Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

474 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      110
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      86
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      13
    • Daum
      112
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, djenkoslav said:

2025_04_05_0su_Kleki.thumb.jpg.ce0e54dfa7f6a5f9170b19a79caca7eb.jpg

Ovo nije prestup jedino protiv Zvezde. Ne pamtim da sam video da šuter slobodnog uhvati i da se sudije ne oglase...

Filipu su, opravdano, svirali prestup i to kad je Poirier promasio bacanje pa ponovljeno pogodio.

Generalno je bilo ok sudjenje. Jedino neki subjektivni osecaj sa tribina je da dva puta nisu izveli loptu na vreme.

• Like 3
Posted

Sveštenik je osvojio simpatije navijača Crvene zvezde nakon utakmice sa Asvelom u sezoni 2022/2023. Tada je on "smetao" igraču Asvela koji je izvodio slobodna bacanja. Snimak tog momenta je kružio društvenim mrežama i postao je pravi hit.

Nažalost, sveštenik Buha boluje od teške bolesti, a poslednje 24 godine živi u Crnoj Gori, tačnije u manastiru Ostrog. Pre nekoliko godina je za Sputnjik otkrio kako se našao na toj utakmici.

Prvi pomoćnik trenera Crvene zvezde, Marko Simonović, letos je bio u Ostrogu sa porodicom, ja sam bio dežuran, sačekao sam ih, pomolili smo se zajedno, a posle otišli na kafu. Dao sam im blagoslov, a on me je pozvao da dođem da pogledam neku utakmicu. Ovo je druga koju sam gledao, zbog drugih okolnosti sam u Beogradu, ne mogu uvek da dođem na utakmicu.

Kad je bilo to slobodno bacanje, suđenje je bilo katastrofalno, prvo su pokušali da zamene igrača koji ga izvodi, a kada su igrači reagovali, onda su, naravno, svi skočili, bilo je mahanja, to su kamere zabeležile. U sekundi sam uhvatio pogled igrača koji je izvodio bacanje, on je brzo sklonio pogled, nije mogao da pogodi.

Otac Ilija Buha se trenutno nalazi u bolnici na Bežaniji u jako teškom stanju zbog raka debelog creva. Svi znamo da je otac Ilija veliki Zvezdaš i da je bio uz svoj klub uvek i svuda. Mi Zvezdaši mu želimo što brži oporavak i povratak na Zvezdine utakmice što pre.

Navijači Zvezde

😟

• Thanks 1
  • Tuzno 33
Posted

Ja bih ove sezone uvek birao i protiv svakoga gostovanje pre domaćeg terena. Zato meni uopšte nije strašno ni da smo 10. ni 8. Ni protiv Olimpijakosa ni protiv Fenera. Zapravo od 4 utakmice sa njima imamo 3 pobede i jedan poraz. Od 3 pobede 2 u gostima. 

• Like 2
Posted

Ukoliko pobedimo Pao u Atini mi regularni deo završavamo sa više pobeda u gostima nego kao domaćini. Ja se ne sećam kad sam poslednji put video tako nešto u sportu ako pričamo o ligaškom delu.

• Like 3
Posted
2 hours ago, NMX said:

Filipu su, opravdano, svirali prestup i to kad je Poirier promasio bacanje pa ponovljeno pogodio.

Generalno je bilo ok sudjenje. Jedino neki subjektivni osecaj sa tribina je da dva puta nisu izveli loptu na vreme.

Slozicu se da je bilo ok sudjenje i nije sudjenje presudilo, ali ovo je bas iz sekcije "samo protiv Zvezde" jer je toliko ocigledno bilo... A to je taman period kad je usao Neda i kada su kola krenula nizbrdo, bitni poeni za njih.

42 minutes ago, Čočo said:

Ja bih ove sezone uvek birao i protiv svakoga gostovanje pre domaćeg terena. Zato meni uopšte nije strašno ni da smo 10. ni 8. Ni protiv Olimpijakosa ni protiv Fenera. Zapravo od 4 utakmice sa njima imamo 3 pobede i jedan poraz. Od 3 pobede 2 u gostima. 

Ovo je istina, ali se plasim kako ce to izgledati kada je plejof i biti ili ne biti utakmica, ne toliko zbog protivnika koliko zbog nas... Ne pamtim da smo dobili takvu.

Samo da ne bude neko uništavanje. Neka se pošibaju kao sinoć sa svakim i ja nemam problem da ne udje šut za pobedu.

