Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, realno *w said:

Da, bolji su igrači, uglavnom.

Ali da uzmeš tog Durenta i staviš ga u Portland 18/19 da li bi ih vodio do titule? Ma kako da ne, videli smo ga u svim timovima u njegovoj karijeri, osim u onom supertimu sa GSWom. 

Harden slična priča. Karijera od 16 godina, bar 5-6 sezona u kojima je igrao u ekipama koji su za taj Portland bili bukvalno supertimovi. Samo Hjuston kad pogledaš, 9 sezona menjanja igrača oko njega, ništa nisu uradili, a Portland ih je izbacio mislim 3 puta u tom periodu, direktno zaslugom Lilarda.

Iskreno, iako Karija smatram mnogo boljim igračem, apsolutno ne vidim da bi i on mogao nešto više sa Blejzersima, a kamo li Harden, Durent... 

Pa ne možeš samo da ubaciš igrača u Portland, Blejzersi su godinama pre te 2019. godine gradili tim oko Lilarda da bi napokon došli do tog finala zapada te godine.

Tako su i oko Karija napravili tim i uzeli titulu i to pre dolaska Durenta.

Stef je promenio igru i po njegovim potrebama su gradili tim.

Da ga je Portland draftovao i prepoznao njegov talenat i krenuo u istu misiju, mogao je i Stef sa Portlandom da uzme titulu.

I oko Dejma i oko Stefa se pravio tim, to da ubaciš nekog u neki drugi tim i dobiješ ili ne dobiješ nešto, ništa ne znači.

Stef je bio uspešniji u vođenju tima napravljenog oko njega jer je bolji igrač i bolji igrač kao temelj. Jeste i GS odradio bolji posao, ali je Kari svakako zahvalniji da se oko njega uradi bolji posao.

• Like 1
Posted
30 minutes ago, delgado said:

Covek pola karijere propusti zbog povreda, a ti ga goatujes. Nece da moze.

27 minutes ago, DameTime said:

Pa i to je isto šbbkbb priča i mogla bih da ti kažem - ali on ima povrede i tu se završava svaka priča. U realnosti, sve su to faktori koji utiču na legacy jednog igrača. Naravno, i neki ekstra kvalitet koji ne mogu da imaju baš svi u tolikoj ligi.

Mislim da sam lepo istakao da vidim svet u kojem... što već implicira da je to deo neke fantastične, gotovo sanjarske projekcije. Ipak, iako jeste projekcija, i svakako spada u domen “šbbkbb”, to ne znači da nema osnova za takav način razmišljanja. Kawhi je već pokazao dovoljno da takve projekcije, ili bolje rečeno misaoni eksperimenti imaju smisla.

I eye test i ring test ukazuju na to da Kawhijev potencijal nikada nije u potpunosti realizovan. Sve je, realno, krenulo nizbrdo još od prvih povreda u Spursima. Ne može se uvrstiti u top 10, a pitanje je da li će ikada moći ni u top 20. Ali to ne znači da je misaoni eksperiment u kojem je top 3 potpuno besmislen. Čovek je imao def rejting 96 čuvajući najbolje protivničke bekove, dok je istovremeno isporučivao i u napadu, i to kao nefinalni proizvod, nedovrsen igrač. Posle duge pauze zbog povreda, ode u j**eni Toronto, franšizu ogrezlu u luzerstvu, i uzme prsten.

Sastavi videomaterijal kako čuva LeBrona i Giannisa, neka traje 60 minuta. To će biti vrednije od bilo kakvog "best of" miksa svih ostalih defanzivaca koji su ih ikad čuvali.

Lillard je, manje-više, realizovao svoj igrački potencijal. Kad gledas njega dok igra ne osetis mnogo prostora za nesto poput "E mogao je da bude jos bolji da je..." Usudio bih se da kažem da igrači tog profila možda ne bi razvili određene segmente igre da od starta nisu bili u timu koji nije "veliki", gde ne postoji pritisak najviših ambicija i gde je tim odmah dat njima da ga nose. To gradi određeni nivo samopouzdanja, uvodi taj neki mojo efekat koji se ugradi u igrača i daje mu "killer" osobine, kao što je kod njega bio clutch, ili ono potezanje s 9,10...11,12 metara.

