Barkley#34 Posted Friday at 08:53 AM Share Posted Friday at 08:53 AM Da, sećam se da je bila i ta priča. Naravno, pitanje je visine ugovora i uloge u nekom drugom timu ali on svakako ima mesta u EL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
СтелаРоса Posted Friday at 09:07 AM Share Posted Friday at 09:07 AM Ok eto da kazemo da bi Dobric mogao da dobije EL ugovor na osnovu reprezentacije u nekoj Baskoniji ili Makabiju, ali svakako tesko sa ulogom nosioca. Istina je da ima sedam sezona u EL, ali iskljucivo kao igrac Zvezde, plus jedna sezona sa manjom ulogom u Virtusu. Ima i Davidovac isto toliko, a cisto sumnjam da bi bilo koji drugi EL klub trpio njegovo lelemudanje vecim delom sezone kao sto je to Zvezda radila. Svakako, Segi je posten i vredan igrac, ali kvalitetom pripada maksimalno donjem domu EL. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djirona Posted Friday at 09:08 AM Share Posted Friday at 09:08 AM 13 minutes ago, Problem sa licnim greskama said: Fener je ekipa bez pleja, otpali Wilbekin i Baldwin, ostali na Skyler Maysu i Zagarsu. Ajde Gudura to krepi, ali nema vajde od toga. Centri su im Birch i Sanli. Mislim da bi vecina EL trenera birala nas roster naspram njihovog u ovom trenutku 😄 Olimpija mi je nominalno jaca ali ne osetljivo, svi ostali od tebe nabrojani jesu jaci bas ocigledno. Istina, ali više sam gledao budžet, renome igrača i plate koje bi otprilike mogli da imaju, pa na osnovu toga govorio ko je "na papiru" jači od nas. Fener ga jeste zaglibio sa povredama (vratiće se Boldvin do kraja januara kažu...), ali je taj faktor povreda relativan i promenljiv, samim tim bi i stanje "na papiru" značajno osciliralo. I mi smo bili bez Bolomboja 2 meseca, u jednom momentu na unutrašnjim pozicijama sa Daumom, DeDom, Mitrom i Plavšom, pa uzeli Olimpijakosov maltene višak da nam bude glavni igrač. Sada sa povratkom Bolomboja je to druga priča... Što se Fenera tiče, njihova selekcija je poprilično upitna (gomilanje na 3,4, a bez centra...), ali je činjenica da mi nemamo igrača kalibra Boldvina, Hejs-Dejvisa... kalibar zvani dve plus milke u džepu. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrach Posted Friday at 09:15 AM Share Posted Friday at 09:15 AM (edited) 1 hour ago, Djirona said: Olimpijakos, PAO, Real, Barsa, Efes, Monako, Fener, Armani. Barsa - mislim da je to vec navika - Barsa ima 4 top igraca - Panter, Parker, Veseli, Willy a ostalo je stvarno prosek - Abrines, Anderson, Metu itd. Efes - ne vidim jasnu prednost Efesa na papiru iskreno, vi dole imate Petruseva, Dauma, Browna, Bolomboja, Mitrovica - ako zatreba Kalinica i Gedraitisa - a Efes ima Poiera, Oturua, Nworu, Smits-a i Osmanija.. spolja imaju 4 iskoristiva igraca, Tompsona, Larkina, Brajanta i Bubou - ostalo je opet, ispod proseka na papiru Monako -ajde ovako, da li bi, da je teoretski moguce, zamenio Papajanisa, Zaitea i Montejunisa umesto Bolomboja, Petruseva i Browna? Fener - vec je neko objasnio, imaju ocigledne rupe na pozicijama 1 i 5 da bi ih neko jasno stavio u top8 Armani - njhova bekovska linija prosto ne moze da ih svrsta u top8 ekipu na papiru - Dimitrijevic, Mannion, Causier, Tonut, Bolmaro, Brooks@Djirona sad vidim da si kao kriterium uzimao i renome/platu - ali mislim da je to pogresan ugao, jer igraci poput Klajburna, koji imaju renome i platu a igraju za sebe i cesto krse sistem, napravili laznu sliku u ovom poredjenju Edited Friday at 09:38 AM by wrach dodatak 3 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volter Posted Friday at 09:38 AM Share Posted Friday at 09:38 AM 8 hours ago, Del Piero said: Igrac u vazduhu, ruka na kuku. Cist faul je ovo, ne zezajte. Pre toga je bio čist faul Hauarda, rukom je prilikom prodora udario po licu Brauna. Ogromna greška sudija. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted Friday at 09:46 AM Share Posted Friday at 09:46 AM Nijanse su ovde u pitanju kod pitanja ko je "papirni" top 8, a ko ne, ali @wrach ti si ovde nabrojao nekoliko ekipa i onda svakoj nađeš manu i rupu zbog koje ta ekipa nije top 8, tom istom metodom možemo reći "ekipa u kojoj je jedan Jago dos Santos najkonstantniji igrač na bekovskim pozicijama i uzme najviše minuta na pleju ne može biti top 8". Ispada da imamo tri top 8 ekipe, Real, Pao i Oli, ostali nek se poređaju od devetog mesta pa naniže. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioKempes Posted Friday at 09:50 AM Share Posted Friday at 09:50 AM 52 minutes ago, Barkley#34 said: Da, sećam se da je bila i ta priča. Naravno, pitanje je visine ugovora i uloge u nekom drugom timu ali on svakako ima mesta u EL. Sve ok, uglavnom sam saglasan. Kad smo već kod Dobrića kao poželjnog EL igrača, umesto koga iz sadašnjeg tima biste ga uzeli u Partizan? Da izuzmemo zvezdaštvo i partizanštinu, samo igrački i košarkaški gledano, koga biste izbacili iz trenutnog sastava Partizana, a da upadne Dobri? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrach Posted Friday at 09:53 AM Share Posted Friday at 09:53 AM @Smrtokapa - pa papiroloski, imamo samo 3-4 ekipe koje su iznad, ostali su izjednaceno losi : ) - sto se i vidi kroz sezonu Ne igra papir naravno, ali sve je pocelo sinoc kada je par forumasa primetilo da Zvezda ima ozbiljno kvalitetnu rotaciju, a uz povoljan raspored bi borba za top6 trebalo da bude realan cilj, sto je izazvalo nezasluzene podsmehe. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioKempes Posted Friday at 10:03 AM Share Posted Friday at 10:03 AM U strahu su velike oči. Tako sam i ja prošle sezone oko Svetog Nikole mislio da će Partizan sigurno među 6, a skoro sigurno i na F4, jer je imao stabilan i uigran tim, sa 2-3 dodatka koji su tada sasvim fino izgledali, a i odličan skor. Kad ne lezi vraže... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrach Posted Friday at 10:11 AM Share Posted Friday at 10:11 AM Cega bismo se tu plasili? Ako insinurias na navijace Partizana. Nama odgovara da Zvezda udje u pley-off jer ce se istrositi i bice lakse u Abi. S druge strane mislim da su sanse u samom pley-offu daleko manje s obzirom na krstenicu pa strah od senzacije me treba da postoji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted Friday at 10:12 AM Share Posted Friday at 10:12 AM (edited) 19 minutes ago, wrach said: Ne igra papir naravno, ali sve je pocelo sinoc kada je par forumasa primetilo da Zvezda ima ozbiljno kvalitetnu rotaciju, a uz povoljan raspored bi borba za top6 trebalo da bude realan cilj, sto je izazvalo nezasluzene podsmehe. Slažem se da nije za podsmeh, ali ne treba preterivati ni sa recency bias-om. Zvezda ima skoro pa beton rotaciju na krilu i pod košem, ali škripe bekovske pozicije, koje su i najbitnije. Doduše, kada bi stvarno igrao