Smrtokapa Posted Tuesday at 11:25 AM Share Posted Tuesday at 11:25 AM Potpuno je logično da Obradović nema reputaciju trenera kome je forte razvijanje nekakvih mladih talenata. On je rano u svojoj trenerskoj karijeri ostvario velike uspehe i zbog svog pedigrea je u svaki novi tim dolazio da bi napadao titule / fajnal for, a ne da bi razvijao igrače. Samim tim i on se u svojoj karijeri uže specijalizuje za rad sa takvim rosterima, a ne sa timovima gde je talenat ograničen i gde je potrebno izvuči nešto novo da bi se uspelo. Potrebno je "samo" ogroman kvalitet koji postoji u njegovim timovima idealno posložiti. Trenutna epizoda sa Partizanom je, naravno, (donekle) izuzetak. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted Tuesday at 11:40 AM Share Posted Tuesday at 11:40 AM Bojim se da će Pokuševski biti zaglavljen između pozicija 3 i 4. On je neka vrsta Nemanje Aleksandrova samo sa boljom kontrolom lopte. Glavni forte Pokuševskog trenutno je neki weak side defence gde se pojavi na blokadi i teško ga je zaobići jer je krakat. Ali on teško može da se nazove "visokim" u rotaciji jer je bolno slabotelesan čak i za mnoge trojke u Evroligi. Previše je razvijan kao role player u Americi, za šta je verovatno i sam kriv. Ja ne želim da se Bošnjaković isto tako razvija da bude prašinar. Talenat mora da se neguje. Kao što mislim i za našeg Kostića, kao što sam mislio i za Topića, ti klinci u sadašnjim sistemima večitih nemaju šta da traže. Da ne mislite da ignorišem ono što pojedini pišu kako su zadovoljni Mitrovim minutima, poštujem to, ali to nije dovoljno. Njemu treba godina do dve u manjoj sredini a onda ozbiljno poverenje i liderska uloga u Partizanu. Sa ovim trenutnim budžetima, mislim da je to nemoguće. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted Tuesday at 12:09 PM Share Posted Tuesday at 12:09 PM 39 minutes ago, Chaos Is Me said: Nije mi ovo neki argument jer se na prvenstvo ne vodi nužno 12 najboljih/najtalentovanijih igrača već te pozicije za kraj klupe popunjavaju specijalci. Sigurno je bilo talentovanijih od Lazića, Paunića, Katića ili Birčevića u momentima kad su bili repstativci. Pa upravo je Poku u ovom trenutku definicija specijalca, a drugo je pitanje da li je bio dovoljno dobar za tu ulogu i da li je odgovarao potrebnom profilu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted Tuesday at 12:19 PM Share Posted Tuesday at 12:19 PM 57 minutes ago, Chaos Is Me said: Nije mi ovo neki argument jer se na prvenstvo ne vodi nužno 12 najboljih/najtalentovanijih igrača već te pozicije za kraj klupe popunjavaju specijalci. Sigurno je bilo talentovanijih od Lazića, Paunića, Katića ili Birčevića u momentima kad su bili repstativci. Da, povređen specijalac, koji je hrabro odradio svoja 4 poena na celom turniru, na +40 protiv Portorika i tu se ta priča završila. Ali nije to poenta, nego da je sveopšte prihvaćeno mišljenje bilo da on ne zna gde udara i da ne može da pomogne. Tako je izgledao na terenu, mada bih ja uvek izbegao procene na osnovu 2x po 10 min na terenu. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Tuesday at 12:29 PM Share Posted Tuesday at 12:29 PM (edited) 1 hour ago, СтелаРоса said: Naravno da nije mana, nego stil. Nećemo tako da se igramo, jasno je da referiram na ono što razni stručLJaci pišu. Ovde se Želimiru pripisuje da zna da radi "samo" sa najskupljim igračima i ne razvija mlade. Potpuno je jasno da ta dva "stila" zahtevaju drugačiji pristup i skillset. Kao što sam već pisala, ne može klub ujedno da bude razvojna filijala i da napada F4, makar ne u situaciji u kojoj se nalaze KKP i KKCZ. Mlađi igrači mogu da dobiju šansu, ali će to biti poprilično ograničeno, ne na način na koji je dobijaju u npr. Megi. Edited Tuesday at 12:32 PM by DameTime Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted Tuesday at 12:40 PM Share Posted Tuesday at 12:40 PM KKP ili KKCZ i ne treba da bude razvojna filijala. Ovo što Želimir radi je sasvim prihvatljivo, mladi dobijaju dovoljno šansi da se nametnu, redovno. Od njih zavisi da li će tu šansu i iskoristiti. Oni čine deo standardne rotacije u KKP. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzo23 Posted Tuesday at 12:42 PM Share Posted Tuesday at 12:42 PM Derbi je totalno u drugom planu. Niko ne priča o utakmici. Sasvim je jasno da trenutno imamo mnogo važnijih tema, gdje se možda odlučuje i sudbina ove zemlje. Biće još derbija...Nadam se u nekoj pristojnijoj, čistijoj, slobodnijoj i ljepšoj Srbiji. 1 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted Tuesday at 12:43 PM Share Posted Tuesday at 12:43 PM (edited) 13 minutes ago, DameTime said: Potpuno je jasno da ta dva "stila" zahtevaju drugačiji pristup i skillset. Zahtevaju i razumevanje i strategiju kluba. Žoc ode u Real i kažu mu "hoćemo na krov Evrope". Žoc ode u Panatinaikos i kažu mu "hoćemo na krov Evrope". Žoc ode u Fenerbahče i kažu mu "hoćemo na krov Evrope". I šta sad ovaj da kaže? Ok, dovedite mi 10 osamnaestogodišnjaka da ih razvijam. Oće mojega. Licemerno je očekivati da trener sa ogromnim budžetom i ogromnim očekivanjima razvija igrače. To nikad nije viđeno. Edited Tuesday at 12:44 PM by JPM typo... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Tuesday at 12:45 PM Share Posted Tuesday at 12:45 PM 4 minutes ago, Papanikolesku said: KKP ili KKCZ i ne treba da bude razvojna filijala. Ovo što Želimir radi je sasvim prihvatljivo, mladi dobijaju dovoljno šansi da se nametnu, redovno. Od njih zavisi da li će tu šansu i iskoristiti. Oni čine deo standardne rotacije u KKP. Tako je, jednom i da se ja složim sa tobom 😄 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted Tuesday at 01:11 PM Author Share Posted Tuesday at 01:11 PM 48 minutes ago, realno *w said: Da, povređen specijalac, koji je hrabro odradio svoja 4 poena na celom turniru, na +40 protiv Portorika i tu se ta priča završila. Ali nije to poenta, nego da je sveopšte prihvaćeno mišljenje bilo da on ne zna gde udara i da ne može da pomogne. Tako je izgledao na terenu, mada bih ja uvek izbegao procene na osnovu 2x po 10 min na terenu. Ideja je bila da Davidovac kao proveren iskusan igrač (a nedovoljno dobar da talasa oko uloge i minutaže) pokrije to jedno mesto na kraju klupe, a ne igrač koji, ma kako talentovan i fizički zanimljiv bio, do tada nije odigrao nijednu takmičarski bitnu utakmicu u karijeri a pri tome se ni na pripremama nije nametnuo kao prospekt koga vredi voditi. Cilj na tom turniru je bio najviši mogući, nikakvi play inovi, play offovi i slično. To ne menja činjenicu da je Pokumon talentovan i fizički zanimljiv. Kao što rekoh, da ga nije uzeo KKP uzeo bi ga neki drugi evroligaš a ne neki klub osrednjeg evropskog renomea. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted Tuesday at 01:24 PM Share Posted Tuesday at 01:24 PM Meni je utisak da je Pokuševskog bolela kita za reprezentaciju, dok je bio u NBA. Možda grešim. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrach Posted Tuesday at 01:55 PM Share Posted Tuesday at 01:55 PM A mozda je Pokusevski od letos i Pokusevski sada bas dokaz da igraci mogu da napreduju uz Zeljka. Nije napredak iskljucivo da postanes TD masina, nekada je i profilisanje u glue guy ili prasinara korak napred u odnosu na .. nesto sto se ne uklapa ni u sta. Ja npr. mogu da vizualizujem danasnjeg Pokusevskog kao korisnog clana reprezentacije a tako nesto mi nije bilo vidljivo letos. I mislim da je to pre svega jer je decko napredovao u nekim aspektima kod Zeljka. Ne drasticno, ali ide na bolje, i nadam se da ce tako nastaviti. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrk Posted Tuesday at 03:50 PM Share Posted Tuesday at 03:50 PM 2 hours ago, JPM said: Meni je utisak da je Pokuševskog bolela kita za reprezentaciju, dok je bio u NBA. Možda grešim. Ne gresis, otkacio je reprezentaciju lagano pre par leta. Tad je npr Petrusev proveo leto u reprezentaciji i dao izjavu tipa: Potrosio sam leto sa reprezentacijom bezveze, trebao sam da se spremam individualno za sezonu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted Tuesday at 05:38 PM Share Posted Tuesday at 05:38 PM 1 hour ago, Mrk said: Ne gresis, otkacio je reprezentaciju lagano pre par leta. Tad je npr Petrusev proveo leto u reprezentaciji i dao izjavu tipa: Potrosio sam leto sa reprezentacijom bezveze, trebao sam da se spremam individualno za sezonu. Da, secam se te izjave. Valjda je to izjavio po dolasku u Zvezdu prvi put. Nesto tipa "Da sam znao da necu biti u 12 mogao sam da treniram sa klubom" tako nesto. To je bilo nakon pakla u Efesu. Nije korektna izjava sve i da je sskroz tako. Za reprezentaciju se ne pita za minute. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djirona Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago Izvukoh u istoj kesici Paninija Kracera, Lajtija i Žigu Samara. Beat that... 1 23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 1 hour ago, Djirona said: Izvukoh u istoj kesici Paninija Kracera, Lajtija i Žigu Samara. Beat that... Kad je ovo krenulo? https://www.polydor.rs/kolekcije/sport/aktuelno-kosarka/panini-euroleague-202425 je l to to? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago 1 hour ago, Djirona said: Izvukoh u istoj kesici Paninija Kracera, Lajtija i Žigu Samara. Beat that... Ostavi se sine sakupljanja. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drperce Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago 32 minutes ago, realno *w said: Kad je ovo krenulo? https://www.polydor.rs/kolekcije/sport/aktuelno-kosarka/panini-euroleague-202425 je l to to? Od danas ima na trafikama 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago Uh, kad klinci vide... Šta je tu je, ode 100-150 jura... 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted 19 hours ago Author Share Posted 19 hours ago Meni bedak što nemam s kim da se menjam, klinac ima 4 godine i nije još sasvim locked in za ovo 😄 a meni ispod časti da idem na neke menjaže kao mator konj kakav jesam. 1 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago 2 minutes ago, Chaos Is Me said: Meni bedak što nemam s kim da se menjam, klinac ima 4 godine i nije još sasvim locked in za ovo 😄 a meni ispod časti da idem na neke menjaže kao mator konj kakav jesam. Ako mene nije blam sa 55 godina da se okrećem na Terazijama, što bi tebe bilo 🙂 Može i da se naruči album i kesice sa sajta Polydor-a, ako ti je ispod časti i da pitaš za sličice na trafici 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted 18 hours ago Share Posted 18 hours ago 25 minutes ago, Stiletto said: Ako mene nije blam sa 55 godina da se okrećem na Terazijama, što bi tebe bilo 🙂 Nisi se za slicicom okretao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djirona Posted 18 hours ago Share Posted 18 hours ago 47 minutes ago, Barkley#34 said: Ostavi se sine sakupljanja. Obožavao kao klinac da skupljam, pa onda batalio, ali posle dužeg vremena filujem divoušn 😄 19 minutes ago, Chaos Is Me said: Meni bedak što nemam s kim da se menjam, klinac ima 4 godine i nije još sasvim locked in za ovo 😄 a meni ispod časti da idem na neke menjaže kao mator konj kakav jesam. Koliko me sećanja iz dečačkih dana služe, na menjažama u NS sam baš mnogo 30,40+ ljudi sretao, samostalnih, a ja u takvom okruženju morao da prihvatim sudbinu da za duplikat Mesija možeš da dobiješ jednu sličicu a ne da ga uvaljaš kao ortaku iz klupe za 10... I uvek možeš povesti klinca kao paravan, i na trafiku i na menjažu... 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted 18 hours ago Share Posted 18 hours ago 2 minutes ago, Kronostime said: Nisi se za slicicom okretao. Na matoro drvo se mlad pelcer kalemi... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted 18 hours ago Share Posted 18 hours ago 1 minute ago, Stiletto said: Na matoro drvo se mlad pelcer kalemi... Mator badnjak najbolje gori..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts