NBA 2024-25 - Page 180 - Košarka - VOX92 Jump to content

Recommended Posts

Posted

Stvarnost je da je Marej ultra mega bitan za Nagetse i to je jedino sto treba da znas. Ovo sto prizivate nekog superstara jer bi onda Jokic odjednom osvojio sve i imao jace cifre su samo vasi vlazni snovi i nista vise.

• Like 1
Posted

Ceo zapad kao da kalkulantski gubi.

24 minutes ago, Zli Gli said:

Stvarnost je da je Marej ultra mega bitan za Nagetse i to je jedino sto treba da znas. Ovo sto prizivate nekog superstara jer bi onda Jokic odjednom osvojio sve i imao jace cifre su samo vasi vlazni snovi i nista vise.

U svakoj ekipi je drugi igrač ultra bitan ako pucaš na visoko. Navijači Denvera su iziritirani godinama time što je Marej nekonstantan a povremeno i nespreman. To misle i Ameri, ne samo Jokićevci.

Piši ti šta hoćeš, bockaj, troluj, pecaj, svejedno mi je, samo povremeno to što iznosiš ode iz smešno u mnogo smešno kao ovo što sam citirao iznad pa je red da se istakne.

• Like 4
Posted (edited)

Pa bolje da je smesno nego ovo konstantno visegodisnje kukanje fanova na Jokiceve saigrace, pogotovo Mareja i Portera, to je vise dosadno, eventualno tragikomedija. Svakako treba da prestane.

Evo nije me mrzelo da pogledam listu 50 najboljih strelaca i od igraca na pozicijama 1 i 2 postoji samo njih nekoliko koji bi uopste i pristali na ulogu kakvu ima Marej dok bi svi ostali bili u problemu i trazili vise. Dezmond Bejn, Ostin Rivs, Kobi Vajt i eventualno RJ Beret, mozda Garland kao najkvalitetniji ali ni on kao ni prethodno nabrojani nema u sebi tu mogucnost da se zapali kao Marej i zato stvarno ne treba da kukate, sve je napravljeno idealno za Jokica tamo da moze da ima ovakve brojke.

I da presecem nebuloze sa ovim snimkom Lebrona koji ne znam kako ranije nisam video

https://vm.tiktok.com/ZMBDkhK2r/

😂

Edited by Zli Gli
Posted
9 hours ago, Zli Gli said:

Taj osporavani Marej je odigrao dva plejofa bolje nego sto bi 99% tih prizivanih iscekivanih Jokicevih ol star saigraca moglo ikad, bez njegovog beast moda i ludila bi Jokic video titulu juce sa nekim Donovanom Micelom, Lilardom i slicnima koji bi u plejofu isporucili svojih 22/4/5 i osvojili nesto otprilike juce. Bista da mu se napravi u Denveru, nista manje nije zasluzan za to jedno finale zapada i titulu nego Jokic. To sto nije konstantan i ima te svoje raspade samo ide u prilog cinjenici da Jokic uopste nije toliko uticajan na rezultat tima kao sto se misli, uprkos svemirskim brojkama. Kad Marej igra los ili prosecan plejof, Denver uglavnom duva rano i neretko 4-0 ili 4-1. 

Ovo ti je ozbiljna glupost. Kao prvo, statistika ne može da ne pokaže to, a u nekim trenucima, razlika sa Jokićem i bez njega je bila najveća u istoriji NBA lige. I onda ćemo da pričamo kako "nije toliko uticajan". Znam da je u januaru bila neke lista i da je razlika sa Jokićem i bez bila 25 poena, što je ubedljivo najviše u ligi.

Jokić samo nije svemoguć. Kada protivnik proceni da je ostatak ekipe u buli, ide udvajanje čim primi loptu, makar bilo na 9 metara od koša, on se naravno oslobađa lopte na vreme i ostatak ekipe baca cigle. On iz takve igre može da ubaci tipa 25 poena, ali to će biti malo, ako će ostali imati 35% iz igre. Iz tog ugla teže je braniti bekove i krila, nego centre, koji se lakše udvajaju.

