BattleBender Posted April 30 Posted April 30 Duncan > Garnet Nemoj'mo zajebavat. Nista Duncan nije imao srecu da se njemu poklopi. SAS je imao srecu da se njima desi Duncan, pa da se sve ostalo poklopi. Ako pricamo, i u kontekst uzimamo tu Curry offball efikasnost i konstruktivnost kao saigraca, isto tako mora da se prica za Duncana u kontekstu izgradnje tima, fransize i spremnosti da se stvori kultura gde su svi overachieveri. Ovo sto cu da kazem je malo banalno, ali mi je prosto nepojmivo da mi Garnet, lik za kojeg ne znam da li ima neku sifru, da li bipolaran, i koliko je manican, bude bolji od Duncan-a. Neka su igracki kvalitetni slicni (a i tu je bolji Duncan), oko Timmy-a se gradi jedna kultura. Kultura SAS-a, verovatno najbolje dugorocne dinastije u modernoj kosarci, ne bi postojala bez njega. Don't make a mistake about it. 19
AlexMaxim Posted April 30 Posted April 30 6 minutes ago, Chaos Is Me said: Duncan je veći od Garnetta i kao igrač i kao lider/pobednik i pre svega kao čovek, najbolji teammate ikada vs ljomber i fake tough guy, stvarno no contest. Da li je Garnett bio talentovaniji, možda i jeste ali to je još jedna ŠBBKBB priča. U načelu se slažem, ali ne i u pojedinostima. Ipak je KG u ligu ušao faktički kao teenager u tim u nastanku (u bukvalnom smislu ), bez igde ikoga. Polazna tačka sasvim različita. Volim i jednog i drugog, ali mi ljomber nekako draži. 1
BattleBender Posted April 30 Posted April 30 (edited) Duncan da je hteo, mogao je u rasponu od nekih 6,7 sezona da bije preko 26,27 ppg, uz preko 11,12 skokova po mecu. Samo na onaj njegov sut od table je mogao da tovari mnogo vise. Umesto toga, on je igrao tako da se svako oseca vaznim. Dok su njemu bilo uvaljivane cesto teske lopte pred kraj napada, vruci krompiri. Uz to jedan od nabjoljih defanzivaca IKADA. Imao je 8 Plejofova sa defanzivnim rejtingom ispod 100. Prosecan defanzivni rejting u PO-u 99 (for the reference Hakeem i Shaq imaju po 101). Ima bolji def rejtin na nivou PO-a i od Mutomba (102) Edited April 30 by BattleBender 1
gggggggg Posted April 30 Author Posted April 30 23 minutes ago, 40Wins said: Ma naravno da ne mogu Doc i Dag u istu recenicu, ali sam se uplasio da ako bi pojurili Doka, ovaj hoce da pogura opet neku kompetitivnu kosarku. Ne kazem da nece napraviti lose trejd odluke i pokusati to isto sa Dagom koji ce da klima glavom i krcka platu, nego mi samo daje nadu da mozda nema bas prevelike ambicije i da je mozda tenk na vidiku. ne vidim viveka kao nekoga ko ce ici u rebuild. trebalo bi svakako, ali tesko. sabonis je nesto kao zapretio, ali jednostavno ne vidim koji pozitivan posao bi se tu mogao napraviti da se pojaca ova ekipa. mozda jedino neki trejd murraya koji ima kao neku vrednost. tank je lakse odraditi, trejd sabonisa je prvo, pa onda ostalo, ako se to ostalo (derozan i lavine) uopste mogu trejdovati za nesto korisno.
JPM Posted April 30 Posted April 30 Zašto ne umete da pohvalite nekog igrača bez potrebe da unižavate drugog? Jedan napiše da je Lebron goat pored Jordana. Drugi napiše za Garneta da je ljomber (valjda ga zna, pili rakiju u istoj kafani, šta li...) To su sve odreda fantastične atlete, zašto ih unižavati paušalnim izjavama? 1
BattleBender Posted April 30 Posted April 30 2 minutes ago, JPM said: Zašto ne umete da pohvalite nekog igrača bez potrebe da unižavate drugog? Jedan napiše da je Lebron goat pored Jordana. Drugi napiše za Garneta da je ljomber (valjda ga zna, pili rakiju u istoj kafani, šta li...) To su sve odreda fantastične atlete, zašto ih unižavati paušalnim izjavama? Gledao li si jedan podcast sa Garnetom? Mada on je i van podcast-a, igrajuci pokazao kakav je ljomber i fake tough lik. Lik jeste lik koji rakiju ispred zadruge, samo americki geto, south carolina ekvivalent. 2
JPM Posted April 30 Posted April 30 3 minutes ago, BattleBender said: Gledao li si jedan podcast sa Garnetom? Mada on je i van podcast-a, igrajuci pokazao kakav je ljomber i fake tough lik. Lik jeste lik koji rakiju ispred zadruge, samo americki geto, south carolina ekvivalent.
