Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

450 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      107
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      112
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      37
    • F4 baby!
      22
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      3
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      352
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      78
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      6
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      107
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      91
    • Niko!
      183

Recommended Posts

Sterling je sve samo ne nepoznat, mene cudi da ga neki teskas nije pokupio iz one raspale Albe. Taman odradio par meseci prilagodjavanja na drugu ligu i sad moze da cepa iz sve snage ... 

Mislim da inace treba juriti te granicne NBA igrace koji su voljni da ozbiljno oznoje guzice u ovoj drugoj ligi, sto nije bas cest slucaj ... a za to treba i znanja i kontakata, ne samo suske.

BTW, mislim da im je i onaj Washington slicnog kvaliteta.

I da, prebacite ovo odavde na temu EL ... nema veze sa CZ

Edited by Plant
  • Like 3

9 minutes ago, Petar1995 said:

Ne razumem jednu stvar Zajapureni kad nekog igraca krene, on ga ne vadi 35 min iz igre! Ovaj nas cim neko veze 5 poena zalepi ga za klupu i čuva ga za kraj ! Aj neko da mi objasni!

Ček dol shvati da tako zbunjuje naše a ne njihove

Sutra nam baašššš treba pobeda

Edited by Giorgio II
  • Like 1

16 minutes ago, Petar1995 said:

Ne razumem jednu stvar Zajapureni kad nekog igraca krene, on ga ne vadi 35 min iz igre! Ovaj nas cim neko veze 5 poena zalepi ga za klupu i čuva ga za kraj ! Aj neko da mi objasni!

Zeca se uglada na Toma Thibodeaua, sto bih dao da nam trener ima takvo razmisljanje-nosioci igraju u fulu ,pogotovo da kazes igraci od zadatka josh hart i mikal bridges 40+ min, i tamo se igra back to back utakmice i isti broj kao ovdje... Nama trener juce bencuje sve sto valja kada smo mogli da probamo da stignemo,zaista neshvatljivo al dobro. Bice jako zeznuto sjutra,nadam se da ce Brown imati vecu ulogu...

Edited by Steve Gerrard
  • Like 1

4 minutes ago, DijametralnoSuprotan said:

Da se zna ko je kriv za ovaj Armagedon na topiku.

I dalje su daleko iza nas. Ne znam čemu uvek histerija kad oni vežu dve pobede. I dalje je sve u našim rukama. Da se odbrana opet utegne kao na španskoj turneji i nema zime za nas. A verujem da će tako biti već sutra. 

• Like 1
  • Love 1

3 minutes ago, Brajant Danston said:

Živim za dan kada će na ovoj temi prestati da se piše o Partizanu.

U teoriji pobeda Partizana je dobra vest za nas. Milano je izjednačen sa nama, imaće bolji međusobni skor i njihovi porazi nam odgovaraju 

Na forumu je to ipak razlog za defetizam. 

• Like 5

Ni meni nije jasna bila paranoja kad veciti pobedi, vidim da je i kod njih isto.

Covece u 5 poslednjih meceva smo 4 dobili sa dva gostovanja u Spaniji, zakljucno sa sutrasnjom utakmicom cemo vec odigrati sa 4 tima koja su u Top 6 na tabeli. 

Sutra igramo protiv tima kojem smo u gostima dali 98 poena bez Bolomboja.

Pokazali smo karakter nekoliko puta ove sezone, vadili se u duplom kolu, 3 istorijska brejka u gostima, raskantali najbolji tim Evrolige sa Plavsom i Mitrom na centru.

DOBIJAMO SUTRA I BICEMO PIJANI CEO VIKEND 💪

• Like 11
  • Love 7
  • Ha-ha 1

Сутра је одбрана кључ, ако их сведемо на мање од 80 поена имамо доста веће шансе него да уђемо у неку јурњаву са њима где ће се вероватно Џејмс разиграти и тешко је после то зауставити. Морамо много боље да користимо мале фаулове, да им исечемо контре и да не дозволимо лаке поене. 

Сутра ће морати сви да дају бар неки допринос небитно одбрана, напад, скок било шта, свих 12 играча што буду у саставу морају да дају максимум за ову јако битну утакмицу. 

Очекујем од Јага сутра доста, а и мало више минута за Брауна да затегнемо одбрану, морамо да одбранимо домаћи терен пред два везана гостовања на која идемо пешака реално, али опет неће бити лако. 

Edited by СамоТи3

53 minutes ago, Petar1995 said:

Da ima ovaj naš tim u Partizanu, njemu bi Mekintajer, Kalinić, Petrusev, Bolomboj i Kenan igrali preko trideset minuta svaku tekmu. Sfero gleda da svakom da po 20.

• Like 3

1 hour ago, СтелаРоса said:

Ja sam siguran da derbi tamo gubimo, to pricam i pre ovih njihovih pobeda u duplom kolu. Pametniji od mene su jos ranije pisali koliko su nezgodan protivnik za nas, a to se videlo i u EL i u Aba derbiju gde su uspeli da odigraju egal uprkos izostancima. Njihovi svi igraci igraju sa mnogo energije, trce, skacu, udaraju, a mi takvih igraca imamo da nabrojimo na prste jedne ruke. 

Ali ajde da ne razmisljamo sad o tome previse, imamo dve vazne utakmice pre toga. Bas bi bilo dobro da dobijemo Monako, znacilo bi da nas malo stabilizuje posle dva poraza i pred, na papiru, lak mec protiv Makabija.

Ako oni dobiju svoju utakmicu u sledećem kolu, ja bas imam utisak da ćemo ih mi dobiti. Mora neko da im prekine seriju pobeda. Pretprosle godine mi smo dobili derbi kod njih, pa su oni dobili nas pred našim navijačima.

• Ha-ha 1

16 hours ago, JPM said:

Ovo je sve tacno, ali to ne znaci da imamo F4 ekipu. Samo znaci da je ekipa kvalitetnija od proslogodisnje. A, kao sto smo sinoc videli, nivo luzerstva je isti.

Pa i prosla ekipa je bila egal sa svima dosta dugo dok se nije raspala u januaru.

Ovo oko luzerstva uopste ne razumem, KKP je luzerski tim ove sezone (dobili samo jednu neizvesnu zavrsnicu), KKCZ je sve samo ne luzerski tim - Paris Basket, Virtus, Baskonia, Barcelona, svi mecevi dobijeni u poslednjem minutu.

16 hours ago, Dzo23 said:

Naravno da je uspjeh igrati 1/4 EL. Da, jesu ulaganja nikad veća ali i drugi ulažu mnogo. I dalje imaš bar 8 ekipa koje imaju mnogo više novca 

i mogućnosti od nas. Ne ulazi se svaki dan u top 8. Nama treba kontinuitet ulaska u top 8 da bi mogli sanjati nešto više.

Podseti me kakav je to kontinuitet imao Monaco pre nego sto je lagano ulazio u TOP 8 i prolazio na F4?

Ovo da Real nema ni blizu dubinu kao Zvezda je nonsens teški.

Real van 12 nema igrace kao sto su Lazic, Teodosic i Davidovac, ima klince koji su dosta losiji igraci (bez ikakvog iskustva igranja u EL), pa ako se neko kod njih povredi igraju sa 11 ili 10 igraca, u KKCZ se povredi Daum, na njegovo mesto dodje Davidovac i nikom nista.

Nagomilalo se jer je duga sezona i treba ti 15-16 igrača što i vidimo

iz priloženog. Ubitačan je ritam i igrači ispadaju kao na traci. To da su

neki igrači preplaćeni, mogao bih da se složim, ali politika kluba je

da ima što više srpskih igrača.

Pa sto onda nema manje stranaca? Ne, uvek se gomilaju igraci jer je klub paranoican da ce da se desi neka povreda i da ih to poremeti na putu zvanom plasman na F4. Sto je legitimno, ali to kosta. Pogledaj druge klubove koliko igraca van 12 imaju koji mogu da uskoce, a da umeju da doprinesu ista na EL nivou.

Kontradiktoran si. Napišeš da je bolje da su dovedeni mlađi igrači umesto Teodosića, Davidovca, Mitrovića...,

a onda u sledećem pasusu kako je ovo možda i poslednja šansa za f4 jer će nabrojani igrači biti stariji i lošiji

nego ove sezone. 😄

Da te pitam, hipotetički, šta ako dodju Micić i Gudurić? Kakve su nam šanse?🤦‍♂️

Ne, napisao sam da nema nikakvog smisla dovoditi gomilu skupih i iskusnih igraca i onda pricati o napadu na PO i da je to veliki uspeh. U klubu su sami izabrali takvu strategiju i onda je napad na F4 pod moranje, da su izabrali manji budzet i forsiranje talenata mogli bi da pricamo o plasmanu u PO, a F4 ako bude nekad bude.

