Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Chaos Is Me

Recommended Posts

7 hours ago, bergkamp bcd said:

Pa evo, recimo ova pobeda protiv Zalgirisa je sasvim OK jer je rezultat ocekivan - Zalgiris spada u losije napade EL, drzali su se sutem sa distance i izgubili koliko su izgubili. Ono sto nije realno je da Olympiacos izgubi vecom razlikom od Zalgirisa

Znači, po tebi, sve je već predodređeno, Oly ima bolji roster od KKP (a ima) i logično i normalno je da pobedi obe. Ako izgubi, to čak nije ni anomalija, u smislu glitch in Matrix, nego je isključivo posledica kurcobolje Oly-ja? Jesi ti nekad pratio neko takmičenje, sport, nešto? Ili si samo AI Bot, mada kontam da bi ChatGPT izneo bolje stavove. Nemoj da se ljutiš, ali jebiga, tako zvučiš. U sportu ne pobeđuje uvek na papiru bolji, bilo od kad je sporta i veka. Jer u suprotnom ne bismo ni morali da igramo takmičenja, već bi se nadmetali u tome ko će da sklopi najbolji tim na papiru, pa tome odmah damo titulu. Menadžer igrica. 

• Like 5

15 minutes ago, Volter said:

Mislim da je mnogo uticalo na igru Žalgiisa i treća lična Giedraitisa. Momak je bio odličan u trećoj četvrtini u oba pravca.

Lepo kaze neki kolega, aj menjamo Giedraitise sa zelenima.

Edited by JPM
Ne znam vise ni da li je z y ili je y z ili je jebem li ga.

31 minutes ago, DameTime said:

Što se tiče Žalgirisa, pored Birutisa, Butkevičijusa i sličnih litvanskih "kamenjara", timu se priključio igrač koji je sinoć imao statistiku 26 pts, 5 reb i 2 ass, u jednom trenutku je šutirao 6/8 za 3. Ne videh da si gadljiv na takvog igrača. 😂

Voli Goldi da ugasi mašinu za identifikovanje realnosti kada su u opticaju anomalije ili faktori koji idu Žalgiriu ili nekoj od njegovih primesa na vodenicu 😄 Tako volšebno dolazimo do "držali su se dobrim šutem za 3" umesto objektivnih ocena umora, nezalaganja protivnika i pozicije na tabeli.

Vreme je da prihvatimo da ovaj Goldijev čvor se ne može razmrsiti, možda ako se Žalgirio okiti titulom EL pa ponovo poveruje u čuda.

• Like 1

38 minutes ago, Eddard said:

Znači, po tebi, sve je već predodređeno, Oly ima bolji roster od KKP (a ima) i logično i normalno je da pobedi obe. Ako izgubi, to čak nije ni anomalija, u smislu glitch in Matrix, nego je isključivo posledica kurcobolje Oly-ja? Jesi ti nekad pratio neko takmičenje, sport, nešto? Ili si samo AI Bot, mada kontam da bi ChatGPT izneo bolje stavove. Nemoj da se ljutiš, ali jebiga, tako zvučiš. U sportu ne pobeđuje uvek na papiru bolji, bilo od kad je sporta i veka. Jer u suprotnom ne bismo ni morali da igramo takmičenja, već bi se nadmetali u tome ko će da sklopi najbolji tim na papiru, pa tome odmah damo titulu. Menadžer igrica. 

Da ga jebem što se onda uopšte igraju utakmice, što se igrači cimaju da putuju na gostovanja. Samo softver uporedi rostere, ima istorijat statistike, izlista realne rezultate i milinka. Igrači onda za ništa prime platu za godinu dana.

Kao kad skipuješ sezonu u menadžeru.

Žalgiris je ispustio utakmicu kada su imali momentum kada Ulanovas nakon ukradene lopte odmah istu gubi kao srednjoškolac iz čega sledi Partizanova kontra, a nedugo zatim Manek predaje loptu u ruke T.Jonesu za 2+1. Da je Žalgiris malo bolje iskontrolisao situaciju u tim momentima otišli bi na dvocifrenu razliku. 

Inače, ne slažem se sa konstatacijom da inače imaju ne znam kakav protok lopte, njima je veliki broj utakmice ove sezone dobio Francisco heroballom i istim ovakvim šutevima za 3. On je značajno pao u formi od kada je došao Walker i postao novi šerif u gradu. Francisco je i juče baš prodao utakmicu ali nije ni za očekivati da on sad bude uvek neki clutch motherfucker, ne mogu to ni dosta bolji i konstantniji igrači od njega.