papir, imali bismo CMM-a koji probija odbrane, meša malter i mota sarmu. Edited Friday at 10:13 AM by Smrtokapa 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioKempes Posted Friday at 10:31 AM Share Posted Friday at 10:31 AM 3 minutes ago, wrach said: Cega bismo se tu plasili? Ako insinurias na navijace Partizana. Nama odgovara da Zvezda udje u pley-off jer ce se istrositi i bice lakse u Abi. S druge strane mislim da su sanse u samom pley-offu daleko manje s obzirom na krstenicu pa strah od senzacije me treba da postoji. E, onda sam pogrešno procenio, ako navijate da Zvezda uđe u plej of - cela moja teorija pada u vodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzo23 Posted Friday at 10:31 AM Share Posted Friday at 10:31 AM 18 minutes ago, wrach said: Cega bismo se tu plasili? Ako insinurias na navijace Partizana. Nama odgovara da Zvezda udje u pley-off jer ce se istrositi i bice lakse u Abi. S druge strane mislim da su sanse u samom pley-offu daleko manje s obzirom na krstenicu pa strah od senzacije me treba da postoji. Nikad se nismo ložili na aba ligu 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
odupri se ludilu Posted Friday at 10:32 AM Share Posted Friday at 10:32 AM Ma Zvezda sad ima odličnu poziciju i raspored ispred sebe plus imaju i igru. Ono što determiniše Zvezdinu sezonu je pozicija pleja. Yago je tu glavni igrač sa svim svojim manama i vrlinama, koliko on može nisam siguran , ali znaš da možeš računati na njega da hoće i smije. CMM je igrač u kog sam se kleo dok nije odigrao onu sezonu kod nas. On je sisa od igrača kao i Davis kod nas. Spektakl, ali kad treba nema ga nigdje, nije šut kritičan koliko psihologija. Pogađa samo kad niko ne očekuje od njega. Ali Svero je to provalio i drzi ga u momentima kad nema baš pritiska niti očekivanja od njega. Bitno je o što sekundarne kreacije ima od Mitra, Kaline, Peteuševa (Deda) oba beka i tako vozi utakmicu do kraja a onda ako je neka frka tu uskaču Kalina, Kenan ili Brazilac+ Bolomboj kao osigurač.Roll playeri kao Deda, Dobrić pa i Gedraitis isto se ne boje tih završnica to je dokazano više puta. Bitno je da Nedović i CMM nisu u završnici a u sredini utakmice mogu svakog da razvale. I da počeh od pleja....ako Svero ispije da uz pomoć hiperbarične komore, krilca slepog miša, red bula ili slično dovede Tea na Ljulj prihvatljiv nivo i ulogu, to bi ovu ekipu diglo na jedan level više. 14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted Friday at 10:34 AM Share Posted Friday at 10:34 AM Kaze trener kluba koji igra istu tu odbranu ali je sad naisao na malo jacu ekipu... Nema veze sto su uglavnom na sutersko ludilo imali prednost pa kad je stao sut... 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Golijat Posted Friday at 10:36 AM Share Posted Friday at 10:36 AM Covek je luzercina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deez nuts. Posted Friday at 10:37 AM Share Posted Friday at 10:37 AM Komsije hvata nervoza, sto mi se svidja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted Friday at 10:39 AM Share Posted Friday at 10:39 AM Žalgiris izgubio. Ništa, samo konstatujem. Lepo mi. 8 minutes ago, odupri se ludilu said: Ma Zvezda sad ima odličnu poziciju i raspored ispred sebe plus imaju i igru. Ono što determiniše Zvezdinu sezonu je pozicija pleja. Yago je tu glavni igrač sa svim svojim manama