Micic i Guduric su isto parazitiranje na racun necega sto je neko u proslosti radio, trosenje ogromne kolicine novca da se "obraduje narod", a to svakako nije plasman u TOP8. Samo, to je samo odlaganje necega sto je neminovno, a to je propast takvog sistema koji samo kupuje nekim novootkrivenim novcem a nista ne stvara.

A koji su to klubovi u el biljojedi? Koji klubovi u el daju šansu mladim i nedokazanim igračima? 

Evo ti Baskonia - ko je izbacio CMM na evroligasku scenu, ko je doveo Monekea iz Monaca i napravio od njega odlicnu cetvorku, da sad ne nabrajam druge igrace koji pre njih nisu imali nikakvu karijeru na evroligaskom nivou.

Onda Alba koja igra sa mladim i nepoznatim igracima koje onda uzimaju drugi klubovi. Ranije je KKCZ izbacila brdo igraca - Jenkins, Guduric, Bobi, Jovic, Kuzmic, Kalinic... Niko od njih nije bio dokazan igrac na EL nivou i KKCZ mu je dala sansu. Sada? Sve 30+ igraci dovedeni jer su azdaje na evroligaskom nivou. CMM nije bio ni u mislima prosle sezone, sad kada mu je porasla cena jer je eksplodirao placaj obestecenje i daj mu veliku platu.

Generalno gomila niđe veze stvari što pišeš i to nije samo u ovom upisu. Vidim to i na drugim temama.

Imaš neskriveni animozitet prema Zvezdi pa konstruišeš tako stvari, a da nemaju uporište u realnosti.

Zameni "nidje veze" sa "placen si da tako pises" i "Zvezdi" sa "Srbiji" i dobices klasicnu SNS repliku kada im neko uputi bilo kakvu kritiku.

• Ha-ha 1

3 hours ago, Brat od Korneta said:

Trenutno je jedan od najboljih bek ap centara po formi u ligi ako se gleda izolovano poslednjih 10 kola ali cak i sveukupno.

Ma da, bekap centar za poželeti je Luka Mitrović... Kao što je prošle sezone bio iznadprosečna četvorka, koju bi valjalo upariti sa peticom koja ima šut. A sada imamo i takvu peticu, pa bi mogli Luku da koristimo na obe pozicije i damo mu više minuta, da maksimizujemo taj njegov kvalitet i dignemo sebi plafon... NOT.

4 hours ago, Brat od Korneta said:

Za svega 13 minuta 6 poena uz odlicnih 63%

Skoro svi pokušaji iz igre su mu na obruču, za centra koji uopšte ne preti van reketa to i nije neki spektakularan procenat. Niti je vertikalac koji će hvatati lobove, niti je mrga koja će da razgrće i završava uz kontakt, često nepotrebno fintira i okleva pod košem, od potencijalnih 2+1 pravi 0+1 itd.

4 hours ago, Brat od Korneta said:

sasvim korektna 3.2 skoka za tu minutazu (mislim da je to iznad proseka ili prosek kod centara shodno minutazi)

Na osnovu čega to misliš? Koji je to prosek za centre? 

5 hours ago, Brat od Korneta said:

Dalje, 1 asistencija i izgubljena

Ili drugim rečima: negativan odnos asistencija i izgubljenih, za centra kome su IQ i dodavanja forte. Petrušev ima skoro duplo više asistencija od izgubljenih.

5 hours ago, Brat od Korneta said:

Sto se tice odbrane s obzirom da se cesto igra switch sa njim nije naravno kao Bolomboj ali je rekao bih dosta korektan u tom segmentu i prilicno sam siguran da ni tu nije ispod proseka u odnosu na sve druge centre u El. Voleo bih da vidim napredne statistike tih 50ak centara koliko igra Evroligu i koliko se primilo preko Mitrovica po posedu i sa kojim % uspesnosti a sa kojim preko svih drugih.

U izolacijama dozvoljava protivnicima 1.364 poena po posedu i 57.1% iz igre, od igrača sa više od 10 poseda gori od njega je samo Brendon Dejvis.

Luka Mitrović ispred sebe ima dva neuporedivo bolja igrača na toj poziciji i suštinski je nebitan kada su svi zdravi i spremni. I dobro je kada je nebitan, pošto je fizički i atletski inferioran, defanzivno nemoćan i ofanzivno bez 1 ekstra kvaliteta na EL nivou. Bilo bi još bolje kada bi protiv ovih malo kvalitetnijih ABA ligaša dao veći doprinos i tako rasteretio nosioce, al' može se realno preživeti i bez toga. 

