Jump to content

ABA liga 2024/2025. - "Jer nama Bliski istok, nikad nije bio blize"

Kooineeperk

Recommended Posts

1 hour ago, Mr.Consular said:

Odlicno je poredjenje Filipa sa crnim EL legionarima, zaboravio si Sikmu na spisku, ali imamo i nasu, nazalost, preminulu legendu- Miloja...Meni su oni izuzetno slicni, deluje mi da je Dejan imao nize teziste, bilo ga je nemoguce.pomeriti kada se ukopa, ali grajnd, hasl, rudarenje i nemali BBIQ im je podjednak...Nadam se da Misko planira Ili CZ ili KKp sledece sezone, profilisanje i zestok rad...

Prošli su mi obojica kroz glavu, ali oni su, osim što su tehnički potkovaniji od Jovića (barem kako ih ja vidim), inicijalno četvorke. I to tako što je Milojević igrao na 4 (a na 5 Perović, Peković...) u vreme kada četvorke nisu morale da šutiraju trojke a on ubijao leđnom tehnikom i haslom, dok je Sikma uglavnom igrao pored nekog centra (Noka, Lamersa, Kumađea), a pristojan šut spolja (uz pregled igre, kontrolu lopte, tela, pa i leđnu tehniku) ga učinili uspešnom četvorkom u novijem dobu, tek ponekad peticom u small ball varijantama.

Danas je četvorka bez šuta, osim ako nema izrazito dobru igru leđima (ala Toko Šengelija, a i on može da pogodi...), praktično nezamisliva. Kod Jovića ne vidim ni jedno ni drugo, osim nekih malih naznaka.

Isto tako, kada je u pitanju defanziva na poziciji 5, osim nekih prednosti koje svakako ima (poput preuzimanja, iskakanja, hasla...) više poverenja kod skoka i zaštite obruča imam u Bogoljubove i Jelavićeve duge ruke, nego Jovićeve fizikalije i snagu. 

No dobro, da ne ispadne da ga samo kudim, svakako je interesantan, deluje kao radilica, neka upije i po koju Novicinu foru iz reketa, i može se napraviti fina karijera...

Edited by Djirona
  • Like 1

Danas sam čuo od jednog čoveka iz telekoma da je ovo, najverovatnije, poslednja ABA sezona u ovom obliku. Da naši klubovi neće igrati sledeće sezone. Da će se restruktuirati KLS gde će biti 12 klubova i gde će novac od telekoma kao glavnog sponzora dobijati svi klubovi.

Posle sam čuo i neke sci-fi vesti, da telekom otkupljuje 51% SBB-a i da će se Sport Klub naći u paketima MTS-a. To bi trebalo da bude obzanjeno polovinom februara.

• Love 1
  • WOW 2

Da se ne lazemo jedini razlog zbog kog bi nasi klubovi izasli iz ABA lige i zaigrali "jaki" KLS sa 12 klubova je eventualno neka dojava da bi Zvezda i Partizan mogli da dobiju neku licencu za EL. U principu to bi odgovaralo samo blizancima. Za ostale domace klubove je bolje da igraju ABA. U svakom slucaju, za mene to nije ni za razmatranje, uvek za ABA protiv KLS. 

• Like 2

3 minutes ago, strah od vozova said:

Znam. Zato sam i napisao sta je meni od sve te zajebancije bitno. Za ostalo me boli uvo. Prosto vec krecem da ludim sto ne mogu normalno da gledam EL, nego stalno moram nesto da se dovijam. 

Uzmi SBB, uzmi EL TV. Lagano

• Like 1

9 minutes ago, strah od vozova said:

Znam. Zato sam i napisao sta je meni od sve te zajebancije bitno. Za ostalo me boli uvo. Prosto vec krecem da ludim sto ne mogu normalno da gledam EL, nego stalno moram nesto da se dovijam. 

Te druge zajebancije su mnogo vaznije i bitnije od sporta i EL.