre radilo. da sam npr gobert nema sanse da ne ga ne bih pre ili kasnije zapucao sa laktom zbog onog davljenja. ne mora to da bude bas na sledecoj utakmici ili iste sezone ali kad-tad bih mu vratio i po cenu neke suspenzije. prosto mi je neverovatno kako se to jos nije desilo. a nije da je lista igraca kratka koje je ovaj probao da osakati. inace, lowe je u poslednjem podcastu odlicno opisao greena i na cega ga on podseca: 4 1
Problem sa licnim greskama Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 3 hours ago, DameTime said: Da, kako iščačka neke lopte na skoku je zaista misterija. Mislim da je Steven Adams još pre par godina pričao kako je najjači centar u ligi i da niko ne može da ga izgura iz reketa, ili zida na visokom postu. A tad su još svi bili u fazonu debeli, debeli. I Myles Turner je rekao sličnu stvar. Da je ogroman i jak kao stena.
Milos 3.14 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) Drejmonda inicijalno ne pamtim kao prljavog igrača, ali u poslednjih par, 3-4 godine se prokurčio , a sa druge strane fizički degradirao zbog čega nema potrebne fizičke alate da igra odbranu na nivou koji želi. Osim toga ni GSW kao ekipa nije tako dobra zbog čega je Drejmond postao je mučki provokator, lik koji je spreman na sve za povredu i koji više svojom prljavštinom želi da isprovocira nego da povredi. Njemu se toleriše dosta jer je Stef uz Jokića najlošije tretiran superstar u istoriji, kompenzacija. Dort sa druge strane udara i cilja osetljiva mesta gde je svakom ko je igrao basket ispred zgrade jasno da bi dobio batine za većinu stvari koje radi. Nije ga Jokić nimalo slučajno udario laktom i tek će da ga bije Jokara Edited 5 hours ago by Milos 3.14
SuperTraktorko Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 16 minutes ago, Problem sa licnim greskama said: Da je ogroman i jak kao stena. That's what she said. Hjoooo, držim se za gelender da ne padnem, Andrija Milošević da mi pozavidi na smislu za humor... 2
BattleBender Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 3 hours ago, Ludi za Poli said: Uzimanje individualnog defanzivnog ili ofanzivnog rejtinga kao dokaz za bilo sta je urnebesno. Brojka koja ne pokazuje bukvalno nista. Ocekivalo bi se ipak malo vise poznavanja brojki od niskog Stephena Hawkinga. ja jesam Steven Hawking, ali nisam nizak. a defanzivni rejting, kao i svaka brojka, statistika i sl nije relevantna i mnogo merodavna ako: - je uzorak mali - se uzima zdravo za gotovo i zakljucak se pravi samo na osnovu toga. U ovom slucaju da neko kaze da su prakticno Embiid i Jokic defanzivci istog kvaliteta. Brojke i parametri se uzimaju za klasterizovanje i kontekstualnu usporedbu uz odredjene ne samo referentne vrednosti, nego i referetnu vrednost u smislu koja razlika koliko mzoe da zanci - ukoliko primena te parametrizacije pravi znacajne nelogicnosti kada se primeni na druge uzorke. Defanzivni rejting, ima tu neku svoju formulu, koja naravno da nije i ne moze da bude savrsena. Niti je poenta da bude savrsena. Analitika ne funkcionise tako. Zakon analitike nije da napravi savrsenu formulu za konkretan slucaj, nego da napravi smislenu formulu koja ce da pokaze smislene rezultate na ogromnim uzorcima. I da primenom pravi trendove koji imaju smisla. Poenta je da bude dovoljno kontekstualna da kada se primeni na velikim uzorcima, i na razlicitim uzorcima daje smislene vrednosti. U ovom slucaju neki od igraca sa najboljih defanzivnim rejtinzima su: - Ben Wallace, Tim Duncan, Hakeem Olajuwon, Kareem, Mutombo, Ginobili, Kawhi Leonard,Kevin Garnet, Yao Ming, Joakim Noah, Chris Webber, Shaq, Howard, Drummond, Divac, Tony Allen, Kid, Pippen, Marion, Bruce Bowen, Marcus Camby, Jordan, Aaron Mckie... Neki od igraca sa losim def rating (uglavnom preko 110): - Steve Nash, Harden, Trae Young, Kyle Kuzma, Derozan, Lillard, Hachimura Nick Young, Wiggins, Ayton, Doncic, Channing Frye, Bagley, Domantas Sabonis, Kevin Love, Carmelo Antony, Bargnani, Tyler Herro Kao sto vidis, obe grupe imaju igrace koji su stvarno defanzivno dobri, odnosno losi za drugu grupu. Jednostavno stavi ove igrace u jednu korpu, i da treba da ih razvrstavas u dobre ili lose defendere, rasporedio bi ih kako je ovde. Sa druge strane da ne ispadne da formula favorizuje spontano neke igrace vise, neke manje. Pogledaj npr primer sa Lebronom, koji je defakto sjajan defanzivac, ali je zbog amortizacije i godina morao da olabavi sa odbranom, pa su mu u poslednjim sezonama bas opale brojke. Isti taj Lebron, i u tim poslednjih sezonama ima bolje rejtine u PO-ovima, kad ne sme toliko da se stedi. I to protiv, logicno, boljih timova. Sto znaci da def rating reflektuje odredjeni kontekst... Nista u zivotu nije precizno. Kad kupis artikal u supermarketu, kartica nutritivnih vrednosti nije uvek 100% pouzdana. Desava se da isti artikli imaju neslaganja i po 10,15 posto, sto bi po life designu trebalo da su isti. Nece ni svako pilece belo da ima 31g proteina. Neko ce da ima cak i 26g. Zadesilo se tako parce. Ali ako jedes svaki dan, i kupujes svaki dan, vec u mesec dana moze da se kaze da jedes piletinu od 31g na 100grama. Outliera koji pokazuju nekakvu nelogicnost, pa cak i absurd ce uvek biti. Npr Jrue Holiday nema neki sjajan def rating po tim vrednostima, a ja licno mislim da je dobar defanzivac. Kao sto mozes da vidis, nisam namerno gurao igracke iz gubtnih timova da bi pokazao los def rating, ima tu i graca kojia su stalno bili u PO timovima, nekad cak i vodecima timovima na konferencijama... Edited 5 hours ago by BattleBender
DameTime Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 48 minutes ago, SuperTraktorko said: That's what she said. Hjoooo, držim se za gelender da ne padnem, Andrija Milošević da mi pozavidi na smislu za humor... Malo bolji od Kursadžija, svaka čast
Ludi za Poli Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Poenta je kao sto rekoh da je intividualni DRTG ili ORTG apsolutno smece od statistike i ne pokazuje bukvalno nista. Postoji milion boljih statistickih pokazatelja uticaja u odbrani odnosno napadu od tih stvari i uzimanje takvih stvari za bilo kakav argument je jasan i nedvosmislen dokaz da osoba apsolutno nema pojma o cemu prica.
Zvezdinho Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 4 hours ago, delgado said: Jednom forumasu je jako krivo sto je Kralj i sa 40. godina TOP5 igrac lige i kraj se ne nazire ! Odigrao bolju season 22 nego poslednjih 3,4 sezone!! Ostaje mu da se hvata za tu 2011u, kao i 150tih prethodnih puta. Plakyyyyy. I jos nece da ide u penziju, igrace i 23u da sve bude u znaku #23 da ga jos dodatno jednu sezonu kljuca i maltretira! PS. Fulao sam na kraju 3 prognoze u kojima sam emotivno bio involved (Za LAL i protiv DEN/GS) ali potcenio sam Stepha i Jokaru protiv svojih starih musterija, Steph vec peti put prolazi HOU (15, 16, 18, 19 i 25) a Jokara ponovo u sedmoj izbacuje Klipere. Generalno, horor od plejofa navijacki kad je moje malenkost u pitanju, ostaje mi da verujem da ce se Shai i ekipica dozvati pameti. Delgi ti stiglo knjigche 1
delgado Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Uf al je najebao Klivlend, startuju Ty Jerome (potrebna im je sada njegova magija vise nego ikad), Strusko i Dean Wade Indy ima ogromu sansu da sa 2 brejka odvede seriju kuci..
Ječmendo Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Uf, Cavsi su u ozbiljnom problemu - bukvalno im treba čudo da noćas izvuku pobjedu. S druge strane, ovo su upravo prilike kada se pokazuje ko je ko i da li ekipa ima šampionski mentalitet. Imaju oni i dalje dovoljno kvaliteta da uz pravi karakter i energiju izjednače u seriji. Na njihovu žalost, nijesu jedini koji se pitaju. Ponešto će zavisiti i od Pacersa.
Ječmendo Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Neuporedivo bolja energija Cavsa, to je jedini sigurni put do pobjede. Prva četvrtina Indijane vjerovatno najgora u ovom plej ofu, uključujući sve timove i sve utakmice. Svega 5 koševa iz igre uz nevjerovatnih 9 izgubljenih?! Vidjećemo da li je ovdje moguć preokret?
delgado Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Au kako ih zakljucase i okrenuse, neverovatno. Ovaj Strus realno lik pojma nema i propao je od kad je otisao iz Majamija, daj Sema Merila 40 minuta ovde i uzivaj
delgado Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) E sta god napisem u ovom plejofu, omasim ne gol, nego stranu na koju sam sutnuo... Strus sasvim dobar... edit: Odlican Sve sto kazem, samo kontra ce doci Edited 1 hour ago by delgado
Ječmendo Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Neko te odozgo za.ebava, bolje ćuti. Štrus igra vrhunsko poluvrijeme, Cavsi očigledno više žele pobjedu. Jednu stvar nikako ne smiju zaboraviti, Pacersi igraju u serijama i svako, pa i najmanje opuštanje, može ih skupo koštati. Već su spustili razliku sa +20 na +8, biće sličnih serija i u nastavku utakmice.
Recommended Posts