Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Recommended Posts

Posted

Nije nemoguce Zvezda i osma da bude na jraju regularnog dela.U cetvrtak Fener dobije Bajern (nije nerealno). U petak Zvezda dobije nezainteresovanu Panatu (ako Fener dobije oni ce biti zakucani na trecem mestu) i Zvezda je osma. Deveti Bajern a deseti Pariz (koji ce dobiti Albu 1000%).
Jedini problem je sto Edvards ima 5p vise od Nana. I silovace nas  Nan 39 min jer hoce da bude najbolji strelac 😀

• Like 2
Posted (edited)

Necu da pisem na kkcz topiku, al nemojmo praviti od ovog neki uspeh.

4/5 poslednjih meceva gubis kuci, i naravno kod ovog poslednjeg mozda i nemamo prava da kritikujemo.

Sa 2 pobede od ta 4 poraza koja su se desila, po trenutnom stanju bi to bilo 4.mesto, pa i siguran PO maltene pred podlednje kolo.

Propustena je istorijska prilika, i mozete samo zavaravati sebe.

Uzimajuci u obzir i rezultat u aba trenutno, grk ne zasluzuje prelaznu ocenu overall.

Totalni wtf je tek ovo potpuno skracenje rotacije sad, dok je pre toga rotirao bez ikakvog smisla.

Nemojte se zavaravati...

Edited by Losmi17
  • Like 4
Posted (edited)
28 minutes ago, realno *w said:

Čekali su ga dvojica, ne kažem da nije mogao, ali nije bilo lako. 

Kako god, dobra borba CZ, baš odbijaju da umru. 

Komšije onda 99% protiv Pariza plejin?

17 minutes ago, Sharp said:

Zar nije u slučaju pobjede Pariza i poraza Bayerna Pariz ispred?

Pariz, Bajern, Efes, Barsa, svi oni mogu, jedino Real nikako. Poredjani su po realnosti (mojoj)

Edited by pantelia
Posted
31 minutes ago, Dzep said:

Što se Zvezde tiče, čestitke na plej inu, ali nisam siguran da ima mnogo toga da se čestita, tim je morao više, mada nije kraj dok nije kraj. Tabela na kraju nikad ne laže, uvek si tamo gde si zaslužio da budeš 

Po tvojoj proceni, do koje više pozicije je morao ovaj tim, koji je odigrao pola takmičenja (16 utakmica) bez najvažnijeg igrača, a poslednjih 5 utakmica sa jednim centrom među 12?

Mislim da je Zvezda kad je kompletna negde 8.-9. tim EL (ispred su Oli, Pao, Real, Barsa, Fener, Efes, Monako, bez dileme). Bez Bolomboja - 10. mesto mi je sasvim ok, a na jednu loptu od 8. Nemam zamerki.

• Like 4
  • Thanks 1
Posted

@Sharp kako bese u EL pravilo 8 sekundi? 

U FIBA je da se lopta mora preneti za 8 sekundi (kad sat na semaforu pokazuje 15 znaci da je isteklo 8 sekundi) pri cemu mora da bude ispunjeno jedno od:

- mora onaj koji prenosi loptu da sa obe noge bude na protivnickoj polovini kao i da lopta mora da tapne tu polovinu

- mora da doda loptu igracu, kroz vazduh, koji je sa oba stopala na protivnickoj polovini

- mora da dodaje loptu o parket tako da dodatkne protivnicku polovinu (ne mora je niko uhvatiti)

- mora da dodatkne loptom sudiju ili protivnickog igraca koji imaju kontakt makar jednim delom tela sa polovinom odbrane. 

Kako se onda u EL tumaci ovo:

GnuCUHSXgAAh-oI?format=jpg&name=large 

Posted
10 minutes ago, Čvarkov said:

@Losmi17 razbucaćemo Atamana i družinu u plej ofu i kupiti mu kartu u jednom pravcu do Kušadasija.

Vazi.

Ajd sto lazete druge, nego sto lazete sebe...

Generalno sraman zavrsetak EL. Koliko god imali taj luzeraj u dnk, 4 poraza u 5 meceva u areni je zaista i za vas mnogo.