• Like 5
Posted
12 hours ago, Zli Gli said:

Taj osporavani Marej je odigrao dva plejofa bolje nego sto bi 99% tih prizivanih iscekivanih Jokicevih ol star saigraca moglo ikad, bez njegovog beast moda i ludila bi Jokic video titulu juce sa nekim Donovanom Micelom, Lilardom i slicnima koji bi u plejofu isporucili svojih 22/4/5 i osvojili nesto otprilike juce. Bista da mu se napravi u Denveru, nista manje nije zasluzan za to jedno finale zapada i titulu nego Jokic. To sto nije konstantan i ima te svoje raspade samo ide u prilog cinjenici da Jokic uopste nije toliko uticajan na rezultat tima kao sto se misli, uprkos svemirskim brojkama. Kad Marej igra los ili prosecan plejof, Denver uglavnom duva rano i neretko 4-0 ili 4-1. 

Sto se tice slobodnih bacanja, Shai je drugi u ligi iza neprikosnovenog Janisa i nije cak ni blizu, 8.9 naspram 10.3 valjda, dok je Jokic na 6.2 i to sve najvise zahvaljujuci cinjenici da ova dvojica mnogo vise napadaju kos od Jokica koji napada asistencije, dobrim delom i zbog TD proseka u sezoni (do kojeg mu inace uopste nije stalo, jel).

I ono poredjenje prljavosti Embida i Grina nema veze s vezom, Embidara je jedan poremeceni bolesnik koji kad upadne u svoj psiho mod ne bira koga ce da potkaci dok je Drejmond vrlo selektivan i on ce da saplete/udari slabije ili eventualno na kvarno ili s ledja, realno najveca pizda u ligi otkako igra i nije cak ni blizu. Takodje ne stoji ono da bi on imao duze suspenzije kad bi radio iste stvari kao Embid - on zapravo i radi iste ili gore stvari ali mnogo cesce tj. stalno a Kamerunac ima povremene prebacaje, uglavnom kad mu ne ide na terenu (sto ga naravno ne cini manje bolesnim). Grin ne bi bio smatran upola tako dobrim defanzivcem da mu ne tolerisu tu prljavu igru.

Retki su dugački postovi kod kojih se ne slažem baš ni sa jednom rečenicom. Svaka čast.

• Like 2
  • Ha-ha 7
Posted
3 hours ago, Zli Gli said:

Kako super zvuci ovako kad izvuces suve statistike. Ajmo onda da saberemo, evo ga Marej u te dve sezone:

26.3p, 5.4sk, 6.4as, iz igre 49%, za tri skoro 43% itd itd, plus nebrojeno mnogo clutch koseva, verovatno vise od Jokica.

S obzirom da je bek i drugi igrac tima da ima mnogo manje kontakta s loptom od Jokica koji im je Bog i batina i nema poseda da ne overi loptu, ne skenira gde se ko nalazi i slicno, ovo su strasne brojke. 

Uostalom, evo ga Deandrija Dzordan zamalo tripl dabl za 31 minut a covek prakticno u penziji, toliko o nebitnosti cifara samih po sebi. Denver sa nekim stabilnim bekom slicnim Mareju ne bi uzeo nikad (a sa superstarom Jokic ne bi imao toliko loptu u rukama i takve cifre), prosto je takav tip igraca gde ili kida ili raspad i to je to.

Bold 1: Koje 2 sezone?

Ja sam naveo samo najbolju, šampionsku:

2023 reg season:

Murray: 20/4/6, 1stl. FGA 16, FG 45%, 3PA 6, 3P 40%, TS 57%

Jokić:  26/12/10, 1stl, 1 blk. FGA 15, FG 63%, 3PA 2, 3P 38%, TS 70%

2023 playoffs:

Murray: 26/6/7, 2stl. FGA 21, FG 47%, 3PA 8, 3P 40%, TS 59%

Jokić:  30/14/10, 1stl, 1 blk. FGA 21, FG 55%, 3PA 4, 3P 46%, TS 63%

Bold 2:

2023 reg season:

Murray: 71.4 dodira s loptom, vrijeme po dodiru s loptom 4.8 sec, 4.2 driblinga po dodiru, 0.28 poena po dodiru, vrijeme s loptom u posjedu- 5.7 sec

Jokić:  98.6 dodira s loptom, vrijeme po dodiru s loptom 2.7 sec, 1.4 driblinga po dodiru, 0.25 poena po dodiru, vrijeme s loptom u posjedu- 4.4 sec

2023 playoffs:

Murray: 89.3 dodira s loptom, vrijeme po dodiru s loptom 5.3 sec, 4.8 driblinga po dodiru, 0.29 poena po dodiru, vrijeme s loptom u posjedu- 7.9 sec

Jokić: 111.6 dodira s loptom, vrijeme po dodiru s loptom 2.8 sec, 1.4 driblinga po dodiru, 0.27 poena po dodiru, vrijeme s loptom u posjedu- 5.1 sec

Koliko to Jokić ima loptu u rukama?