Carlik Jones je opet ovo prelomio i jasno je da je on apsolutno najbolji igrač Partizana bez koga su oni drastično slabija ekipa. 

• Like 5

4 minutes ago, Chaos Is Me said:

Inače, ne slažem se sa konstatacijom da inače imaju ne znam kakav protok lopte, njima je veliki broj utakmice ove sezone dobio Francisco heroballom i istim ovakvim šutevima za 3. On je značajno pao u formi od kada je došao Walker i postao novi šerif u gradu.

E pa ovo me je zanimalo. Dakle oni uobičajno igraju kaubojštinu sa iso košarkom?

9 hours ago, bergkamp bcd said:

Nisu oni nista pali, izgubili su meceve za koje je i bilo ocekivano da izgube. Jedini kiks je poraz Zalgirisa protiv Baskonie kod kuce.

Ono sto je bitno je da i KKCZ i KKP izgube sutra i prekosutra, upravo zbog tog nabijanja samopouzdanja. KKP ce sa porazima od Efesa i PAO kod kuce biti na jako dobrih 7-10 (u smislu smanjivanja sansi za ulazak u TOP10), a KKCZ bi sa porazima od Armanija i Efesa imala sigurnih 8 poraza sto je takodje dobar scenario.

Pa dobro, ali su i pobedjivali utakmice za koje je bilo ocekivano da izgube (Barsa, Pao, Monako, Milano u gostima), tako da mu dodje na isto. Nije realno da budu na 70-80% uspesnosti, iako moram da priznam da igraju dobru kosarku. Doduse ne znam sta im se desilo sinoc u poslednjoj cetvrtini, ali drago mi je da je litvanski drzavni projekat ispusio. Jedva cekam da ih i Zvezda zvekne u prepunoj Areni.

11 hours ago, K.Dot said:

Jedno pitanje za upućene, ako KKP pobedi Pao da li bi u tom slučaju bili ispred nas na tabeli zbog pobede u derbiju, jer bi u tom slučaju i jedni i drugi imali 6-8?

Ovo je jedan od najkreativnijih pokusaja jinxovanja pred vasu italijansku turneju, a i generalno.

• Like 1

5 minutes ago, MC Thunder 2 said:

Ovo je jedan od najkreativnijih pokusaja jinxovanja pred vasu italijansku turneju, a i generalno.

Što, potpuno je realno da izgubimo obe? Sad, da li ćete vi imati obe pobede, to je pitanje.

4 minutes ago, DameTime said:

E da, apropo LW4, lik je u jednom trenutku imao 6 od 8 za 3 pts. Naravno da će ga Trinki pustiti da šutira. 

Takve situacije se skoro nikad ne završe dobro. Očekivati da će neko nakon 6/8 nastaviti tako da šutira i da ti šutem donese pobedu je amaterski u najmanju ruku.

• Ha-ha 1

1 minute ago, JPM said:

Očekivati da će neko nakon 6/8 nastaviti tako da šutira i da ti šutem donese pobedu je amaterski u najmanju ruku.

Ako je igrač koji šutira 6/8 Dejan Davidovac, možda, ako je Walker taj igrač onda je sve samo ne amaterski.

• Like 4
  • Ha-ha 1

5 minutes ago, DameTime said:

E da, apropo LW4, lik je u jednom trenutku imao 6 od 8 za 3 pts. Naravno da će ga Trinki pustiti da šutira. 

Mislim da je na njegovu igru i promašaje u poslednjoj četvrtini uticala i povreda ruke, u jednom trenutku, iako je bio sam, odbio je da šutira, napravio neku fintu i samo bacio loptu ka košu. 

• Like 2

3 minutes ago, DameTime said:

Ako je igrač koji šutira 6/8 Dejan Davidovac, možda, ako je Walker taj igrač onda je sve samo ne amaterski.

Očekivati da se taj procenat šuta zadrži do kraja utakmice se može mooožda od Stefa Karija. I to je to. Ni od koga drugog. Ono, istina, desi se to ponekad, ali ozbiljan trener zaista ne treba da polaže nadu u to da će neko sa takvim procentom da postigne, tipa, 10-12 trojki. 

Iskustvo kaže da šut opadne uvek.