Vidim da grk maze na kzs, ali takodje vidim da postoji zdrav razum kod vecine ljudi.

Ovo nije uspeh niti je doigravanje.

Narocito sto ispadas u prvoj utakmici plej ina.

Pored ovog sto koin pita, da li je bilo 5 sekundi na samom kraju pre produzetka?

• Like 1
  • Ha-ha 4
  • WOW 1
Posted (edited)

@MarioKempes

Obzirom na rezultat koji je imao, morao je doći makar do osme pozicije i time imati dve šanse u plej-inu. Poraz od Žalgirisa nikako nije smeo da se desi, oni su jedina ekipa koja je drastično slabija od vas a koja vas je dobila kući i to ne baš tesno i to u užasno bitnom momentu. Ajde da kažemo da je Armani polu kiks, Efes nije kiks, bolja ekipa od vas. Jasno je da fali prvi centar i da tu nije bilo sreće, ali to njemu nije prvi put, zna se da je injury prone, međutim i tu je stvar jednostavna - i to je odraz budžetske moći, da je mogla, siguran sam da bi CZV dovela nekog Poarea, ali svako se pruža koliko je dug.

Ukoliko u poslednjem kolu dođu manje više očekivani rezultati, CZV će biti deseta, a mislim da je to ispod očekivanja obzirom kako se sezona kretala

Edited by Dzep
  • Like 3
Posted
1 minute ago, Losmi17 said:

Vidim da grk maze na kzs, ali takodje vidim da postoji zdrav razum kod vecine ljudi.

Upravo zdrav razum većine forumaša sprečava da se redovna tema ne pretvori u kkcz live temu.

Posted

Odkud sad to da je Bplomboj injury prone igrač? Ne sećam se da je pre ove sezone imao nekih povreda. A i ove dve povrede koje je ove sezone zadobio nemaju veze jedna sa drugom. Uz sve to, malo je timova u EL koji mogu da nadoknade povredu startnog centra i jednog od najboljih igrača tima.

A ni to potencijalno 10. mesto nije kraj sveta, postoji još 1-2 mogućnosti da se stigne do plejofa.

• Like 2
Posted

Ljudi izgleda ne shvataju da je nama rotacija iza Petruševa na centru u poslednjih mesec dana Deda + Brownova olupina. Veća je senzacija što smo dobili Oly bez centra u Pireju nego što smo izgubili od Žalgirisa i Makabija, samo ova pobeda se uzima zdravo za gotovo, a porazi katastrofa. Nema ekipe u EL koja negde nije prosula već viđene bodove.

Po meni:

Prva 4 mesta - fenomenalno

Od 5 do 6 - vrlo dobro

Od 7 do 8 - dobro

Od 8 do 10 - dovoljno dobro tj prelazna ocena 

Ispod 10og - nedovoljno

• Like 11
Posted
3 minutes ago, Estrella Roja said:

Odkud sad to da je Bplomboj injury prone igrač? Ne sećam se da je pre ove sezone imao nekih povreda. A i ove dve povrede koje je ove sezone zadobio nemaju veze jedna sa drugom. Uz sve to, malo je timova u EL koji mogu da nadoknade povredu startnog centra i jednog od najboljih igrača tima.

A ni to potencijalno 10. mesto nije kraj sveta, postoji još 1-2 mogućnosti da se stigne do plejofa.

(Uz ogradu da sam pomešao igrače a bez da guglam) Otkad ja znam za Džoela Bolomboja on igra dobro tri meseca, pa se povredi na dva i tako u krug, sitne povrede koje ga izbace iz ritma taman kad počne dobro da igra.