• Like 10

39 minutes ago, Guru said:

Ma da, bekap centar za poželeti je Luka Mitrović... Kao što je prošle sezone bio iznadprosečna četvorka, koju bi valjalo upariti sa peticom koja ima šut. A sada imamo i takvu peticu, pa bi mogli Luku da koristimo na obe pozicije i damo mu više minuta, da maksimizujemo taj njegov kvalitet i dignemo sebi plafon... NOT.

Meni je Mitrovic apsolutno prihvatljiv za bek ap ulogu od 13 minuta prosecno. Kapiram da ce na toj minutazi prosecno ostati do kraja sezone i kapiram da cemo biti u top10.

Prosle sezone jeste bio iznad prosecna cetvorka kad se sve sabere i oduzme a i dalje sam prilicno siguran da moze na 4 sa peticom koja ima sut ali ne kao Bolomboj koji sutne jednu trojku svaku drugu ili trecu utakmicu vec nekog ko ima brzi izbacaj, koji bi potencijalno mogao da sutira 2-3 trojke po mecu u svakoj utakmici u dobrim procentima i samim tim bi centar koji cuva tog centra ne bi smeo puno da pomoze a Mitrovica bi mogao koristiti i kao rolera i na postu gde je jos bolji protiv cetvorki kao sto je bio prosle sezone a o odbrani i da ne pricam zapravo tu je i kljuc (jer je neuporedivo korisniji kao 4 u odbrani nego kao 5) a u napadu bi igrao i na 5. Recimo sa Bukerom koji sutira preko 2 trojke po utakmici sa 37% uspesnosti sto je odlican podatak za centra. To naravno ne znaci da bi svo vreme na parketu njega koristio spolja da bi eksplotisao Mitrovica maksimalno a i on bi igrao svakako dosta vise minuta od Mitrovica, vec u tih 10ak minuta koliko Mitrovic bi trebalo da igra bi maksimalno eksploatisao Mitrovica defanzivno, skakacki a u napadu bi ga koristio u short rollu i u high low akcijama kao sto je Dusko super upario njega i Petruseva jedno vreme, zatim mogao bi da igras double drag iliti dupli uzastopni pik gde bi Buker isao u pop a Mitrovic u rol ili recimo horns double screen sto je dosta slicno itd. Bolomboj nije bas centar za pop jer ima sporiji izbacaj vec je uglavnom sutirao samo kad je skroz sam i nema nikog blizu njega. Idealno bi bilo recimo da Dzon Braun ima sut za 3 pa bi on tako igrao kao undersized petica a Mitrovic kao 4 gde je Mitrovic bolji napadacki a i na 4 bolji defanzivno (od sebe na 5 ne od Brauna) a Braun vise branio pnr na 5 (i swich generalno) jer se sa te pozicije cesce i brani i bio i cvrsci u eventualnoj odbrani post igre.

Ipak to nije slucaj, sve u svemu ono sto vidim kao cinjenice su: da Mitrovic je ove sezone igrao sve utakmice osim jedne 13 minuta prosecno, da imamo lep pozitivan skor 12-9, da smo pritom odigrali 9 utakmica bez glavnog igraca, da su nas sudije ostetile u 2 utakmice, da smo imali tezi raspored nego sto cemo imati pred nama i da Mitrovic nije problem ove ekipe, naprotiv. Po meni daleko i neuporedivo veci problemu su nam nekonstatnost Kodija i dobre partije svaki 3. ili 4. mec, pad forme Kalinica i neigranje Nedovica na 6 meceva do sada, siguran sam da bi imali koju pobedu vise da je igrao sve jer nam je beskonacno vazan u napadu i odbrane se drugacije igraju kad je on na parketu i kad nije sto cak i kad ga ne ide otvori vise prostora za nekog drugog jer se vise skuplja.

1 hour ago, Guru said:

Skoro svi pokušaji iz igre su mu na obruču, za centra koji uopšte ne preti van reketa to i nije neki spektakularan procenat. Niti je vertikalac koji će hvatati lobove, niti je mrga koja će da razgrće i završava uz kontakt, često nepotrebno fintira i okleva pod košem, od potencijalnih 2+1 pravi 0+1 itd.

Nije spektakularan procenat al svakako da nije lose i verovatno je to prosek ili iznad proseka sabirajuci sve centre a matematicki gledano 6 poena uz 63% nekih post situacija vredi (ili bilo cega) kao i 6 poena iz lob situacija ili neceg  drugog. 

1 hour ago, Guru said:

Na osnovu čega to misliš? Koji je to prosek za centre?

Brzinski sam pregledao skoro sve centre u ligi i koliko imaju skokova za koju minutazu.