• Like 1
Posted

Sjajni su bili momci sinoc, ne moze im se nista zameriti. Kodijev poslednji sut je ono sto on inace pogadja gotovo bez greske. Poludistanca CMM je nesta sto bih uvek izabrao kao sut za pobedu. Ovaj put nije usla, vratice se vec mozda u Atini. Nervira me sto 80 % forumasa pise kao da smo vec 10, a mi imamo jos jednu utakmicu, Mozda i najtezu, ali malo li smo takvih vec dobili ove sezone. Bas ce mi biti zanimljivo da se vratim par stranica unazad, ako pobedimo u Atini i vidim ko je pisao kao da je ova sezona neuspesna u EL. Po meni sta god da uradimo do kraja, ovo je jedna od nasih najuspesnijih sezona. Voleo bih da imamo bar jednu kao domacini u PI, iz vise razloga. Recimo mnogo bi nam znacilo da se klupska kasa dodatno popuni, jednom takvom, eliminacionom utakmicom. Takodje to su utakmice koje se pamte i prepricavaju, pogotovo ako budu interesantne kao sinocna, pa jos ako se pobedi, tj. kad CMM ubaci sut za pobedu. Mnogo novih mladih navijaca se dobije kroz takve utakmice, zato samo hrabro i pristup kao u zadnje dve. Verujem da sa takvim pristupom dobijamo ili u Atini ili prvu sledecu, ma gde je igrali.

• Like 13
Posted (edited)

Najgori utisak je ipak Nedovic. 

Ne znam kako bih se osecao da u najvaznijoj utakmici u dosadasnjem delu sezone odigram cetiri minuta, svestan sam da sam usao u "easy modu" u mec, a da se od mene ocekuje da u takvoj tekmi strpam bar 15 poena.

Kao kad je Radonjicu onomad Stimac igrao 0 minuta, na fazon - jedan centar, jedan centar, igrace Cirbes. 

Sfero odlican meni u ove dve utakmice - bukvalno na maksimumu. Mi bi sa Bolombojem dobili makar jednu, a to su stvari na koje ne mozemo da uticemo. I sa jednim pouzdanim suterom spolja bi dobili, ali eto, to je trebalo da bude Nedovic.

Ne znam stvarno sta mu je u glavi, ali meni on i dalje kao da ima 18 godina. I stav, i frizura, i stil, i sve. Bukvalno klinac koji tek treba da zaigra ozbiljan basket u telu veterana. Potpuna je misterija koje njega utakmice motivisu i kako jednom ubaci 20 (a deluje da moze jos toliko), a onda veze dve utakmice gde ti deluje da bi pre Stefan Lazarevic nesto ubacio. Na kraju, prevelika kocka, jer tebi od beka, pa i rezervnog trebaju sigurni poeni, a ne gledanje u pasulj. Iskreno, ne znam primer veterana koji je toliko nekonstantan. 

Edited by Markoss
  • Like 23
Posted (edited)

Šteta što Nemanja nije stabilan sa partijama ali baš ide da se druži sa fudbalskim Radonjicem,kao blizanci su.

Toliki talenti a toplo hladno partije konstantno. 

Ja ipak ne mogu da zaboravim da je to momak koji pokazao zvezdaštvo kad je malo ko radio.Odbio komsije dva puta kad su najaci bili a mi u raspadu totalno. Onda one suze prošle godine kod aba lige kad vidiš u ocima koliko je to htio.Jedan iskreni momak koji stvarno voli klub,i zato me iznerviraju ove utakmice kao zadnja. Treba korigovat platu,ali bih volio da bude i dalje tu. 

Ne znam za vas ali drugo jutro se budim i gledam zadnji napad. I osjećaj daj Kodi Jagu,sam je. Pogodio je u zadnjoj sekundi prvog poluvremena,pogodio za produžetak pogodio bi i za pobjedu. Nema hrabrijeg od Jaga,uvijek bi mu dao loptu na kraju. Ali dobro mozda se i vrati ovaj promašaj.

Edited by borisbakic
  • Like 1
Posted (edited)

Da, svima kapa dole za stav i borbenost, zbog cega sam i preboleo poraz za 1 minut, osim Nemanji.

Ono je bilo sramotno, da se stedis faulova a ionako igras 19 minuta u proseku, sta je najgore sto moze da ti se desi ako udjes u problem sa faulovima, da odigras 15. Cetiri minuta horora, gde nam je odbrana otisla u paramparcad i utakmica otisla u drugom smeru.

Ne znam kamo bih pogledao Kalinu sutra na treningu. 

