Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

412 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      125
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      102
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      101
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      326
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      69
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      7
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      12
    • Neko ko nije naveden
      72
    • Niko!
      167

Recommended Posts

2 hours ago, Placebo Lone star said:

Ok je da naplati tu sezonu ali ne bas i premije.I posle dolazi i ljubi grb sto isto nije normalno jer zamisli sad da Sferopulos ljubi grb Makabija.Znaci bili smo euforicni i kad je dolazio/teramo ga pod pritiskom navijaca i losih rezultata/dovedemo Radonju koji izvuce sezonu osvoji kup i Abu.Zamisli da ga tada Covic nije smenio.Bio bi lincovan ovde i u medijima.Evo vec se prozeljkuje otkaz Sferopulosu i zeli se centar a mozda i novi trener.

Potpisao je takav ugovor, što da oprosti pare čoviću koji bi ih potrošio na dovođenje gilespija. Saša ja bio igrač KKCZ i doneo trofej u klub, Sfero je samo radio u Makabiju to nije za poređenje. Nama se deceniju i više plasiraju "gazdine" priče a koliko su istinite valjda smo se mnogo puta uverili.

Mislim da je Markos napisao jos pre da je Sfero rekao na kraju sezone da mu Mitrovic ne treba. On je video problem i preneo je upravi. Uprava se oglusila o njegov zahtev i ostavila ga sa jednim centrom i dva treca centra, koji bi nominalno trebali da igraju od 0 do 5 minuta i to samo u nekim utakmicama. Da stvar bude jos gora krater ima i na poziciji 4, koji je bio zamisljen da se popuni sa Petrusevim. Petrusev nije 5, to sam mislim napisao i posle Monaka. Petrusev je 5/4 i on moze uzimati do 15 minuta na poziciji 5 u zavisnosti od toga ko je od protivnickih igraca u kom momentu na 5. Od povrede Bolomboja mi imamo problem sa skokom i pre svega zastitom reketa. Nas reket je poput bescarinske zone, Nije potpuno jasno kakva pravila tamo vladaju i protivnicki bekovi namecu svoja. Petrusev nam to ne resava. Najveci problem ove ekipe su ugovori na tri godine. Sfero je ovde tek godinu i jeste obavio prelazni rok letos i to je potpuno njegova krivica ili zasluga, ali covek je isti morao da obavlja na postojecu osnovu. Slozicemo se da nije lako kad imas na pleju Tea i Jaga. CMM je gotovo pa jedino resenje iako je pun slabosti, koje se sad pokazuju, a koje su i od pre poznate. Na 4 imas Dedu i Ilica.  Na 5 Mitrovica i dovodi se Plavsic kao neki pokusaj projekta, sto je po meni potpuo legitimno, ali samo ako nemas vec Mitrovica, tj ako si doveo Plavsica Mitrovic je cist visak.Bez Bolomboja mi smo slabija ekipa za nekih 30%.  Prosto je njegov uticaj na nasu igru takav. Pouzdan u napadu i visokom realizacijom suta za 3 u stanju da izvuce protivnicke centre, sto ostavlja prostor nasim bekovima. Odlican u piku. Defanziva vec ispricana 

• Like 6

24 minutes ago, Sinnerman said:

Ove sezone su nas Partizan i njihovi bivši igrači baš muški natakli, nema ko se nije naređao na redaljci. Da stvar bude gora, javno nas sprdaju i kurče se. Načeo nas je verovali ili ne, Danilo fuckin' Anđušić. Nakon toga ređali su se Lesor, Panter, Veseli, Smailagić, Trinkieri, Lovernj. Sramotno

Sve je njih metlom razjurila ciganska druzina i posle proslogodisnjeg naseg izivljavanja i ponizavanja nad njima ovo im je jos uvek slaba uteha... Mene i raduje njihovo histericno slavlje od navijaca, do igraca i trenera cak na ulicama, jer to govori koliko su patili da nas barem jednom pobede posle 7 poraza za redom... Brojace se trofeji na kraju sezone pa i dostignuce u EL pa cemo da vidimo ko je bolji... Bitku su dobili gospodski smo im cestitali, eto i njihov trener je zadovoljan i zahvalan Zvezdi na svemu, kada bude Partizan izgubio nadam se da se njihov trener nece zapitati gde smo stigli kao drustvo i nece reci ko me je sada do kosarke. Ja se nadam da ce nam fer i sportski cestitati kao mi njima juce....

