Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

469 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      109
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      43
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      85
    • Beztrofejni debakl
      22
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      10
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      111
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      191

Recommended Posts

Posted
17 minutes ago, Nini3112 said:

Navodno nece on skoro

U saopštenju je navedeno da je indikovana artroskopija. Pauza nakon nje je minimum mesec dana (bez treninga). 

Posted

I ja izasao iz banovine, pa samo da primetim da se novim debaklom i novom povredom Bolomboja sezona i definitivno survala u provaliju. 

Bilo je od pocetka turbulentno, ali je stvarno mirisalo na uspeh, sa vise junackih pobeda (Fener, Monako, Olimpijakos, Barsa, drugi derbi) nego mucnih poraza (Asvel, prvi derbi, Makabi).

Medjutim, taj odnos se nakon ovih poslednjih utakmica izjednacio, a miris uspeha je izvetrio i pretvorio se u poznati smrad luzeraja i mediokritetstva.

Sustinski, sezona se lomila i slomila tokom ove sekvence Zalgiris-Minhen-Armani. Vrlo povoljan raspored i tri utakmice gde si u jednoj veliki favorit, u drugoj blagi autsajder, u trecoj umereni favorit.

Prilika da se sa tri pobede apsolutno umesamo u borbu za top4, sa dve pobede budemo do kraja u ozbiljnoj trci za top6, a sa jednim utesnim trijumfom makar ostanemo u komfornoj poziciji za top8.

Il' si nindza il' si mindza. Nazalost, prilicno je jasno sta smo mi, s obzirom da smo uspeli da pogubimo sve meceve i poseremo se po svemu sto smo tokom sezone uradili. 

Neko ce reci da smo jos uvek u dobroj situaciji. Jesmo, ali samo u teoriji i izolovanom kontekstu trenutnog pogleda na tabelu. U praksi - mrka kapa. Igra nam se doslovno raspada, najvazniji igrac je povredjen, a raspored jako komplikovan.

Dva najteza moguca gostovanja tj. dva poraza koja vec sad mozemo upisati. Dva do-or-die meca protiv Efesa i Reala, ekstremno kvalitetnih ekipa kojima gori pod nogama i protiv kojih nema vadjenja.

I taj jedan tzv. zicer protiv Virtusa, k'o nacrtan za Duska da zaprzi corbu i posalje nas na smetliste. Objektivno, 0-2 pobede do kraja, sto mozda eto u tom najboljem slucaju sa konacnih 18-16 bude dovoljno za 9. ili 10. mesto. A mozda i ne bude. 

Moram da konstatujem i da me je Sferopulos razocarao na ovoj poslednjoj konferenciji. Za nekog vrsnog strucnjaka ga nikad nisam ni smatrao, ali jesam za kvalitetnu osobu i velikog gospodina.

Posle onih alibi besmislica, salty deljenja lekcija novinarima i navijacima, podizanja tona i urlanja nekih ispraznih budalastina, bas je pao u mojim ocima.

Sve u svemu, veliki antiklimaks, a s obzirom da ni u aba ligi situacija nije nimalo vesela - izvesno sezona za zaborav.

• Like 21
Posted
12 minutes ago, TB Told said:

U saopštenju je navedeno da je indikovana artroskopija. Pauza nakon nje je minimum mesec dana (bez treninga). 

To mu na nekom pregledu ustanovljeno ili se povredio pa ustanovljeno. Ne sećam se da sam čuo ni čitao o tome?

6 minutes ago, fradler said:

veliki antiklimaks

Verovatno ćemo oboriti rekord u luzerstvu. 16-10, od zadnjih 8 utakmica, 5 kući, najlakši raspored od svih, bolji skor od svih okolo i opet kurčina.

• Like 6
Posted

Nedović i Kalinić su toliko loši međusobno da su sinoć bili u istom lokalu. Doduše, Nedović je sedeo sa suprugom, a Kalina sa Lukom Mitrovićem koji mu je najbolji drugar iz KKCZ i još nekim ortakom. Inače, Kalinić i Nedović često zajedno posećuju navedeni lokal.

• Like 18
Posted
4 minutes ago, Chaos Is Me said:

Nedović i Kalinić su toliko loši međusobno da su sinoć bili u istom lokalu. Doduše, Nedović je sedeo sa suprugom, a Kalina sa Lukom Mitrovićem koji mu je najbolji drugar iz KKCZ i još nekim ortakom. Inače, Kalinić i Nedović često zajedno posećuju navedeni lokal.

Onda je velika sansa da se potuku ! Strasno!!!

(FOTO)(VIDEO) ! ! !

