Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

460 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      42
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      359
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      81
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      7
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      186

Recommended Posts

59 minutes ago, Smrtokapa said:

Hm, ako moja baba uzme da čita i veruje Informeru, ona može na nekim izborima da ode i zaokruži broj 1 i tako ukanali omladinu.

Ali ako moja baba uzme da čita Žurnal i zbog toga dođe do pogrešnog zaključka da je Partizan lakše došao do svoje pobede u Berlinu nego što je to učinila Zvezda, šta bi bile posledice?

Ma, ništa, sve ok, nek' je baba živa i zdrava😜

• Love 1

8 minutes ago, Knipex said:

Znači 75% građana Srbije :default_coffee:

Upravo. Tu leži i odgovor odakle toliko besmislenih naslova, oko kojih se navijači međusobno mačuju ko je ugnjetavana strana. Meanwhile privilegovani i jedni i drugi, par naslova tu ništa ne menja. 

8 minutes ago, Knipex said:

Dakle 5% građana Srbije

Upravo vol 2. Ne znam zašto se onda diže buka da će nekih 5% građana biti u zabludi na koji način je pobedila KKCZ, a na koji način KKP. 

Edited by DameTime
reč
  • Like 1

10 minutes ago, DameTime said:

Ono što pokušavam da ti kažem je da se na te naslove najviše pecaju upravo navijači KKCZ i KKP 😄 Prosečan gledalac, a koji nije navijač nekog od ta dva kluba, mnogo će manje obraćati pažnju na takve naslove.

Što se tiče tendencioznosti, ne treba otpisati ni aspekt da mediji vrlo dobro znaju šta im donosi klikove (prodaju), a to je za portale danas najbitnije (papirno izdanje će opet generisati neki sadržaj u digitalnom obliku). Ako procene da im određeni naslovi donose bolje rezultate, oni će ih gurati, pa odatle sve više clickbait naslova i u nazovi ozbiljnijim medijima.

Prosečan gledalac, a koji nije navijač Zve ili Par, ne postoji. Takvih ljudi je toliko malo da se i ne može praviti prosek🙂

Za drugi pasus se slažem.

• Like 1

3 minutes ago, MarioKempes said:

Prosečan gledalac, a koji nije navijač Zve ili Par, ne postoji.

Ako je tako, onda ova tvoja zabrinutost nema smisla

Međutim, kao odgovorni slobodnomisleći članovi društva dužni smo da ukazujemo na anomalije poput ove, kako se ljudi koji površno prate (a oni su velika većina) ne bi dovodili u zabludu i formirali pogrešne stavove u vezi sa našim klubom (čije interese svojom voljom branimo)...

Jer kao, tebi grobari svakako nisu ciljna grupa, zato što oni već imaju svoje (biased) stavove u vezi sa vašim klubom, bez obzira na naslove u Žurnalu. I obrnuto jelte.

Edited by DameTime

1 hour ago, Smrtokapa said:

Hm, ako moja baba uzme da čita i veruje Informeru, ona može na nekim izborima da ode i zaokruži broj 1 i tako ukanali omladinu.

Ali ako moja baba uzme da čita Žurnal i zbog toga dođe do pogrešnog zaključka da je Partizan lakše došao do svoje pobede u Berlinu nego što je to učinila Zvezda, šta bi bile posledice?

U stvari ima posledica, na određeni deo navijača ipak utiče šta pišu mediji, pa se to oseti i u dvorani, kad se primi narativ da nije dovoljna samo pobeda, već mora da bude i lepršava igra.

Ili kad United mediji vode aktivnu kampanju da reakcija na skandal protiv Olimpijakosa treba da bude manja poseta.

• Like 2

3 hours ago, СамоТи3 said:

Ово се само може видети на овом топику, отворили сте ми очи, ја сам све време мислио да живим у ЗвездаСрбији где медијска машинерија ради за црвено белу мезимицу у договору са Човићем, бар ми тако кажу другари Гробари. 

Malo sam ti dopunio to, nadam se da ti ne smeta.

• Ha-ha 1

24 minutes ago, DameTime said:

Ako je tako, onda ova tvoja zabrinutost nema smisla

Jer kao, tebi grobari svakako nisu ciljna grupa, zato što oni već imaju svoje (biased) stavove u vezi sa vašim klubom, bez obzira na naslove u Žurnalu. I obrnuto jelte.

Naravno da mi grobari nisu ciljna grupa, ali jesu light zvezdaši. Kod kojih se lako primi narativ da smo mi F4 tim i sve ispod top6 je katastrofa i teraj trenera i pola tima jer posle Makabija više ne pratim Zvezdu i neće ih oprati ni pobeda u derbiju ni direktan plej of, a ako ne dobijemo Albu 15+ razlike to je kanal.

Na takve ljude, a nije ih malo, ovakvi tekstovi imaju uticaj. Pa onda oni dođu u halu i zvižde našim igračima posle serije Makabija, bez obzira što igramo najbolju sezonu u novijoj istoriji kluba.

Ko ih je na to naložio ako ne mediji ovakvim naslovima?

• Like 3
  • Thanks 1

2 minutes ago, MarioKempes said:

Naravno da mi grobari nisu ciljna grupa, ali jesu light zvezdaši. Kod kojih se lako primi narativ da smo mi F4 tim i sve ispod top6 je katastrofa i teraj trenera i pola tima jer posle Makabija više ne pratim Zvezdu i neće ih oprati ni pobeda u derbiju ni direktan plej of, a ako ne dobijemo Albu 15+ razlike to je kanal.

Znači aproksimativno 70% ovog topika npr. 😁

2 minutes ago, MarioKempes said:

Na takve ljude, a nije ih malo, ovakvi tekstovi imaju uticaj. Pa onda oni dođu u halu i zvižde našim igračima posle serije Makabija, bez obzira što igramo najbolju sezonu u novijoj istoriji kluba.

Ko ih je na to naložio ako ne mediji ovakvim naslovima?

Mislim da uzročno-posledična veza ne ide od tekstova ka navijačima (navijači tako reaguju eto jer su pročitali u novinama), već od navijača ka tekstovima. Odnosno, pošto mediji znaju da postoji takva ciljna grupa, oni štancaju i takve tekstove.

Lično smatram da su navijači (oba kluba) prilično nerealni, borderline delulu u svojim očekivanjima, a novinski članci im služe samo kao confirmation bias.

29 minutes ago, DameTime said:

Znači aproksimativno 70% ovog topika npr. 😁

Mislim da uzročno-posledična veza ne ide od tekstova ka navijačima (navijači tako reaguju eto jer su pročitali u novinama), već od navijača ka tekstovima. Odnosno, pošto mediji znaju da postoji takva ciljna grupa, oni štancaju i takve tekstove.

Lično smatram da su navijači (oba kluba) prilično nerealni, borderline delulu u svojim očekivanjima, a novinski članci im služe samo kao confirmation bias.

Ako uzročno-posledična veza ide u tom smeru - to bi onda značilo da navijači Zvezde žele tekst "Loša Zvezda jedva dobila Albu 6 razlike", a navijači Partizana "Fenomenalni Partizan razbio Albu 2 razlike (ili koliko već)", pa im novinari/urednici podilaze.

Stvarno ne mogu da se složim s tim jer smatram da su navijači oba kluba generalno isti ljudi, tj. ako im se servira ono što žele - to će biti nešto jako slično.

Dobro, osim arijevske ekipe (sa obe strane) "jedno brdo dva univerzuma", oni nisu isti, oni su posebni. Mislim, za posebnu ustanovu.

• Like 2

5 minutes ago, MarioKempes said:

Ako uzročno-posledična veza ide u tom smeru - to bi onda značilo da navijači Zvezde žele tekst "Loša Zvezda jedva dobila Albu 6 razlike", a navijači Partizana "Fenomenalni Partizan razbio Albu 2 razlike (ili koliko već)", pa im novinari/urednici podilaze.

Nije poenta u tome da li žele, nego su prijemčiva publika za te vrste tekstova. Deliće ih, pisati o njima na Twitteru, Instagramu, po forumima. Imala sam informaciju iz prve ruke da je autor jednog od problematičnih naslova i tekstova sa B92 glede KKCZ zapravo - Zvezdaš:) 

Edited by DameTime

1 minute ago, DameTime said:

Nije poenta u tome da li žele, nego su prijemčiva publika za te vrste tekstova. Deliće ih, pisati o njima na Twitteru, Instagramu, po forumima. Imala sam informaciju iz prve ruke da je autor jednog od problematičnih naslova i tekstova sa B92 glede KKCZ zapravo - Zvezdaš:) 

Moguće.

Aj samo da ispratimo, pa da podelimo, kad na united media ili u žurnalu ili na b92 bude tekst tipa "Oslabljeni Monako nije mogao protiv Partizana" ili "Alba nemoćna pred zahuktalom Zvezdom".

3 minutes ago, Lukica said:

Koja su eventualna pojačanja za leto u Kk Zvezda ? 

Cek cek ti pored sve borbe za TOP 8 i svasta nesto pitas koja su pojacanja za sledecu sezonu?

Ne znam niti nas to trenutno ne interesuje!

• Like 1

10 minutes ago, blade runner said:

Ja razumem pitanje jer nam je to VECITA i neunistiva tema/razmisljanje :).

znaci razumeš me brate. Ako neko voli da se loži, to su Zvezdaši. 😁

• Like 2