• Like 7
  • Ha-ha 1

20 minutes ago, Guru said:

Dečko ima 19 ppg na poslednje četiri EL utakmice, u prvom mandatu mu je za dlaku izmaklo da bude MVP meseca - i sada igra peticu i tada je igrao peticu, nameće se logičan zaključak... A neki veliki defanzivac svakako neće biti šta god igrao, s tim što je i tu bolji kada je na 5.

Ne bih se bas slozio. Posebno ne sa poslednjom recenicom, nema sumnje da je bolji defanzivac na 4 nego na 5.

A ne slazem se ni sa prethodnom recenicom. U prvom mandatu nije igrao primarno peticu, cetvorka je bio, mozda u pojedinim momentima kao centar ali ne kao primarno resenje. Generalno, te sezone, igrao je u paru sa Mitrovicem (koji je u tom paru igrao centra), sa Martinom pa cak i sa Kuzmicem dok je bio tu (a i sa Raduljicom onih par utakmica). Jestu u tom periodu koji pominjes (bese nesto kraj decembra, januar) igrao dobro i kao petica, ali daleko od toga da je igrao primarno peticu.

Kaže da se oseća dobro, da nogu može skroz pokretati i da je malo ostalo. On ako se i vrati u decembru to će biti u početku neki minut na terenu i to je to. Kao što sam i pisao, od januara ga očekujem u potpunosti spremnog. :smiley53:

Edited by Volter
  • Like 1
  • Ha-ha 1

11 minutes ago, Kooineeperk said:

Po ovom sto je izjavio (a to je danas bilo) cini se da nece skoro na parket.

Ocekivano. Zato i nije objavljeno pregled od neki dan iako se najavljivalo da ce se tad vise znati.

Na zalost mislim da je za njega sezona ozbiljne kosarke zavrsena,mozda se malo vrati da pika onako staticno tamo na prolece. Jbg bas nemamo srece sa povredama i oporavkom igraca. Sranje u boji!

Posto vidim i citam da je vecina navijaca protiv smjene Sferopulosa, da napravim mali dvougao njegovog provedenog vremena u KKCZ (12 mjeseci) i vremena provedenog trenera za kojeg je vecina smatrala da je zasluzeno dobio otkaz (11 mjeseci)

Sferopulos za 12 mjeseci u klubu:

EL: 15-26

ABA: 26-6

Trofeji: Aba liga*, KLS, KRK

*prednost domaceg terena

Dusko Ivanovic za 11 mjeseci u klubu:

EL: 17-14

ABA: 22-2

Trofeji: KLS, KRK

Bez prednosti domaceg terena u finalu ABA. 

Vrijedi napomenuti i razliku u kvalitetu ekipa protiv kojih se igralo finale ABA (sa jedne strane Partizan koji zamalo ulazi na F4, sa druge Partizan u kojem su naruseni odnosi u svlacionici). Takodje vrijedi i napomenuti (a to vidim da su mnogi zaboravili) da je plej of ABA te sezone organizovan na najskandalozniji i najsramniji moguci nacin i da je samo par dana prije finala Abe nas tim igrao finale KLS-a.

Dodao bih jos i razliku u kvalitetu rostera, kao i budzetu, jer svi faktori idu na stranu Sferopulosa, kao i cinjenica da najskuplje pojacanje Duska Ivanovica (Kampaco) nije igrao EL do marta mjeseca, a da je drugi najbolji igrac bio u psihickom autu skoro mjesec dana, nakon raskida sa tadasnjom djevojkom. 