Sa Lukom ne bi imao toliko dodira. Zato Luki više odgovara centar tipa Zubac. Igra pnr, zna igrati u postu ( i prilično je raznovrstan što se tiče poentiranja dole), hvata lobove, lupa blokade, brani obruč, izuzetno pokretan u obrani, i ne ispaljuje trice.

Jokiću bi odgovarao PG tipa CP3, Haliburton, Giddey, Ben Simmons, Austin Reaves...

Posted
4 hours ago, Barkley#34 said:

Ceo zapad kao da kalkulantski gubi.

U svakoj ekipi je drugi igrač ultra bitan ako pucaš na visoko. Navijači Denvera su iziritirani godinama time što je Marej nekonstantan a povremeno i nespreman. To misle i Ameri, ne samo Jokićevci.

Piši ti šta hoćeš, bockaj, troluj, pecaj, svejedno mi je, samo povremeno to što iznosiš ode iz smešno u mnogo smešno kao ovo što sam citirao iznad pa je red da se istakne.

- Jayson Tatum, Jaylen Brown, Porzingis, Derrick White, Jrue

-Steph, Klay, Poole, Draymond

- Giannis, Middleton, Jrue

- LeBron, AD, Rondo, Kuzma, KCP

Mislim, ideja da je to što Jokić ima opciju br. 2, koja postiže 20+ koševa, neko čudo nevđeno je smijeh.

Posted
1 hour ago, Bugl Khan said:

Bold 1: Koje 2 sezone?

Pa babl i sampionska, sve osim te dve su im truba. U te dve je Marej kidao, te njegove cifre su fenomenalne za beka a i bio je opcija broj 1 u zavrsnicama, nije mala stvar.

Naravno, zelim vam svima da Nagetsi rekonstruisu tim vec od sledece sezone i da ga okruze jacim igracima jer ova kuknjava po srpskom internetu da ne moze da igra sam je postala bas nepodnosljiva.

Posted
33 minutes ago, Zli Gli said:

Pa babl i sampionska, sve osim te dve su im truba. U te dve je Marej kidao, te njegove cifre su fenomenalne za beka a i bio je opcija broj 1 u zavrsnicama, nije mala stvar.

Naravno, zelim vam svima da Nagetsi rekonstruisu tim vec od sledece sezone i da ga okruze jacim igracima jer ova kuknjava po srpskom internetu da ne moze da igra sam je postala bas nepodnosljiva.

Ja ne znam šta ti pokušavaš da dokažeš. Evo ja nisam Nugetlija niti navijam za njih, nerviraju me novopečeni Jokićevci prilično, ali tvrditi da Murray ima isti impact kao Jokić je stvarno smešno. Čovek nikad nije bio all star i to sa razlogom, jednostavno je nesposoban da drži visok nivo forme konstantno, a u poslednje vreme sve više ima partija u maniru rubnog NBA igrača nego nekog mamojeba. Porter nikad nije bio ni u priči za all star i reč je o izrazito limitiranom igraču. Ja sam jedan od onih koji tvrdi da je Aaron Gordon drugi najvažniji igrač Nuggetsa i da bi Murraya bilo koji solidan startni bek a kamoli borderline all star igrač dosta lagano zamenio. Ne guši njega Jokić nego on nije taj kalibar jer nema konstantu. Da može da eksplodira - može, kao i svaki drugi NBA igrač, vidi recimo šta radi ove sezone Norman Powell koji je do sada bio potpuno nebitan igrač kakvih ima koliko hoćeš u NBA. Volume strelca uvek možeš naći.

• Like 4
  • Thanks 2
Posted

Sutra bih tredovao Mareja za nekog Derrick Whitea.

Porter je igrač koji ne zna da spusti loptu na parket. Strašno limitiran. Tačno je Gordon tu drugi najbolji i dokle god ne krene da usporava treba da ostane uz Jokića. Sve ostalo bih razjurio osim Browna i možda Watsona.

• Thanks 1
Posted
4 minutes ago, Wook said:

Sutra bih tredovao Mareja za nekog Derrick Whitea.

ovo je kao da bi rekao da bi pre uzeo browna umesto portera ;D

Posted (edited)
1 hour ago, Zli Gli said:

Murray iz Bubblea ne postoji više. Kao što Derrick Rose iz Minnesote nije bio Derrick Rose iz Chicaga.

Btw, on nije nikakav savršeni partner Jokiću niti igrač kakvog je nemoguće zamjeniti. Igrati beka šutera ili  point s Jokićem je izuzetno lako. Istina je da podiže igru u playoffu, i da je tough shot maker. Ali nikad nije bio All Star, niti All NBA igrač. S razlogom. Ta priča kako je Jokić okružen All Star igračima, od kojih niti jedan nikad nije bio All Star, je urnebesna. 

Edited by Bugl Khan
Posted
7 hours ago, Chaos Is Me said:

Ja ne znam šta ti pokušavaš da dokažeš. Evo ja nisam Nugetlija niti navijam za njih, nerviraju me novopečeni Jokićevci prilično, ali tvrditi da Murray ima isti impact kao Jokić je stvarno smešno. Čovek nikad nije bio all star i to sa razlogom, jednostavno je nesposoban da drži visok nivo forme konstantno, a u poslednje vreme sve više ima partija u maniru rubnog NBA igrača nego nekog mamojeba. Porter nikad nije bio ni u priči za all star i reč je o izrazito limitiranom igraču. Ja sam jedan od onih koji tvrdi da je Aaron Gordon drugi najvažniji igrač Nuggetsa i da bi Murraya bilo koji solidan startni bek a kamoli borderline all star igrač dosta lagano zamenio. Ne guši njega Jokić nego on nije taj kalibar jer nema konstantu. Da može da eksplodira - može, kao i svaki drugi NBA igrač, vidi recimo šta radi ove sezone Norman Powell koji je do sada bio potpuno nebitan igrač kakvih ima koliko hoćeš u NBA. Volume strelca uvek možeš naći.

Generalno se slazem sa dobrim delom napisanog ovde ali ja sam pricao samo i iskljucivo za ta dva najuspesnija plejofa Nagetsa, u njima je bio skoro pa jednako zasluzan kao Jokic (svima osim ovima sto porede statistike i procente beka i centra). Uostalom, evo dobar tekst:

https://nugglove.com/only-one-way-nuggets-win-western-conference

The fact that Murray was capable of lifting the Nuggets in this spot, without the best player in the world suiting up, was a major positive. This Murray performance was an important reminder that he is the guy who raises the Nuggets ceiling, even though Jokic is obviously the best player.

While the Nuggets need to be healthy, they also need everyone to play to their potential. In the only two deep playoff runs of the Jokic era, Jamal Murray played like a bonafide superstar

"Bubble Murray" was the main reason Denver didn't go out with a whimper against the Utah Jazz in the first round of the 2020 playoffs. His consecutive 50 point outings in games 5-6 of that series injected life into a team that looked dead in the water.

Versus the Clippers, Murray got hot again towards the end of the series, and dropped a 40 burger in Game 7 to help Jokic put the Clippers to bed. 

Izvukao sam ono glavno ali ceo tekst je dobar i realan. Ima dosta konstantijih bekova od njega ali vecina njih ne mogu da se zapale sa 40-50 poena u sedmom mecu plejofa a on moze i r, plus u  clutchu uglavnom razbija. Nece oni njega trejdovati nikad, dzabe kukate.

Posted
1 minute ago, Zli Gli said:

This Murray performance was an important reminder that he is the guy who raises the Nuggets ceiling, even though Jokic is obviously the best player.

Malo sam ti promenio bold.

Inače, rekao sam pre da uspeh Denvera zavisi poveliko od forme Murray-a. Ako bude bubble Murray, šansa postoji. Ako ne, piši propalo i postoji mogućnost da izgube u prvoj rundi. ALI ... to ne znači da je Murray-ev impact sličan Jokićevim, nemoj da se zajebavamo. Da te podsetim, zadnji plejof je odigrao KRIMINALNO. A onda nastavio "formu" u Olimpijadi, gde je imao čitavih ŠEST poena po utakmici i 30% šuta iz igre. 

Da je Kyrie imao Murray-eve brojke iz zadnjeg plejofa 2017-e, malo morgen bi Cavsi stigli u finale a kamoli osvojili prsten. I zamisli tada da neko kaže da LeBronov uticaj nije ništa manji od Kyrie-evog. To sada ti radiš sa Jokićem.

Za vrhunske domete, treba ceo tim da štima. Murray je plaćen da bude druga violina i tako treba da igra. Nadam se da će podići formu za plejof i tako odigrati.

• Like 1