Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

465 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      26
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      129
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      109
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      43
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      83
    • Beztrofejni debakl
      20
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      9
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      189

Recommended Posts

Posted
21 minutes ago, Урош19 said:

Nerealno kakve stvari se ovde pišu već 4 godine kad god mi izgubimo a komšije pobede u istom kolu EL.

Nismo mi samo izgubili već smo izgubili kući najlakšu utakmicu koju imamo do kraja sezone (Virtus excluded) od ekipe koja već duže vrijeme pobijeđuje samo slučajno i koja je omražena do maksimuma. 

Komšije ne bih komentarisao, potpuno mi je svejedno i njihov rezultat mi ne utiče na raspoloženje.

• Like 5
  • Love 1
Posted (edited)
9 minutes ago, JPM said:

Preuveličavaš, to je tvoj dojam. Niko nije rekao svemirski basket. Ja lično od starta sezone od toga kako je formiran roster više mi se sviđa njihov, igrački. Naravno da ne navijam za njih. Ali eto imam takav utisak. Zašto bi to nekome smetalo.

Ok, mi jesmo uspešniji od njih, svaka čast. Ali mi ne pričamo uvek o istim rosterima zar ne? Ovde je tema o tome kako je uz velike budžete formiran jedan ili drugi roster i kako su sklopljeni timovi. Kako izgledaju na terenu i slično.

Znači, bez i malo podcenjivanja nas, jednostavno njihov roster mi je bolji. Da imaju i bolju četvorku oni bi bili baš jebeno jaki.

Dalje, ja sad mogu da okrenem kontru, dajem primer, bez želje da se svađam, već diskutujemo. Mi jesmo bolji u Evroligi, ali za jednu pobedu, ne za 10. Imamo 16-11, oni 15-12.

Oni su sezonu počeli sa 2-8. Od tada 13-4. Ko još ima takav skor? Možda Olimpijakos.

Naravno i tih 2-8 su oni, i mora se igrati cele sezone dobro, ali eto, ja pričam o svom dojmu koji nije nikakva nauka. Samo moj lični dojam.

Za tebe znam da ti je od starta bolji njihov roster, takođe kritikuješ neke stvari u našoj igri i kad pobeđujemo i to mi je skroz ok.

Moj upis je bio upućen onima koji se javljaju isključivo posle poraza ili kad komšije pobede a mi još nismo igrali pa mrače i prizivaju naše raspade, uglavnom što im raspoloženje zavisi više od rezultata komšija nego bilo čega drugog. To me baš iznervira

6 minutes ago, Sector said:

Nismo mi samo izgubili već smo izgubili kući najlakšu utakmicu koju imamo do kraja sezone (Virtus excluded) od ekipe koja već duže vrijeme pobijeđuje samo slučajno i koja je omražena do maksimuma. 

Komšije ne bih komentarisao, potpuno mi je svejedno i njihov rezultat mi ne utiče na raspoloženje.

Mislio sam na forumaše kojima upravo rezultat komšija utiče na raspoloženje i uglavnom se ne javljaju ako pobedimo.

Edited by Урош19
  • Like 1
  • Thanks 1
Posted
2 minutes ago, Урош19 said:

uglavnom što im raspoloženje zavisi više od rezultata komšija nego bilo čega drugog.

Da se malo obratim u dobrom humoru, i ovo ti je samo dojam. Legitiman, ali dojam.

Pišu ljudi o tome kakav utisak ostavljaju dva tima, ništa loše. Pozdrav.

• Like 1
Posted
15 minutes ago, Sinnerman said:

Mogli ste u prošlosti razvlačiti Đurovića 101 put, za razna lupetanja ali sad baš preterujete i ostrašćeno gledate na stvar.

Ne preterujemo, čovek lupa na nivou pijanca ispred zadruge. Bukvalno prva rečenica mu je:

"Kup je osvojen jer tamo nisu bili Giedraitis i naročito Braun" - reći ovako nešto je glupo, zlonamerno i utemeljeno ni na čemu, posebno za Rokasa koji po svim advanced parametrima ima pozitivan uticaj na igru.