• Like 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 3
Posted
39 minutes ago, JPM said:

To mu na nekom pregledu ustanovljeno ili se povredio pa ustanovljeno. Ne sećam se da sam čuo ni čitao o tome?

Istovremeno, zbog ponovnih tegoba nakon tretmana u Nemačkoj, indikovana je artroskopija kolena kod krilnog centra našeg tima Luke Mitrovića, nakon koje će biti odlućeno o dužini pauze.

Iz saopštenja kluba od prošlog petka. 

• Thanks 1
Posted
46 minutes ago, fradler said:

Moram da konstatujem i da me je Sferopulos razocarao na ovoj poslednjoj konferenciji. Za nekog vrsnog strucnjaka ga nikad nisam ni smatrao, ali jesam za kvalitetnu osobu i velikog gospodina.

Posle onih alibi besmislica, salty deljenja lekcija novinarima i navijacima, podizanja tona i urlanja nekih ispraznih budalastina, bas je pao u mojim ocima.

Nadovezala bih se na ovo, neko je jednom lepo primetio da je lako biti gospodin dok te nešto ne istrigeruje. Svi smo mi gospoda i gospođe sve do situacije koja iz nas izvuče ono najgore. O Sferu nemam nešto lošije mišljenje nakon te kzm, iako smatram da je bilo bezobrazno pocrtavati dosadašnje uspehe kluba. Ipak je to klub u kom je trenutno zaposlen. 

• Like 5
Posted
On 3/16/2025 at 2:21 PM, blade runner said:

Topovskim udarom smo izbačeni iz projekcije za plej in....Ali kako bih vam rekao, ta vest mi je meh...

Ispravka, zvucnim topom.

46 minutes ago, DameTime said:

Nadovezala bih se na ovo, neko je jednom lepo primetio da je lako biti gospodin dok te nešto ne istrigeruje. Svi smo mi gospoda i gospođe sve do situacije koja iz nas izvuče ono najgore. O Sferu nemam nešto lošije mišljenje nakon te kzm, iako smatram da je bilo bezobrazno pocrtavati dosadašnje uspehe kluba. Ipak je to klub u kom je trenutno zaposlen. 

Sujetni su treneri, bas sujetni....Pa samo izbije u nekom momentu.

Posted
1 hour ago, Chaos Is Me said:

Očigledno su loši odnosi jer da nisu sedeli bi za istim stolom. Takođe zar vam nije sumnjivo što je Neda došao sa ženom a Kalina sa Lukom, sigurno su im i lepše polovine u svađi.

Posted

Gospodin je četvrti u Aba ligi (ne sećam se kad smo zadnji put bili tako loši) i na dobrom putu da ispadne van 10 u EL. Sa najvećim ulaganjima u istoriji.

Mnogi su to što je o(p)stao na klupi povezali kao eto nema više Čovića, nema njegovog uticaja, da je on tu Sfero bi već bio bivši..

Naprotiv, po meni je suprotno, to je dokaz da je njegov uticaj u klubu baš veliki jer Ćoki samo gleda njegov skor vs Željko i dok je tako dao bi mu blanko ugovor.

• Like 1
Posted
5 hours ago, DameTime said:

Nije se bavio sudijama, protivnikom i slično, čak ni klubom, već ponašanjem dobrog dela navijača koji se ponašaju kao da nam je obaveza da budemo na F4, a ne kao da do sada imamo jedno učešće u plej ofu u proteklih 10 godina, pa histerišu i opraštaju se od sezone zato što nećemo u plej-of sa 4. mesta ili zato što nećemo biti prvi u ABA nakon regularnog dela.

• Like 2
  • Ha-ha 1
Posted
5 minutes ago, TB Told said:

Nije se bavio sudijama, protivnikom i slično, čak ni klubom, već ponašanjem dobrog dela navijača koji se ponašaju kao da nam je obaveza da budemo na F4, a ne kao da do sada imamo jedno učešće u plej ofu u proteklih 10 godina, pa histerišu i opraštaju se od sezone zato što nećemo u plej-of sa 4. mesta ili zato što nećemo biti prvi u ABA nakon regularnog dela.

Meni je poprilično lame da dođeš i podsećaš ljude da klub nema nijednu plej of pobedu, nije kao da to izgovara nakon što je prošao na F4. Većina trenera bi bila ispljuvana za takvu kzm da su salty (jedan pogotovo 😄) i razvučena na par strana.

Ponoviću, meni to ne menja mišljenje o Sferu jer...

4 hours ago, blade runner said:

Sujetni su treneri, bas sujetni....Pa samo izbije u nekom momentu.

... smo svi sujetni 😄 Neko manje, neko više i neko to samo bolje drži pod kontrolom.

Posted
5 minutes ago, TB Told said:

Batice niko ne očekuje 4.mesto. Očekujemo da budemo u 10. jer smo imali 16:10 i raspored za poželeti. A trenutno je situacija takva da posle Pireja se borimo za mesto od 10 do 12. i vrlo lako možemo da izvisimo i za plej in što bi bio rezultat za kakav su kladionice davale 3% šanse da se može desiti. 

Posted

Dobismo rutinski Megu, neočekivano rekao bih. Igra i dalje bledunjava. 

Svaka čast Branku Lazicu. Prosto mora biti u 12 i imati minutažu, pogotovo kad nam je ovako loša spoljna linija. 

Sad da izbjegnemo neko teško stradanje u Pireju, pa u poslednje 4 utakmice da tražimo neku šansu.

Posted
3 minutes ago, DameTime said:

Meni je poprilično lame da dođeš i podsećaš ljude da klub nema nijednu plej of pobedu, nije kao da to izgovara nakon što je prošao na F4. Većina trenera bi bila ispljuvana za takvu kzm da su salty (jedan pogotovo 😄) i razvučena na par strana.

U stvari taj jedan se bavi sudijama i protivnikom i svima sem svojim klubom i navijačima kad izgubi, tako da nije za poređenje.

• Like 1
  • Thanks 3
Posted (edited)
12 minutes ago, Čočo said:

Batice niko ne očekuje 4.mesto. Očekujemo da budemo u 10. jer smo imali 16:10 i raspored za poželeti. A trenutno je situacija takva da posle Pireja se borimo za mesto od 10 do 12. i vrlo lako možemo da izvisimo i za plej in što bi bio rezultat za kakav su kladionice davale 3% šanse da se može desiti. 

Situacija takva da se možemo plairati i u plej of i u plej in i van njega, a da se ovde kuka kao da je sve gotovo i upisuju svi porazi do kraja. Štaviše ima ne mali broj onih kojima je bilo kakvo učešće u plej inu neuspeh, pa i onih kojima je plej of bez prednosti domaćeg terena neuspeh.

Edited by TB Told
  • Like 2
Posted
24 minutes ago, TB Told said:

Situacija takva da se možemo plairati i u plej of i u plej in i van njega, a da se ovde kuka kao da je sve gotovo i upisuju svi porazi do kraja. Štaviše ima ne mali broj onih kojima je bilo kakvo učešće u plej inu neuspeh, pa i onih kojima je plej of bez prednosti domaćeg terena neuspeh.

Situacija je takva da možemo u dupe da se šutiramo ako budemo 10.na kraju. 

• Like 1
Posted

U trenutku kada smo imali 16-10, naredne tri utakmice su nosile sledece scenarije:

19-10 (20.848%) sve 3 pobjede

18-11 

Pobjeda protiv Zalgirisa i Bajerna, poraz od Milana (9.88%)

Pobjeda protiv Zalgirisa i Milana, poraz od Bajerna (28.79%)

Pobjeda protiv Bajerna i Milana, poraz od Zalgirisa (7.71%)

17-12 

Pobjeda protiv Zalgiris, porazi od Bajerna i Milana (13.55%)

Pobjeda protiv Bajerna, porazi od Zalgirisa i Milana (3.63%)

Pobjeda protiv Milana, porazi od Bajerna i Zalgirisa (10.65%)

16-13 (5.00%) sva 3 poraza

Najrealniji scenario je bio 2 pobjede kuci i poraz od Bajerna, dok je odmah iza toga bio scenario sa 3 pobjede.

U samo 32% slucajeva se desavalo da ne zavrsimo sa 2 ili 3 pobjede.

Ipak, trener KKCZ jos jednom razbija zakone i teorije vjerovatnoce i desava se da gubimo naredne 3 utakmice sto je procentualni drugi najrjeđi moguci scenario.

Ovo su brojke, ajmo sad da ih zanemarimo pa da se zapitamo. Kojem bi treneru koji nas je vodio ovo poslo za rukom? 

U naletu, nakon osvojenog kupa, sa skoro sedam dana odmora, sa najjacim i najskupljim timom u istoriji kluba sa najvecim hajpom i momentumom ne iskoristiti ovakvu situaciju to samo moze jedan covjek.

Ja cvrsto vjerujem da bi i Milan Tomic i Dusan Alimpijevic i Vlada Vukoicic i Dragan Sakota, pa cak i Andrija Gavrilovic (da ne pominjem Radonjica, Ivanovica, Obradovica bilo bi i suvisno) uzeli barem jednu pobjedu (a siguran sam da bi i vise).

Ipak, taj jedan covjek je trenutno na klupi KKCZ i nas Arhimed nastavlja da obara rekorde i postavlja standarde koje ce rijetko ko u skorijoj buducnosti dostici.