Da je završio, recimo, u nekom "ozbiljnijem" timu, poput rebuilding Lakersa, s reflektorima uperenim u njega, nervoznim navijačima koji ne žele da gledaju kako se neki klinac “uči” trojkama s logoa, postoji velika šansa da taj deo igre nikada ne bi razvio.

Posted

Meni su Steph, Giannis i Dame idealni franšizni igrači, tim redosledom jer mi s Dejmom ipak nismo uzeli titulu. Sve imaju, igru, harizmu, karakter, marketabilni su, leadership. Zbog toga ih najviše i gotivim od svih superstarova.

Posted
32 minutes ago, Dracarys said:

MJ nikad neće biti GOAT pored živog Lebrona. Vidim da volite da ističete to u svakom postu, da ubedite više sebe, ali činjenica je da se njemu sve živo u karijeri poklopilo. Od konkurencije, do zdravih saigrača

:krstipd4: 

Ovde se slažem samo sa delom da je Lebron živ i fala Bogu zdrav

• Thanks 1
  • Ha-ha 19
  • Pumpaj! 3
Posted

Kawhi nikad u zivotu ne bi bio Bron ili MJ jer je uvijek bio za 2 klase losiji kreator od obojice i tu sva prica zavrsava. Savrsena prva opcija uhodane masinerije kakvi su oni Raptorsi bili (podcjenjuje se cesto koliko je ovo bila dobra i balansirana ekipa) i uz to brutalan defanzivac svakako ali nikad u zivotu igrac koji ce grupu gradjana uvesti u PO i na svojim ledjima voditi u dubok PO run. Ono sto je LeBron igrao u PO 2018. Kawhi sa takvim suigracima ne bi odigrao za 3 zivota.

• Like 3
Posted

Moram da napišem da mi je do određene mere deplasiran narativ o Lillardu kao nosiocu ekipe do finala konferencije, gde gubi jebenih 4-0 od tima koji kasnije ni ne uzima titulu. I sad je to, sa nekih 26ppg, navodno drastično vrednije od onoga što je Durant uradio sa 34ppg, jer je „stigao samo“ do polufinala konferencije?

Razlika je jedan korak. A Durant je ispao 4-3 od ekipe koja je kasnije postala šampion lige. Da nije nesrećno nagazio liniju 3pt, eliminisao bi budućeg šampiona i plasirao se upravo u to famozno finale konferencije. Ako već hoćemo da se igramo kosarkake matematike, odnosno transitivnosti u njoj (u koju sam ne verujem mnogo) Durant bi onda verovatno i uzeo titulu.

Ovo mi je čisto dobar primer kako se narativi guraju van konteksta, kroz paušalne i površne interpretacije, tj gledajuci totalno pausalno u kontekst.

______

Najgore od svega, ni to nije bitno.

• Like 3
Posted

Durant i Lilard ne mogu da se porede nikako. Cak i kad bi u nekom suludom scenariju Lilard imao dve titule a Durant nula, Durant bi bio za klasu bolji igrac. Nisu uporedivi po impaktu, po kvalitetu, po bilo cemu.

Jeste da je Durant verovatno underachiever kad se sve sabere objektivno, ali ni mnogi drugi HOFovi nisu osvojili vise od dve titule.

• Like 14
Posted

Ja npr gotivim Lilarda ali po meni je on miljama daleko od glavnih superstarova lige, tu negde sa Irvingom s tim sto je Kajri malko bolji…

• Like 1
Posted
25 minutes ago, Poenter said:

Da ga je Portland draftovao i prepoznao njegov talenat i krenuo u istu misiju, mogao je i Stef sa Portlandom da uzme titulu.

Uff uff, ovo je debeli upitnik, gde je bio Kari u prethodne dve godine? Imao je tim kakav je Lilard nikad nije u prajmu. Ima jedan plasman u drugu rundu, i jedno izbacivanje naglavačke iz plej ina. Pre titule takođe ima jedno izbacivanje iz plej ina.

Što se tiče ekipe koja je pregazila Portland 4-0 u WCF, pa ne znam, verovatno bi trebalo ekipa da ostane isto snažna kada se povrede Durent i Tompson. To je taj narativ, izbegavanje povreda igrača. MJ nikad nije imao povređene saigrače i sad je GOAT, igrao protiv smešnih timova, pa čak i za Juta nije ništa specijalno, mnogo moćnija je ekipa je bila ekipa Voriorsa 2016 sa skorom u sezoni 73-9.

