Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

439 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      106
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      110
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      342
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      86
    • Niko!
      177

Recommended Posts

Ne možemo da budemo nezadovoljni prvim polugodištem. Em imamo 9-8 ( kao nikada) , em smo pregrmeli nepovoljniji raspored i to bez Bolomboja , em smo se rešili nadobudnog penzionera. Ovo je odlično.

Edited by Bejn
  • Like 4

4 minutes ago, Bejn said:

Ne možemo da budemo nezadovoljni prvim polugodištem. Em imamo 9-8 ( kao nikada) , em smo pregrmeli nepovoljniji raspored i to bez Bolomboja , em smo se rešili nadobudnog penzionera. Ovo je odlično.

Pretprosle sezone smo imali 9-8, uz jednu direktno ukradenu pobjedu protiv Barselone.

• Like 3
  • Ha-ha 1

Boki, Jago i Gidra doneli pobedu. Tim redosledom. Kenan i Nedović pogodili nešto u prvom, posle se ugasili. Kalina i CMM neodlučni celu utakmicu, Petrušev nezainteresovan.

I ja sam imao razumevanja za Gidru i Jaga, jer ginu sve vreme i kad igraju loše, ne biraju utakmice. Znao sam da će kad tad da im se vrati. Za razliku od nekih drugih... 

CMM od sjaja do očaja. Ne leži mu ovaj Sferov sistem, vidi se, iako je imao dobrih utakmica. Prečesto se gubi i ne zna šta da radi na terenu. Više puta nas je Jago povadio... 

Skor nije loš, iako ne mogu da prebolim pre svega Partizan (možda i naša najgora utakmica) i Žalgiris. Barsu takođe, PAO manje više iako smo ih imali... Najbolje utakmice su nam Fener, Monako, Bajern i Olimpijakos. 

Utisak je da nismo još kliknuli kako bi realno mogli. Nije ni lako voditi i uklopiti ovoliki roster. Prvih 15 minuta protiv Efesa je poezija kojoj treba da se teži. Nadam se da ćemo izgledati bolje u drugom delu sezone, što se igre tiče... 

Edited by Issey
  • Like 7

Etoo došli smo već do kraja prvog i to težeg dela odnosno duplo težeg dela sezone u Evrolig, pa čak i aba ligi zbog rasporeda i mnogo više mečeva u Beogradu u drugom delu koje slede i po jedno više domaćinstvo u drugom delu, plus lakši timovi nam dolaze u Beograd iz kojeg ćemo samo 2 do 3 puta izaći mislim u prva 2 meseca nove 2025.godine.

S obzirom na kao i uvek brojne povrede, tesne poraze, plus sudijske odluke, formu promenjivu glavnih igrača, pre svih bekova, ovaj skor 9-8 koji je najš najbolji uz 2022.godinu do sada je zaista dobar, a eto da je Bolomboj igrao na ova 3 meča gde smo jedino baš imali neku šansu da slavimo protiv Asvela, Žalgirisa i Panatinaikosa, sada bismo možda govorili o 12-5 istorijskom skoru i prvom mestu na tabeli, pošto prvoplasirani ima samo 11 pobeda.

Loše stvari koje bih istakao su pristup na meču i kompletan taj meč protiv Reala, Partizana i Armanija, kao i jezivo loša treća odnosno četvrta četvrtina protiv Efesa i Makabija. A loše je i što još uvek ne znamo kojih 12 igrača su nam za Evroligu, niti ko je prvi čovek tima i lider, niti znamo idalje rotacije, Sferopulos se nažalost često gubi, što se i danas pokazalo.

Sve u svemu, srećno od naredne nedelje u drugom delu sezone i u derbiju protiv Partizana, pa da u narednih 7 dana slavimo prvi trijumf ikada u Evroligi nad Barsom u gostima da im vratimo za sve ove godine nezaslužene i tesne poraze kod kuće i u gostima od njih(Luka i Kuzma idu u Barselonu prvi put na meč Zvezde sa njima, ako nam to ne donese prvu pobedu ikada tamo u gostima, sada kada su u kanalu i imaju isti skor kao mi, NE ZNAM ŠTA ĆE NAM DONETI ONDA NAJZAD I TU SREĆUU.. 😉 

Za kraj, pobedom u derbiju, em unosimo pozitivnu energiju ako pobedimo nešto ubedljivo i dvocfireno i odigramo konačno jedan sjajan meč 40 minuta, em prvi put stižemo do prvog mesta u Aba ligi na tabeli i praktično još jednim samo porazom Partizana u aba ligi, bismo imali sjajnu šansu da budemo prvi i u aba ligi u ligaškom delu što po kvalitetu tima koji imamo i iskustvu ekipe i zaslužujemo definitivno smo ipak bolja ekipa mislim i ove sezone od Partizana!

• Like 6

10 minutes ago, Zvezdaš96 said:

Luka i Kuzma idu u Barselonu prvi put na meč Zvezde sa njima, ako nam to ne donese prvu pobedu ikada tamo u gostima, sada kada su u kanalu i imaju isti skor kao mi, NE ZNAM ŠTA ĆE NAM DONETI ONDA NAJZAD I TU SREĆUU.. 😉 

• Love 2
  • Ha-ha 7

Ova ekipa se ponaša onako kako Jago i Kodi izađu na teren. Ne znam da li se jednom desilo da su obojica bili u ritmu. Nisu tu bitni suvi poeni koliko odluke i vođenje tima. Na to dodaš šarenoliki reket, Janisa koji još uvek žonglira sa 15+ igrača bez katovanja, dobro mi i guramo ovaj naš Munja trans. 

Januar će biti naš mesec istine. Imamo redom Barsu, Baskoniju, Pariz, Fener, Monako, Makabi i Partizan. 5/7 u Beogradu. Pa da vidimo jesmo ili nismo. 

Edited by Molina23
  • Like 11

41 minutes ago, Molina23 said:

Ova ekipa se ponaša onako kako Jago i Kodi izađu na teren. Ne znam da li se jednom desilo da su obojica bili u ritmu. Nisu tu bitni suvi poeni koliko odluke i vođenje tima. Na to dodaš šarenoliki reket, Janisa koji još uvek žonglira sa 15+ igrača bez katovanja, dobro mi i guramo ovaj naš Munja trans. 

Januar će biti naš mesec istine. Imamo redom Barsu, Baskoniju, Pariz, Fener, Monako, Makabi i Partizan. 5/7 u Beogradu. Pa da vidimo jesmo ili nismo. 

Plus u februaru takodje skoro ne mrdamo ni u jednom takmicenju iz Beograda, jer imamo i tu fin raspored duplo kolo u kojem igramo kod kuce sa asvelom u gostima albom pocetkom februara, pa sledi 3 nedelje nikad veća pauza za kup gde i u aba ligi imamo pauzu 3 sedmice, pa krajem februara docekujemo Zalgiris, dakle tu smo favoriti na sva 3 meca Evrolige koja se igraju u februaru, plus kup Srbije 3 meča u Nišu, dakle 6 mečeva u februaru u svim takmičenjima, od toga samo 1 putujemo van Srbije i to najgorem timu Albi u Berlin, gde do duše uvek izgubimo u gostima... Samo Duško na ludilo Vildoze u produžecima ih dobio nekakoo

• Like 3

Iskreno pomešana su mi osećanja. Radujem se zbog pobede, najteže su ove koje moramo da dobijemo. Ali naša igra pritiska kao crni oblak. 

Večeras ponovo slab doprinos Nede i Kenana, CMM očajan. Crni minuti večeras i protiv Efesa baš brinu. A i protiv Virtusa je bilo mučno u pojedinim momentima. Ali opet kad vidim kako se Oly mučio sa Albom kući, kako Armani gubi od Bajerna kući, šta tek reći za Barsu.. Kad sve to vidim, shvatam da je ova sezona baš izjednačena i iscrpljujuća i da će nam dugačka klupa doneti više dobrog nego lošeg u smislu rotacija itd.

Sfero gura kroz probleme, bez Bolomboja do skoro pa i bez Nede. Ali nekad ima i izostanak reakcije sa tajmautom, kao večeras ili sa izmenama.

Ono što mnogi vide kao problem (reakcija Kaline) mene iskreno raduje. Vidi se da mu je stalo da dobije. Isto kao što je Kenan u Bolonji odbio da izgubi. Momci osećaju da mogu više od onoga što pružaju i mislim da smo po kvalitetu ovako popunjeni za top 6 i oni su svesni toga.

Ostaje da se pronađe mesto za Filipa da opet dominira i da se JB3 uklopi u ekipu. 