gggggggg Posted April 30 Author Posted April 30 1 minute ago, BattleBender said: Gledao li si jedan podcast sa Garnetom? Mada on je i van podcast-a, igrajuci pokazao kakav je ljomber i fake tough lik. Lik jeste lik koji rakiju ispred zadruge, samo americki geto, south carolina ekvivalent. kakav promasaj. garnett je jedan od jako retkih bivsih igraca koji hvale sadasnje igrace bez ikakve sujete. samo to ga stavlja daleko od ljomberstva™. 1
BattleBender Posted April 30 Posted April 30 (edited) 5 minutes ago, gggggggg said: kakav promasaj. garnett je jedan od jako retkih bivsih igraca koji hvale sadasnje igrace bez ikakve sujete. samo to ga stavlja daleko od ljomberstva™. Meni je zaista cudno da uopste za ozbiljno uzimas bilo sta on kaze. Odslusam povremeno njega i Pierce-a. Taj podcast jeste dobar da ga slusas dok radis nesto, jer KG krene random da se dere, i to drzi paznju, nije od onih podcast-ova gde se zagubis od jednolicnosti tona. On uspe u toku jedne emisije sam sebi da upadne u rec 5,6 puta. Okrene stav za odredjenu 180 stepeni vise puta samo u toku jedne emisije. Prica stvarno paradoksalne i kontradiktorne. Zavoza ga neki hajp koji on sam napravi, kao da je zamajani necak lika koji drzi berbernicu, pa ga tetka poslala da sedi tu, uz ujke. Bolje i tu, sa 30 god, nego da se smuca ko zna gde.... Bukvalno on je taj lik kojeg za 3 sekunde mozes da zavozas da prica "U, ta stara vremena, koliko je bilo vise sve tough", i da se lupa sakama po celi, da dok to prica 3 puta spusti i skine kapuljacu. Pa onda za 15 minuta da ga suptilno navedes da prica "Kako je nostalgija za starim vremenima smesna". Edited April 30 by BattleBender
JPM Posted April 30 Posted April 30 @BattleBender Za tvoj lični dojam za bilo kog igrača, klub, čoveka...neću da te pitam, to je lični stvar i tvoje pravo. Zašto imaš potrebu da vređaš ljude o kojima ne znaš ni 1%? To me zanima. Odraso si čovek. Nisi 15-ogodišnjak da zavisiš od skupljanja jeftinih klinačkih poena.
BattleBender Posted April 30 Posted April 30 1 minute ago, JPM said: @BattleBender Za tvoj lični dojam za bilo kog igrača, klub, čoveka...neću da te pitam, to je lični stvar i tvoje pravo. Zašto imaš potrebu da vređaš ljude o kojima ne znaš ni 1%? To me zanima. Odraso si čovek. Nisi 15-ogodišnjak da zavisiš od skupljanja jeftinih klinačkih poena. Bro, popio si bandzu jer si srao po Paris-u totalno na random i neopravdano, bez ikakvog kontekta. Samo ti znas zbog cega si imao dugotrajnu agendu protiv njih. Zato, ne seri da spocitavas nesto, i da glumis higher moral ground. Nazalost zivimo u doba gde se ne kaznjava pick me ponasanje, i prenaglaseni effort da se bude nekakav higher moral ground. Inace, ja bih to kaznjavao banovima da sam moderator. Nekonstruktivno, nefer, pretvaranje sa posledicom nekakve logicke manipulacije i maltretiranja drugih da se objasnjavaju sa tobom, iako ti je za cilj samo da ispadnes higher moral ground.
Miki28 Lakers in 5 Posted April 30 Posted April 30 33 minutes ago, BattleBender said: Duncan > Garnet Nemoj'mo zajebavat. Nista Duncan nije imao srecu da se njemu poklopi. SAS je imao srecu da se njima desi Duncan, pa da se sve ostalo poklopi. Ako pricamo, i u kontekst uzimamo tu Curry offball efikasnost i konstruktivnost kao saigraca, isto tako mora da se prica za Duncana u kontekstu izgradnje tima, fransize i spremnosti da se stvori kultura gde su svi overachieveri. Ovo sto cu da kazem je malo banalno, ali mi je prosto nepojmivo da mi Garnet, lik za kojeg ne znam da li ima neku sifru, da li bipolaran, i koliko je manican, bude bolji od Duncan-a. Neka su igracki kvalitetni slicni (a i tu je bolji Duncan), oko Timmy-a se gradi jedna kultura. Kultura SAS-a, verovatno najbolje dugorocne dinastije u modernoj kosarci, ne bi postojala bez njega. Don't make a mistake about it. Od kada racunas modernu kosarku?
JPM Posted April 30 Posted April 30 Pa prijavi me. 1 minute ago, BattleBender said: popio si bandzu jer si srao po Paris-u totalno na random i neopravdano, bez ikakvog kontekta. Netačno. U pitanju je bila dobro ptihvaćena šala ali sam ja stradao jer se jednom moderatoru to nije dopalo u jednom trenutku. No to je gotova priča. 2 minutes ago, BattleBender said: Nazalost zivimo u doba gde se ne kaznjava pick me ponasanje, i prenaglaseni effort da se bude nekakav higher moral ground. Ne znam kako da ti kažem to na kulturniji način, nisi u pravu. Ovo ostalo je tvoj stil izražavanja, ne moj. Posle se žališ na Kendrika jer planeš kao hepo kockica na najnormalnija pitanja. Nego odgovori ti meni, što imaš potrebu da vređaš ljude o kojima ništa ne znaš?
BattleBender Posted April 30 Posted April 30 Just now, Miki28 Lakers in 5 said: Od kada racunas modernu kosarku? Za relevatno uzimam sve posle uvodjenja salary cap-a. Ovo pre toga mi je predvorje, treba se poslati cvece tom periodu, romantizovati ga do odredjene mere. Posle toga delima na 2 dela, pre i posle kraja Bullsa (znaci do 1998) 3 minutes ago, JPM said: Nego odgovori ti meni, što imaš potrebu da vređaš ljude o kojima ništa ne znaš? Apsolutno ne zelim da pisem ovde neko dugacko opravdanje i argumentaciju (bukvalno me zabole) da bi tebi objasnio smisao komentarisanja javnih lica koji su imali prilike da vise hiljada sati prikazu svoje umece i ponasanje, i na racun toga, na kraju dana imaju satnicu koja ide od 5000 do 30 000 dolara na sat.
JPM Posted April 30 Posted April 30 No, da se vratim na opšte popularnu diskusiju. GOAT priča. Ona je dobila maha pre svega u tenisu i pre svega jer je opšteprihvaćeno da su tri najbolja igrača u istoriji tog sporta, igrali praktično u istoj eri. Da nije tako, sama priča bi bila nezahvalna, pa i uvredljiva prema ljudima koji su igrali pre i igraće posle te trojice. Ovako je samo nezahvalna. Ako bi se gledalo po trofejima, Mihael Šumaher i Luis Hamlton bi bili najbolji svih vremena u F1. Da li su? Koji je kriterijum? Meni niko neće dostići ono što je radio Michael Jordan, ali ok, dopuštam tuđa mišljenja, ne pravim se da sam posisao svu pamet ovog sveta, i ne vređam te ekstremno uspešne ljude. 4 minutes ago, BattleBender said: Apsolutno ne zelim da pisem ovde neko dugacko opravdanje i argumentaciju (bukvalno me zabole) da bi tebi objasnio smisao komentarisanja javnih lica koji su imali prilike da vise hiljada sati prikazu svoje umece i ponasanje, i na racun toga, na kraju dana imaju satnicu koja ide od 5000 do 30 000 dolara na sat. Nisam tražio dugačko objašnjenje. Ali ok, dobio sam odgovor. Hvala.
