Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Chaos Is Me

Recommended Posts

Izvanredna prilika za kkp da veže 5-6  pobjeda i dotjeraju skor do egala.

Vidno osokoljeni i napucani samopouzdanjem nakon derbija, pritom i raspored ide na ruku.

Edited by Dzo23

14 hours ago, Grobarcina1992 said:

Kampaco doktor magistar kosarke

To je covek koji je trebao biti iskljucen za ono guranje s ledja u kontri, dakle jos jedan mec koji su direktno sudije resile u evroligi. Zaista deluje da nijedne sezone nije bilo gore, jer i pre su gresili na nasu stetu, a sad nema kola bez par ogromnih gresaka i to u korist ili protiv razlicitih timova.

1 hour ago, Papanikolesku said:

Trojka Vildoze u prvom napadu na utakmici, nakon inicijalnog napada ostaje 0.9 na satu; gde on šut nije izbacio na vreme. Sudiji ni da padne na pamet da bude video check

Ovakve stvari sudije ni ne trebaju pregledati nego treba kao u NBA biti neki centar u sjedistu EL gdje ce se ove stvari sa kosevima na samim istecima napada ili cetvrtina automatski pregledati i ponistavati ako je bilo poslije isteka. Isto treba biti i za suteve gdje nije sigurno da li je igrac gazio liniju za tri ili aut liniju prilikom suta. Puno bi se vremena ustedilo i sama utakmica ne bi bila ispresjecana. 

• Like 6

1 minute ago, Shonewizard said:

Moglo bi konačno da se posegne i za tehnologijom kod ovih situacija da li je šut bio na vrijeme. Sudija instant dobije informaciju, kao u fudbalu za gol liniju, i idemo dalje. 

Meni je nerealno da u 2024. ne postoji takva tehnologija u košarci, kao i da nemaju nešto za čepanje linije za aut ili trojku

• Like 1

57 minutes ago, Chaos Is Me said:

Ona dva bacanja dodeljena Fournieru su baš težak bezobrazluk od odluke, još nakon gledanja snimka, čist umišljajni lopovluk. 

Ja bih počeo u košarci da delim neke žute kartone koje dobijaš kad se buniš kao majmun za čisti faul koji si napravio. Možda i za Teodosićevštine i ona zabacivanja glavom kao u struju da te je neko uključio kad nije bilo nikakvog kontakta. Dva žuta na utakmici = marš napolje i doviđenja.

Zar to vec ne postoji u vidu tehnicke za flop a dve tehnicke = out ? 

Druga je prica sto se to skoro pa ne primenjuje...

1 hour ago, pendulum said:

spacer.png

Mrzi me da vracam snimak, ali ako se dobro secam meni deluje da su se upalile i lampice na tabli (tako deluje i na ovoj slici) sto je ono sto je merodavno, a ne sat. Tako da je i po tome, iz ovog ugla, ovo bio sut posle isteka napada. Bilo bi dobro da se vidi drugi ugao, prsti gde su i da li je zaista upaljeno svetlo na tabli (ali prilicno sam siguran da jeste). Bas cudno da nisu gledali.

30 minutes ago, PorodicneVrijednosti said:

Ovakve stvari sudije ni ne trebaju pregledati nego treba kao u NBA biti neki centar u sjedistu EL gdje ce se ove stvari sa kosevima na samim istecima napada ili cetvrtina automatski pregledati i ponistavati ako je bilo poslije isteka. Isto treba biti i za suteve gdje nije sigurno da li je igrac gazio liniju za tri ili aut liniju prilikom suta. Puno bi se vremena ustedilo i sama utakmica ne bi bila ispresjecana. 

NBA je svetlosnim godinama udaljena od ovog EL cirkusa. I tamo su sudije najgori deo slagalice, ali nema grubih povreda materijalnih pravila, plus je sama tehnika i obučenost kadra na višem nivou. Ovde ti praktično sudija kroji utakmicu. Nije problem, živ čovek pogreši, al zar mu neka elementarna logika ne nalaže da proveri situaciju, da li je izbačaj bio na vreme; kad već znaš da je ostalo 0.9 na satu, i da su u pitanju stotinke. Boli ga kurac. I tako te uvede u utakmicu, protivnik se zapali, ti krećeš sa -3. 

Ono što su dali Furnijeu nakon čelendža da šutira bacanja je van svake pameti. Par takvih odluka, gde sve idu na stranu jedne ekipe, ti si već pod ozbiljnim pritiskom, upadaš u nervozu i ode utakmica. 

I onaj nedosuđeni faul nad Lundbergom, ovaj ga istukao 3 puta od polaska u dribling, sve dok ovaj nije pao, sapleo se (ga) nisam više ni siguran, čovek sudi 1:1. 

Nešto mora da se menja hitno, mnogo mnogo kroje rezultat ove sezone. 

1 minute ago, Kooineeperk said:

Bilo bi dobro da se vidi drugi ugao, prsti gde su i da li je zaista upaljeno svetlo na tabli (ali prilicno sam siguran da jeste). Bas cudno da nisu gledali.

Vidiš po položaju šake (šuterske) da nije izbacio. Nije još napravio čitav pokret, takoreći

1 hour ago, Chaos Is Me said:

Ja bih počeo u košarci da delim neke žute kartone koje dobijaš kad se buniš kao majmun za čisti faul koji si napravio. Možda i za Teodosićevštine i ona zabacivanja glavom kao u struju da te je neko uključio kad nije bilo nikakvog kontakta. Dva žuta na utakmici = marš napolje i doviđenja

Ima igrača koji bi dobili dva žuta još pre podbacivanja. :classic_biggrin:

2 hours ago, Papanikolesku said:

I onaj nedosuđeni faul nad Lundbergom, ovaj ga istukao 3 puta od polaska u dribling, sve dok ovaj nije pao, sapleo se (ga) nisam više ni siguran, čovek sudi 1:1. 

Niste ni vi njih mazili, Nateklina npr čim ostane u missmatchu šamara za sve pare. Takav je čvršći kriterijum bio. Ali stoji i nepisano pravilo: što je igrač fizički čvršći to mu teže sviraju faul na prodoru, Lundberg je generalno dobar primer.