Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

405 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      122
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      101
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      99
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      27
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      322
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      66
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      6
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      11
    • Neko ko nije naveden
      71
    • Niko!
      163

Recommended Posts

Nase daleko najgore sutersko vece sinoc, skoro pa bazen nismo mogli da pogodimo, a opet rutinska pobjeda

Meni se u jednom trenutku cinilo da ce mi ovo biti najmanje draga pobjeda u EL ikad, vjerovatno zbog ocekivanja da cemo uzeti 30+, a oni spustaju na 10-11 na neke nase gluposti, vjerovatno u nedostatku energije

Na kraju rutinski, bez puno umaranja, iako mi je zao sto je Kalina odigrao 27 minuta, a slijedi Mega i duplo kolo

Ако не рачунамо Боломбоја због малог узорка утакмица, Никола Калинић је:

Први по минутима 27:39
Први по поенима 11.4
Први по проценту шута за 3 поена 57.1%
Дели прво место са Кенаном по укупном броју погођених тројки 16
Први по индексу 14.1
Једини наш играч који је на свакој утакмици дао макар 1 тројку.

• Like 14
  • Love 7

Nadam se da u francuskoj turneji nećemo gledati 12 igrača izrotiranih za 10 minuta košarke. Bolek i Lolek na centru, Pradjed pa i Teo moraju biti na minimumu.

Sa jednom pobjedom bih bio zadovoljan.

• Like 12

Jel do mog subjektivnog osecaja ili smo mi dobili sve tekme u kojima je Yago bio na minimumu sa minutima. Uspeo je i sinoc u utakmici +20 da bude na -7. Mozda je slucajnost, ali ja stvarno mislim da je on ozbiljan problem i krater. 

• Like 7

2 hours ago, Guru said:

Fokus može biti i na korišćenju igrača u pogrešnim ulogama kako u napadu tako i u odbrani, neizvlačenju maksimuma iz igrača koji dokazano imaju kvalitet za ovaj nivo košarke, konfuznim rotacijama u kojima se npr. starter nakon dobrog otvaranja utakmice hladi preko sat vremena, forsiranje fizički, atletski i defanzivno inferiornih petorki u situaciji kada na raspolaganju ima više nego dovoljno igrača da se takve petorke izbegnu, napadima koji su prečesto spori, statični i sa nedovoljno protoka lopte, nereagovanju kompletnog stručnog štaba na dešavanja na parketu (npr. 8 sekundi protiv Barselone), skoru i generalno igri u ABA ligi... 

Kunem se Bogom, Daum vrhunski otvori svaki mec i onda ga nema do 4/4

• Like 6

Janis je sinoć Lukinim minutima protiv najtanje centarske linije u EL, sa namerom ili bez, demonstrirao upravi, igračima i navijačima da se koliko sutra treba dovesti kasvetni centar pa nek je to i John Doe od preko bare.

Pomeranje igrača sa prirodne pozicije ima smisla na kraći rok, par tekmi zavisno od rasporeda i meč-apa ali ovo naše je "seci uši krpi dupe" i videli smo protiv Albe prvo upozorenje: zamor materijala i odsustvo fokusa kod Kaline koji i takav gura koliko može. Preforsirali smo ga na 4 a i minutaža mu je zbog fejk litvanca preterana. Dolazak Petruševa ga nije rasteretio jer sinoć Daum koji je odigrao odlično klupiran a Kalina izmrcvaren minutažom. 

Bez njega i Bokija nas tri Motlija ne krpe.

Edited by Wingwalker
  • Like 1

8 minutes ago, Sector said:

Nadam se da u francuskoj turneji nećemo gledati 12 igrača izrotiranih za 10 minuta košarke. Bolek i Lolek na centru, Pradjed pa i Teo moraju biti na minimumu.

Sa jednom pobjedom bih bio zadovoljan.

Ja verujem da Dedu necemo videti ni minut u Francuskoj.

Sa Filipom imamo dovoljno opcija unutra, da ne ulazimo u to kakve su opcije ali imamo po 2 igraca na obe centarske pozicije, kvorum postoji.

Ocekujem da Janis isforsira duo Plavsic-Filip na 5, a da 4 guraju Daum i petorka sa Gidrom i Kalinom, u kojoj Gidra igra dole.

Mitrovic ce verovatno ulaziti jedino silom prilika i tu sluzi kao osigurac ako neko od ovih udje u frku sa faulovima.

Jedino ce protiv Monaka njegovo prisustvo biti nesto pozeljnije jer su ovi ultra visoki u reketu i bice neophodni minuta za Petruseva na 4.

Ova postavka mi je i jediji logican razlog za siru rotaciju sinoc, da igraci udju sto sveziji u novi pakleni mini ciklus.

6 minutes ago, Nenadd said:

Ja verujem da Dedu necemo videti ni minut u Francuskoj.

Sa Filipom imamo dovoljno opcija unutra, da ne ulazimo u to kakve su opcije ali imamo po 2 igraca na obe centarske pozicije, kvorum postoji.

Ocekujem da Janis isforsira duo Plavsic-Filip na 5, a da 4 guraju Daum i petorka sa Gidrom i Kalinom, u kojoj Gidra igra dole.

Mitrovic ce verovatno ulaziti jedino silom prilika i tu sluzi kao osigurac ako neko od ovih udje u frku sa faulovima.

Jedino ce protiv Monaka njegovo prisustvo biti nesto pozeljnije jer su ovi ultra visoki u reketu i bice neophodni minuta za Petruseva na 4.

