Jump to content

NBA 2024-25

gggggggg

Recommended Posts

Kako ces da motivises ljude koji imaju destine/stotine miliona od ugovora? Uz to i klubovi sigurno igraju ulogu u tome...da im krlja na all star mecu "investicija" od 200 miliona.
I meni je devedesetih bilo predobro gledati all star meceve, ali ovo je sad drugacije nazalost. 😶

Nekad su All Star bar igrali za prestiž (Bird protiv Medžika, Dr J protiv Džabara, Džordan protiv Drekslera i tako to) poslednjih X godina toga nema, jer nema ni takvih rivaliteta, sad je sve fino i u rukavicama.

Treba kao u bejzbolu odrediti da koja konferencija pobedi na All-staru, pobednik te konferencije ima prednost domaćeg terena u NBA finalu. Tad bi već zapeli.

• Like 7

2 hours ago, Stiletto said:

Nekad su All Star bar igrali za prestiž (Bird protiv Medžika, Dr J protiv Džabara, Džordan protiv Drekslera i tako to) poslednjih X godina toga nema, jer nema ni takvih rivaliteta, sad je sve fino i u rukavicama.

Treba kao u bejzbolu odrediti da koja konferencija pobedi na All-staru, pobednik te konferencije ima prednost domaćeg terena u NBA finalu. Tad bi već zapeli.

glupost. okc i cavsi se ubijaju cele sezone da imaju hca i onda dodje neki lik iz osme, devete ekipe na tabeli na allstar i sutira sa petnaest metara svaki treci napad.

• Like 3
  • Ha-ha 1

4 minutes ago, gggggggg said:

glupost. okc i cavsi se ubijaju cele sezone da imaju hca i onda dodje neki lik iz osme, devete ekipe na tabeli na allstar i sutira sa petnaest metara svaki treci napad.

Ne verujem da bi šutirao sa 15 metara jer bi to bile takmičarske utakmice. Taj bi šutnuo jednom sa 15 mertara i zaglavio klupu do kraja utakmice. Tako se igrao AllStar recimo osamdesetih, igrači su hteli da pobede protivnike, ne da sviraju kurcu.

Čuvena je Džordanova izjava u jeku Lebronovog hajpa zvanog "The Decision", 2010. godine. Kad su ga pitali da li je tokom karijere želeo da igra zajedno sa Medžikom, Birdom, Drekslerom, Majkl je odgovorio "Ja nikad nisam želeo da igram sa njima. Ja sam želeo da ih pobedim."

• Like 3

25 minutes ago, gggggggg said:

poenta je da ove koji nisu u konkurenciji za prvo mesto zabole za pobedu, kao i sada. a regularna sezona bi se jos vise obesmislila.

Nažalost, druga vremena, drugi običaji. Nekad su svi igrači želeli da pobede. Seti se Toma Čejmbersa 1987. Ušao na AllStar naknadno, umesto povređenog Ralfa Sampsona, pa opet bio MVP meča. A na tom meču od 24 igrača 15 Hall of Fame-ra.

Uh uh, san svakog evro-nacoša :D 

Ali da budem iskren, vrlo rado bih to gledao. Luka, Janis, Jokić + bilo koja dvojica i žurka može da počne.

(da jbt, Shai, sad se tek setih da nije Amer. Može i severna Amerika tj. USA + Kanada protiv ostatka sveta

edit: evo jedan brzinski spiskic, sa ovog sajta

1/2:

Luka, Shai, Gidi, Hild, 

3/4: Franz, Janis, Markanen, Siakam

4/5:

Jokic, Wemby, Zingis, Sengun

Edited by Marvin

Embid je gotov igrac, nema vise nista od njega, a KAT nije Amer. Od ovih trenutnih americkih igraca Bron koji se ne steka i igra na max obrtaja je vjerovatno i dalje najbolje sto imaju. Od mladih Ant bi mogao doci na taj top nivo ako se dovoljno razvije kao razigravac i prestane se zajebavat sa ispucavanjem 15 trica po utakmici. 

• Like 2

1 hour ago, ljutikrilo said:

hild? pa pre bih stavio avdiju ili šrudera

takođe, sabonis umesto šenguna, mislim da je trenutno bolji

Gidija i Badija sam onako bezvez stavio, fali bekova :) Ali može i Sekač i Deni

41 minutes ago, Stiletto said:

Ja bih probao da uguram u ekipu i Bankera umesto Siakama ili Markanena,

Ne meže, opredelio se za USA reprezentaciju, kao i Embiid

Edited by Marvin

Giannis se samo malo pravio pametan tj dosetljiv...Možda bi to moglo jednom onako iz fazona. A nema smisla svakako: Ni iz ugla nekog rešenja za all star utakmicu, ni za putovati preko okeana negde za tu priliku (Odmor u sred sezone ne ide u istu rečenicu sa tim). Hype i cela ložana bi bila kratkoročna dobit, ali glupa ideja svakako... Da bi dugoročno to bilo bilo to, moralo bi da bude sigurno da bi ameri vs world bilo dovoljno ujednačeno dugi niz godina. Sada je international u prednosti naravno, za 5-10 god ko zna... 

Edited by Marko

Bukvalno mnogo bolja ideja nego all star utakmica koja nema ama baš nikakvu svrhu. Teška besmisao...

Ne mora se ići preko okeana, neka se igra u sklopu all star vikenda kao i do sad u Americi.

Nema naznaka da će u skorije vrijeme doći novi monstrumi u ligu kao što su Kari, Lebron, Durant, AD, Irving... Vidimo s kakvim nestrpljenjem i euforijom čekaju ovog Flagga. U poslednjih 5-6 godina jedino su Edwardsa dobili, za kog se može reći da je velika zvezda i koji je postao franšizni igrač. 

Elem, bitno je da se odigra prava, takmičarska utakmica koja će pridobiti pažnju cijelog svijeta. Ovu sad nazovimo all star utakmicu rijetko ko gleda i u Americi, a kamoli u ostatku svijeta.

Sprdnja obična.

• Like 1