Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Chaos Is Me

Recommended Posts

Kalinić je svojeglav i prljav igrač ali nikad nije išao tako jako da nekog povredi za razliku od kasapina sa trenutnim prebivalištem u Milanu. Ono što je zanimljivo u vezi dotičnog je da npr ove sezone nije imao nijedan ispad, nekako mu se potrefilo da ga baš časovi ljubavi podstaknu na mračnu stranu ličnosti.

• Like 21
  • Tuzno 2

Efes je čini se uhvatio formu. Pobjeda protiv Pao im je bila ozbiljan zamajac. Moćno izgledaju zaista. Imaju po dva odlična igrača na svakoj poziciji.

Šut, fizikalije, čvrstina, brzina, visina, apsolutno sve. Ne znam zašto su tako oscilirali od početka sezone ali moguce da im je trebalo malo vremena da nalegnu.

Impresioniran sam odbranom kakvu su demonstrirali u poslednja dva meča. To od njih nisam navikao da vidim. Oni su uvijek važili za ofanzivnu ekipu,

koja igra na koš više.

• Like 3

14 minutes ago, Giorgio II said:

Ne znam koliko igrača Pariza je pod virusom ali sem da je skoro ceo tim, odlaganje utakmice bi bilo baš onako ....bzv...Šta da onda rade timovi kojima se povredi 3,4 igrača, da ne igraju dok se ne vrate...

Ne mogu da sastave roster.Nije to bas 3-4 igraca ovde vec dosta vise.

1 hour ago, Chaos Is Me said:

Lazar Radosavljević je kod Jao Mileta izneo podatak da je Mirotić bio na probi i u Zvezdi i u Partizanu pre odlaska u Španiju, i kod oba blizanca je bio procenjen kao nedovoljno talentovan.

Ne čudi me za nas, mi nismo umeli da spoznamo talenat Saše Đorđevića, ali mi je malo čudno za Partizan. Pre neki dan sam čitao da su se samo nasmejali na pomen Jokića kad je bio klinac, sad ovo...

Dakle, puno je grešaka u proceni igrača kod nas.

Neverovatna izjednačenost ekipa u ovom delu sezone. Par ovih najjačih u krizi, par ovih na papiru slabijih igraju daleko iznad očekivanja, i eto situacije da bukvalno ne postoje unapred rešeni mečevi i da više ništa nije iznenađenje.

Ako se tako nastavi, to praktično znači da je samo bitno da se kako god uguraš u 10, ako tada budeš u pravoj formi može ovo da se osvoji i sa 10. mesta.

• Like 2

Mogli bi ovi iz Zvezde da kažu pre ove utakmice protiv Barselone kako većina igrača nije spremne i da ne može da igra meč, pa da se meč odloži za nekoliko nedelja, taman da brejknemo a imamo ove godine kvalitet za to ovu Baskoniju direktnog rivala i potvrdimo pobedu iz prvog meča, te onda vežemo svih ovih 5-6 pobeda u nizu tokom celog januara u Beogradu, napravimo fino i sampouzdanje i prvi veliki niz pobeda od kako je dosao Sferopulos kao kod Duška i Radonjića, pa onda tamo recimo u februaru negde pred mec kod kuce sa Zalgirisom da nam stave kad nije duplo kolo da gostujemo Barseloni, kada već budemo nanizali ogromnu seriju pobeda i budemo na svega 2-3 pobede od sigurnog 10.mesta u evroligi na 7-8 kola pre kraja već reguralnog dela sezone, da ne kvarimo ovako sjajan raspored i nadam se ubedljivu sutra pobedu nad Makabijem.

12 hours ago, Charles De Ketelaere said:

Zacharius je imao jedan baš grub faul, kada je na pripremnoj utakmici opaučio nekog iz npr. Đirone ili tako nešto, kao pokušaj rampe ali ga opalio po leđima

6 hours ago, Charles De Ketelaere said:

I kada pročitaš šta sam napisao, šta je netačno? Prva situacija, koju sam opisao prethodno, jedina koja može u poređenje sa ovim sinoć. 

Pa recimo netacno je da je to bio "pokusaj rampe ali ga opalio po ledjima".

Koja rampa?! Vuce coveka za dres svo vreme, a kada ovaj u doskoku (zbog kontakta telom i povlacenja za dres) jedva zadrzava ravnotezu, dobija udarac po glavi. Igrac Manrese nije ni pomislio na sut, nije napravio nikakav pokret koji bi licio na pokusaj suta pa da kazemo da je to trigerovalo "pokusaj blokade"... po glavi igraca...

