Čvarkov Posted Thursday at 10:48 PM Share Posted Thursday at 10:48 PM 2 minutes ago, pachupa said: Јел зна неко за коју лову игра Стерлинг Бровн? Igra kao da je plaćen 2m+, ali dobar ubod komšija s obzirom na skoro duplo manju platu bez bonusa. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted Thursday at 10:55 PM Share Posted Thursday at 10:55 PM 1 hour ago, fradler said: To je verovatno najrealniji scenario, mada ja imam neki osecaj da komsijama slede dva otreznjujuca domaca poraza. Po mnogima je to bio i najrealniji scenario kad su komšije ušle u onu seriju pobeda posle prvog EL derbija pa se nije desilo. Jedna pobeda komšija posle našeg poraza je dovoljna da svi ovde upadnu u depresiju i pišu kako nas preskaču a nama sezona ide u nepovrat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pachupa Posted Thursday at 11:05 PM Share Posted Thursday at 11:05 PM Не сећам се његове лоше партије и игра и убада са великом лакоћом.Баш врхунски играч за ово такмичење. Тај Стерлинг Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carl Johnson Posted Thursday at 11:24 PM Share Posted Thursday at 11:24 PM Olimpijakos ima za koplje ispred svih najbolji roster u EL. Njima ce Vildosa biti 4. plej kad se oporavi Kinan Evans 😂 Jos na svu ovu bolestinu zamalo i Petrusev da im ostane, bas haos. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
delgado Posted Thursday at 11:34 PM Share Posted Thursday at 11:34 PM (edited) Odusevio me Sterling Brown partijom danas. Kakva brzina, neustrasivost na prodoru i zavrsavanje teskih polaganja, brutalna odbrana, stripovi, deflectioni, trojke -> Kompletan paket. I "braca" Jones su pokidala, Tajrik je imao bar 5 brutalnih kucanja, a Carlic rezao prodorom i poludistancom, ali Sterlingova forma je odvela Partizan na visi nivo rekao bih. Sta mislite, u koliko najboljih igraca EL je Sterling ? Ja bih rekao sigurno top10. Edited Thursday at 11:49 PM by delgado 2 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted Thursday at 11:35 PM Share Posted Thursday at 11:35 PM 15 hours ago, JPM said: Kosarka se zasniva na timskoj odbrani, iz nje proistice vece samopouzdanje u napadu, poeni iz tranzicije i bolja hemija unutar ekipe. Kad ne igras odbranu, cesto i napad ne stima. Prema tome, ne treba umanjivati Partizanovu dobru igru, vec konstatovati da se Zvezda izblamirala sinoc i da ce biti potrebno neko vreme da se to arhivira. Problem u tvojoj analizi (koja se poklapa sa vecinom analiza drugih forumasa ovde) je sto u njoj nema mesta za Fenerbahce, oni se i ne pominju. Uopste se ne slazem sa ocenom da je KKCZ odigrala lose jucerasnji mec, naprotiv, Fenerbahce je odigrao brutalno dobar mec. A cak i da uzmemo da je KKCZ odigrala los mec, kako to da niko nikad za protivnike KKP i KKCZ ne kaze "trener predao mec", a zato na live temi KKCZ svaki drugi post kako je Sfairopoulos predao mec (inace, mozda mu to i bilo pametno, za dva dana mu tim igra bitan mec protiv Monaca). 1 hour ago, Losmi17 said: Hej, meni je jasno da se neke stvari tesko prihvataju. Kad pricam da ste bezvezna ekipa, ili ciganima da ce pasti jako kad misle da su vec u abu dabiju... U principu su se asvel pa milano u drugom poluvremenu epski raspali protiv vas. Da li ima vase zasluge? Apsolutno, al necemo da se zezamo i pricamo nekim blow out razlikama iz cista mira. Uzalud pricas ljudima koji bi da lebde na oblaku maste i zamisljaju kako je sad ON zategao ekipu i kako je sad KKP na putu ka F4. Proslogodisnji KKP je mnogo jaci tim od ovogodisnjeg, ali je proslogodisnji tim KKP odigrao veliki broj neizvesnih meceva. I kada su pobedjivali Monaco, PAO, Fener to je bilo na jednu loptu i nakon produzetaka. Ovo sada je smejurija, dodju cetiri igraca na tri pozicije, ukupno rotacija od sedam igraca, pogode par suteva, odu na 10 razlike i onda se 10 razlike pretvori u 15, pa u 20, pa u 25 itd. O cemu mi pricamo, o Realu iz Madrida od pre dve sezone? Gledao sam mec Armani - Partizan nakon pobede Cedevite nad