Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

445 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      107
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      112
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      35
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      348
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      6
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      89
    • Niko!
      179

Recommended Posts

Raduje me ponovno pobeda na jednu loptu. Barselona, Baskonija obe tesne i dobijene na dva potpuno različita načina. Imali smo užasan niz izgubljenih utakmica u neizvesnim završnicama( u par smo i banditski opljačkani). Sada rešavamo i takve mečeve. Jako, jako bitno za samopouzdanje tima.

• Like 7

Yago sa pocetka sezone i sada :Hail:

Sfero sa pocetka sezone i sada :Hail:

Jedno mi je potpuno jasno sada za ovaj tim - ne vredi prosipati kofu go*ana po igracu / igracima kada su u kanalu, jer upravo je to snaga ovog tima, da svaki drugi mec ili odredjeni period sezone neki drugi igrac bude u top ritmu i vuce ekipu i donosi pobede, dok su par igraca u odredjenom kanalu.

Proradice i taj Nedovic, i taj CMM.

Bitna je podrska, jer cini mi se da prvi put osecam da MOZEMO jos od one Radonjine Zvezde kada smo igrali Top 8.

Da se nadovezem:

Neverovatno koliko je Sfero napredovao tokom sezone. Kad se setim onih petorki sa 3 beka (Teo, Jago i Cannan), horor. 

A sada, recimo u poslednje dve tekme gledamo Dedu na 2 protiv Barse, gledamo petorku sa 4 visoka i Kenanom protiv Baskonije u odlucujucem momentu, rezultat u obe tekme - pobeda

Verujem da Teo ne bi ni usao da je Jago mogao bas u tom trenutku da igra. Kao sto sam i siguran da Teo nece biti u 12 kada se vrate svi.

Poenta je da konacno gledamo TIM, gde svako doprinese. Neko vise, neko manje ali doprinos je tu. 

Edited by Golijat
  • Like 24

Bukvalno je bolje da napadnes beka nego da te preuzme Bolomboj. Covek je svugde po terenu i odbrani, cak i kad ne stigne nesto maksimalno oteza sut ocito se vidi u poslednjih par meceva da mnogo suteva na i oko obruca mase protivnici i to nije slucajno. Ako neko ima nek okaci onaj snimak kad je uhvatio sprint sa nase polovine i umalo stigao do lopte pre njihovog beka. 

Braun ako u kontinuitetu ovoliko bude donosio bice ozbiljno pojacanje, vidi se da jos nije 100% sto je i normalno posle pauze od skoro 8 meseci. Bolomboj i on su beton u reketu, spejsing bi mogao da nam bude problem ali verujem da Janis moze da napravi tu neku magiju.

Ogromna pobeda, sad ne mrdamo iz Beograda trening i dizanje forme jer se vidi da imamo jos rezerve.

Inace poslednje tri ozbiljnije utakmice su dobijene sve u neizvesnim zavrsnicama i to sve po istom receptu klac poeni pa beton odbrana: Kalina bacanja protiv Partizana, Deda trojka u Barseloni i Kenan prodor veceras. Raduje da smo povratili samopouzdanje posle svega sto nam se desilo u onom periodu Barsa, Zalgiris, Panata.

• Like 31
  • Love 2

12 minutes ago, Del Piero said:

Plus nedosudjen faul na Howardu na prodoru u pretposlednjem napadu, ali dobro, neka vrate malo.

Hauard je pre toga u polasku u dribling udario Brauna III u glavu, pa je ovaj zbog toga bio u zaostatku za njim, a onda je cini mi se, ako bi mogli govoriti o faulu, pre bi bio od Gedraitisa nego Bolomboja.

• Like 5

Ove godine svih 16 igraca u rosteru mogu da doprinesu u EL i doprineli su zato moramo da pustimo momke kada vezu lose meceve. Kenan nekoliko utakmica nije vola pogodio i danas nam je doneo pobedu, kao i Deda prosli put.

To moze biti i Nedovic sledeci put iako trenutno decko ima na 13 utakmica u EL 45% sut za tri sto mu je najvisi procenat u karijeri. Da ne spominjem sto je sam pobedio Buducnost.

Zasluzili su podrsku svi do jednog…

Edited by Fromthecorner
  • Like 20

Mnogo mnogo bitna pobeda , zasigurno hiperbolizujem ali na - 2 i sut howarda za tri pred ocima mi se pojavio sunovrat sezone .

Baskonija bas cudna ekipa , realno na papiru imaju da kazem cca 5 legit el igraca , ostatak ekipe  pomocno osoblje za koje bi ceo forum doziveo harikiri kad bi se neko od  baldwin / forrest itd ciglara pojavio kao potencijalno pojacanje , ali je Laso veliki znalac i uspeva da izvuce i vise od maksimuma sa sve Howard-om koji igra jako losu sezonu.

Bolomboy  par puta deny odbrana na Howardu za puno srce i obozavanje ovog coveka , neka me neko od znalaca ispravi ali retko kada sam video da deny odbranu na beku igra centar ? 