"Braun je igrač manje, daš protivniku fore, figuru kao u šahu. On ne može ni slučajno da da koš. Ne može ni da zakuca. Nije bio on igrač ni pre povrede, ali lako je igrati uz četiri majstora pored sebe. Tu daš četiri poena i to je dobro, ako ne da – opet dobro" - u kom smislu nije bio igrač, čovek je bio startna četvorka i igrao 20+ mpg u ekipi koja imala preko 60% pobeda u EL i sa kojom je otišao na F4. 

"Da jedanput počne u prvoj postavi Jago dos Santos. Odigrali su 50 utakmica do sada i svih 50 je počeo u prvoj postavi Kodi Miler Mekintajer, to mi nije jasno" - na stranu što nije tačno da je sve utakmice u sezoni počeo CMM, on je jedini u bekovskoj liniji koji ima fizikalije da odgovori na defanzivne zadatke i naravno da će biti starter i imati najviše minuta.

"Treba da igraju barem 30 minuta zajedno Bolomboj i Petrušev jer samo tako crveno-beli liče na pravi tim" - ni ovo nije tačno i ne trebaju da igraju zajedno 30 minuta, nego možda 10-ak pošto je Petrušev znatno bolji na petici. Ako bi igrali zajedno 30 minuta to bi značilo da Petrušev igra full time četvorku, a onda bi minute morao da uzme i Mitrović itd.

"Ako Dobrić, Davidovac i Kenan daju ukupno do 10 poena, Crvena zvezda ne može ništa da napravi" - osim da dobije Barsu u gostima, he he.

"Kenan je kao neka zvezda, ali kada se uporedi sa Sterlingom Braunom – to je nebo i zemlja, to nema blage veze. Kenan odigra svaku desetu, on je doveden da odigra od 10 utakmica osam dobro, a ne jednu" - niti sam primetio da je iko o Kenano pisao/pričao kao o nekoj zvezdi, u odnosu na Brauna je i druga pozicija i drugi igrački profil, a ovo da odigra dobro svaku desetu utakmicu je tipično hiperbolisanje kakvo se i na forumu može pročitati. Čovek u EL za 21 mpg ima 10.0 ppg, uz 51% za dva, 38% za tri i 88% sa bacanja, sasvim solidna sezona za njega.

"Ako bi sad Željku Obradoviću dali da uzme nekog ili nekoliko igrača iz tabora 'večitog' rivala, to bi bio samo Petrušev" - klasično bulažnjenje, otkud on zna koga bi Obradović uzeo.

"Mekintajer je najbolji plejmejker Crvene zvezde, a on tamo ni na treningu ne bi imao mesta. I Nilikina koji ne igra je bolji od njega" - CMM je prošle sezone bio startni PG Baskonije koja je imala 18-16, a ove sezone je startni PG Zvezde koja je na 16-11, al' zato ne bi imao mesta ni na treningu Partizana - GTFO. I naravno da Nilikina nije bolji plej od njega (mada je dobar igrač).

"Bolomboj je najbolji centar, ali vrlo je jasno koliko bi igrao u Partizanu" - jasno je da bi igrao koliko igra u Zvezdi, a možda i više... jer je bolji od njihovih centara i generalno je jedan od boljih igrača u EL na toj poziciji.

Znači baljezganja čoveka čiji je peak bio pre 30+ godina, koji se duže od decenije ne bavi trenerskim poslom i koji otprilike personifikuje sav amaterizam naših medija kada je u pitanju praćenje i komentarisanje sporta. I to naravno nije samo do godina, jer eno Hubie Brown je bio aktivan do 93. godine i radio vrhunski posao, nego do tog prevaziđenog kafanskog pristupa koji podrazumeva tačno 0 truda, pripreme i promišljanja, a maksimum lupetanja, hot tejkova i al' im je skresao Đura - nema dlake na jeziku momenata. Za zaobilaziti u širokom luku. 

• Like 17
  • Thanks 6
Posted
4 hours ago, JPM said:

Ne.

Mi smo bez njega dobili Pariz, Baskoniju i Fener. Od toga dve na strani. Ona utakmica protiv Partizana gde je iskljucen na poluvremenu takodje. Naravno da nam se napadacka igra bazira na njemu ali dobijali smo bolje ekipe od Bajerna u gostima ove sezone bez njega. 

• Like 2
  • Thanks 1
Posted
4 hours ago, Sinnerman said:

Mogli ste u prošlosti razvlačiti Đurovića 101 put, za razna lupetanja ali sad baš preterujete i ostrašćeno gledate na stvar. Poslednje lupetanje mu je bilo vezano za CMM-a koji nam je doneo Kup. Međutim kada se stavi prst na čelo, CMM je sam kriv što je nekim svojim bledim partijama doveo do toga da ga ovaj proziva po televizijama. Nije on baš Nostradamus da može da predvidi kada će ovaj početi da igra kako bi trebalo. 

Stalno potencirate trenutni skor kao nekakav parametar, a jasno je kao dan da je on mnogo bolji od trenutne igre. Sva je prilika da ćemo mi u nastavku sezone ići silaznom linijom jer smo svoje prilike sa timovima našeg ranga propustili. Poslednji voz je Minhen, a evo čitamo da neće igrati naš najbolji igrač. Šanse su nam slabe i to je činjenica, tako da nam ostaje samo da se molimo da neko drugi od igrača ima dan. Mada već vidim da će nam Obst spakovati 5-6 trojki minimum.

Partizan sa druge strane mnogo smislenije igra i izgleda i već mogu da vidim kako nas uskoro pretiču na tabeli.

To se na forumu najavljuje bar tri meseca, pa se još nije desilo.

Inače kad se priča o serijama i formi Partizana i Zvezde, u zadnjih 10 kola učinak Partizana je 8-2, a Zvezde 7-3.

A Đurović dobija epitete koje zaslužuje, niko ga ne tera da priča gluposti.

Sa druge strane, Ioannis Sfairpopulos bi uzeo jedno osam igrača i svi bi igrali u prvoj postavi

Pored omalovažavanja igrača, zanima me i ovaj termin "prva postava od osam igrača". Do sad nisam čuo za to.

Posted (edited)
1 hour ago, TB Told said:

To se na forumu najavljuje bar tri meseca, pa se još nije desilo.

Inače kad se priča o serijama i formi Partizana i Zvezde, u zadnjih 10 kola učinak Partizana je 8-2, a Zvezde 7-3.

A Đurović dobija epitete koje zaslužuje, niko ga ne tera da priča gluposti.

Pored omalovažavanja igrača, zanima me i ovaj termin "prva postava od osam igrača". Do sad nisam čuo za to.

Totalno nebitno šta se priča šta će biti na pola sezone, na kraju se broje mrtvi. I ne kažem da će tako biti sigurno jer nisam prorok, samo pre bih uložio pare na njih nego na nas. Ja ovom našem timu ništa ne verujem i voleo bih da me razuvere, međutim mnogo je vremena prošlo, a od njih dobijamo samo sve lošije partije. Porazi u ABA ligi nisu bili nimalo slučajni. A šteta jer nas je ove sezone baš bog pogledao što se ostalih rezultata tiče.

Edited by Sinnerman
Posted
11 hours ago, zemljoradnik said:

Šta nam više odgovara večeras? Pariz ili Monako?

Sad malo ozbiljniji odgovor iako bi najbolje bilo kad bi mogle obe ekipe da izgube. :classic_biggrin:

Raspored Pariza:

Spoiler

Pariz - Monako

Žalgiris - Pariz

Pariz - Milano

Fener - Pariz

PAO - Pariz

Real - Pariz

Pariz - Alba

Raspored Monaka:

Spoiler

Pariz - Monako

Makabi - Monako

Monako - Fener

Monako- Žalgiris

Oli - Monako

Monako - Pao

Asvel - Monako

Monako ima nešto lakši raspored do kraja, mislim da nam večeras više odgovara pobeda Pariza. Go Kratki!