Sad kad se pogleda ovako, postavljaju se pitanja:

Da li je Dusko Ivanovic prerano i nepravedno otpusten?

I

Da li je Sferopulos zasluzio ovoliko povjerenje kako navijaca tako i uprave kluba?

• Like 3

2 minutes ago, Kooineeperk said:

Ne bih se bas slozio. Posebno ne sa poslednjom recenicom, nema sumnje da je bolji defanzivac na 4 nego na 5.

Po čemu je bolji defanzivac na 4 i to tako ubedljivo da nema sumnje?

3 minutes ago, Kooineeperk said:

A ne slazem se ni sa prethodnom recenicom. U prvom mandatu nije igrao primarno peticu, cetvorka je bio, mozda u pojedinim momentima kao centar ali ne kao primarno resenje. Generalno, te sezone, igrao je u paru sa Mitrovicem (koji je u tom paru igrao centra), sa Martinom pa cak i sa Kuzmicem dok je bio tu (a i sa Raduljicom onih par utakmica). Jestu u tom periodu koji pominjes (bese nesto kraj decembra, januar) igrao dobro i kao petica, ali daleko od toga da je igrao primarno peticu.

Po stoti put - pričam o periodu kada je igrao na MVP nivou, a to je kada se Hasan Martin povredio. Tada je primarno igrao peticu (ne isključivo, nego primarno) i to mu je do sada bio najbolji period u karijeri: na tih 12 utakmica je imao 15.67 ppg, na ostale 22 utakmice te sezone je imao 7.95 ppg.

A sada igra verovatno još bolje nego tada i to ovaj put isključivo na petici... Da smo nakon povrede Bolomboja doveli random Amera, da taj Amer igra isključivo na 5 i da pruža partije kakve trenutno pruža Petrušev, verujem da bi svi bili oduševljeni i nikome na pamet ne bi palo da ga pomera na drugu poziciju, al' pošto se ovde radi o projektovanoj startnoj četvorci onda ipak biramo da realnost ne bude briga na koju ćemo da se obaziremo

Dečko kida, a kada neko kida poslednje što treba raditi je menjati mu poziciju i ulogu... Mislim čemu jbt?

• Like 4

2 minutes ago, Guru said:

Po stoti put - pričam o periodu kada je igrao na MVP nivou, a to je kada se Hasan Martin povredio. Tada je primarno igrao peticu (ne isključivo, nego primarno) i to mu je do sada bio najbolji period u karijeri: na tih 12 utakmica je imao 15.67 ppg, na ostale 22 utakmice te sezone je imao 7.95 ppg.

A sada igra verovatno još bolje nego tada i to ovaj put isključivo na petici... Da smo nakon povrede Bolomboja doveli random Amera, da taj Amer igra isključivo na 5 i da pruža partije kakve trenutno pruža Petrušev, verujem da bi svi bili oduševljeni i nikome na pamet ne bi palo da ga pomera na drugu poziciju, al' pošto se ovde radi o projektovanoj startnoj četvorci onda ipak biramo da realnost ne bude briga na koju ćemo da se obaziremo

Dečko kida, a kada neko kida poslednje što treba raditi je menjati mu poziciju i ulogu... Mislim čemu jbt?

I ja sam ovo govorio kada ga je Duško vratio na četvorku, zašto menjati nešto što funkcioniše.. Kada ga je Duško vratio na 4 to se poklopilo i sa katastrofalnim rezultatima. Naravno, ne samo i nužno zbog toga ali je bilo zanimljivo da se vrlo tvrdoglavo držao te odluke i pored raspada igre.

