Jump to content

ABA liga 2024/2025. - "Jer nama Bliski istok, nikad nije bio blize"

Kooineeperk

Recommended Posts

11 minutes ago, Zvezdaš96 said:

Pa saobracajka koja je dovela znamo svi do čega, prosto je nepojmljivo da neko kao postovalac lika i dela ne zna za to.

Ajd što iznosiš svakakve teze, imaš pravo na to, ali nemoj da širiš očigledne i lako proverljive neistine.

2 minutes ago, Barkley#34 said:

Ajd što iznosiš svakakve teze, imaš pravo na to, ali nemoj da širiš očigledne i lako proverljive neistine.

Ok to se dogodilo 2017.godine, da li si sada zadovoljan, ako ti godina ne odgovara??

Zeljko laže da se to desilo 1997.godine, da li je sada ok?

2 minutes ago, Zvezdaš96 said:

Ok to se dogodilo 2017.godine, da li si sada zadovoljan, ako ti godina ne odgovara??

Zeljko laže da se to desilo 1997.godine, da li je sada ok?

Aj prestani. Preteruješ, postaješ naporan. Aj što pišeš svašta, ali si sad i bezobrazan i služiš se neistinama. 

Želimir Obradović nastavlja...Evo sad pred utakmicu s Fenerom opet o aba ligi i kako je sve jasno. Tri godine se krade na štetu Partizana u derbijima.

Suzdržaću se da ne bih popio višemjesečni ban...

• Ha-ha 1
  • WOW 1

Just now, Dzo23 said:

Želimir Obradović nastavlja...Evo sad pred utakmicu s Fenerom opet o aba ligi i kako je sve jasno. Tri godine se krade na štetu Partizana u derbijima.

Suzdržaću se da ne bih popio višemjesečni ban...

Nov materijal Yeeeeey.

13Qe.gif

19 hours ago, propolis said:

Ako pustimo te 30 godišnjake o kojima pričate, koji su dobili šansu pre 10 godina u oba kluba, danas teško da bi je dobili bilo gde sem u Megi. Zato je dobro da Mega igra Abu kako bi ti mladi igrači dobili šansu da igraju u jakoj ligi.

Sve talentovano što dolazi u reprezentaciju je iz Mege.

Petrusev

Plavšić 

Nikola Jovic

Nikola Djurisic

Bogoljub Markovic

Mihajlo Petrovic

Kosta Kondic

Filip Jovic

Moze se reći i da je Mega zasluzna i za Topica jer tesko da bi u Zvezdi dobio minute ...

Pa sad, to je malo diskutabilno...

Topic je naucio kosarku u Zvezdi. To sto je pola sezone odigrao u Megi, ne znaci da ne bi bio ovo sto jeste sada. 

Petrusev odigrao sezonu u Megi, a kosarkaske korake napravio i u Zvezdi i u Partizanu pa onda u Baskoniji, pa otisao na skolovanje u USA gde se razvio kao kosarkas. S druge strane, Plavsic koji je isto dosao iz USA u Megu, barem je svoje juniorske dane zapravo i imao u Megi, pa mu je to bio povratak, i da pripisemo onda taj uspeh Megi. 

N.Jovic, Djurisic, Markovic jesu u principu Megina deca, rano su ih pokupili. 

F.Jovic i Kondic dovedeni iz BiH gde su poceli karijere, 

Petrovic je Partizanovo dete, kao senior je cini mi se pusten, nije mu data prilika. 

Dakle sa ovog spiska, 4 igraca mozemo da kazemo da su "napravljena" u Meginoj "fabrici". Ostale igrace su samo malo "ispolirali" a neke cak ni to, vec ih kao takve stavili "u izlog" (Topic, Petrusev). 

Nesumnjivo je da je Mega jako bitna, ali i da nije nje, postojali bi ovi igraci.

Meni kod Mege, iskreno, smeta sto ne igraju jos neko takmicenje. Nisam ekspert, ne znam kako to izgleda na treninzima i da li je bas nemoguce imati jos jednu utakmicu nedeljno, makar neke FIBA CL, a da se i trenira uz to... 

36 minutes ago, robespierre said:

Željko koliko god bio loš gubitnik barem ima hrabrosti da podrži studente, pun mi je qratz ljudina i mudonja koji zabijaju glavu u pesak.

Kad je podrzao studente? Nisam video.

18 hours ago, JPM said:

Sa druge strane, kao i kolega Goldberg, i ja mislim da je bilo kakvo zatvaranje lige i te licence, veoma losa stvar za sport, koji u svojoj osnovi uvek tezi ka prestizu i ka mogucnoscu da i najmanji u fer borbi ostvare pobedu.

Ne svidja mi se ta ideja NBA od Evrolige. To je i inace tesko izvodljivo, a od bilo kakve pravednosti nema ni "p".

16 hours ago, JPM said:

Ja ispadnem neki advokat Zeljka Obradovica svaki put kada se ode u ekstrem u kritici njega samog. A daleko sam od toga. Samo ne mogu da razumem da imamo toliku potrebu da lementiramo nad njegovim ponasanjem svaki put.

Zapamtite samo ovo: Zeljko Obradovic je kosarkaski trener. Toliko.

Zeljko Obradovic je toliko pobednik u svojoj glavi da je naduren i bezobrazan svaki put kada izgubi. U slengu salty. I to je jedino sto mu ja zameram, ne ume da cestita. To nije korektno.

Sve ostalo mu ne zameram ni pedalj.

Ja mu zameram populizam i podrzavanje svega onoga sto ne valja u evropskoj kosarci.

Ovo je 2024. godina, nema sta nijedna drzava u Evropi da se trudi da ubedjuje svoje gradjanje da su i dalje u 8. ili 9. deceniji proslog veka, pa eto, imamo svoje dike i ponose od klubova koji pronose slavu nase zemlje. Sad mozes da igras sa najboljima ako izdvajas ogroman novac svake sezone. Tako je jedan Virtus, jedan od najvecih klubova na kontinentu, godinama bio u 2. ligi sve dok ga nije preuzeo Zanetti. Dakle, nadjite svog Zanettija ili Fedoricheva ili Angelopoulosa ako bi da se igrate igre dobacivanja veteranima od 35 godina sa ostalim evropskim milijarderima.

Problem sa svakim populizmom je u tome sto populista pocne da misli da je sve sto kaze "prava stvar sa kojom bi vecina trebalo da se slozi" i onda pocnu da se daju kontradiktorne izjave. Na primer, prosla sezone KKP je bila uspesna, "pogledajte  tabelu EL", u ABA nam zle sudije ne daju da osvojimo. Dobro, ako je tako, zasto je onda promenjen citav tim? Zato sto su navijaci Partizana poceli da pricaju kako je trener BOG, kako svi igraci mogu da idu, kako su se zasitili Partizana, kako ovo, kako ono.

Isto to vazi i za njegove "dobronamerne" izjave kada kaze "KKP i naglasavam KKCZ bi morali stalno da igraju EL". Jer, da prica samo o svom klubu, neko bi ga pitao o rivalu, ovako je data populisticka izjava sa kojom ce se svako sloziti, a to sto se klupska kosarka u regionu fakticki svodi na dva kluba i unistava, pa koga briga, nikoga i ne zanima da li jednog dana Cedevita, Buducnost, neko treci moze da sedne na celo ABA lige, ima najveci budzet u ligi i igra EL (o nekom trecem klubu u Srbiji da i ne pricam).

Sto je super, ali onda nema kukanja kada neko drugi pocne da nam namece izvesni muzicki ukus (jer, takvi smo mi Srbi), neki treci konzervativne porodicne vrednosti (opet, takvi smo, jbg), neko cetvrti kaze da Srbin moze da bude samo pravoslavac (to nas cini Srbima!) i tako dalje.

Edited by bergkamp bcd