i vrlinama, koliko on može nisam siguran , ali znaš da možeš računati na njega da hoće i smije. CMM je igrač u kog sam se kleo dok nije odigrao onu sezonu kod nas. On je sisa od igrača kao i Davis kod nas. Spektakl, ali kad treba nema ga nigdje, nije šut kritičan koliko psihologija. Pogađa samo kad niko ne očekuje od njega. Ali Svero je to provalio i drzi ga u momentima kad nema baš pritiska niti očekivanja od njega. Bitno je o što sekundarne kreacije ima od Mitra, Kaline, Peteuševa (Deda) oba beka i tako vozi utakmicu do kraja a onda ako je neka frka tu uskaču Kalina, Kenan ili Brazilac+ Bolomboj kao osigurač.Roll playeri kao Deda, Dobrić pa i Gedraitis isto se ne boje tih završnica to je dokazano više puta. Bitno je da Nedović i CMM nisu u završnici a u sredini utakmice mogu svakog da razvale. I da počeh od pleja....ako Svero ispije da uz pomoć hiperbarične komore, krilca slepog miša, red bula ili slično dovede Tea na Ljulj prihvatljiv nivo i ulogu, to bi ovu ekipu diglo na jedan level više. Kodi ima potencijal do neba ali glava mu je kukavicka. Ja sam se nadao da Sfero moze da ga otkljuca kao Žoc Lesora, ali mrka kapa. Kad vidim Jagišu od metar i šumska jagoda kako se zaleti na igrače 30cm više a ovaj što ima telo od stene odvaljeno ne sme, plače mi se. P.S izgubio Žalgiris. 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzo23 Posted Friday at 10:44 AM Share Posted Friday at 10:44 AM Ono što karakteriše EL ove sezone, a i neke prethodne, nema više tako dominantnih ekipa. Liga je nikad izjednačenija. Ranije si imao Cska pod Itudisom, pa Zelimirov Fener, Real sa Lasom koji su bili kaznena ekspedicija. Sad se ne može reći ni za jednu ekipu da je nepobjediva, i to ne na jedan meč, nego u seriji na 3 pobjede. Tako da ne treba da čudi ako ekipa koja zavrsi na 9. Ili 10. mjestu ode do finala ili osvoji, ako u tom trenutku uhvati pravu formu. 🤷 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djirona Posted Friday at 10:44 AM Share Posted Friday at 10:44 AM 53 minutes ago, wrach said: Barsa - mislim da je to vec navika - Barsa ima 4 top igraca - Panter, Parker, Veseli, Willy a ostalo je stvarno prosek - Abrines, Anderson, Metu itd. Efes - ne vidim jasnu prednost Efesa na papiru iskreno, vi dole imate Petruseva, Dauma, Browna, Bolomboja, Mitrovica - ako zatreba Kalinica i Gedraitisa - a Efes ima Poiera, Oturua, Nworu, Smits-a i Osmanija.. spolja imaju 4 iskoristiva igraca, Tompsona, Larkina, Brajanta i Bubou - ostalo je opet, ispod proseka na papiru Monako -ajde ovako, da li bi, da je teoretski moguce, zamenio Papajanisa, Zaitea i Montejunisa umesto Bolomboja, Petruseva i Browna? Fener - vec je neko objasnio, imaju ocigledne rupe na pozicijama 1 i 5 da bi ih neko jasno stavio u top8 Armani - njhova bekovska linija prosto ne moze da ih svrsta u top8 ekipu na papiru - Dimitrijevic, Mannion, Causier, Tonut, Bolmaro, Brooks@Djirona sad vidim da si kao kriterium uzimao i renome/platu - ali mislim da je to pogresan ugao, jer igraci poput Klajburna, koji imaju renome i platu a igraju za sebe i cesto krse sistem, napravili laznu sliku u ovom poredjenju Pa da, ali tako ja shvatam termin "na papiru". Prikazano na terenu je ipak druga priča, što nas i čini "overachieverima", barem za sada... Eto i da uzmem primer iz Efesa. Poire je centar znatno jačeg renomea od Bolomboja, duplo više košta po izvorima