Te prave "pokusaje blokade" je imao recimo protiv nekoga i Igokei, zaboravio sam koga, ono s ledja, zatim protiv Jake Blazica, kad su dobijali udarce u glavu u vazduhu koji su mogli bas nesretno da se zavrse. Da mu nije meta bila glava vec i medjunozje videli smo recimo u EuroCup-u ako se dobro secam - protivnik ima cisto zakucavanje a kako je Ledej zakasnio da isprati, udara ga pesnicom u medjunozje.

Ovo Kalinicevo jeste bilo ruzno i nepotrebno, ali ni priblizno polovini situacija iz Ledejevog opusa... klizeci sa podignutom nogom recimo, pa to bi u fudbalu bio crveni karton. 

Druze, neverovatno je koliko si slep i pristrasan na temu Zeka Ledeja... Umesto da iskuliras i zadrzis neki kredibilitet u diskusiji (sto inace itekako mozes i znas) ti sebi dopustas ovako nesto. Znamo da mozes bolje od toga. 

• Like 1

23 minutes ago, Kooineeperk said:

Druze, neverovatno je koliko si slep i pristrasan na temu Zeka Ledeja... Umesto da iskuliras i zadrzis neki kredibilitet u diskusiji (sto inace itekako mozes i znas) ti sebi dopustas ovako nesto. Znamo da mozes bolje od toga. 

Čekaj, čekaj, kada već nije bilo dovoljno petorica otvarača očiju, nego moraš i ti da pojasniš kako bi narod razumeo.

Dvojica forumaša, na moj korektan komentar na račun sinoćnje situacije, uvlači Zeka Ledeja u diskusiju. Posle se priključuje još vas četvorica. Nisam ja taj koji treba da iskulira, jer me kvoutujete i razvlačite već 50 puta ispisanu priču.

Da, opaučio je ovog Đironca po glavi, pisao sam u pola četiri ujutro iz glave situaciju. I jeste kao pokušaj rampe, isto kao što je Kalinićev kao pokušaj izbijanja lopte. Ne sitničari, opisivao sam situaciju koja se dogodila, gde je ovaj opaučen i po leđima, ali okej, nisam dovoljno tačno opisao situaciju.

O ostalim situacijama smo pisali mnogi od nas 50 puta, šta god. Uopšte ne negiram da je LeDay igrač sklon prljavim potezima, iako neke od situacija iz ove Lakijeve kreacije služe demonizaciji igrača, kao npr. tvrdnja da je namerno slomio rebra Ivanoviću.

Sada kada smo ustanovili ključne tačke, podsetnik da je dvojici forumaša zasmetalo što neko sa LeDay-om na avataru komentariše Kalinića. Moja replika na to je bila da LeDay nije imao takve poteze, da iz frustracije, da li zbog piški ili -41 nabode protivničkog igrača u butku, i naveo situaciju koja je možda slična toj. Po glavi, da se zna.

• Like 1
  • Ha-ha 1

CDK, pa kako da te neko ne citira kad oćeš da nam kažeš da su dva i dva pet a ne četiri. :classic_biggrin:

10 minutes ago, Charles De Ketelaere said:

Uopšte ne negiram da je LeDay igrač sklon prljavim potezima,

Eto, ovo je bilo dovoljno a ne da kreneš u mrsomudijadu. Pišeš mi kako su neki igrači na nekoj zatvorenoj sednici rekli da Ledej nije prljav igrač, a to što ti Voltere vidiš, to ti se priviđa, to i nije Ledej. :classic_biggrin:

Edited by Volter
  • Like 1

2 hours ago, Zvezdaš96 said:

Mogli bi ovi iz Zvezde da kažu pre ove utakmice protiv Barselone kako većina igrača nije spremne i da ne može da igra meč, pa da se meč odloži za nekoliko nedelja, taman da brejknemo a imamo ove godine kvalitet za to ovu Baskoniju direktnog rivala i potvrdimo pobedu iz prvog meča, te onda vežemo svih ovih 5-6 pobeda u nizu tokom celog januara u Beogradu, napravimo fino i sampouzdanje i prvi veliki niz pobeda od kako je dosao Sferopulos kao kod Duška i Radonjića, pa onda tamo recimo u februaru negde pred mec kod kuce sa Zalgirisom da nam stave kad nije duplo kolo da gostujemo Barseloni, kada već budemo nanizali ogromnu seriju pobeda i budemo na svega 2-3 pobede od sigurnog 10.mesta u evroligi na 7-8 kola pre kraja već reguralnog dela sezone, da ne kvarimo ovako sjajan raspored i nadam se ubedljivu sutra pobedu nad Makabijem.

Kornet čita i zadovoljno klima glavom jer novi forumaši slede njegov put (sve si stavio u jednu rečenicu). 

• Ha-ha 4