Jump to content

NBA 2024-25

gggggggg

Recommended Posts

4 hours ago, Урош19 said:

Bili su treći favorit ali je kolega forumaš izostavio da su Oklahomi predviđali više pobeda u regularnoj sezoni tj. granica im je stavljena na 57.5 a Denveru na 51.5 što ipak govori nešto o kvalitetu rostera obe ekipe.

Tamo gde sam ja gledao granice u regularnoj sezoni su bile 52.5 na Nagetse i 55.5 na Oklahomu ali cak i po ovim tvojim drugacijim se jasno vidi da jedan tim igra iznad a drugi ispod ocekivanja, sa tendencijom da razlika bude jos veca na kraju. Verovatno tu ima malo i do uticaja glavnih igraca na tim, mozda recimo Nagetsima ne odgovara kad Jokic ima jake brojke (videti pod Vasington i onih cuvenih 56/16/8)

Eto imao je Doncic prosle godine monstruzne proseke pa nije bio ni blizu MVP nagrade, Vestrbuk od one 3-4 sezone gde je imao TD u proseku je dobio nagradu jednom, itd itd... Kazem, ako bude 10-15 pobeda razlike na kraju, nevezano da li Nagetsi zavrse drugi ili sesti, beton je da ce Shai biti MVP, ne treba cak ni da se raspravlja o tome.

• Thanks 1

Smijesno je stavljati sirove prosjeke Doncica i Westbrooka u isti kos sa Jokicevom sezonom. Pa covjece Jokic je u svom prvom MVP osvajanju(kad je igrao samo dobro za svoje standarde a ne spektakularno kao sada) imao 90% svih parametara napredne statistike ispred Doncica u njegovoj najmonstruoznijoj posljednjoj sezoni. A da ne pricamo o Wesovoj sezoni.  

Edited by Bojdo

Ma ja samo ne mogu da pohvatam sve te narative u vezi Jokica, previse variraju. Kad su saigraci dobri i kad ide po planu, sve je njegova zasluga jer "cini saigrace boljim" kao niko nikad u istoriji lige a kad ne ide sjajno i po planu, kao npr. prosle i za sad ove sezone, onda su saigraci go penis, da prostite, idemo trejdujemo sve jer nemaju pojma, uprava napolje, Meloune odlazi, on jadan radi sve na terenu i gine ali eto miniraju ga saigraci i trener da bude ultimativni GOAT. Mozda se malo preteruje sa tim obozavanjem njegovih brojki kad ekipa ne igra dobro sezonu i po, kosarka je ipak i dalje timski sport iako Ameri vole te njihove napredne statistike.

• Thanks 1

Denver je vodio u majstorici protiv Minnesote 20ak razlike. Doduse raspad nakon toga sigurno ide i Jokicu na dusu. 

Kad se govori o Jokicu se treba uzeti u obzir dve stvari. Prva je da je digao mrtvu fransizu u vrh lige a druga je da se ipak sve gradilo oko njega i za njega (sa punim pravom). Da li je to uvek bilo dobro ili ne je drugo pitanje. Za njegov legacy bi jos jedna titula bila mnogo bitnija od jos 3 MVP nagrade. A mislim da ce imati barem jos jedan shot u idealnom slucaju mozda cak i 2. To ce na kraju njegove karijere pored reprezentativnog ucinka formirati taj famozni legacy (za koji meni licno puca ona stvar ako uzme zlato dva, a zasto ne i tri u dresu reprezentacije 😄).

Iako se ne slazem sa nekim konstatacijama usera "zli" moram mu dati za pravo da je jako iritantno ako igrac neke 5. plasirane ekipe na kraju bude MVP a igrac koji je odveo ekipu na first seed izduva. Meni tu nema neke preterane logike. A na kraju krajeva, sigurno da Jokicu nije sve jedno, ali da moze da izabere bi sigurno izabrao da doguraju daleko u PO pored MVP nagrade.

• Like 4

2 hours ago, Zli Gli said:

Ma ja samo ne mogu da pohvatam sve te narative u vezi Jokica, previse variraju. Kad su saigraci dobri i kad ide po planu, sve je njegova zasluga jer "cini saigrace boljim" kao niko nikad u istoriji lige a kad ne ide sjajno i po planu, kao npr. prosle i za sad ove sezone, onda su saigraci go penis, da prostite, idemo trejdujemo sve jer nemaju pojma, uprava napolje, Meloune odlazi, on jadan radi sve na terenu i gine ali eto miniraju ga saigraci i trener da bude ultimativni GOAT. Mozda se malo preteruje sa tim obozavanjem njegovih brojki kad ekipa ne igra dobro sezonu i po, kosarka je ipak i dalje timski sport iako Ameri vole te njihove napredne statistike.

Mozda ima i do toga sto igrac od 50 milki bas u tom periodu od godinu-godinu ipo igra toliko bedno da kad udje veteran na minimalcu umesto njega igraju mnogo bolje

Uvek je Marej bio nekonstantan u regularci ali u po isporucivao, ali je vec dugacak period u kanalcini (prosli PO, OI, ova sezona). Ako ovako nastavi lagano ulazi u top 3 najgora ugovora u ligi

• Like 2

Pa ogroman je problem i ta nekonstanta u regularnom dijelu. Jer bukvalno previše posla pada na Jokica u regularcu, puno minuta, iscrpljivanje na maksimumum, pa onda izduvan dodje u PO. Zato je važno da ima pored sebe igrača koji ce i u regularcu povuci kad on odmara i sl. 

Uh kako mi drago sto je izgubio Boston u produzetku. Bratina dao 17 poena 7-9 iz igre, 7 skokova, 2, asistencije, 4 ukradene i 2 blokade.. Brutalna partija i ti ga ne stavis skoro ceo OT da igra odnosno poslednja 3ipo minuta ubaci Quetu koji je dao 0 poena iz igre za 22 minuta, imao 4 skoka i nikakvu posebnu bolju odbranu nije igrao. Nerealno sta mu rade godinama vec. Ovakav teror kojim se ubija talenat najinteligentnijeg centra u ligi posle Jokica nisam u zivotu video. Uskratili mu sut koji ima, ne koriste ga u razigravanju uopste iako ima odlican pregled igra i ume da baci no look pass, uskrate mu ulogu daleko manju nego sto zasluzuje cak i kad Horford/Porzingis igraju lose ili sad kad ih nema opet ne dobije ulogu kakvu zasluzuje.

• Like 1
  • Love 1

Atlanta tradicionalno ne lezi Bostonu i cesto su im tekme na 1 loptu, produzetke, i Atlanta ima solidnog uspeha obzirom da su slabija ekipa godinama u tom H2H. 

Kako su Kavsi za nekoliko minuta blickriga ubili Sotu u gostima i to bez Mobleya, nevera. Ty Jerome nasao svoje mesto pod Suncem. 

• Like 1

Realno je slab SAS za bilo sta ozbiljnije. Tanak roster... Teško će oni do Play in-a.

Meni se Wembanyama ni malo ne dojmi kao igrač sa svojim 225cm i besomucnim sutiranjem za 3p. 

Jasno je da ima svu mogucu slobodu, ali on nije taj koji će dovesti ekipu na zelenu grana. 

• Like 1