• Ha-ha 4
Posted (edited)
9 minutes ago, Ludi za Poli said:

Kawhi nikad u zivotu ne bi bio Bron ili MJ jer je uvijek bio za 2 klase losiji kreator od obojice i tu sva prica zavrsava. Savrsena prva opcija uhodane masinerije kakvi su oni Raptorsi bili (podcjenjuje se cesto koliko je ovo bila dobra i balansirana ekipa) i uz to brutalan defanzivac svakako ali nikad u zivotu igrac koji ce grupu gradjana uvesti u PO i na svojim ledjima voditi u dubok PO run. Ono sto je LeBron igrao u PO 2018. Kawhi sa takvim suigracima ne bi odigrao za 3 zivota.

I ti ne razumes kontekst. NBA nije liga gde 30 ekipa igra, i odigra se preko preko 1300 tekmi, da bi izmerili ko je najbolji u odvodjenju nebas najbolje sastavljenog tima, sto dalje.

Jbt bog, toliko li je tesko da se razume....

Timovi koji su mnogo dobri, dobro vodjeni, trenirani, sastavljeni... njima ne treba taj jedan tatko koji ce da carry out-uje tim za svaku sitnicu na terenu.
Zato je Kawhi fiktivni goat contender. Kroz koju god sezonu da prodjes, i pogledas u najbolje timove, one koji mogu tipa da prodju prvu rundu plejofa... Kawhi bi svaki od tih timova odveo na nivo da su mozda glavni favoriti za osvajanje titule. To je ono sto je najbitnije kad pricamo o tim najvecim visinama.

Za pocetak, to sto ce neku bandu bolje da vodi Lillard od Kawhi-a, npr ne znaci nista, jer je plej. Pa bandu vise povadi plej, nego bek/krilo. Osim ako to krilo nije nekakav kreator.
Ta logika se ne preslikava na timove koji imaju glavu i rep.

5 minutes ago, Dracarys said:

Dracarys reverse-ovao aging. Uspeo ono sto se ceo Svet trudi da uspe, bezuspesno.

Upisi mu deluju sve mladje i mladje...

Edited by BattleBender
  • Like 1
Posted (edited)

Prosto nije tacno i nikad nece biti tacno koliko god ti nekim svojim SBBKBB proseravanjem pokusavao napraviti narativ koji tebi odgovara. 

Edited by Ludi za Poli
  • Like 2
Posted

Nisam ničiji "drveni advokat", ali nekada put do famoznog NBA finala ume da bude teži nego sam protivnik u istom. Mislim da bi i "King" kroz desetine teških iskušenja u prejakoj istočnoj konferenciji  tokom godina njegovog boravka u istoj (gde je otresao sve redom sa pola snage), mogao da bude dokaz ovakve teorije.  

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Dracarys said:

@BattleBenderMa nisi ti meni odgovorio prošli put, gde je nestalo poimanje Kavajevog GOAT-stva pri čoukovanju od 3-1.

1. Kao prvo ja nisam reko da je ovaj Kawhi Leonard goat contender. Citaj gore, pitanje je da li mozemo o njemu da govorimo kao top20 igracu sada. Tj Leonard koji je bio u LAC kada su ispali od Denvera (pretpostavljam da aludiras na tu seriju). On je tu vec bio par puta gurnut niz liticu da ga povrede ometu od onoga sto je mogao da postane.
2. Choke je prenaglasena kategorija, usput previse koriscena kao argument i kad ima smisla koristiti i kad nema. U ovom konkretnu slucaju pricati da si choke-ovao kad je tvoj tim izgubio 15 razlike u poslednjoj tekmi je malo glupo. Tacnije, nije to samo njegova zasluga. Jer da je samo njegova zasluga (realno je da je ima, i da je odigralo lose) finisirali bi tu seriju na 3-1 kada je isporucio 36pts, sa 50% iz igre, 42% 3pt (5/12), 9 skoka, i 3 kradje. Pa su i tu izgubili, i to ne jednoj lopti. Ti kao Lebron fan bi trebalo da znas je nefer Lebronu podvlaciti celu karijeru onu seriju protiv Mavsa.