1 hour ago, Guru said:

Ili drugim rečima: negativan odnos asistencija i izgubljenih, za centra kome su IQ i dodavanja forte. Petrušev ima skoro duplo više asistencija od izgubljenih.

Nema negativan vec podjednak, ne bas u asistenciju (mozda jednu manje jer ne vidim total brojke) ali za mene je 1.1 asistencija i 1.2 izgubljene isto. Obrni okreni nemas vise od par boljih centara asistenata u ligi a 1 izgubljenu po mecu i podjednak broj asistencija ne vidim kao nesto strasno pogotovo jer se radi o centru. Velika vecina centara koji igraju 13+ minuta gubi tu oko 1 lopte a nemaju svi po asistenciju ili su tu podjednako. Evo bas gledam odnose: Vilijams 2.6-2.8, Tavares gubi 2.2 lopti a ima 1.2 asistencija, Lesor ima 0.3 u minusu, Sorkin 0.9, Mekkormak 1 ceo u minusu, Dejvis svega 0.1 u plusu, Oturu 1 u minusu, Ibaka 0.9 u minusu, Lovernj 0.2 u minusu, Zaite 0.5 u minusu itd. itd. Da ne nabrajam sve redom jedino su +1 Veseli i Fal u citavoj ligi i manji broj centara u plusu. Nije ovde Mitrovic nikako ispod proseka, a mislim da vise doprinosi 1 asistencija nego sto steti 1 izgubljena gde si sa tom 1 asistenijom direktno zasluzan za 2-3 poena a 1 izgubljenom pitanje je dal je to i 40% primljenih poena po posedu. Pa tako na 20 asistencija si zasluzan za 40-60 poena a za 20 izgubjenih potencijalno si primio sigurno manje poena od 40. Meni su Mitroviceve asistencije suvo zlato (jer ih deli inteligencijom)  i jedan ekstra kvalitet koji imamo koji retko koji centar u ligi moze. Primera radi (samo ovaj video "Mitrovic things"):

1 hour ago, Guru said:

U izolacijama dozvoljava protivnicima 1.364 poena po posedu i 57.1% iz igre, od igrača sa više od 10 poseda gori od njega je samo Brendon Dejvis

Da li se tu vode sve izolacije ili samo izolacije na perimetru/postu itd.? Koliki mu je odnos primljenih i datih poena? Ja koliko vidim kod nas u timu Mitrovic daje vise poena po posedu od Jaga, Kalinica, Kodija, Dobrica... Cak mu je i neznatna granica u odnosu na Bolomboja, Petrusev nam je u tom segmentu daleko najbolji zatim idu Nedovic pa Kenan pa Bolomboj pa Mitrovic s tim da je razlika izmedju Bolomboja i Mitrovica bas mala:

IMG-20250117-052815.jpg

Sto naravno ne menja da je Bolomboj neuporedivo bolji igrac jer preko njega se prima manje poena po posedu a usput radi jos korisnijih stvari, vec cisto izolovano gledano kad pricamo o poenima po posedu i to bi voleo da vidim za svih 50 centra u ligi i ubedjen sam da je Mitrovic negde oko proseka, kao i Dejvis jer dosta poena prima ali ih i daje dosta.

1 hour ago, Guru said:

Luka Mitrović ispred sebe ima dva neuporedivo bolja igrača na toj poziciji i suštinski je nebitan kada su svi zdravi i spremni

Slazem se da su svi bek ap igraci sustinski nebitni i da bi se najvise trebalo pricati o Kodiju, Bolomboju, Kalinicu, Petrusevu, Kenanu i Nedovicu pa na 100 takvih upisa bi mogo da imas jedan o Mitrovicu, Davidovcu, Teodosicu, Giedraitisu, Dobricu, Daumu, Braunu a ovako ih imas gotovo podjednako ako ne i vise na racun drugih, sto govori koliko ljudi ovde mase sustinu generalno da su nosioci igre gro price, bilo i bice i uvek u vekove vekova, amin.

1 hour ago, Guru said:

. I dobro je kada je nebitan, pošto je fizički i atletski inferioran, defanzivno nemoćan i ofanzivno bez 1 ekstra kvaliteta na EL nivou

Ne bih se slozio ovde sa svim napisanim, no nebitno da produbljujemo.

1 hour ago, Guru said:

Bilo bi još bolje kada bi protiv ovih malo kvalitetnijih ABA ligaša dao veći doprinos i tako rasteretio nosioce, al' može se realno preživeti i bez toga

Sa ovim bi se slozio.