Jump to content

NBA 2024-25

gggggggg

Recommended Posts

28 minutes ago, Radalek said:

Ako ostane zdrav, ozbiljno je dobar centar i Lakersi ce biti neki faktor u playoffu. Ako se opet povredi to je play-in i prva runda PO za ovu sezonu.

Ako ostane nekim čudom zdrav, nije teško reći da je Lejkersima plafon dosta viši, jer je njegova defanziva skoro, pa na nivou AD, a i na skoku je brutalan, ali kao što sam već rekao, veoma je malo utakmica odigrao zbog povreda i zbog toga minusščina. Takođe, verovatno nisu mogli naći centra koji je igrački bolji fit sa Lukom zbog lobova.

Što se tiče potencijala ekipe da li može da nastavi bez Vilijamsa, pa vidite šta rade Lejkersi bez Vilijamsa i Luke! I dalje lagano dobijaju utakmice. Znači ima ova ekipa nešto da ponudi i van njih.

Mogu i Vanderbilt i Rui sa nekim kombinacijama na 5, kao recimo u prvoj varijanti small ball ili u drugoj 5-out kao što su koristili Bostanezi prošle godine u osvajanju titule. Hayes je isto lob pretnja i od njega Luka može da napravi jako opasnog igrača. Kasnije i Kleber kada se vrati, može biti takođe streč petica kao što je već sarađivao sa Lukom u Dalasu. Najbitnije je da se Lejkersi nisu odrekli nijedne bitne karike, pa čak ni Gejba koji može igrati odbranu na bekovima koja nam je prošle sezone jako falila za Džamala. Na kraju očekujem da i Vando bude bogotac odbrane koji je isto prošle sezone falio.

Rivs je opet napravio iskorak i ove sezone deluje mnogo brutalniji igrač, vidi se da je osnažio u poređenju sa ranijim sezonama kada je izgledao kao nekošarkaš, ali sa smislom za košarku. On će biti pouzdana treća opcija.

Šampionski materijal je tu, fali samo da se sačuva zdravlje.

• Thanks 1

1 minute ago, Dracarys said:

Ako ostane nekim čudom zdrav, nije teško reći da je Lejkersima plafon dosta viši, jer je njegova defanziva skoro, pa na nivou AD, a i na skoku je brutalan, ali kao što sam već rekao, veoma je malo utakmica odigrao zbog povreda i zbog toga minusščina. Takođe, verovatno nisu mogli naći centra koji je igrački bolji fit sa Lukom zbog lobova.

Što se tiče potencijala ekipe da li može da nastavi bez Vilijamsa, pa vidite šta rade Lejkersi bez Vilijamsa i Luke! I dalje lagano dobijaju utakmice. Znači ima ova ekipa nešto da ponudi i van njih.

Mogu i Vanderbilt i Rui sa nekim kombinacijama na 5, kao recimo u prvoj varijanti small ball ili u drugoj 5-out kao što su koristili Bostanezi prošle godine u osvajanju titule. Hayes je isto lob pretnja i od njega Luka može da napravi jako opasnog igrača. Kasnije i Kleber kada se vrati, može biti takođe streč petica kao što je već sarađivao sa Lukom u Dalasu. Najbitnije je da se Lejkersi nisu odrekli nijedne bitne karike, pa čak ni Gejba koji može igrati odbranu na bekovima koja nam je prošle sezone jako falila za Džamala. Na kraju očekujem da i Vando bude bogotac odbrane koji je isto prošle sezone falio.

Rivs je opet napravio iskorak i ove sezone deluje mnogo brutalniji igrač, vidi se da je osnažio u poređenju sa ranijim sezonama kada je izgledao kao nekošarkaš, ali sa smislom za košarku. On će biti pouzdana treća opcija.

Šampionski materijal je tu, fali samo da se sačuva zdravlje.

Mislim da je mismatch protiv Denvera jos gori nego sto je bio. Vilijams je laganija varijanta centra i Jokic ce ga pojesti i uopsteno su unutra slabiji a to je gde ih je Denver unistavao. S druge strane Denver ima koga da baci na Brona i Luku sa AG, Braunom i Watsonom...cak i MPJ nije beskoristan tu i mogu bar da ih uspore malo. Ako zaobidju Denver, mogli bi svasta.