koje imamo (ako ne i više od toga), ali je Bolomboj veći faktor i prosto igra bolje, na dosadašnjem uzorku. Sada mnogi ne bi menjali našu centarsku liniju za Efesovu, ali pre početka sezone, poprilično sam siguran koju bi unutrašnju liniju izabrali treneri, a i forumaši. Takođe, u primeru koji si naveo za Barsu, si izostavio Satoranskog čak i među prosečnim igračima, jer igra ispod očekivanja, ali na papiru je to ozbiljna glava koja je skuplja od svakog našeg beka pojedinačno. Mislim, možemo mi sad redom da merimo primere i upoređujemo, nema mnogo smisla jer može da potraje, ali samo kažem šta je za mene "na papiru", a po tome ne vidim na koji način možemo biti iznad neke granične top 8, odnosno 8., 9. ekipe. 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted Friday at 10:45 AM Share Posted Friday at 10:45 AM 54 minutes ago, MarioKempes said: Sve ok, uglavnom sam saglasan. Kad smo već kod Dobrića kao poželjnog EL igrača, umesto koga iz sadašnjeg tima biste ga uzeli u Partizan? Da izuzmemo zvezdaštvo i partizanštinu, samo igrački i košarkaški gledano, koga biste izbacili iz trenutnog sastava Partizana, a da upadne Dobri? Lakića izi za Kobru, glava za glavu 2 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted Friday at 10:53 AM Author Share Posted Friday at 10:53 AM Ne samo da nema više dominantnih ekipa u EL nego i Zvezda i Partizan stvari posmatraju iz drugog ugla u odnosu na ranije, iz ugla nekog Armanija i (nekadašnjeg) Makabija, a ne iz ugla sirotinje kojoj je plasman u top8 čudo. Mi smo na našoj ciganskoj temi imali juče, prekjuče osvrt na našu prethodnu pobedu u Vitoriji 2017e, nosioci ekipe Jović, Simonović i Kuzmić, od stranaca tu su Jenkins, Deon Thompson i Wolters iz prve sezone, igrači 3 puta manjeg renomea od ovih kakve blizanci danas dovode i to trojica, a ne 10 stranaca. Stvari su se promenile. Biće još veselije kad NBA ubaci još 2 ekipe kao što se najavljuje (Sijetl i Las Vegas) pa se i dodatno smanji pul za izbor igrača. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted Friday at 10:54 AM Share Posted Friday at 10:54 AM 16 minutes ago, odupri se ludilu said: CMM je igrač u kog sam se kleo dok nije odigrao onu sezonu kod nas. On je sisa od igrača kao i Davis kod nas. Spektakl, ali kad treba nema ga nigdje, nije šut kritičan koliko psihologija. Jes' ima tu nečeg, skoro mi je baš palo na pamet kako jednom igraču sa normalnim samopouzdanjem ne bi bile potrebne one silne predsezonske objave na društvenim mrežama, sa sve vucima, kojekakvim zverima i bakom. Bukvalno je lik pravio sebi onlajn eksternu motivaciju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioKempes Posted Friday at 10:54 AM Share Posted Friday at 10:54 AM 6 minutes ago, Papanikolesku said: Lakića izi za Kobru, glava za glavu Pa, to ti pričam, nikoga iz prvih 12, nego 14-og, 15-og igrača rotacije. A inače je Kobra legit EL igrač, samo što ni u Partizanu ne bi imao mesta u 12. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Problem sa licnim greskama Posted Friday at 10:55 AM Share Posted Friday at 10:55 AM 21 minutes ago, Don Dusko said: Kaze trener kluba koji igra istu tu odbranu ali je sad naisao na malo jacu ekipu... Nema veze sto su uglavnom na sutersko ludilo imali prednost pa kad je stao sut... Pirejski vrag odneo kafansku salu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts