Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

471 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      45
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      17
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      362
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      86
    • Beztrofejni debakl
      22
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      10
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      13
    • Daum
      111
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
10 hours ago, srlepajce said:

Prvi put gledam ovako snimak

Ovo uopste ne deluje naivno

Lako je mogao ko Simanic pu pu

Nestvarno da ovo ne kaznjavaju strozije, verovatno i bi sve sem Spance

Vala kako je zamahnuo i moglo je biti zajebano, pogotovo da ga je udario pesnicom. Na kraju ipak šaka. Malo me iznenadio Tavares, možda sam nešto ranije propustio, ali nikad mi nije delovao kao neko ko bi uradio ovakav potez. Uvek je razdvajao i ostajao smiren i kad je dobijao batine ispod koša.

• Like 1
Posted

Ne volim Plavsica i pamtim mu ono za Browna i Filipa i jos svasta nesto ali ovo predstavlja ono gasenje jednog medija koji nije bio uz vlast....Pa se opet vrsi ta tranzicija ka propagadnom glasilu....I to je meni tuzno.

• Like 2
Posted
1 hour ago, BojanaCZV said:

Daum kaze da ce uskoro na parket na insta.

Taman na vrijeme da ima tačno nikakav uticaj na igru u presudnom dijelu sezone.

Oporavak svega dva mjeseca duži od prvobitno očekivanog.

What else is new kod nas...

• Like 15
  • Thanks 1
Posted
45 minutes ago, Don Dusko said:

Ne volim Plavsica i pamtim mu ono za Browna i Filipa i jos svasta nesto ali ovo predstavlja ono gasenje jednog medija koji nije bio uz vlast....Pa se opet vrsi ta tranzicija ka propagadnom glasilu....I to je meni tuzno.

da, Plavšić i Viško su sinonim dobro potkovanih komentatora, baš tuga… ali i ovo zlo će otići uskoro

• Like 1
  • Pumpaj! 2
Posted
22 hours ago, Урош19 said:

Ljudi nema veze Pionir/Arena/hala u Vršču/sala za fizičko u osnovnoj školi Jovan Popović, mi smo u EL već 10-11 godina i protivnički igrači su se uveliko navikli na takav ambijent i više nema nikakav uticaj na njih. 

Mislim isti igrači se vrte po EL klubovima poslednjih 4-5 godina i nemaju oni šta više da se iznenađuju kad dođu kod nas, već su prošli to milion puta. Neće sad npr Kampaco koji je jedno 10 puta gostovao kod nas da promaši neko važno bacanje ili da igra nervoznije nego inače zbog atmosfere. 

Manite se tih priča.

E bravo ... vec dugo hocu da napisem nesto na ovu temu i postpuno se slazem, navijanje je precenjeno.

Ok, publika moze da pomogne domacim igracima i u nekom trenutku da ih malo podigne ali prevelikog uticaja na gostujuce ekipe nema.

Evroliga je skora pa neka vrsta zatvorenog sistema gde su uglavnom "provereni" igraci i jako malo novih ulazi. Igraci koji godinama igraju isto takmicenje koji su oguglali na atmnosferu i znaju gde ih sta ceka.

Mozda im nije prijatno da igraju na nekom vrucem terenu ali ih nece mnogo ni omesti, tako da prica o navijanju nema neke preterane veze a mi smo najbolji primer ove godine.

• Like 5
Posted

Страх постоји, али одбијам да поверујем да приступ из мечева са Олимпијакосом, Виртусом и Реалом није довољан за победу над Ефесом. Та победа би нам уз тријумфе Фенербахчеа над Барселоном и Реала над Паризом донела 7. место и две шансе да код куће обезбедимо пласман у плеј-оф.

• Like 8
Posted
49 minutes ago, aleksa7 said:

Страх постоји, али одбијам да поверујем да приступ из мечева са Олимпијакосом, Виртусом и Реалом није довољан за победу над Ефесом. Та победа би нам уз тријумфе Фенербахчеа над Барселоном и Реала над Паризом донела 7. место и две шансе да код куће обезбедимо пласман у плеј-оф.

Nama domaći teren nije nikakav faktor u jednačini, nikakva prednost. Naprotiv.

• Like 2
Posted

Ja mislim da ovi sto su ispod nas nece imati obe pobede. A nama preostaje velika borba za ulazak medju 8.

Tesko da mi mozemo da dobijemo Efes ili Pao, jedino da nas krenu neke lude trice (citaj Nedovic i Kenan) a oni da budu na 60/70%, inace ……

Posted

Inače, nisam video da se pisalo o tome da smo protiv Reala oborili rekord u broju skokova. Ukupno 44 od toga 20 u napadu. Što se na terenu i videlo, zato je navijanje bilo najbolje ove sezone. Želja i borba je bila prisutna, sreća nije. Vratiće se sve ovo već u petak! ❤️

• Like 12
Posted

Nije vreme za neku epiku nego za hladnu glavu. Prvo poluvreme protiv Reala je bilo amatersko, ličili smo na neku osrednju NCAA ekipu. U drugom smo izginuli ali smo upali u preveliku rupu da bismo se vadili, Real ništa posebno ali taman koliko im je trebalo + imaju tu šampionsku auru jebiga, mnogo je tu igrača koji su osvajali EL i sve moguće trofeje. Efes na papiru ima vrhunski tim ali njihova forma varira i apsolutno imamo šta da tražimo u toj utakmici, samo ne treba ući usranih gaća. Čak ni PAO ne briljira pa i u Atini imamo neke mizerne šanse. Sve je u našim rukama i ne smemo da useremo šansu, samo pametno i mirno. I naravno, što manje valjevskog penzionera na parketu. 

• Like 8
Posted
41 minutes ago, Čočo said:

Inače, nisam video da se pisalo o tome da smo protiv Reala oborili rekord u broju skokova. Ukupno 44 od toga 20 u napadu. Što se na terenu i videlo, zato je navijanje bilo najbolje ove sezone. Želja i borba je bila prisutna, sreća nije. Vratiće se sve ovo već u petak! ❤️

To be fair, taj broj ofanzivnih skokova je takođe u direktnoj korelaciji sa Zvezdinim najlošijim procentom šuta na nekoj utakmici ove sezone (33%) i 38 pokušaja za 3 poena.

• Like 7
Posted
13 minutes ago, LevonKendal said:

Kada bi trebale karte biti u prodaji? Sutra ili srijeda od 12?

Vodeći se prethodnim iskustvima već danas je trebala da krene prodaja. Ali se očigledno čeka kazna EL pa da vidimo sa čim raspolažemo. 

• Like 1
Posted

Efes je trenutno mnogo zajebanija ekipa od Reala, baš su u usponu forme. Ali mislim da bi kod nas trebalo da proradi inat, posle onakvog usranog prvog poluvremena protiv Reala i da itekako imamo šansu protiv Larkina i ekipe. Jebiga, makar protiv Španaca nismo morali da potežemo Mladića, međeda i Kaljinku, protiv Efesa se nadam da neće biti prasećih papaka i dobijamo. 

• Like 1
Posted

Bio u Pioniru, Ogi ispao kao iz voza, Luka pure class. Ne znam kako još tada nije bilo jasno ljudima da Ogi ima kvalitete ali da nije eLiTnI dEfAnZiVaC iako ga mnogi percipiraju tako. Plus ga lepe na najbolje šutere da ih brani 

• Like 2
Posted (edited)

Pretpostavljam da će nam zatvoriti jedan dio tribina za Efes. Mnogo toga je upalo na parket nakon one situacije Kaline i Tavareša.

Kad sam već spomenuo Kalinu upravo sam pročitao intervju posle Reala, i po izjavama se može zaključiti da je poseban. Pored toga što je nesumnjivo lider na parketu, niko kao on od igrača ono što sam imao prilike da vidim, ne analizira tako dobro utakmicu. Brutalno iskren i uvijek gađa u metu, bez šablonskih izjava. 

Siguran sam da će postati ozbiljan trener. 

“Imali smo ludu šansu, ali… Loš početak – nema šta. To je nivo plej-ofa, Fajnal-fora. Nismo bili spremni. Iznenadili su nas zonom. Posle vijati Real na 14:0 je veoma teško. Super smo na kraju i završili. Nadigrali su nas, taktički iznenadili… Dok smo konsolidovali, ušli u egal, ali ne možeš da juriš Real posle takve serije”, rekao je Kalinić za Meridian sport.

“Relativno smo okej izgledali u tom periodu. Bilo je katastrofalnih napada, ali mislim da je bilo i dobrih. Čiste i otvorene šuteve smo promašivali. Desi se jednostavno takva noć. Jeste šut psiholgija, ali su neki ziceri na neverovatan način izlazili iz koša. Valjda smo mnogo želeli, pa iz te želje nije išlo. Bitno je da se uzimaju dobri šutevi, što nas je na kraju dovelo i do neke šanse, gde smo s lošim odlukama došli u situaciji da se borimo za pobedu. Ali, iskreno, nadigrali su nas i pokazali da su bolji tim od nas”.

Utisak posle meča – iako je pobeda izostala, Zvezdini igrači su napunili oko navijačima, jer su im dali ono što su tražili od njih – kao lavovi su se borili.

Donekle je to dobro, a donekle je i loše. I ja sam osetio tako nešto slično zbog činjenice da smo se vratili, ali moramo da shvatimo da više nije dovoljno da smo tu negde, već da želimo da pobedimo, da želimo plej-of, da pobedimo svaku utakmicu. Idemo dalje, svakako smo morali da pobedimo jednu utakmicu – ovu ili Efes. Prvu smo izgubili, nećemo očajavati. Bili su bolji, spremniji, više su šuteva pogodili”.

Kada se podvuče crta, klub sa Malog Kalemegdana nije podbacio, već je jednostavno naišao na boljeg rivala.

“Svakako smo mogli bolje, ali mislim da nije loša utakmica za nas. Nemam negativan osećaj i dobra lekcija da vidimo šta nas čeka u plej-ofu ako se plasiramo. Svaka greška se naplaćuje. Svaki skok koji ne zagradiš je dva poena. Svaki put kad ti Ljulj ode u desno je dva poena. Svaki put kada ne kreneš da se boriš sa Tavaresom na osam metara je dva poena. To je taj nivo na koji želimo da odemo i moramo da pogledamo šta smo loše radili, pa da ispravimo”.

Lider na terenu, lider u svlačionicu. Za razliku od većine sportista, ne krije se iza floskula, već uvek transparento priča ono što misli.

“Trudim se da budem prilično otvoren. Isto sam naučio iskustvom da nekada nije pametno reći baš sve, jer zavisi koji je trenutak. Ne treba pred neku bitnu utakmicu napraviti atomsku bombu, ali mislim da je dobro da se situacija iščisti. Sednemo, svi smo odrasli ljudi, takmičari… Ništa niko ne misli ni o kome loše. Nakon sastanaka smo postali rasterećeniji, skupili smo i igrali bolje. To je bilo posle Mihnena, pa smo seli u Ljubljani.

Za kraj priče je ostalo vremena za posebnu temu – koja kod Kalinića budi trenerski gen. Nije slučajno Tomislav Tomović, pomoćnik u stručnom štabu Zvezde, rekao da košarkaš iz Subotice ima dara. Revolucionarne misli je podelio javno i izneo svoju filozofiju. Popularni “small ball” koji Zvezda igra silom prilika je nešto što prija oko i telu srpskog košarkaša.

“Ja lično volim taj način igre. Ne znam što se treneri generalno ne igraju više sa postavama. Ja bih igrao sa četiri centra, pa sa četiri beka. To je naravno moje razmišljanje. Nije održivo da se igra tako u dužim vremenskim intervalima, jer pre ili kasnije – snaga i visina pobeđuju. Sigurno da ne možeš tako da igraš 40 minuta, ali u nekim situacijama, da iznenadiš protivnika, sa nekim specijalom – zašto da ne. Ja bih se igrao. Ne bih možda u najbitnijim utakmicama, ali možda i bih. Protiv Reala nas je glupava zona, najobična 2-3 – izbacila iz koloseka. To su trikovi trenera, koji ne znam zašto se više ne korise. Nije mi jasno zašto više nema zona, zonskih presinga, iznenadnih udvajanja, bliceva što kažu Amerikanci. Ali svako ima svoj stil”, zaključio je Kalinić za Meridian sport

Edited by Dzo23
  • Like 10
Posted

Efes od kupa naovamo nije izgubio utakmicu u El, 6 u nizu od toga par vrlo ubedljivih pobeda.

Ako uspeju da u plejof odu sa 8 u nizu onda alal im vera, al ja mislim da je realnije da izgube jednu u poslednja dva kola.

Izmedju nas i Zalgirisa kuci, znaju i oni koju ce utakmicu resiti lakse i stajace im to u podsvesti ako protiv nas kola krenu nizbrdo.

Jaki su, iskusni, ali kod nas bi motiv trebalo da bude veci, nemamo mi tolike osvajace EL u ekipi kao Efes i prirodno bi bilo da budemo gladniji na terenu.

Na to sve je Janis bio potpuno nadigran od strane Matea i njegovog strucnog staba a Grk se uglavnom cele sezone nakon takvih utakmica vracao dobrim pripremama i skalpovima.

Ocekujem i sada da se ova utakmica spremi izuzetno, kao i da momci na terenu budu nesto opusteniji nego protiv Reala.

• Like 1
Posted
10 minutes ago, The_Big_S said:

Da li grešim ja ili mi u najboljem slučaju možemo da budemo 7.?

U najboljem slučaju možemo da budemo četvrti, ali je šansa za to vrlo mala, pa je i ne treba uzimati u obzir.

Posted (edited)

15 minutes ago, The_Big_S said:

Da li grešim ja ili mi u najboljem slučaju možemo da budemo 7.?

Teorijski možemo da budemo i 4., jedan od dvojca Monako PAO će sigurno imati 21 pobedu, mi još uvek imamo šansu da dođemo do 20 pobeda i da Bajern, Real, Barsa i Pariz izgube bar po jednu i da završe na 19 pobeda.

Edited by MarkoKep
  • Like 1