Btw, kad si vec pomenuo tu seriju Denvera i LAC-a, zapamti je. Keep the same energy. Ako ti je to argument protiv Kawhi-a, onda si sam highlight-ovao pro-Jokic argument. Cisto ono... da se zna, sam si istakao to.

17 minutes ago, Ludi za Poli said:

Prosto nije tacno i nikad nece biti tacno koliko god ti nekim svojim SBBKBB proseravanjem pokusavao napraviti narativ koji tebi odgovara. 

Nema potrebe da budes nervozan, iako su ispali Real u fuci, 0-2 u EL, a LAL je na 1-3.
Postoje bitnije stvari u zivotu od glory huntinga.

Posted
36 minutes ago, Ludi za Poli said:

Ono sto je LeBron igrao u PO 2018.

verovatno nikad jadnija konferencija u istoriji konferencija.

• Like 4
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Posted

preporuka ovaj deo podcasta od pre neki dan da se pogleda a tice se karijere leonarda.

tu se lepo moze videti da nije bilo povreda da bi covek lagano bio u toj prici top7-top15 igraca u istoriji. usput i dobar pokazatelj da neko nema pojma o ligi i kosarci uopste ako ne ceni i ne vidi sta je ovaj covek sve uradio i kakav je igrac bio.

• Like 2
Posted

Lebron > Kari > Jokić > Lenard  > Durant > Janis 

Dzordan nesumnjivo GOAT, ali ne u košarci nego generalno u sportu. Takav se više ne rađa.

• Like 2
Posted
5 minutes ago, BattleBender said:

Nema potrebe da budes nervozan, iako su ispali Real u fuci, 0-2 u EL, a LAL je na 1-3.

Nikakva nervoza, samo nazivanje stvari pravim imenom. Al dobro hajde, naletit ce vec neki novi trend pa ce i on postat nova najjaca stvar ikad. 

5 minutes ago, gggggggg said:

Sto i dalje ne umanjuje nivo na kojem je tad igrao. Roster Cavsa takodjer ekstremno smijesan bio. 

Posted
4 minutes ago, BattleBender said:

1. Kao prvo ja nisam reko da je ovaj Kawhi Leonard goat contender. Citaj gore, pitanje je da li mozemo o njemu da govorimo kao top20 igracu sada. Tj Leonard koji je bio u LAC kada su ispali od Denvera (pretpostavljam da aludiras na tu seriju). On je tu vec bio par puta gurnut niz liticu da ga povrede ometu od onoga sto je mogao da postane.
2. Choke je prenaglasena kategorija, usput previse koriscena kao argument i kad ima smisla koristiti i kad nema. U ovom konkretnu slucaju pricati da si choke-ovao kad je tvoj tim izgubio 15 razlike u poslednjoj tekmi je malo glupo. Tacnije, nije to samo njegova zasluga. Jer da je samo njegova zasluga (realno je da je ima, i da je odigralo lose) finisirali bi tu seriju na 3-1 kada je isporucio 36pts, sa 50% iz igre, 42% 3pt (5/12), 9 skoka, i 3 kradje. Pa su i tu izgubili, i to ne jednoj lopti. Ti kao Lebron fan bi trebalo da znas je nefer Lebronu podvlaciti celu karijeru onu seriju protiv Mavsa.

Btw, kad si vec pomenuo tu seriju Denvera i LAC-a, zapamti je. Keep the same energy. Ako ti je to argument protiv Kawhi-a, onda si sam highlight-ovao pro-Jokic argument. Cisto ono... da se zna, sam si istakao to.

Pa koliko znam ta serija se desila pre svih povreda u Klipersima? Babl plej of, 2020. godina. Nije imao nijednu povredu otkako je bio šampion u Torontu. Čak je i regularku sjajno odigrao u odnosu na njegove standarde, imao je najveći ppg u karijeri. Sve se čekalo da tzv. Supermen izdominira kao da se ostali ništa ne pitaju, ali ćorak. 

Takođe je smešna tvrdnja da se ništa puno nije pitao, pomislim kako je to moguće, a njegova ekipa je vodila sa 3-1 i pritom valjda imala 15+ razlike u g5. To je nemoguće. Čini mi se da je bilo tako i u g6, za g7 se ne sećam, sećam se samo razbijanje table.

Tu seriju sam pomenuo, jer on nema zdravu sezonu posle, a ne zbog Jokića. Jokić tada nije bio takva zver, kao što je sada... Taj plej of Kavaja je važan da pokaže da se ne radi o nekom što bi forumaš gore napisao top7-top15 igraču ikada, a kamo li Goatu.

• Like 1
Posted (edited)
22 minutes ago, Dracarys said:

Pa koliko znam ta serija se desila pre svih povreda u Klipersima? Babl plej of, 2020. godina. Nije imao nijednu povredu otkako je bio šampion u Torontu. Čak je i regularku sjajno odigrao u odnosu na njegove standarde, imao je najveći ppg u karijeri. Sve se čekalo da tzv. Supermen izdominira kao da se ostali ništa ne pitaju, ali ćorak. 

Takođe je smešna tvrdnja da se ništa puno nije pitao, pomislim kako je to moguće, a njegova ekipa je vodila sa 3-1 i pritom valjda imala 15+ razlike u g5. To je nemoguće. Čini mi se da je bilo tako i u g6, za g7 se ne sećam, sećam se samo razbijanje table.

Tu seriju sam pomenuo, jer on nema zdravu sezonu posle, a ne zbog Jokića. Jokić tada nije bio takva zver, kao što je sada... Taj plej of Kavaja je važan da pokaže da se ne radi o nekom što bi forumaš gore napisao top7-top15 igraču ikada, a kamo li Goatu.

Lenard je odigrao u karijeri na 35% tekmi bio povredjen. Ajde da kazemo da je to tog momenta u LAC bio na 30%. Znaci propustio je 30% tekmi na karijernom nivou do tada. Da li se svestan koliko je to?

I zaista ne zelim da ulazim u zamku raspravljanja da li je Kawhi savrsen, tj totalno kompletan igrac. I da li je to mogao da postane. Nije morao da bude total all around monstrum.
U stvarima u kojima je bio monstur, i mogao je da bude jos vise monstur, to je dovoljno da izvrsis misaoni eksperiment "Hm, ovo je moglo da bude top3, top5 prica".
Ne vrti se svet oko filmskih clutch trenutaka... Niti mora svako da bude jack of all trades.

Edited by BattleBender
Posted
37 minutes ago, gggggggg said:

Ovo mi je totalno glupo.

Onda recimo mozemo da obezvredimo npr Leonardovu titulu pa da kazemo nikad ispovredjivaniji GSW?

• Like 1
Posted
1 minute ago, BattleBender said:

Lenard je odigrao u karijeri na 35% tekmi bio povredjen. Ajde da kazemo da je to tog momenta u LAC bio na 30%. Znaci propustio je 30% tekmi na karijernom nivou do tada. Da li se svestan koliko je to?

I zaista ne zelim da ulazim u zamku raspravljanja da li je Kawhi savrsen, tj totalno kompletan igrac. I da li je to mogao da postane. Nije morao da bude total all around monstrum.
U stvarima u kojima je bio monstur, i mogao je da bude jos vise monstur, to je dovoljno da izvrsis misaoni eksperiment "Hm, ovo je moglo da bude top3, top5 prica".
Ne vrti se svet oko filmskih clutch trenutaka... Niti mora svako da bude jack of all trades.

Pa veliko je pitanje koliko je on zaista bio povređen. Svi znamo da je presedeo sezonu u Sparsima zbog njegovih hirova sa SAS doktorima. Znamo i kako ga je Parker napljuvao zbog te situacije. Kao i da je propustio po 20+ utakmica u sledeće dve sezone, jer su ga odmarali, a ne zbog povreda. Kad sve to sabereš, dobiješ računicu kao da se njemu ne znam šta desilo do plej ofa 2020. godine u kojem je debelo čoukovao kada pored sebe nije imao debelo podmazanu mašinu od ekipe.

Uostalom, ništa mu se nije desilo od titule u Torontu, bio je u kasnim dvadesetim godinama, svež, zdrav, prav i desi mu se epski čouk u godinu dana kasnije.

• Like 1