Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

450 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      107
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      112
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      37
    • F4 baby!
      22
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      3
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      352
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      78
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      6
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      107
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      91
    • Niko!
      183

Recommended Posts

Nama je najveci problem pozicioni napad sa CMM na terenu, covek ne moze nista da organizuje u takvim situacijama. Imas Tea na treningu svaki dan ga gledas, pa majku mu probaj bar neki P&R da izvuces. On tapka loptu 18 sekundi, i onda uvali kosku saigracu. 

Imas Petruseva i Bolomboja pa i Kalinu, sva trojica dobri P&R igraci (cak i solidni P&P igraci), i da ti ne znas sta ces sa loptom.. 

Trener mora da prelomi ovde, ili sa sa CMM igra u ranoj fazi napada brzi tempo, ili da ga zarotira sa Jagom da ne krecemo svaku tekmu iz minus faze. 

• Like 7

27 minutes ago, Igor_ said:

ili da ga zarotira sa Jagom da ne krecemo svaku tekmu iz minus faze

Problem je što ni Jago ništa nije pokazao u organizaciji napada, pogotovo iz PnR.

Bezbroj puta se dešavalo da ga preuzme viši igrač i on ne zna šta da radi sa loptom.

• Like 5

17 minutes ago, Bruda said:

Problem je što ni Jago ništa nije pokazao u organizaciji napada, pogotovo iz PnR.

Bezbroj puta se dešavalo da ga preuzme viši igrač i on ne zna šta da radi sa loptom.

Istina, al mi deluje da opet donosi vise iz pozicione igre od CMM. 

• Like 4

1 hour ago, Wingwalker said:

ipak je to bilo upućeno bratu Džejmsu...:)

Brat Dzejms je dobio svoj aplauz kad je pogodio tablu sa spoljne strane, ovo je bio aplauz za sve igrace Monaka kada su izlazili

• Thanks 1

Petruševa su u mlađim kategorijama lepo naučili da ne spušta loptu na jaja naročito kad ostane protiv nižeg u reketu i da nakon skoka u napadu postoji i povratna lopta. To me je užasno nerviralo kod svih naših centara u reprezentaciji (Krstić, Perović, Štimac..)

• Like 2

30 minutes ago, Giorgio II said:

Nego sad kad smo arhivirali Monako, uspešno, je l' mož' kolega Mile da se javi s pojačanjima? 🤣🤣🤣

Pojacanja su Mitar i Teo, od kad mlate peskirima svima prija

• Like 15

Jago mi je juce toliko digao pritisak na kraju regularnog toka meca. Promaseno otvoreno polaganje i ipak uhvatimo ofanzivni skok, lopta dolazi do njega i on je tapka 8 sekundi i uvaljuje kosku Kalini u korner na 3.5 sek pre kraj napada...

• Like 1

Jedan Milovan je u emisiji na Kopernikusu rekao cuvenu recenicu “Volim Zvezdu, mrzim Zvezdase”.

Bezrezervna podrska za svih 13,14 igraca ove sezone od kojih je svako doprineo po nesto za ovaj skor 13-9.

Nemam nikom nista da prebacim i zelim im da izdrze ovaj brutalan raspored utakmica kao i komentare navijaca koji misle da atletski mocan tim kao sto je Monako moze da se pobedi tako sto su samo Petrusev i Kenan dobri a ostali katastrofa, jer tako pise u statistici.

• Like 19
  • Thanks 1

3 hours ago, Shunsuke Nakamura said:

CMM ni u Baskoniji nije ubacivao nešto puno više poena, samo mu je više odgovarala njihova igra pa je bilo više asistencija i nešto malo više poena iz tranzicije. Zato ne kapiram šta znači to njegovo vraćanje na igre iz Baskonije. Biće da se radi o graničnom startnom pleju za EL košarku. Nije na kraju ni smak svijeta ako smo pogriješili sa njim, sledeće sezone ćemo razmisliti više o izboru prvog pleja. Pošteno je da njega i ostatak ekipe podržimo do kraja i da navijamo da budu što bolji. Svi igraju i ponašaju se profesionalno i to treba cijeniti. 

Dobar je Cmm ali mora da smanji izgubljene lopte. Juče je imao 5 izgubljenih što je previše. Čini se da se oslobodio, krenule su ga malo trojke. Više bih voleo da ide na ulaz stalno, jak je može da nosi igrača na ledjima i ako ne može da završi nalazi dobro rešenje. Juče u produžetku ide na prodor, shvata da centar iskače na njega baca Bolomboju koji zakucava. Takodje čini mi se da je Kenanova prva trojka bila posle prodora Cmm-a i zatim povratni pas.