Siguran sam da dobijamo Barsu u gostima, naplatićemo im za sve ove sezone kad ih najviše boli. Verujem da od Nove godine kreće dominacija Zvezde zbog rasporeda i da će ova pitanja da li ćemo u plej in biti besmislena. Znam da sada to izgleda kao SF ali stvarno verujem u to.

• Like 7

6 hours ago, MV91 said:

Ма избацише онако ЦСКА који је у сваком погледу већи клуб од Макабија, ови играју на силу само зато што су то што јесу. Али авај, свакако им не желим ништа добро.

Јаго, кога ја нешто много не ценим, игра најбољи период у Звезди откад је у клубу и то убедљиво.

CSKA su izbacili jer je to EU zahtevala ili zbog praktičnih razloga, jer Rusi teško mogu igde da putuju bez velikih problema.

Makabi je to što jeste, imaju 6 EL titula (CSKA 4). Nemaju oni šta da igraju "na silu", suvlasnici su EL.

Osim protiv Zvezde (naravno dodatno i zbog onog "Who the fuck are you?" sranja) svakako zasluzuju poštovanje koje im svakako dajem kad god mogu.

• Like 1

5 hours ago, Систем те лаже said:

Била која друга екипа да је била преко пута, не би добили утакмицу. Макаби је ове сезоне баш лимитирана екипа, још су им повређена два важна играча. Почетак треће четвртине је за сваку осуду, највише иде на душу Сферопулоса, који је заборавио да постоји тајм - аут. Још се љути на поједине навијаче. Зато што су звиждали тиму због серије од -17? 

Реакција Калинића у трећој четвртини је сасвим нормална. Полудео је због ноншалантног приступа игри. 

Uzeo je rano 1. TO da preseče dizanje Makabija u početku, a posle je oklevao kad to nije donelo rezultat. To je u toj situaciji verovatno legitimno jer bi na taj način relativno rano potrošio 2 TO već na početku 3. četvrtine. Na kraju je morao ipak uzeti nakon serije 0:17.

Makabi je ove sezone izgubio nekoliko utakmica nesrećno, a sad su kao i sve ekipe u nekom trenutku u padu forme. Ova sezona je za njih verovatno prošla, mada će negde nekoga i iznenaditi i tako indirektno odlučiti nekome ulazak u play in.

5 hours ago, Урош19 said:

Psovao im sve po spisku kad je seo na klupu u tom periodu raspada 3/4

To je bila situacija kad je Caanan opalio trojku iz ne baš najbolje situacije, mislim.

• Like 7

Zamislite Sferopulosa na 1:1 nakon brejka komšija u onog kultnoj polufinalnoj seriji Aba , on bi prsa, na onoj podršci ispred pionira bi nam objašnjavao da ko smo i da nismo nikad pre toga osvojili Aba ligu i da preterujemo što smo došli...

U redu, nije ni njemu lako, ali što kažu ljudi imaš podršku ti, ekipa ti ima podršku, imaš predsednika saveza pored klupe pruža ti podrsku, mnogo je osetljiv za posao kojim se bavi a mi prošli svašta sa xy trenera pa nam treba neki iskorak u ovom takmičenju.

Ajde na solidnom smo putu, ponedeljak je još jedna bitna stanica.

• Like 1

2 hours ago, drakon1 said:

To je bila situacija kad je Caanan opalio trojku iz ne baš najbolje situacije, mislim.

da tu je popizdeo s razlogom na njega jer je bukvalno uzeo težak šut u trenucima kada nismo mogli kupiti koš.

• Like 7

7 hours ago, Nik1991 said:

I da dodam..derbi u ponedeljak mora da se dobije uz sve povrede sa obije strane,trenutno mi se cini da njima fale bitniji igraci ili makar podjednako,momci su duzni reakciju i pristup zbog svega,pobjeda bi bila ogroman zamajac..

Igraće sigurno i Marinković i Nilikina.

Biće samo bez Ifea.

Žoću je važniji meč sad u Aba od Efesa bio, oni pobedom zatvaraju Aba i mogu 200% bez kalkulisanja da sve bace na EL.

Nismo ni mi osakaćeni, jedino će faliti Dobrić, pre svega zbog njegove istorije kako igra derbije, i da njihovim navijačima padne kamen sa srca kada ga nema.

Doduše cimaju se i od Dede, ali mislim da od njega nema "vajde"😁

3 hours ago, drakon1 said:

Makabi je to što jeste, imaju 6 EL titula (CSKA 4). Nemaju oni šta da igraju "na silu", suvlasnici su EL.