• Like 2

Dobili smo lika koji ima veci standing reach od Wembyja sto je samo po sebi apsrurdno i jos je u Hornetsima sa LaMelom imao 16-11 na 60% iz igre. Sad dolazi u ekipu sa 2 od 3 najbolja pleja u ligi od kojih je jedan mozda i najbolji pick igrac ikad. Povrede jesu upitnik ali je sam potencijal strasan. Kuhaj Robe i ne posustaj, salji jos Klebera nekome za dodatnog beka pa da letimo. 

• Thanks 1

6 minutes ago, Ludi za Poli said:

Dobili smo lika koji ima veci standing reach od Wembyja sto je samo po sebi apsrurdno i jos je u Hornetsima sa LaMelom imao 16-11 na 60% iz igre. Sad dolazi u ekipu sa 2 od 3 najbolja pleja u ligi od kojih je jedan mozda i najbolji pick igrac ikad. Povrede jesu upitnik ali je sam potencijal strasan. Kuhaj Robe i ne posustaj, salji jos Klebera nekome za dodatnog beka pa da letimo. 

Koliko sam ja iščitao najčešće su to bile povrede zgloba i to bez ikakvih operacija, tako da možda i bude zdraviji u budućnosti. Može ovo ispasti odličan trejd za Lejkerse

Edited by Урош19

Ne vidim kako će biti Jokić još brutalniji, jer Vilijams nije ništa slabiji od AD 1 na 1. I dalje će da se menjaju na njemu. Ne bih rekao da su prošle godine Lejkerse uopšte uništavali unutra. Razliku su napravili Porterova mnogo jaka tricaška serija i Džamalovi klač šutevi, jer Lejkersi nisu imali koga da bace na njih. Sada ćemo imati i Vinsenta za Džamala i Vandu/DFS za MPJ. Braniće se trica jako. Takođe, prisustvom Luke, Bron će biti mnogo angažovaniji u odbrani, jer se neće trošiti na organizaciju napada i biće visoka pretnja u unutrašnjoj igri, to će biti cheat code. Zaboravili ste vi koji je igrač ako ne GOAT, onda sigurno najveći all round igrač u istoriji. Luka boljeg saigrača, pa čak i 40 godina starog nije mogao dobiti. Lako će on biti koristan bez lopte.

Bolje Nagetsi da se brinu da i pored ovakve najsurovije sezone Jokića su tek na četvrtom mestu, spejsing im je užasan, Vestbruk postaje minus igrač u plej ofu. KCP fali puno, jer je bio solidan 3D, a nema ni Redžija da ubaci koju tricu...

5 minutes ago, Ludi za Poli said:

Ako ne odbrana, može i šuter za 3.

Čekam samo da Drejo sakerpančuje ovog fićfirića nazad do istočne obale, da se Stef posveti golfu ili politici, možda i zatraži trejd u Lakerse ili Wizardse na godinu dana, i da se Kerr povuče iz basketa. Dosta je bilo.

• Like 2
  • Ha-ha 1

23 minutes ago, Урош19 said:

Koliko sam ja iščitao najčešće su to bile povrede zgloba i to bez ikakvih operacija, tako da možda i bude zdraviji u budućnosti. Može ovo ispasti odličan trejd za Lejkerse

Ako nije bilo lomova kakvih ozbiljnih u stopalu to je ok, jedino mogu ledja problematicna biti ako se ispostavi hronicnim. Dwighta je povreda ledja s pocetka prosle decenije unistila i nakon nje se vise nikad nije vratio na nivo defanzivnog monstruma kakav je bio prije iako je i dalje bio elita. 