• Like 1

5 hours ago, fradler said:

Hvala nebesima sto je u odbrani poslednjeg napada propao inicijalni plan da Dzejmsa brani Dobric, jer bi ga s lakocom resio u 99 od 100 slucajeva. 

Iz nekog razloga su hteli da iznude preuzimanje i dobili Gidru na Dzejmsu, tad sam vec bio miran.

Nisam uopste bio spokojan ni kad je Gidra preuzeo. 

Mislim da je Sfero napravio gresku sto na time-out-u na 37.7sek do kraja nije trazio da izvedemo loptu sa polovine i da imamo 14 sekundi za napad, i da napad resimo brzo ako je moguce (kako bi mi dobili poslednji napad), a ako nije da idemo svih 14 i da njima ostaje onda pun napad. 

Trazio je pun napad. Samo na prenos lopte smo potrosili 7 sekundi i onda je za 6 sekundi odigrana akcija za Kenana (nadam se da je to bila i planirana akcija). Ostavili smo Monako svih 24 sekunde za poslednji napad. 

A mogli smo sa pola, da zavrsimo akciju na 30ak sekundi do kraja pa da nam u slucaju njihovog kosa ostane 4-5 sekundi da nesto izvedemo. 

Ako neko misli drugacije, da je bilo odlicno ovako pustiti Dzejmsa da resava utakmicu a nismo mi u vodjstvu, voleo bih da cujem zasto tako misli. 

Donekle bih razumeo ovu odluku Sfera da smo mi imali +2, pa da je pritisak na Monaku da moraju da spase guzicu.

• Like 2

33 minutes ago, Fromthecorner said:

Jedan Milovan je u emisiji na Kopernikusu rekao cuvenu recenicu “Volim Zvezdu, mrzim Zvezdase”.

Bezrezervna podrska za svih 13,14 igraca ove sezone od kojih je svako doprineo po nesto za ovaj skor 13-9.

Neki su doprineli za 13 a neki za 9. Šalim se.

Bezrezervnu podršku imaju svi od mene, ali doprinosi su veoma različiti. Neki igrači imaju jako lošu sezonu, bar do sad.

Ono što meni najviše smeta je nedovoljno zalaganje, borbenost i požrtvovanost nekih igrača. Naročito domaćih, jer od njih očekujem da shvataju važnost igranja za Zvezdu. Ako oni nisu požrtvovani kako to da očekujemo od stranaca.

Ne ide ti šut, u redu dešava se, ali onda grizi u odbrani, nemoj da te pretrčavaju i obilaze kao čunj, nemoj da ti skidaju lopte sa glave...

Видим да је неколико колега поменуло како би легао прајм Јовић овде, па чисто да знате да и данашњи Јовић држи пик у малом прсту и да би много више значио уместо Теа.

У ЕК за само 14:35 има чак 5 асистенција просечно.

• Like 13
  • Thanks 1

9 hours ago, berti said:

Nas su od poraza sinoc delili Lukini minuti na terenu. Da je Sfero isao na najcešcu postavu sa Bokijem na 5 i Filipom na 4, pa da onda Luka menja Bokija i Filipa Deda ili Gidra, sjebali bismo se. Ultetali bismo u beizidejne minute i ovi bi se odlepili. Valjda je i Grk shvatio da neko od dvojca Filip-Boki mora uvek biti na terenu na 5. Luka moze da uđe kada je resena utakmica, na 2 minuta do kraja ako vodimo plus 15. Tea vise ne treba ni pominjati.

Ne treba nikog pljuvati. Gledao sam na onom snimku svih nasih koseva reakcije sa klupe. Mitar i Teo se istinski raduju svakom kosu, kao da su ga oni dali. To je nasa snaga, zajednistvo medju igracima i medjusobna podrska. Ako su oni uspeli da potisni licne sujete i interese zarad zajednickog cilja, dajte da i mi postujemo svakog od njih i uzivamo u ovoj sezoni. A sve mirise da ce biti istorijska.

• Like 8

22 hours ago, stefan81888 said:

Treba nekad samo čitati ovaj topic bez gledanja meča. Nema šanse da se nasluti koji je rezultat, koja četvrtina. 

Sad sam iščitao sadržaj lajv teme od sinoć, postovi su pravo blago kao i obično. :classic_biggrin:

• Thanks 1

4 hours ago, Igor_ said:

Nama je najveci problem pozicioni napad sa CMM na terenu, covek ne moze nista da organizuje u takvim situacijama. Imas Tea na treningu svaki dan ga gledas, pa majku mu probaj bar neki P&R da izvuces. On tapka loptu 18 sekundi, i onda uvali kosku saigracu. 