Lietkabelisom. Kad sam video onakvu trecu cetvrtinu i 19/23 za 2 poena KKP digao sam ruke od tog meca, prosto su se bekovi KKP setali terenom, radili su sta su zeleli, mec je bio ozbiljnosti kao onaj poraz Armanija od Zalgirisa. Na kraju, slazem se, KKP je nebitna ekipa koja nece proci u TOP 10, samo ce imati veliki broj pobeda pa ce navijaci da pricaju o velikom ZOCu koji je zamalo bio 10. i ugazio te, ove i one, a ako se neko suprostavi tom narativu (kao ti) naprednjacko - radikalski ce da mu se kaze da lupa gluposti, da nema blage veze o kosarci, sve da se odrzi narativ o igracima koji ginu za the najveceg. 2 1 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted Thursday at 11:39 PM Share Posted Thursday at 11:39 PM Uglavnom ti klepim srce jer si postao simpatično bizaran ove sezone, ali ovaj poslednji pasus i neki ispadi u prethodnih nekoliko nedelja ti se već graniče sa jako toksičnim, nezrelim i bezobraznim stvarima. Ili je onako kako goldiša kaže ili ste naprednjačko-radikalski spineri. Ajde resetuj se malo pa da počnemo ljubav ispočetka. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted Thursday at 11:46 PM Share Posted Thursday at 11:46 PM 3 minutes ago, Charles De Ketelaere said: Uglavnom ti klepim srce jer si postao simpatično bizaran ove sezone, ali ovaj poslednji pasus i neki ispadi u prethodnih nekoliko nedelja ti se već graniče sa jako toksičnim, nezrelim i bezobraznim stvarima. Ili je onako kako goldiša kaže ili ste naprednjačko-radikalski spineri. Ajde resetuj se malo pa da počnemo ljubav ispočetka. Ne pricam o misljenju koje svako od nas ima nego o reakcijama pojedinih ljudi na ono sto je @Losmi17 napisao. Konkretno mu je @ScepanScekicSto napisao "pricas gluposti". To za tebe nije radikalsko - naprednjacki nacin razgovora? A sto se tice ljubavi, zapocecemo je mnogo ranije nego sto ocekujes - 31. januara kada cemo zajedno da bodrimo isti tim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted Thursday at 11:48 PM Share Posted Thursday at 11:48 PM Just now, bergkamp bcd said: Ne pricam o misljenju koje svako od nas ima nego o reakcijama pojedinih ljudi na ono sto je @Losmi17 napisao. Konkretno mu je @ScepanScekicSto napisao "pricas gluposti". To za tebe nije radikalsko - naprednjacki nacin razgovora? Izvini ali ne verujem da si naprasno izgubio moć da prepoznaš osnovne nivoe trolovanja na neutralnim temama, pogotovo što čitaš tu temu već 10 godina. Našao si jedan krajičak teme koji se slaže sa tvojim tumačenjem i prigrlio ga, a to dovoljno govori o tvom tumačenju. Što bi rekli, ako se hvataš za grančice, možda je vreme da se zapitaš. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted Thursday at 11:56 PM Share Posted Thursday at 11:56 PM Uopste ne pricam o postu koji je napisao @Losmi17, pricam o reakcijama na njegov post. Takvih reakcija nema kada neko napise nesto protiv tima koji se ne zove KKP ili KKCZ, dakle nije rec o raspravi o kosarci nego o odbrani svog verovanja u klub ili jednog coveka. Za razliku od nekih drugih, ja sam vec pisao da mi je svaki mec u EL u kojem neka ekipa nabije lagano 15 ili 20 ili 30 razlike sebi slicnu ekipu besmislen i gubljenje vremena. To sam pisao i kada je Zalgiris dobijao Fenerbahce 31 razlike i kada je KKCZ dobijala toliko razlike isti klub i sada kada KKP ispada kao da mu ni Armani ni PAO ni OLY ni KKCZ ni Fener ne mogu nista (ali zato im je problem da dobiju ASVEL kod kuce). A ako cemo da pricamo kako su ekipe umorne i tako dalje, cekam kada ce KKCZ i KKP da izgube od slabijih ekipa ovako, na primer KKCZ - ASVEL bude 68:83 ili KKP pukne lagano od Paris Basketa kod kuce bez otpora. Uzalud price o nikad izjednacenijoj EL kada pola meceva u jednom kolu prolazi u dominaciji jedne ekipe koja je ili egal sa drugom ili (sto je jos gore) losija od druge. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Losmi17 Posted Friday at 07:17 AM Share Posted Friday at 07:17 AM 7 hours ago, Carl Johnson said: Olimpijakos ima za koplje ispred svih najbolji roster u EL. Njima ce Vildosa biti 4. plej kad se oporavi Kinan Evans 😂 Jos na svu ovu bolestinu zamalo i Petrusev da im ostane, bas haos. Vildoza je vec duze vreme prvi plej Olija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Todo Posted Friday at 07:34 AM Share Posted Friday at 07:34 AM Nisam bio u mogućnosti da gledam sinoć, videh samo rez. Kakve dve pobede Partizama u 2 dana- 50 razlike, bolesno! Ne znam koja ekipa bi bila u stanju da tako nešto uradi, pritom gostovanja baš domaćinskim ekipa. Teška srca, svaka čast. Još da nas dobije Monako, pa da kompletira "košmar" nedelju😀 U svakom slučaju Partizan jako čudna ekipa, kada je u momentumu to nisu pobede to je bukvalno gaženje, 20+ partije. Dosad nisu bili konstatni ( mada ko u El ove godine i jeste), videćemo ova sledeća 2 domaćinstva gde će na papiru biti blagi favoriti. Ako to prodju uspešno, onda su izgleda preležali dečje bolesti i postali ozbiljna, atletski preozbiljna ekipa i plafon se već ne bi znao. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sector Posted Friday at 07:34 AM Share Posted Friday at 07:34 AM Olimpijakos je svakako klub koji je najviše uložio u roster ove sezone pa je logično da su najjači. Odmah tu iza njih su PAO i Real, pa Monaco i Fener kad su kompletni. Možda bi još Barsa mogla eventualno da im pokvari planove. To je 6 klubova od kojih će 4 igrati završni turnir 99%. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted Friday at 07:40 AM Share Posted Friday at 07:40 AM (edited) 9 hours ago, Volter said: Džaba se Lošmi cerekaš i tražiš utehu posle ovakve poezije u Milanu. Priznaj da te uvatila prpa, priznaj da je Partizan na sitne deliće razbio Milančiće. Pa jebo ga ja nije to ništa strašno, sujetu na stranu i pohvališ ovakvu košarku. 8 hours ago, pachupa said: Јел зна неко за коју лову игра Стерлинг Бровн? Edited Friday at 07:41 AM by Kronostime 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wingwalker Posted Friday at 09:08 AM Share Posted Friday at 09:08 AM rispekt za doček na Tesli... 1 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted Friday at 09:29 AM Author Share Posted Friday at 09:29 AM Sterling Brown igra kao posednut u poslednje vreme. On apsolutno nije tako dobar igrač kako trenutna forma pokazuje. Lik ima bukvalno neverovatne procente. Ne sećam se u Albi nijedan meč da je odigrao na ovom nivou kako igra recimo mesec dana u nazad. Čak je i na početku sezone bio najkritičniji lik u KKP, imao loše odluke, često puta igrao van ritma ekipe, bivao dosta puta prilepljen na ulazu...a sada izgleda kao da je duh Jordana ušao u njega. Neverovatno zaista. Carlik Jones sa druge strane mi deluje kao da je njegov učinak sasvim realan. Neverovatno je spretan na ulazu, savršen balans između tehnike, ubrzanja, snage gornjeg dela tela da izvuče u kontaktu...sad već ovo ne može biti slučajno koliko mnogo poena postiže iz ulaza. Još bolja stvar je što nije igrač koji ima samo jednu opciju već pri ulazu uvek moraš da mu braniš i dodavanje jer odlično čita kada treba da doda a kada sam da završi. Tyrique Jones je atletična cepanica koja apsolutno zavisi od toga kako će ući u meč i sa kojim mentalnim statusom. On je finišer serviranog i kao strašan atleta najviše profitira iz ovoga što ova gore pomenuta dvojica odrade. Ipak, kristalno jasno je da je Željko i ove godine formirao atletski brutalnu ekipu koja i kad im ne ide šut uvek može da se osloni na fiziku i atletiku u eri fizikalne košarke. Toj ekipi drastično padaju šanse kad im se odgovori podjednako fizikalno ali to može da izvede svega nekoliko evroligaških ekipa i to ove sa najvećim budžetima. Ostali moraju da se uzdaju da ih na sve to još neće krenuti šut. Juče realizacija za 2 preko 70%, nisam to davno video. Fizički su pregazili matore Milaneze. 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted Friday at 09:50 AM Share Posted Friday at 09:50 AM 20 minutes ago, Chaos Is Me said: Juče realizacija za 2 preko 70%, nisam to davno video Čak je procenat pao na kraju, negde u 3/4 valjda je bio nenormalnih 81%. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sector Posted Friday at 10:08 AM Share Posted Friday at 10:08 AM Jedini kapitalac kog je doveo KKP je Davies iako je daleko od prajma. Carlik jeste bio mačka u džaku a ni Brown/drugi Jones nisu došli kao gotov produkt. Generalno puno rizičnih poteza u selekciji, što se meni lično sviđa (pisao već o tome kad su kompletirali roster). Naravno ekipa nije jeftina, daleko do toga, ali nije baš da su dovođeni najbolji igrači F4 ekipa kao što je bio slučaj sa Panterom i Ledayom. Realan domet ekipe se naravno ne može zaključiti na osnovu ova 2 gostovanja, kao što nije moglo nakon nekih bezveznih poraza kod kuće od slabijih timova. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arsenije Pesic Posted Friday at 10:15 AM Share Posted Friday at 10:15 AM 39 minutes ago, Chaos Is Me said: Juče realizacija za 2 preko 70%, nisam to davno video. 18 minutes ago, Barkley#34 said: Čak je procenat pao na kraju, negde u 3/4 valjda je bio nenormalnih 81%. Kad se pogleda šut karta, može da se vidi da su 22 od 26 pogođenih dvojki bile ispod koša, bukvalno iz prostora polukruga. Van reketa šut je bio u najbolju ruku prosečan. Jesu ovo nesvakidašnji procenti za dva, ali nije da su ulazili frižideri nego smo maksimalno iskoristili neigranje Neba i uništili ih pod košem. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted Friday at 10:31 AM Author Share Posted Friday at 10:31 AM Koliko je evropsko tržište siromašno jasno kazuje i podatak da je jedan bogati Milano angažovao kao bitnog igrača Freddy G-a iako je lik limitiran ne kao terasa nego kao francuski balkon. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzo23 Posted Friday at 10:52 AM Share Posted Friday at 10:52 AM 35 minutes ago, Sector said: Jedini kapitalac kog je doveo KKP je Davies iako je daleko od prajma. Carlik jeste bio mačka u džaku a ni Brown/drugi Jones nisu došli kao gotov produkt. Generalno puno rizičnih poteza u selekciji, što se meni lično sviđa (pisao već o tome kad su kompletirali roster). Naravno ekipa nije jeftina, daleko do toga, ali nije baš da su dovođeni najbolji igrači F4 ekipa kao što je bio slučaj sa Panterom i Ledayom. Realan domet ekipe se naravno ne može zaključiti na osnovu ova 2 gostovanja, kao što nije moglo nakon nekih bezveznih poraza kod kuće od slabijih timova. Partizan je doveo 5 igrača koji imaju oko 900 nastupa u NBA zbirno, jednog najboljih igrača Virtusa, Marinkovica iz Baskonije nakon jako dobre sezone, Bongu iz Bajerna, Tajrika iz Efesa, Dejvisa iz Valensije... Naravno, treba to i uklopiti jer promjenjen čitav tim, ali dosta je tu izuzetno kvalitetnih igrača. I što je najbitnije velika većina je u najboljim igračikim godinama, izmedju 23, 24 - 27. Još jedna stvar, gladni su uspjeha jer niko od njih nije igrao u šampionskim ekipama niti se naosvajao bilo čega. Bukvalno nijedan od njih. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted Friday at 10:56 AM Share Posted Friday at 10:56 AM 2 minutes ago, Dzo23 said: I što je najbitnije velika većina je u najboljim igračikim godinama, izmedju 23, 24 - 27. Zanimljivo je da su najboljim, najkvalitetnijim, najskupljim ekipama u EL nešto odbojni igrači u najboljim igračkim godinama, pa se sve vrti i sav star power ide na igrače 27+. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