suptil Posted April 30 Posted April 30 Ja mislio vi se spremate za NBA uranak a ono gas punom parom. 3
Miki28 Lakers in 5 Posted April 30 Posted April 30 1 minute ago, BattleBender said: Za relevatno uzimam sve posle uvodjenja salary cap-a. Ovo pre toga mi je predvorje, treba se poslati cvece tom periodu, romantizovati ga do odredjene mere. Posle toga delima na 2 dela, pre i posle kraja Bullsa (znaci do 1998) Onda Spursi nisu ni u top 3 dinastije ako racunas od uvodjenja salary capa. Bullsi '90 i Lakersi '80 su bez premca a onda imas modernije Lakerse '00 i naravno Warriorse sa Stephom. Spursi i Duncan nikada nisu uzeli b2b ili threepeat. Duncan je sjajan, top 10 ikada ali se umanjuje znacaj ostalih iz tih ekipa. Imali su Adkirala, pa mozda i najboljeg 6 igraca lige ikada i naravno legendarnog Popa
Miki28 Lakers in 5 Posted April 30 Posted April 30 2 minutes ago, JPM said: No, da se vratim na opšte popularnu diskusiju. GOAT priča. Ona je dobila maha pre svega u tenisu i pre svega jer je opšteprihvaćeno da su tri najbolja igrača u istoriji tog sporta, igrali praktično u istoj eri. Da nije tako, sama priča bi bila nezahvalna, pa i uvredljiva prema ljudima koji su igrali pre i igraće posle te trojice. Ovako je samo nezahvalna. Ako bi se gledalo po trofejima, Mihael Šumaher i Luis Hamlton bi bili najbolji svih vremena u F1. Da li su? Koji je kriterijum? Meni niko neće dostići ono što je radio Michael Jordan, ali ok, dopuštam tuđa mišljenja, ne pravim se da sam posisao svu pamet ovog sveta, i ne vređam te ekstremno uspešne ljude. Nisam tražio dugačko objašnjenje. Ali ok, dobio sam odgovor. Hvala. Ona je postojala mnogo prije tenisa. Za mene prva jeste GOAT prica Pele-Maradona pa onda pojavom Iron Majka da li on ili Ali. Onda imas F1 Senna vs Schumacher. Kada je MJ stupio na scenu i preuzeo uzde, nije se postavljalo pitanje ko je GOAT, da li on, Kareem ili Wilt vec su svi znali da je to MJ koji je od kosarke presao na najveceg sportistu ikada. Imamo i golf kad se Tiger pojavio. Onda imas pojavu Manning-Brady u NFL gdje je Brady oduvao sve ( sad se tu Mahomes pojavio ) i za kraj najvecu debatu ikada Messi-Ronaldo MJ je neuporediv za sve. Samo poslusati sta za njega pricaju Magic, Bird i ostali veliki igraci, najveca imena kosarke. Jednostavno to je neponovljivo. 4
Barkley#34 Posted April 30 Posted April 30 9 minutes ago, suptil said: Ja mislio vi se spremate za NBA uranak a ono gas punom parom. Nemoj da je neko spustio tenziju! 3 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said: za kraj najvecu debatu ikada Messi-Ronaldo Ronaldo, naravno. (Sram ga bilo ko pomisli na onog fantastičnog Portugalca ) 1
McLeod Posted April 30 Posted April 30 S tim sto u fudbalu tesko da ces ikada moci da kazes ko je GOAT, a u kosarci je jasno. Drugo, moze da se prica i o tome da BOAT i GOAT ne mora da bude ista osoba. Tek onda LeBron nema sta da trazi u GOAT diskusiji. 1
BattleBender Posted April 30 Posted April 30 (edited) 16 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said: Onda Spursi nisu ni u top 3 dinastije ako racunas od uvodjenja salary capa. Bullsi '90 i Lakersi '80 su bez premca a onda imas modernije Lakerse '00 i naravno Warriorse sa Stephom. Spursi i Duncan nikada nisu uzeli b2b ili threepeat. Duncan je sjajan, top 10 ikada ali se umanjuje znacaj ostalih iz tih ekipa. Imali su Adkirala, pa mozda i najboljeg 6 igraca lige ikada i naravno legendarnog Popa Pa Chi je mozda no1, ali bih i tu razmatrao sustainbality te fransize, s obzirom na slom koji su