• Like 1

Jbg, uglavnom su fizikalije i šut osnovne prednosti NBA igrača u odnosu na evropske (pojednostavljeno rečeno, naravno). Ako neko ima u glavi da to iskoristi a usput se dovoljno prilagodi na EL zahteve, može fino da prođe, koliko god da je jednodimenzionalan. 

2 minutes ago, JPM said:

Očekivati da se taj procenat šuta zadrži do kraja utakmice se može mooožda od Stefa Karija. I to je to. Ni od koga drugog. Ono, istina, desi se to ponekad, ali ozbiljan trener zaista ne treba da polaže nadu u to da će neko sa takvim procentom da postigne, tipa, 10-12 trojki. 

Iskustvo kaže da šut opadne uvek.

Ali se isto tako ne očekuje ni da će da promaši sve do kraja niti ćeš izmišljati nešto deseto dok imaš vrućeg igrača na terenu.

Čini mi se da smo ih stigli upravo kada je otišao na klupu u 3/4. Do tada nismo znali šta da radimo s njim.

• Like 2

9 minutes ago, Volter said:

Mislim da je na njegovu igru i promašaje u poslednjoj četvrtini uticala i povreda ruke, u jednom trenutku, iako je bio sam, odbio je da šutira, napravio neku fintu i samo bacio loptu ka košu. 

Ne pričam ja samo o Walkeru igraču, nego o odluci trenera da mu igra zavisi od iživljavanja za tri poena. Silovao je i Francisko isto kao i Walker. To prosto nikad ne završi povoljno po tim koji forsira. Mora se imati neka ideja i za poneke lake poene, prodore... Žalgiris je bio tragičan za dva poena. 

9 minutes ago, JPM said:

Što, potpuno je realno da izgubimo obe? Sad, da li ćete vi imati obe pobede, to je pitanje.

Takve situacije se skoro nikad ne završe dobro. Očekivati da će neko nakon 6/8 nastaviti tako da šutira i da ti šutem donese pobedu je amaterski u najmanju ruku.

B1: sve je moguce, ali ste objektivno bolji od Virtusa, gde god da se igra. Svakako je smesno unapred tako "jako" utefteriti oba vasa poraza, kao sto je kolega iz uroka pokusao 😁

B2: Obst, samo 2 kola ranije. Nzm jel imao 6/8 ali znam da je bolesnim sutem za 3 urnisao top tier EL tim.

1 minute ago, Barkley#34 said:

Ali se isto tako ne očekuje ni da će da promaši sve do kraja niti ćeš izmišljati nešto deseto dok imaš vrućeg igrača na terenu.

Jasno, samo kažem kad si već imao sreću da te jedan igrač šutem drži u igri pola utakmice, probaj da barem ne iskušavaš tu sreću i u nastavku. Ili, još bolje, ok neka šutira, ali daj zavrti neki protok, nešto. A ne samo hero ball 15 minuta.

Mislim, vama to ispalo super, olakšalo vam je priliku za pobedu, samo kažem to nije ozbiljan pristup košarci.

• Like 2

3 minutes ago, MC Thunder 2 said:

B2: Obst, samo 2 kola ranije. Nzm jel imao 6/8 ali znam da je bolesnim sutem za 3 urnisao top tier EL tim.

11-16 protiv Barse.

A u ove 2 zadnje sutira 3-13

Edited by Don Dusko

2 minutes ago, MC Thunder 2 said:

B1: sve je moguce, ali ste objektivno bolji od Virtusa, gde god da se igra. Svakako je smesno unapred tako "jako" utefteriti oba vasa poraza, kao sto je kolega iz uroka pokusao 😁

Mi smo šampioni u gubljenju od objektivno slabijih, a taman kad treba lipšemo kao trovan konj mi nekako dobijemo favorita. Tako da je verovatnije da zveknemo Milano a puknemo od Virtusa.

Naravno, i napisao sam da se to desi nekad, ali to nekad je baaaaaš retko. Oslanjati svoju igru na to je neozbiljno...all I'm sayin...

2 minutes ago, Don Dusko said:

11-16 protiv Barse.

A u ove 2 zadnje sutira 3-13

E, evo primera. Dakle to je bio freak accident bez obzira sto je Obst odlican suter.

Obst, samo 2 kola ranije. Nzm jel imao 6/8 ali znam da je bolesnim sutem za 3 urnisao top tier EL tim.

Imao je 10/12 u jednom trenutku, mislim. 6/6 u 3/4. Posle je krenulo ispucavanje u cilju jurenja rekorda, kada je meč već bio rešen.