• Like 2

8 hours ago, delgado said:

Nekad kazete da smaraju ove uobicajene rasprave ali one su osnova NBA teme i bolje da ima i takvih diskusija nego nista, a svakako je ove sezone bas opala produkcija postova

Jebeno je porediti ere, ali po meni poslednjih 5-6 godina stvarno imamo talenta vise nego ikad, i da je liga postala ujednacenija sto i govori podatak o sampionima koji nisu sl god prosli drugu rundu. Od nestanka supertima GS-a je tako. I kao neki najgori period izdvojio bih rane 2000te. Nije se igrala neka kosarka, na dosta mali broj poena i sa izrazito malo true starova. Naravno, Kronos je dosao da nas troluje, sta drugo reci. Mene jak i snazan faul nece oduseviti, posebno ako je opasnost da povredi igraca, vise ce neki vrhunski potez. Vise mi se i svidja da igraci budu drugari van terena, maksimalno se respektuju, nego neki bad blood, neprijatelji smo fazon. Treba uvek da ima zdravog trash talka i na terenu, kurcenja, ali sve do nekih granica. Butler je bio bas kvalitetan u tome, plus odlican troler. Sad me bas razocarao u ovom pickaranju sa Rajlijem i fransizom, a nema jos puno vremena da ga spakuju negde.

Da se ogradim od priče da šejmujem ovu eru i vozdižem druge, ali reći da su rane 00s bolje od kasnih 00ih i pocetak 10s je bas… glupo i netačno.

Other than that, tvoj narativ u celoj priči je blaže na jednoj strani spektra, ali je on deplasiran.

Ja nisam protiv toga da se diskutuje, ali čim krene jedna strana “tad su bili svi skapani i manje atletični” a druga ”danas sve sisice i šilibiajzeri” odmsh treeba diskvalifikovati diskusiju.

• Like 1

43 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

Krv ti jbm. Dalje nisam citao.

Ta Dejvisova odbrana je precenjena, koga može da čuva ako ne visoke igrače kao Jokić? I ne interesuje me što je on PF kada je beskoristan u odbrani kada naiđe Denver. Lejkersi igraju bolje bez njega, pre svega brže. Zubac je bolji defanzivac, jer po naprednim statistikama najbolje brani Jokića. Biće ista razlika, da li Vilijams ili on protiv Nagetsa, samo što je ovaj prvi 40 miliona jeftiniji. Može Luka u salary cap da stane.

Uostalom, videće se u Dalasu kakav je promašaj, no blizu igrač kao pre kada je imao šut za 3 bar. Ne očekujem ni plej of da izbore.

10 minutes ago, doragan said:

I kad se sve slegne, OKC i Boston i dalje najozbiljniji kandidati za titulu.

Zdravi Lejkersi su broj 1.

Edited by Dracarys
  • Love 1
  • Ha-ha 4

10 minutes ago, Dracarys said:

Ta Dejvisova odbrana je precenjena, koga može da čuva ako ne visoke igrače kao Jokić? I ne interesuje me što je on PF kada je beskoristan u odbrani kada naiđe Denver.

Kanda si zaboravio titulu iz babla, kad je AD isterao sve iz reketa i bio major factor što ste osvojili titulu. Jokić nije isti igrač kao što je bio tada, but still, ko uopšte može da sačuva Jokića danas?

• Like 1

2 minutes ago, DameTime said:

Kanda si zaboravio titulu iz babla, kad je AD isterao sve iz reketa i bio major factor što ste osvojili titulu. Jokić nije isti igrač kao što je bio tada, but still, ko uopšte može da sačuva Jokića danas?

Videli smo Minesotu u nekoliko gejmova da je moguće redukovati uticaj Jokića, zato su ih i pobedili.

U Bablu je bio drugi igrač, a i tamo je još uvek bio prajm Lebron.

Moram da, u svojstvu navijača Bostona, podsetim na silna kukanja i ismevanja Deni Ejndza što nije onomad dao sve i svašta da dovede Butlera i upari ga sa Irvingom. U priči su u to vreme bili Brown I pik kojim je uzet Tatum. 

Sedam i po godina kasnije, Butler ima više zahteva za trejdom od prstenja. 

• Like 5

Sviđa mi se optimizam jezeraša. 🙂 Kao neko ko to posmatra iz neutralnog ugla uopšte ne vidim na osnovu čega je baziran, al ajde.

Mišljenja sam da nisu favorit br 1 ni u gradu a kamoli u ligi.

Kakav potez očajnika je ovaj trejd GSW. Katastrofa...

Edited by Dzo23