Ekipa bolje i stabilnije deluje sa Dobricem na terenu koji igra horor sezonu a i nije bek.

Cele sezone se busa nesto, prica o necemu velikom, svadja se po netu, a doprinos mu je mizeran.

Edited by Cavani
  • Thanks 1
Posted (edited)
23 minutes ago, Cavani said:

Da, svima kapa dole za stav i borbenost, zbog cega sam i preboleo poraz za 1 minut, osim Nemanji.

Ono je bilo sramotno, da se stedis faulova a ionako igras 19 minuta u proseku, sta je najgore sto moze da ti se desi ako udjes u problem sa faulovima, da odigras 15. Cetiri minuta horora, gde nam je odbrana otisla u paramparcad i utakmica otisla u drugom smeru.

Ne znam kamo bih pogledao Kalinu sutra na treningu. 

Ekipa bolje i stabilnije deluje sa Dobricem na terenu koji igra horor sezonu a i nije bek.

Cele sezone se busa nesto, prica o necemu velikom, svadja se po netu, a doprinos mu je mizeran.

I opet otisli sa +7 na poluvrijeme gdje smo samleli Efes ta zadnja 3 minuta 1 pol, dali trojku posle sjajne akcije na kraju pol.

U drugom pol kao mnogo puta ove sezone izasli ravna linija pa onda povratak pa opet pad i povratak u produzecima. 

Nazalost nije CMM vidio Yaga, siguran sam da bi Yago pogodio trojku

Edited by Miki28 Teoljub
typo
Posted (edited)
1 hour ago, borisbakic said:

Ne znam za vas ali drugo jutro se budim i gledam zadnji napad. I osjećaj daj Kodi Jagu,sam je. Pogodio je u zadnjoj sekundi prvog poluvremena,pogodio za produžetak pogodio bi i za pobjedu. Nema hrabrijeg od Jaga,uvijek bi mu dao loptu na kraju. Ali dobro mozda se i vrati ovaj promašaj.

Meni se čini, što više puta gledam snimak, da je Miler ipak postupio najracionalnije.

Prvo sam se nervirao što nije išao na ulaz, ali ipak to nije bilo tako čisto, pored Larkina blizu su bili i Smits i Poarje, pa je postojala dobra verovatnoća da zaglavinja i ne uradi ništa. Faul sigurno ne bi dobio.

Mogao je u jednom momentu da doda Jagu, ali ni taj pas nije bio toliko čist, dosta igrača se kretalo, a i Tompson nije bio daleko za eventualno presecanje. Tj, mogao je ili da mu doda u tom idealnom trenutku ili nikad.

Takođe, ne mislim da je Jagova spot up trojka (koliko god bio sam) sigurnija opcija od Milerove duge dvojke.

Bio je vruć, pogodio važan i težak šut u prethodnom napadu, a na kraju i došao do vrlo dobre pozicije (uz blok Petruševa) za svoje omiljeno i najjače oružje.

Edited by MarioKempes
  • Like 11
Posted

Dobar je bio šut, CMM to često pogađa tako da je skroz rezonski pokušao. 

Da je krenuo odmah na ulaz ostavio bi previše vremena Efesu za poslednji napad sve i da je dao koš/dobio bacanja i pogodio ih. 

• Like 1
Posted

Ma nema bre nikakve zamerke momcima. Igrali smo protiv trenutno najbolje ekipe EL egal. Prvo poluvreme mi vodili, drugo oni. Naša jedna loša četvrtina nam je odnela pobedu. Na kraju i pored takve četvrtine borbom i zubima došli do produžetka i izgubili na jednu loptu. Ekipi treba skinuti kapu za poslednje dve utakmice. Ova druga je bila mnogo bolja od prve protiv Reala. Znači da se ekipa diže. U Atinu rasterećeno kao protiv Olimpijakosa. Pa ako dobijemo top ako izgubimo ne brinem ako bude kao u poslednje dve utakmice. Verujem da će nam se sve sigurno vratiti u plej inu. Nadamo se povratku Bolomboju i Daumu. Za formu prvog ne brinem, biće još i svež. Za Dauma ne znam kakav će se vratiti ali samo neka ne pravi štetu i imamo full roster. I možemo sa svima! Bilo gde! 

• Thanks 1
Posted

Rekose ovde da cemo biti i bez Bolomboja i Mitrovica a za Dauma mozda...

A i to za Dauma je cudno bas, vec dva ipo meseca ga nema, mozda je i obnovio povredu ili neku drugu dobio, ko ce ga znati.