doziveli bez MJ-a. LAL, mozda gresim, nekad cu da istrazim dublje taj kontekst, ali neka logika mi kaze da su oni nasledici overpower poziciju pre uvodjenja salary cap-a. Kad je uveden cap, trebalo je vise od jedne godine da se ispegla cela liga i da se sredi neki balans i konkurentnost. Zato bih diskvalifikovao njih iz te price. Pritom uzeli su 3 titule u tom periodu. I kao sto rekoh, DUGOROCNO. Nisu LAL tu trajali dugo (ako pricamo o tom post cap periodu) Imali su SAS pre Timmy-a Admirala, i jedno finale Zapada. Od kad je dosao Timmy, narednih 19 godina, 10 finala Zapada (koji u celom tom peridou bio mnogo jaci nego Istok) i 5 sampionskih titula. That's some dynasty. Ni Manu ni Parker ne bi bilo to sto jesu da nije bilo Duncana. To pricam kao neko kome je Manu jedan od najomiljenijih kosarkasa svih vremena. Edited April 30 by BattleBender
gggggggg Posted April 30 Author Posted April 30 vec nekoliko dana zelim baciti jedan hejlic silveru kako je dopustio da se igra malo vise muski nego obicno. zbog toga smo dobili pet i po zaista sjajnih duela u prvoj rundi playoffa. ne secam se da je bila bolja prva runda od ove. samo nocas se izdesavale neke neverovatne stvari koje bi ako ih je neko propustio trebao da pogleda. bucksi dva puta prosuli velike prednosti u poslednjim minutima regularnog dela i produzetka. haliburton kos za pobedu i zavrsetak serije. haliburtonov cale ulazi u teren i stane ispred giannisa i trashtalkuje ga iz cista mira dok ga ovaj samo gleda. nakon toga nastala neka frka, smirilo se za 57 sekundi dok opet giannis dok je cestitao igracima pacersa nije pokacio sa mathurinom iz nekog razloga i onda opet, jos veca frka. tu je bio james johnson da smiri strasti hvala bogu. nakon toga, detroit odvaljuje knickse i onda na par minuta pre kraja utakmice, u razmaku od petnaestak sekundi povrede se hart i brunson. thibsu ostala dva tajmauta i morao je da trazi jedan, jer se hart nije dizao sa parketa. izveo ih je obojicu za mali odmor i igra se nastavila ali na nesrecu knicksa nije bilo pauze u igri dobrih dva minuta, i do 30 sekundi pre kraja utakmice, hart i brunson koji su tu dva minuta cekali pored zapisnickog stola, konacno ulaze ali vec kasno. dve neverovatne trojke bridgesa i anunobyja je vratilo knickse u igru ali prekasno. sada sa ovakvim povredjenim igracma knicksi moraju nazad u detroit protiv napaljenih pistonsa koji su mozda i bili bolji sveukupno u ovoj seriji. orlando se dobro drzao i vodio citavo prvo poluvreme da bi banchero na pocetku trece cetvrtine dobio dva brza faula, ukupno pet i morao van. naravno celticsi tu resili brzo. i na kraju jebeni prokleti luzeri clippersi koji su sa svojim luzerstvom oziveli murraya i westbrooka. veceras houston mora nekako da pobedi. ziveo parity. 3
DameTime Posted April 30 Posted April 30 Vox92 forumaši: Nikad zanimljiviji playoff, intenzitet kao 90ih, brutalna košarka bre Isto Vox92 forumaši usred tog nikad zanimljivijeg playoffa: Hajde da još jednom uporedimo igrače iz različitih era i vidimo ko je GOAT 2 1 6 2
Miki28 Lakers in 5 Posted April 30 Posted April 30 Ovakvu auru nijedan sportista nije imao, nema i nece imati. Tompus, viskic i ova prica. Covjek nikada za sve ove godine nije sebe nazvao GOAT vec je itekako davao na znacaju Russellu, Westu, Wiltu, Magicu, Birdu i onda ovoj novijoj plejadi. 3
JPM Posted April 30 Posted April 30 14 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said: Ona je postojala mnogo prije tenisa. Postojala da, napisao sam da je uzela mah tad.
Recommended Posts