I naravno,nepun dan posle poraza ide snimak oporavka Bolomboja...kakav jadan pokusaj skretanja paznje,cak se i ne trude da budu mastoviti..kako god,Bolomboj eto moze da pokrece nogu,i da pliva malo u bazenu..ako u januaru izadje na teren ,a u februaru udje u kakvu-takvu formu treba da budemo prezadovoljni..nadam se samo da ce misliti na svoje zdravlje i da nece dozvoliti da ga na "silu" izvode na parket..

• Like 7

11 minutes ago, liv7 said:

I naravno,nepun dan posle poraza ide snimak oporavka Bolomboja...kakav jadan pokusaj skretanja paznje,cak se i ne trude da budu mastoviti..kako god,Bolomboj eto moze da pokrece nogu,i da pliva malo u bazenu..ako u januaru izadje na teren ,a u februaru udje u kakvu-takvu formu treba da budemo prezadovoljni..nadam se samo da ce misliti na svoje zdravlje i da nece dozvoliti da ga na "silu" izvode na parket..

Ma mi ćemo pre njegovog povratka izgubiti sve šanse za plej of. Možda i dobijemo taj Bajern pošto bi bilo previše da vežemo tri poraza od realnih autsajdera, ali ćemo opet posle da vežemo dve, tri loše i tako dok se on vrati u pun proces ode voz. Ovi jači će da se poslože i tu će sve manje iznenađenja biti. A recimo Pariz nam je već sad dovoljno odmakao da ćemo ga teško stići do kraja.

By the way igrača je bilo, i ima ih, recimo Žalgiris je doveo u doselekciji boljeg igrača nego mi ikoga u regularnom prelaznom roku.  Taj Walker da je došao bio bi nam najbolji igrač. I to Žalgiris koji solidno stoji. I oni će biti ispred nas, pa gotovo sigurno.

Edited by mister-no
  • Like 7

13 minutes ago, mister-no said:

Ma mi ćemo pre njegovog povratka izgubiti sve šanse za plej of. Možda i dobijemo taj Bajern pošto bi bilo previše da vežemo tri poraza od realnih autsajdera, ali ćemo opet posle da vežemo dve, tri loše i tako dok se on vrati u pun proces ode voz. Ovi jači će da se poslože i tu će sve manje iznenađenja biti.

Ovde se lomi sve, bez obzira da li ćemo imati 40 ili 60% pobeda pre toga. 

Da dobijemo Bajern i npr Virtus i nije lošetm do ovog rasporeda, a ovde onda mora najmanje 5/8 i to je baš baš minimum, ako hoćemo bilo šta sem nekog utešnog 10. mesta na kraju. 

Da, izvadio sam kalkulator da se tešim. 

Edited by Dropkick Murphys
  • Ha-ha 1

Синоћ останем у полупразној дворани да испратим *јурење што мање разлике у домаћем поразу од вечитог ривала* и после два промашена зицера и два, најблаже речено идиотска фаула у скоку на 28m од нашег коша за четири њихова бацања у режији Плавшића не могу чудом да се начудим да то НИЈЕ наш најбескориснији центар у ростеру.

Таква центарска линија у комбинацији са овако безобразним Теодосићем је формула за пропаст. Надам се да ћемо барем један од та два проблема решити па да верујемо у плеј-оф.

• Like 1

Gledam Zalgiris zadnjih utakmica samo zbog Loni Vokera,i ako je prvu imao čini mi se 0-8 šut znao sam da će razbijati,kakav igrač..Nadam se samo da će doći dan kada kada nećemo bacati pare na provjerene evroligaške igrače.