Ne znam šta računaš u EL titule, ali od kad se igra takmičenje za prvaka Evrope Makabi ima 6 titula (jedna od njih je u godini kad smo imali 2 šampiona u 2 takmičenja), a CSKA 8 i po tome je drugi najtrofejniji evropski klub, iza Reala.

Na silu u evropskim takmičenjima igraju svi izraelski sportski klubovi već decenijama, jer geografski ne pripadaju Evropi. Ali se na to vremenom naviklo, pa se prihvata kao ok stvar. A reži se na pomen Dubaija u EL, iako tu sa sportske strane nema nikakve razlike.

Jedina razlika između CSKA i Makabija (u smislu učešća u ovakvoj privatnoj EL) je što jedni imaju političku podršku tzv. zapadnog sveta, a drugi nemaju.

• Like 5

Ljudi zaboravljate činjenicu da su nas baš krali. Zalgiris je oteta pobeda, moze se reći i Barselona. To je 11 pobeda, druga bi se pesma ovde pevala. Ali generalno je utisak da to nije to, da ekipa moze više. Nekako mi Janis deluje i pogubljen malo nekad kao da ne zna sta radi. Realno je da je Efes trebao da se dobije ili bar da se udje u neizvesnu zavrsnicu.

Nismo mašina, ne meljemo protivnike,nemamo neku konstantu, sto se tice ni igre ni rostera, mislim da mu se to najvise zamera. Ali cemo u drugom delu biti dosta bolji.

Ljudi malo ipak preterujete i oko očekivanja, Zvezda bukvalno ima 4 jako tesna poraza na jednu loptu, ili u produžcima i na svakom od ta 4 meča sudije su u klljučnom trenutku donele prednost ili čak direktno pobedu protivniku, uz to samoo 4 meča smo dvocifreno i ubedljivo izgubili, od toga je jedan meč derbi kod kuće i to je ozbiljan fejl.

Da smo sve vreme imali Bolomboja, sa 12 ili 13 pobeda bismo bili prvi sada verovatno, i borili se do kraja sezone za top 4 poziciju, ili makar to neko 5. ili 6.mesto da udjemo direktno u plej-of.

Dobiti derbi po svaku cenu, ali baš svaku u ponedeljak, jer mi i da smo u najjacem sastavu i savršenoj formi nismo u Barseloni favoriti i zbog kvaliteta Barselone i zbog tradicije tamo, veličine protivnika itd

Partizan mora biti fokus, protiv Barse ako može, možee, a onda Baskoniju prvi put posle dugo vremena odigrati jedan savršen i jak meč da se pobedi tamo konačno i tako osokoljeni spojimo čak 7 mečeva u nizu u Beogradu od 8 utakmica(samo Alba nam je u narednih 2 ipo meseca rival van Beograda)

Iskreno, bio bih zadovoljan da do početka marta i gostovanja Bajernu gde uvek izgubimo u gostima i eto sada videh da pored Efesa i Barselone od aktuelnih evroligaša ni njih nismo u gostima u Evroligi nikada pobedili, moramo pobediti Baskoniju, Pariz i jednu utakmicu u duplom kolu makar kod kuće Monako, ili Fenerbahče, pobediti u gostima Makabi, i kod kuće Žalgiris, Asvel i Albu u gostima, a protiv grobara dopustiti taj jedini poraz.

• Like 1

Slušam ovu konferenciju nakon utakmice. Janis se pogubio skroz. Ne zvižde navijači i nisu nezadovoljni rezultatom. Čak smo i prezadovoljni s obzirom na šta ličimo osim u tri, četiri utakmice gde smo ličili na ekipu. Navijači su nezadovoljni izgledom na terenu, bez borbe, želje i ponosa. Mlohavo i bezidejno. Neka mu neko prevede nezadovoljstvo navijača. Nemoj da se pravi naivan i bezobrazan da na nas sad prebacuje svoju nesposobnost.

• Like 4
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1

54 minutes ago, Čočo said:

Nećemo dobiti Partizan pa tri dana da igramo. Ne zato što su bolji nego zato što nam utakmice zavise od toga na koju nogu su nam ustali igrači i trener. 

Pa zar to ne znači da ćemo ih dobiti ako ustanu na “dobru” nogu.

Imače slazem se da biti tesko protiv njih, ovaj njihov tim nam ne odgovara.

• Like 1