Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

439 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      106
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      110
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      342
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      86
    • Niko!
      177

Recommended Posts

Utisak meča povratak Bokija . Lepo rasporedjena minutaza, svu su dali doprinos.  Kannan se zapalio,  samo još malo konstante i sve će biti ok.

Spoljna linija sa njim i Nedovicem top. Kalina ne bira utakmice,  rilja svaki meč. 

Boki , Petrusev,Braun,  Daum, Luka...Ovo je sad druga Dimenzija pod košem. 

Još da se Gidra priključi timu i da svoj doprinos,  to će biti to.

• Like 10
  • Love 1

Uh kako važan meč sa Efesom predstoji. Može biti takav kamen zamajac za ono šta sledi. Prelako su dobili Pao ali oni su trenutno u većem kanalu. Povratkom Bokija i da ga zdravlje posluži naši izgledi tamo rastu. Jedva čekam meč i čini mi se kao da smo u usponu forme. 

• Like 9

On 12/15/2024 at 7:25 PM, bodo said:

Uh kako važan meč sa Efesom predstoji. Može biti takav kamen zamajac za ono šta sledi. Prelako su dobili Pao ali oni su trenutno u većem kanalu. Povratkom Bokija i da ga zdravlje posluži naši izgledi tamo rastu. Jedva čekam meč i čini mi se kao da smo u usponu forme. 

Expand  

Jesmo,ali da se ne razocaramo ako izgubimo,bilo bi lepo da im vratimo za onih 40 razlike nekim mininalnom pobedom ali kako bude bice,posle toga Makabi mora da se dobije

• Like 5

Mene mnogo raduje što smo protiv Olimpijakosa igrali odbranu na zavidnom nivou. A to smo i večeras, ne baš u kontinuitetu kao protiv Olimpijakosa, igrali istu odbranu. Brza, precizna preuzimanja, odlična komunikacija i saradnja u odbrani. Deluje da se kockice polako slažu + raste samopouzdanje ekipi + vraća nam se glavni igrač sa kojim će i odbrana i napad prodisati. Samo prisustvo Bolomboja na terenu i u timu ekipu čini relaksiranijom i igraju mnogo lakše i sigurnije. Lepi dani i meseci su pred nama. ❤️

• Like 6

Ono što je jako nepovoljno za nas je činjenica da Makabi za duplo kolo ne izlazi iz Beograda. Dočekuje Baskoniju u utorak i gostuje nama. Mi gosujemo Efesu u sredu. Em Makabi ima dan više odmora em ne putuju. 

• Like 2
  • WOW 1

Lagana pobjeda, dobar ritam uhvaćen...a budući da dosta vas u Srbiji pominje nas iz BiH i RS konkretno, nisu svi u RS i BiH onakvi kakvim ih zamišljate. Čak bih rekao da ni većina nije takva samo ta manjina kao uostalom i kod vas u Srbiji dolazi do izražaja.. i nema to veze sa tim odakle je ko...

Edited by Mejdanac
  • Like 21
  • Thanks 2

Meni je jako bitan meč protiv Makabija. Naravno bitan je i Efes, ali tamo će biti teško,  plus su oni u naletu posle pobede nad Panatinaikosom, I igraju kući. Mi moramo dobiti Makabi na domaće parketu , jer bi u slučaju neuspeha poništili Olimpijakos.  Svaka pobeda će biti vredna, I bitno je sto duže ostati pri gornjem delu tabele, pred drugi deo sezone kada ćemo više mečeva igrati kod kuće. 

Za sada je ovo jako dobro i ide u dobrom smeru. Dosta mečeva smo igrali bez prvog centra, i to treba imati na umu. Da je bila još ta jedna pobeda posle onih tesnih poraza bilo bi ovo savršeno.  Ali ako dobro radiš,  sve se to vrati. Bitno je da nismo pali posle derbija, već smo uspeli da uzmemo dve jako dobre ekipe iz vrha tabele ( Olimpijakos I Bajer) I time pokažemo da nismo labilni, već maksimalno motivisani i da ne može jedan meč da nas poremeti.

Edited by No name
  • Like 6

Не решавају се сезоне у децембру, али не могу да се отмем утиску да у наредних недељу дана имамо три меча преко којих бисмо победама могли да се у оба такмичења позиционирамо, да не кажем и зацементирамо на позицијама којима стремимо, а тек нас чека лакши распоред и у регионалној лиги и у Евролиги.

Историјски Ефес никако не успевамо да савладамо у Истанбулу, али ове сезоне већ имамо озбиљан број јако добрих утакмица против водећих европских екипа и мислим да на томе може да се гради прилично објективан оптимизам да ћемо и у среду имати чему да се надамо. Макаби се наравно не сме потценити јер је крајње необична екипа која не одустаје 40 минута, али делује да су уз Албу ове сезоне најмање опасан противник у Евролиги, посебно јер за разлику од Асвела недостатак квалитета не могу да надоместе ни физикалијама. Напослетку, после брукања у евролигашком дербију које је првенствено било плод мањка озбиљности и енергије, сматрам да је немогуће да видимо ни сличан приступ у абалигашком, а посебно кад се узме у обзир да би нам екипа у том тренутку требала бити комплетна и здравствено неокрњена.

Не треба бити нескроман - вероватно бисмо били задовољни и са само једном победом у дуплом колу - али са евентуалне три победе у ова три меча ми бисмо стигли и до врха регионалне лиге и до топ6 позиција у Евролиги, при чему смо готово сва дугачка и тешка гостовања у региону већ одрадили, а у Евролиги нас после Шпаније у последњих 15 кола очекују још само четири путовања ван Београда. Успут, од та четири, два су за Немачку где су брејкови сигурно у мислима свих нас навијача реални. Неће бити трагедија ако не добијемо све три, али ако бисмо којим случајем успели, опасно бих почео да верујем да ће се десити *нешто велико* на крају ове сезоне.

• Like 11

On 12/15/2024 at 9:15 PM, СтелаРоса said:

Pitanje je na sta ce liciti taj derbi posle duplog kola.

Expand  

Njima može da liči na šta god. Naši znaju da duguju poprilično navijačima za poslednji sramotni pristup u EL derbiju. Da nam ništa ne znači ta pobeda moraće opet dobrano da nagaze. 

Edited by Čočo
  • Like 27

On 12/15/2024 at 9:18 PM, Čvarkov said:

Teško, i da dobijemo derbi verovatno ostajemo iza Partizana, zapravo možemo ostati na 3. mestu jer i KKP i KKB imaju bolju koš razliku od nas.

Expand  

Ma mislio sam da u slučaju pobede imamo prednost bar u duelu sa njima a Budućnost s obzirom da smo dobili u PG i čekamo u Bg je isto lepa prednost. To važi za konačan rasplet do početka PO mada bit će tu još koji neočekivani rezultati do kraja regularke. 

Edited by bodo
  • Like 1

On 12/15/2024 at 9:15 PM, СтелаРоса said:

Pitanje je na sta ce liciti taj derbi posle duplog kola.

Expand  

I mi i oni imamo dugu klupu,nasa sa nastupom Dede i Dobrica u zadnjim utakmicama deluje pouzdanije i iskusnije.Mozda pre dati priliku odmornom Dedi nego umornom Rokasu.A imamo i dva centra konacno,ustvari imamo 5.😂Da smo ostavili Lazarevica i Ilica imali bi dve dvanestorke.

On 12/15/2024 at 9:17 PM, Čočo said:

Njima može da liči na šta god. Naši znaju da duguju poprilično navijačima za poslednji sramotni pristup u EL derbiju. Da nam ništa ne znači ta pobeda moraće opet dobrano da nagaze. 

Expand  

Nema opravdanja. Dužni su navijačima borbu 40 minuta,  da grizu od prvog minuta. Roster je širok. Hvala bogu svi su tu. Za razliku od derbija pre dve -tri nedelje,  jači smo za Bolomboja a takodje I Dobric je tu. Deluje mi da smo ih podcenili jer smo ušli nonšalantno u meč, misleći da će sami sebe pobediti. Dobili su šamar otrezenjenja, I nadam se naučili lekciju. 

Edited by No name
  • Like 3

On 12/15/2024 at 9:28 PM, Placebo Lone star said:

I mi i oni imamo dugu klupu,nasa sa nastupom Dede i Dobrica u zadnjim utakmicama deluje pouzdanije i iskusnije.Mozda pre dati priliku odmornom Dedi nego umornom Rokasu.A imamo i dva centra konacno,ustvari imamo 5.😂Da smo ostavili Lazarevica i Ilica imali bi dve dvanestorke.

Expand  

Nisam ispratio ove njihove povrede, ne znam koliko ce im odsustvovati igraci. Ako Dejvis i Nilikina ne budu spremni za derbi svakako je to hendikep za njih.

• Like 1

Meni je iskreno van svake pameti da mislim kako je derbi pušten ili bilo šta vezano za taj kontekst.

To mi je tolika budalastina da nije vrjedna daljeg komentarisanja.

Prosto desila se takva utakmica. Mi ušli malo ležernije, uljuljkani sa 8 vezanih pobjeda. Mislili smo da ce atmosfera biti dovoljna da spuste gace, i da bez mnogo cimanja dobijemo. 

Naravno, oni su vrhunska ekipa i generalno ne bih ja sad toliko pažnje pridavao, niti stavljao akcenat, na tu utakmicu. 

Znaju igrači vrlo dobro, bolje od nas navijača, kako su odigrali. 

Edited by Dzo23
  • Like 11

Hvala zaista ekipi Budućnosti, ova njihova pobeda nam je itekako značila, posebno što se desila baš pred večiti derbi, opet kao u Evroligi prošli put imamo sve u rukama, domaći parket, favoriti smo svakako u naletu smo i dobroj formi, čak i boljoj nego pred evroligaški meč i samo treba odigrati maksimalno u odbrani skoncetrisano, sada smo se i kompletirali, bićemo verujem u najjačem sastavu, oni imaju i povrede.

Gledajući raspored do kraja sezone u ligaškom delu aba lige, deluje da Zvezda ima velike šanse da osvoji prvo mesto u ligaškom delu, jer paklen raspored je prošla Zvezda u oba takmičenja, dok je prelak raspored imao Partizan u prvom delu aba lige i njima tek slede gostovanja: Zvezdi, Cedeviti, Budućnosti i Dubaiju, tako da...

Samo iskoristiti u aba ligi i evroligi ovaj januar i februar pre svega i pozicionirati se dobro na vreme i nanizati ogroman broj pobeda u aba ligi(već ih imamo 9 u nizu) i u evroligi(nadam se jednoj ili dve serije do kraja sezone konacno od 4 ili 5 pobeda u nizu)

• Like 3

On 12/15/2024 at 9:36 PM, СтелаРоса said:

Nisam ispratio ove njihove povrede, ne znam koliko ce im odsustvovati igraci. Ako Dejvis i Nilikina ne budu spremni za derbi svakako je to hendikep za njih.

Expand  

Pokusevski,Mitar pa i Balsa prilicno van igre.Lundberg jos nije onaj pravi plus Dejvis i Nilikina.Karlik ih nosi,ako se dobro odigra na njemu…