• Like 2

1 hour ago, kokodakalo said:

Mislim da je Markos napisao jos pre da je Sfero rekao na kraju sezone da mu Mitrovic ne treba. On je video problem i preneo je upravi. Uprava se oglusila o njegov zahtev i ostavila ga sa jednim centrom i dva treca centra, koji bi nominalno trebali da igraju od 0 do 5 minuta i to samo u nekim utakmicama. Da stvar bude jos gora krater ima i na poziciji 4, koji je bio zamisljen da se popuni sa Petrusevim. Petrusev nije 5, to sam mislim napisao i posle Monaka. Petrusev je 5/4 i on moze uzimati do 15 minuta na poziciji 5 u zavisnosti od toga ko je od protivnickih igraca u kom momentu na 5. Od povrede Bolomboja mi imamo problem sa skokom i pre svega zastitom reketa. Nas reket je poput bescarinske zone, Nije potpuno jasno kakva pravila tamo vladaju i protivnicki bekovi namecu svoja. Petrusev nam to ne resava. Najveci problem ove ekipe su ugovori na tri godine. Sfero je ovde tek godinu i jeste obavio prelazni rok letos i to je potpuno njegova krivica ili zasluga, ali covek je isti morao da obavlja na postojecu osnovu. Slozicemo se da nije lako kad imas na pleju Tea i Jaga. CMM je gotovo pa jedino resenje iako je pun slabosti, koje se sad pokazuju, a koje su i od pre poznate. Na 4 imas Dedu i Ilica.  Na 5 Mitrovica i dovodi se Plavsic kao neki pokusaj projekta, sto je po meni potpuo legitimno, ali samo ako nemas vec Mitrovica, tj ako si doveo Plavsica Mitrovic je cist visak.Bez Bolomboja mi smo slabija ekipa za nekih 30%.  Prosto je njegov uticaj na nasu igru takav. Pouzdan u napadu i visokom realizacijom suta za 3 u stanju da izvuce protivnicke centre, sto ostavlja prostor nasim bekovima. Odlican u piku. Defanziva vec ispricana 

Sve se slazem samo ga razbij na pasuse sledeci put, molim te.

5 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Ovde se lomi sve, bez obzira da li ćemo imati 40 ili 60% pobeda pre toga. 

Da dobijemo Bajern i npr Virtus i nije lošetm do ovog rasporeda, a ovde onda mora najmanje 5/8 i to je baš baš minimum, ako hoćemo bilo šta sem nekog utešnog 10. mesta na kraju. 

Da samo što posle Olija imamo Makabi i tri gostovanja Efesu, Barsi i Baskoniji, i sa ovih tvojih 5/8 što je kao solidno mi smo na 50% i ulazimo u teži raspored i finiš sa 50%.

Mrka kapa sve i da je Bolomboj Šakil.

2 minutes ago, suptil said:

U Zvezdi je i dalje problem hijerarhija u ekipi. O skracivanju rostera da i ne govorim. Valjda ce u novoj 2025. neko da se seti da vecinu meca igra sa 8-9 igraca najvise.  

Hoće. Ako taj neko dođe.

33 minutes ago, Guru said:

Sa Fickom na 5 je problem sto, iako je planiran jos letos, nije dovedena atletski jaka cetvorka koja bi igrala sa njim u tandemu.

Nije da nam tu treba ne znam sta, samo igrac koji na skoku i u odbrani moze da odradi svoje, da ovaj ne ostaje na vetrometini i da tu cetvorku ne moze svaka susa da utera u kos i izaziva potrebu za pomoci.

Daum donekle ispunjava nesto od toga ali u tandemu sa Filipom mi to sve deluje previse mekano i sporo(nogo), da ne kazem belo.

Sa Gidrom i Kalinom je to tek problem.

Na kraju, izgleda da cemo morati da se pomirimo sa tim da ce nam jedan tandem ciniti upravo Petrusev i Daum, dok ce drugi par biti Bocko i Gidra(Kalina).

Nije to cak ni lose, ali pitanje je u kom momentu cemo mi doci na ovu konstelaciju i gde cemo mi tada biti na tabelama.

Da ne pominjem da i bez Bocka u rotaciji Daum i Gidra ne dobijaju dovoljno minuta da otkljucaju sve ono sto mogu da ponude, uguseni su poprilicno a tek ih ceka preraspodela i krajcovanje minutaze.