Doveli smo coveka koji voli brzu igru i tranziciju da bi igrali najsporije u celoj evroligi

• Like 1

20 minutes ago, CuaTheTime said:

Doveli smo coveka koji voli brzu igru i tranziciju da bi igrali najsporije u celoj evroligi

Bas tako, ali opet se nadam da ce CMM pronaci svoje dobre partije i u ovom sistemu igre. Utisak mi je da ga dve vezane dobre utakmice dele od toga da se zapali i pocne da igra mnogo bolje. 

Moze se ovde stvarno svasta pročitati, par postova na fazon kao ajde izvukli smo pobjedu protiv Monaka, ostajemo u realnoj borbi za plej in.

Mi smo u realnoj i stvarnoj borbi za top 6, a u nekoj ludoj sreći i za top 4.

Prije ovog duplog kola bila je tabela sa vjerovatnocama za plej in i top 6/4, prema težini rasporeda, formi i dosadasnjem skoru.

Zvezda je bila na 77% za plej in, 56% za top 6 i ne sjećam se tacno za top 4.

Mi smo ovde gdje jesmo uprkos povredi najboljeg igrača nakon samo par kola na poziciji gdje nismo imali adektavnu zamjenu.

Mi smo ovde uprkos 2 ciste kradje.

Mi smo ovde iako smo najboljeg ofanzivnog igraca doveli tek poslije 6-7? Kola... 

Mi smo na ovoj poziciji uprkos mozda najtežem rasporedu u prvom dijelu sezone.

Sta ce biti ne znam, ali sad gledamo iz ove pozicije plej in mora da je osiguran, i treba da se desi totalni kolaps da padnes ispod 10te pozicije.

A za tu 6 treba izginuti istinski, i za svaku preko ako postoji mogucnost.

Sto je neko napisao stigla je ta "sledeca" sezona konacno i treba u njoj uzivati maksimalno. Svi se mi nervirano i ja sam tokom svake utakmice kazem 5 puta necu ovo vise gledati, sta mi treba u životu... Ali kad se ohlade glave treba stati na loptu i ne diskutovati gluposti.

• Like 16
  • Thanks 4

Ja sam malopre usao na tviter, a tamo posle onakve utakmice i pobede ljudi izvlace neke situacije i pitaju se zasto Kodi nije stao blize igracu Monaka koji ubacuje trojku, zasto je Yago uvalio loptu Kalini, zasto je Kalina preskocio neki sut, zasto ovo, zasto ono... Ja ne znam da li postoji klub u Evropi u kojem su trener i igraci izlozeni ovolikoj kolicini pritiska kao sto je slucaj u Zvezdi. 

Jucerasnjom pobedom smo odradili veliki posao i ne znam da li je u redu reci da cudo treba da se desi pa da ne budemo u prvih 10. Igramo strava kosarku, sibamo se sa svima, u prici smo za top6, mozda i za prednost domaceg terena, odlican posao cele ekipe i svaka cast na tome. Zasluzili su momci i strucni stab sve pohvale.

• Like 33

2 hours ago, Kooineeperk said:

Nisam uopste bio spokojan ni kad je Gidra preuzeo. 

Mislim da je Sfero napravio gresku sto na time-out-u na 37.7sek do kraja nije trazio da izvedemo loptu sa polovine i da imamo 14 sekundi za napad, i da napad resimo brzo ako je moguce (kako bi mi dobili poslednji napad), a ako nije da idemo svih 14 i da njima ostaje onda pun napad. 

Trazio je pun napad. Samo na prenos lopte smo potrosili 7 sekundi i onda je za 6 sekundi odigrana akcija za Kenana (nadam se da je to bila i planirana akcija). Ostavili smo Monako svih 24 sekunde za poslednji napad. 

A mogli smo sa pola, da zavrsimo akciju na 30ak sekundi do kraja pa da nam u slucaju njihovog kosa ostane 4-5 sekundi da nesto izvedemo. 

Ako neko misli drugacije, da je bilo odlicno ovako pustiti Dzejmsa da resava utakmicu a nismo mi u vodjstvu, voleo bih da cujem zasto tako misli. 

Donekle bih razumeo ovu odluku Sfera da smo mi imali +2, pa da je pritisak na Monaku da moraju da spase guzicu.

Da smo izvodili sa pola imam osećaj da bi smo ili bacili loptu njima u ruke ili napravili faul u napadu jer bi se svi nabili na 2 metra od izvođača auta.

Što se tiče Džejmsa nardoski rečeno nije HIM