Kalina preiskusan , na derbiju a evo i sada je zaduzen da markira izvodjaca lopte , protiv Partizana je bilo 5 sek a posle presecen pas Washintona , i svaki put isto uradi kao i vcrs , prvo se okrene ka igracima da vidi i iscita kretnje pa se onda vrati licem ka igracu koji izvodi loptu i fakticki ga usmerava i otezava izvodjenje lopte iz auta.

Da ne ureknem ali za sada bas dobro branimo te napade posle time outa . ( konkretno vcrs howard za 3 zivota ne bi mogao doci do lopte jer ga je gidra izolovao skroz , maltene do pola terena a kalina stao na putanju dodavanja ka njemu tako da nije bilo trika da dodje do lopte )

• Like 20

Bili smo na konopcima zadnjih 5 minuta, ali je bilo i malo srece za nas.

Sferov zadnji TO je dobar takticki potez, a vidjali smo slicne situacije i ranije.

Laso nacrta zadnju akciju na svom TO, ali kad Sfero pozove novi TO mora da razmisli da li da menja akciju, posto je Sfero video postavku.

Nedi treba puna podrska od navijaca, umesto konstantnog nipodastavanja. Isto vazi za Mitra, CMM-a, Tea i sve ostale. Svako ce provoditi vreme na terenu koliko Sfero bude mislio da treba. Ne vidim kako moze tu da pomogne pljuvanje, ali mislim da podrska mozda moze bar malo da pomogne.

U pravu je Sfero kada kaze da se ocekuje previse u odnosu na realnost. 

• Like 5

Ali Bolomboy , kakva klasa, kad se samo setim sta je radio u CSKA i Oliju, gde je ulazio na po sihte od 5 minuta da skoci ili lupi neku rampu, bez imalo poverenja da se gradi tim oko njega.

Ovo sto covek igra u Zvezdi, nikakve veze nema sa onim iz Olija i CSKA, covek je druga dimenzija i to visa dimenzija.

Brown isto ozbiljna masina, energetska bomba, kad gledam njega i Bolomboya , dva na papiru visoka, kad onako jure bekove do centra i nazad, ludilo.

Edited by Ljubitelj baklave
  • Like 22
  • Love 2

Mislim da ono nije bio faul na Howardu, covek je perfektno ispratio ulaz i bukvalno naterao da promeni sut, kao sto je vise puta u toku sezone i radio, Howardov sut nije ni isao prema kosu, vec u visinu, bas radi Boki Efekta. Pre toga je isblokirao Foresta, ako se ne varam, rucerdama taman toliko potkacio loptu.

Edited by Ljubitelj baklave
  • Thanks 1

1 hour ago, Guru said:

Nestvarno je šta Bolomboj ove sezone igra u odbrani, ako do kraja regularnog dela odigra sve utakmice verujem da će biti prvi favorit za DPOY. Čovek jede bekove na preuzimanjima, spusti se u stav i prati nogama kao da je nisko krilo a ne centar, jedan pokret viška nema, a na kraju kada zamaše ručerdama maksimalno oteža svaki šut. Još večeras i ova off ball preuzimanja - sve vreme fokusiran, svaki put lepo iskomunicira, pa onda deny odbranom isprati Hauarda i na 10 metara od koša i potpuno ga odvoji od lopte... I uz toliko vremena koje u odbrani provede na perimetru stigne da doleti i na defanzivni skok, trenutno je sa 5.8 po meču najbolji u EL.

Možda i ima 2-3 centra u Evroligi koja su bolja od njega, al' ne postoji nijedan koji bi koncepcijski ovako legao na ovaj roster i ko bi radio bolji posao defanzivno... A uz sve to i ofanzivno igra najbolju sezonu u karijeri i nije "samo" elitni finišer, nego stigne i da nabode poneki šut spolja, da sa posta ubaci poluhorog, da pogodi flouter... Čudo od igrača.

Prošle sezone je nabadao i trojke, mada umeo je i u CSKA/Oli mandatima. Međutim ove je uveo neke pogačice iz kratkog zaleta, nestvaran je. Kao da je radio sa Novicom Veličkovićem preko leta, preslikao ga 😁 

Edited by Molina23
  • Like 1

Ljudi, mi imamo ovoliku rotaciju da bi mogli da tempiramo formu razlicitim igracima u razlicito vreme, naravno desi se da neko ne bude u formi kada bi ocekivali, ali dajmo im vremena. Svako od ovih igraca moze da nas pozitivno iznenadi do kraja sezone, pa vam predlazem da ih samo podrzavamo kako se ne bi masovno polivali pepelom... 

Inace nocas sam sanjao da Teo pogadja trojku za pobedu u finalu EL, ima jos magije u tom coveku, samo je cuva za ono glavno 🍻

• Like 4
  • Love 14

6 hours ago, božija noga said:

Mene ovo tako podseća na ono NFL tajm aut zbog "freeze the kicker'' 😁

Odgledao sam konferenciju. Greška u prevodu. Janis je uputio novinaru izvinjenje direktno nakon rasprave.

Inače, takvih situacija ima milion. Bilo je i na Partizan - Olimpija.

Edited by Problem sa licnim greskama