Realno deseto mesto (još uvek potencijalno, ništa se ne zna dok se ne svira kraj, može biti i neko drugo) nije nikakva katastrofa ali je realno neuspeh kada se ima u vidu kako je sezona tekla i kakve je sve CZV šanse imala da čak i izbegne plej in. Međutim, jeste realan prikaz kvaliteta tima. Ponavljam - Žalgiris, "zahvaliti" se najvernijima za predstavu gde su vas lično oni (u sadejstvu kluba) upucali u nogu 

Posted
8 minutes ago, Dzep said:

Obzirom na rezultat koji je imao, morao je doći makar do osme pozicije i time imati dve šanse u plej-inu. Poraz od Žalgirisa nikako nije smeo da se desi, oni su jedina ekipa koja je drastično slabija od vas a koja vas je dobila kući i to ne baš tesno i to u užasno bitnom momentu. Ajde da kažemo da je Armani polu kiks, Efes nije kiks, bolja ekipa od vas. Jasno je da fali prvi centar i da tu nije bilo sreće, ali to njemu nije prvi put, zna se da je injury prone, međutim i tu je stvar jednostavna - i to je odraz budžetske moći, da je mogla, siguran sam da bi CZV dovela nekog Poarea, ali svako se pruža koliko je dug.

Ukoliko u poslednjem kolu dođu manje više očekivani rezultati, CZV će biti deseta, a mislim da je to ispod očekivanja obzirom kako se sezona kretala

Kakav Bolomboj injury prone, čovek propustio 8 utakmica za 6 sezona u EL (pre ove), ti si to nešto pomešao. 

Slažem se, svako se pruža koliko je dug, da je Zvezda dovela tog nekog Poarjea mogli bismo da pričamo o lošem plasmanu, ali pošto nije mogla - onda to i nije argument.

Iz ugla nekog momenta 16:10 vrv je ovo neuspeh, ali na nivou cele sezone (a samo tako ima smisla gledati) i svih okolnosti (povreda Bolomboja pre svega) meni je 10. mesto sasvim ok. Možda je moglo biti 9., ali to ništa bitno ne menja.

Posted

Vidim da se pominje skraćivanje rotacije od strane Sferopulosa. Losmi je to napisao par postova iznad a video sam još upisa gde se isto navodi. Ne znam kako se došlo do tog zaključka. Večeras od dostupnih igrača nisu igrali junior Kostić i Lazić koji cele sezone vuče povredu leđa i odigrao je malo utakmica. Bolomboj, Mitrović i Daum su povređeni. Teodosić je bio van protokola, ne znam iz kog razloga, znam da je propustio i utakmicu sa Spartakom prošlo kolo u ABA ligi. Nedović je igrao, malo, ali je igrao. Sam je sebe klupirao svojom očajnom igrom.

Dakle nema tu govora o promeni strategije i skraćivanju rotacije nego je situacija sa zdravstvenim biltenom ekipe diktirala sastav.

Posted

Kaže Grk na konferenciji da je 18 pobeda rekord za neki srpski klub u Evroligi, a Partizan pre dve godine imao na kraju regularnog dela 20… pokušava da podiže ovaj uspeh u nebesa bez razloga. Jeste plej-in veliki uspeh za Zvezdu ali ne treba sad od toga da se pravi atmosfera kao da je učinjeno nešto što je bilo nemoguće.

• Like 4
Posted

Džep

da ga nisi pomešao sa nekim drugim? Bolomboj je i CSKA i u Oliju uvek bio 2-3 centar ekipe, možda zbog toga nije igrao na nekim utakmicama? Tek prošle sezone je postao prvi entar neke ekipe i propustio je samo jedan meč u EL i to nije bilo zbog povrede. Bio je tokom prošle sezone najbolji i najkonstantniji igrač Zvezde.

• Like 1
Posted
8 minutes ago, Stefanpotgoat said:

Kaže Grk na konferenciji da je 18 pobeda rekord za neki srpski klub u Evroligi

8 minutes ago, Stefanpotgoat said:

Partizan pre dve godine imao na kraju regularnog dela 20...

:default_coffee:

Ide baaaan 

• Ha-ha 2
Posted (edited)
42 minutes ago, Kooineeperk said:

@Sharp kako bese u EL pravilo 8 sekundi? 

U FIBA je da se lopta mora preneti za 8 sekundi (kad sat na semaforu pokazuje 15 znaci da je isteklo 8 sekundi) pri cemu mora da bude ispunjeno jedno od:

- mora onaj koji prenosi loptu da sa obe noge bude na protivnickoj polovini kao i da lopta mora da tapne tu polovinu

- mora da doda loptu igracu, kroz vazduh, koji je sa oba stopala na protivnickoj polovini

- mora da dodaje loptu o parket tako da dodatkne protivnicku polovinu (ne mora je niko uhvatiti)

- mora da dodatkne loptom sudiju ili protivnickog igraca koji imaju kontakt makar jednim delom tela sa polovinom odbrane. 

Kako se onda u EL tumaci ovo:

GnuCUHSXgAAh-oI?format=jpg&name=large 

Nema nikakve razlike u pravilu naravno, čistih 8 sekundi.

Šteta što nije sudio Lotermozer, on bi u ovoj situaciji mogao da gleda i challenge po sopstvenim izmišljenim pravilima.

Edit: Da se razumemo, ne mislim da je ova odluka odlučila. Ali da u 4 utakmice u jednoj sezoni se dešavaju tako očigledne greške u poslednjem minutu utakmice je maksimalno frustrirajuće. Ali kakva organizacija, takvo i suđenje.

Edited by Manu
  • Like 1
  • Thanks 1
Posted

Jbg, malo je falilo za jos bolji rezultat. Neke smo utakmice odigrali iznad svojih mogucnosti, neke ispod (pretezno kuci).

Pritom, neke su nam pobjede i uskracene sudijskim odlukama. Ovo vecerasnje prevodjenje lopte ozbiljno smrdi na jednu takvu odluku.

Sve u svemu, za mene je ovo uspjeh. Ozbiljan kvalitet je ova EL, a Zvezda je uspjela da bude u toj grupi ekipa koje nastavljaju dalje takmicenje!

• Like 1
Posted
1 minute ago, Manu said:

Nema nikakve razlike u pravilu naravno, čistih 8 sekundi.

Šteta što nije sudio Lotermozer, on bi u ovoj situaciji mogao da gleda i challenge po sopstvenim pravilima.

Thanks!

Mozda bi promenilo ishod utakmice a mozda bi samo bilo jos gore da su dosudili 😄 

Posted

@Estrella Roja Moguće je, čini mi se da je u CSKA igrao nešto i imao povredu, a u Oliju i nije igrao mnogo. Je l on i prošle godine imao neku sličnu povredu?

Nebitno, ipak je za standarde EL plej ofa potrebno imati boljeg centra (iako mi je Džoel najdraži igrač u CZV).

Da sam ja navijač CZV, najviše bih bio razočaran Nedovićem, bukvalno nikad ništa kad je zaista nasušno potrebno. Takođe, Sfero je isto sumnjiv samo tako, nejasne rotacije, povremeno totalni raspašoj na obe strane... 

Uzmimo da će doći najrealniji scenario u kome igrate vs Pariz u gostima, ne mislim da nemate nikakvih šansi, ali mislim da su male, oni ludaci su brzi, svi šutiraju, vezanih očiju znaju gde su na terenu... Teška priča 

• Like 1
Posted (edited)

Prošlo je cca 8.2/8.3 sekunde. Posjed startao na 36.4, Šmits uhvatio loptu u prednjem polju na 28.1/28.2. 

I molim vas nemojte da se pokušate vaditi na sudije, na 80-85 manje od minut do kraja čisti faul (njegov peti) Kaline Pérez svira Bryantu u napadu i umjesto 2+1 daje loptu Zvezdi. :classic_smile:

Edited by Sharp
.
  • Like 1
  • Thanks 2
Posted

Evroliga je ove sezone pakleno takmičenje, sa tendencijom da sledeće sezone bude još paklenije, kada se umešaju Dubai i Hapoel kao klubovi sa verovatno jačim novčanikom od naših klubova. Biće još teže doći do kvalitetnih igrača, značiće u građenju kejsa u pregovorima i to da si relevantan a ne da završavaš sezonu oko nove godine.

Mogu da razumem razočarenje što se iz odlične pozicije došlo u slabiju poziciju, ali realno navijači Zvezde ne mogu previše da kukaju jer namaći 18 pobeda uopšte nije mala stvar. Svako će u 34 kola naići na nemotivisanog/maleroznog jačeg protivnika ili iznenađujuće dobrog slabijeg protivnika, i mnogo jači timovi su pucali od prežaljenih autsajdera, that's how the cookie crumbles.

• Like 1