СтелаРоса Posted Friday at 10:58 AM Share Posted Friday at 10:58 AM 12 minutes ago, Chaos Is Me said: Koliko je evropsko tržište siromašno jasno kazuje i podatak da je jedan bogati Milano angažovao kao bitnog igrača Freddy G-a iako je lik limitiran ne kao terasa nego kao francuski balkon. Ja sam se zaprepastio kada su pokusali par puta da mu spuste loptu da odigra ledjima. Kako je moguce da saigraci ne znaju da lopta nema sta da trazim u njegovim rukama u takvim situacijama? Momak nije ni trunku napredovao u odnosu na proslu sezonu. Ajde sto je i dalje sirov i bez ikakvog osecaja kada mu je lopta u poseduje, nego sto mu se i dalje desava da se zatrci, zabije u protivnika i napravi glup faul u bonusu. Prava muva bez glave. Mislim da je jedan od kljucnih detalja sinoc bila odlicna odbrana na niskom postu koju je Partizan odigrao na Ledeju i pre svega Miroticu koji je potencijalno mogao da ih upropasti sa pozicije 4 jer Partizan nema (ili ipak ima?) igraca koji moze tu da ga cuva. Dobro su se sibali sa njim, sudije su pustile jaci kontakt i nisu svirali Miroticu gomilu bacanja na ime kao sto cesto znaju da rade. Zapravo, najbolja stvar koju su igraci Partizana uradili je bila pre nego sto ova dvojica uopste dobiju loptu, neretko nisu mogli ni da se izbore za poziciju da im se posalje pas. Ok, ne bi Partizan u dva meca zbirno pobedio 50 razlike da Asvel i Armani nisu doziveli raspad (sto je velikim delom prouzrokovano Partizanovom dobrom igrom naravno, ali ostatak ide njima na dusu), ali je bas primetno koliko je Partizan energetski bio iznad ovih protivnika uprkos izostancima na spoljnim pozicijama. Licno sam ocekivao energetski pad u drugom poluvremenu obe utakmice, a desilo se da se Partizan u drugim poluvremenima jos vise rastrcao i igrao jos snaznije. Moguce da je razlog tome cinjenica da je Partizan medju najmladjim ekipama i da su mu kljucni igraci izmedju 25 i 30 godina starosti. Brown-Karlik me podsetise na Vildoza-Nedovic tandem pre dve sezone. Tako su i oni vodili onaj Zvezdin tim i dizali mu plafon, s tim da Partizanov tandem ipak ima mnogo bolje igrace pored sebe. Ali to je manje vise to, saigraci su skontali kod koga treba da bude lopta. Ovu hemiju potencijalno moze da pokvari Vasington kada se vrati na teren, ali ajde videcemo. Iskreno ne ocekujem da ce pre svega Brown uspeti da pruza ovoliko dobre partije, sigurno ce i protivnici u buduce vise da mu posvete paznje, ali to je opet prilika za nekog drugog igraca da iskoci. U svakom slucaju Partizan je oziveo, rekao bih vec drugi put ove sezone, i ima cemu da se nada, ali mora da potvrdi ove brejkove u naredne dve utakmice kuci. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sector Posted Friday at 11:07 AM Share Posted Friday at 11:07 AM 6 minutes ago, Dzo23 said: Partizan je doveo 5 igrača koji imaju oko 900 nastupa u NBA zbirno, jednog najboljih igrača Virtusa, Marinkovica iz Baskonije nakon jako dobre sezone, Bongu iz Bajerna, Tajrika iz Efesa, Dejvisa iz Valensije... Naravno, treba to i uklopiti jer promjenjen čitav tim, ali dosta je tu izuzetno kvalitetnih igrača. I što je najbitnije velika većina je u najboljim igračikim godinama, izmedju 23, 24 - 27. Još jedna stvar, gladni su uspjeha jer niko od njih nije igrao u šampionskim ekipama niti se naosvajao bilo čega. Bukvalno nijedan od njih. Nisam ni rekao da nisu kvalitetni i da su dovodili igrače iz Krke već da na papiru nisu sastavili roster od nekih kapitalaca. Bonga je bio igrač zadatka u Bayernu a i sad je, on i Frenki su bili ponajgori igrači u NBA tako da ni ti minuti tamo nisu neka garancija kvaliteta. Ako mene neko pita mislim da je KKP bio pojačan neigranjem Frenkija u ovom duplom kolu ali to je samo moje mišljenje. Jones je bio višak u Efesu, igrao je promjenjivo i realno nisu htjeli da ga zadrže, dali su prednost Outuruu i doveli Poiriera. Karlik, Brown i Jones su vrhunski zabodi i nose ekipu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted Friday at 11:08 AM Author Share Posted Friday at 11:08 AM Gledam sad statistiku Sterlinga Browna iz Albe jer zaista sam mislio da je ništa specijalno igrač - 45% za 2 i 35% za 3, kao što sam i mislio. Ovih trenutnih 61% za 2 i 46,5% za 3 na preko 100 šutnutih trojki su bolesne cifre. Od Žalgirisa na ovamo (poslednjih 10 utakmica u EL) ima trojku 30/58 i to šutira iz svih varijanti ne samo statični spot up. Na sve to, ne promašuje bacanja i veoma je dobar u odbrani uglavnom. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts