Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

458 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      41
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      3
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      357
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      81
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      7
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      107
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      187

Recommended Posts

6 minutes ago, quentin said:

Jago je i protiv Igokee imao 0 od 3 za tri.

Neće biti dobro ako i on ostane u tom šuterskom kanalu.

Mislim da je i protiv Partizana bilo nešto slično. 3 otvorene trojke promašio, to mu se nikad nije desilo ranije. Ako nešto znap to je da Yagu ne smeš da daješ otvoren šut.

• Like 5

3 minutes ago, JPM said:

Mislim da je i protiv Partizana bilo nešto slično. 3 otvorene trojke promašio, to mu se nikad nije desilo ranije. Ako nešto znap to je da Yagu ne smeš da daješ otvoren šut.

Jbg, nama su svi šuteri vrlo streaky. I, generalno, mislim da imamo previše igrača za koje nikad ne znaš kad će da ustanu na lijevu nogu i ništa ne mogu da urade na utakmici. Imamo neku širinu, pa se uglavnom pokrivamo, ali bilo bi dobro da u ovom periodu preko nekoliko igrača bude na visini zadatka.    

Yago je naš najbolji šuter. Da, Canaan ima brz izbačaj i može da opali iz izlazne kretnje, Nedović može da poentira na 100 načina ali nikad nije bio baš čisti šuter, isto važi i za Dobrića, Gidra se negde usput zagubio. Yago da nema taj šut ne bi uopšte bio profesionalni košarkaš a kamoli evroligaški igrač. Njemu tako malom nije lako da uopšte dođe u čisti situaciju da šutne ali kad je u toj situaciji baš retko promašuje a skoro nikad u kontinuitetu. 

• Like 3

4 hours ago, MarioKempes said:

U Minhenu smo pobedili samo jednom, i to 2015., od tada suša.

Stim da imamo jedno 3 poraza u nizu (ala Kaunas), gde vodimo tipa 7-8 razlike, 5 min do kraja, i ide serija 15-0 i kraj.

Mislim da smo do poslednjih 3-4 gostovanja tamo, na isti način gubili.

26 minutes ago, Gandalff said:

Subjektivni osećaj.. Jago će pre pogoditi šut za 3 poena iz driblinga, nego otvorenu trojku..

Ispravan osećaj, Jago uopšte nije dobar spot up šuter, niti će sigurno da pogodi otvorenu trojku. Njegova najveća snaga je šut iz driblinga, najčešće sa korakom u levo, može i iz velike daljine. Ali da je igrač kom dodaš loptu kad je sam za tri i on ubaci - nije.

1 hour ago, Chaos Is Me said:

Nedović može da poentira na 100 načina ali nikad nije bio baš čisti šuter...

Na 100 načina može da poentira samo Nedara...najelegantniji EL bek...dribling, prodor... tehnika šuta. Ne treba mu Larkinova brzina ili Micićeve plećke da bi stigao do obruča bez mnogo hasla. Samo je atletičnijem i dužem  Lorenzu to lakše za izvesti.

Nedović je već cela klasa ispod.

Nažalost i ovaj drugi je naš 🙂

Edited by Wingwalker

4 hours ago, Nenadd said:

Ziv nisam da vidim kako cemo spremiti igru protiv Asvela koji nas je momacki iskaznjavao u preuzimanjima prosli put, ne bi me cudilo da se osnovni princip visokih petorki sa derbija preslika i na ovu utakmicu.

Ja mislim da cemo morati malo da se prilagodjavamo. Najvise se plasim Lovernja koji je sila u igri ledjima, i mislim da nasi bekovi tesko mogu da ga zaustave na preuzimanjima. Takodje, Andre Roberson je na proslom mecu protiv Pariza sutirao 6/8 trojke iako vazi za kamenca. Molim Boga samo on da nas ne zatrpa. Maledon ce svoje isporuciti, ali ce kljuc biti zaustaviti ove ostale igrace uloge.

Jago nece biti toliki problem ako Kodi nastavi sa ovim partijama kao u prosle dve. On je uz Bolomboja nas najspremniji igrac i kad ga gledam deluje mi da se covek ne imara uopste i da moze da pegla 40 min lagano. Sa druge strane, bas ce nam biti potrebna konacno  dobra partija od Kenana/Nedovica u obe ove utakmice. Znali smo svi da su i jedan i drugi nekonstantni ali ovo je vec ozbiljan broj utakmica gde ne dobijamo nista od njih dvojice. 

Edit: Nadam se da cemo izbegavati igru ledjima preko Kaline. Asvel ima dosta fizikalaca (slicno Partizanu) i mislim da opet moze da upadne u nervozu i proda par lopti. 

Edited by Creed Bratton
  • Like 6

Kenan je visok 180 cm i nije u stanju uopšte da odigra na PG jer je operisan od plejmejkinga, a uz to je pravolinijski igrač koji vrlo retko ide na ulaz, a samim tim i na liniju slobodnih bacanja... I pored toga je imao kakvu-takvu NBA karijeru, a potom se etablirao i kao legitimni EL bek, tako da mislim da je to ujedno i odgovor na pitanje ko je najbolji šuter u Zvezdi.

• Like 5

09.01.

"Imamo problema sa Daumom, biće mesec dana van terena zbog povrede kolena", rekao je Janis Sferopulos u obraćanju novinarima uoči meča sa Parizom u Evroligi.

03.02.

"Odsustvovaće duže vreme, još barem mesec dana", kratak je bio Janis Sferopulos na pitanje o zdravstvenom stanju Dauma.

Same old, same old...

Edited by fradler
  • Like 1
  • Tuzno 5

Just now, fradler said:

09.01.

"Imamo problema sa Daumom, biće mesec dana van terena zbog povrede kolena", rekao je Janis Sferopulos u obraćanju novinarima uoči meča sa Parizom u Evroligi.

03.02.

"Odsustvovaće duže vreme, još barem mesec dana", kratak je bio Janis Sferopulos na pitanje o zdravstvenom stanju Dauma.

Nama kada kazu da je povreda od nedelju dana racunaj da je 2 meseca pride.

Zato me i cudi Bokiboj kako je uspeo sve u roku. :S

• Like 2

41 minutes ago, uncletima said:

E tako. Tu ti je mesto, a ne tamo po politikama...

Pazi šta pišeš, vidiš da nam je stavio ovaj urokljivi gif.

Srećom sam obuo dve različite čarape jutros, a i Miki odrađuje svoje na temi.

• Like 1