Ova postavka mi je i jediji logican razlog za siru rotaciju sinoc, da igraci udju sto sveziji u novi pakleni mini ciklus.

Ja se tome nadam evo vec par utakmica ali avaj, vidimo i dedu i mitra u solidnoj minutazi. Nadam se da je u pitanju situacija koju su drugi forumasi apostrofirali a to je da ide raspored sa dosta utakmica u kratkom intervalu pa je minutaza dozirana ( u skladu i sa rutinskom pobedom)

• Like 2

3 minutes ago, Nini3112 said:

Mene bas uzasava Filipova minutaza,igra mu pre onaj muceni Luka,nesto neobjasnjivo

Filip je negde izjavio da još uvek nije najspemniji da mu trebe još neko vreme odatle i Lukina minutaža. 

• Like 1

Sferopulos u dosadasnjem delu sezeone ne deluje kao trener koji ima plan...

rotacija od 5 bekova koji svi moraju da igraju je pakao...juce CMM 30 minuta, kako bi i trebalo da bude na svakoj...

rotacija 3 centra od kojih je 1 legitimni EL igrac je isto pakao...

ako cemo da vrtimo 12 igraca to nece izaci dobro za nas...ovo juce nije neki reper, ali iskreno ni u Francuskoj ne ocekujem neke prevelike promene...

ovaj tim je za velika dela ali ne i ako cemo da menjamo igrace kao na traci...posebno je problematicno sto su nam na beku 3 od 5 igraca krateri u odbrani i mislim da sam vec pisao da bi uvek u petorci trebao da bude ili CMM ili Kenan zbog kakvog takvog odbrambenog balansa...

• Like 1

5 minutes ago, kojan said:

Ja se tome nadam evo vec par utakmica ali avaj, vidimo i dedu i mitra u solidnoj minutazi. Nadam se da je u pitanju situacija koju su drugi forumasi apostrofirali a to je da ide raspored sa dosta utakmica u kratkom intervalu pa je minutaza dozirana ( u skladu i sa rutinskom pobedom)

Jebi ga, Janis radi neku alhemiju sa ovim sto ima u reketu, bukvalno svakom od igraca dole (izuzev Dauma recimo) fali samopouzdanja, ali zato niko od njih ne moze da odigra dugo u kontinuitetu a da se ne radpadne, sou.

Na sve to je planirano pojacanje trebalo da debituje prosle nedelje, ali se u nasem stilu sve iskomplikovalo.

Sad smo na ledu, moramo da pobedjujemo i nemamo luksuz da se odreknemo ni rashodovanog Luke jer cemo se ko zna kad pojacati, a Bocko je tek bacio stake.

PS: krece repriza na sk1

Treba nam 1 pobeda sledeće nedelje.

Monako ne bismo dobili ni sa Bokijem.

Znači must win protivu Asvela koji nam fizički ne odgovara kao match up. Da se pomolimo za ludačko izdanje Nede/Kenana i da kouč odigra pametnije kad se lomi (nikakvi Mitrovići, Davidovci i Teodosici).

• Like 2

6 minutes ago, Obi-Wan said:

Treba nam 1 pobeda sledeće nedelje.

Monako ne bismo dobili ni sa Bokijem.

Znači must win protivu Asvela koji nam fizički ne odgovara kao match up. Da se pomolimo za ludačko izdanje Nede/Kenana i da kouč odigra pametnije kad se lomi (nikakvi Mitrovići, Davidovci i Teodosici).

oni kako trenutno izgledaju mozemo da se nadamo pobedi i bez Bolomboja...

• Like 7

Ma gde ne bismo dobili. Da imamo Bolomboja išlo bi se na obe pobede u Pariz. Ovako da budemo zadovoljni sa jednom. Monako je nestabilna ekipa. I tu nije da nemamo šanse. Asvel je sa druge strane dosta bolja ekipa od prošle sezone ali i dalje je kvalitet na našoj strani. Kao što rekoh idemo na obe pobede ali i sa jednom je dobar rezultat. Ubija me u pojam gubitak Bolomboja i neozbiljnost kluba da u sezonu uđe samo sa njim na centru. Potpisujem da bismo sad imali bar 6:2 i sada bi išli lagano na još dve pobede. 

• Like 3

1 hour ago, Dragon said:

Jel do mog subjektivnog osecaja ili smo mi dobili sve tekme u kojima je Yago bio na minimumu sa minutima. Uspeo je i sinoc u utakmici +20 da bude na -7. Mozda je slucajnost, ali ja stvarno mislim da je on ozbiljan problem i krater. 

Njegov najveći problem je što i kada odigra dobar meč, statistički, mi na kraju izgubimo, često direktno njegovim odlukama. Nije slučajan podatak da smo prošle god bez Tea imali ravno "nula" pobeda u EL, a bilo je mečeva gde je bio na 20+ poena i 7-8 asist.

Za njega mi je ona izreka o "kravi i mleku", baš upravo to, sve prospe na kraju. Nisam njegov fan, definitvno, ne volim te zujalice bez mozga, i ako često zna da nas pokrene i ima herca ,ali on se mora dozirati to je definitivno.

• Like 2

8 minutes ago, Todo said:

Njegov najveći problem je što i kada odigra dobar meč, statistički, mi na kraju izgubimo, često direktno njegovim odlukama. Nije slučajan podatak da smo prošle god bez Tea imali ravno "nula" pobeda u EL, a bilo je mečeva gde je bio na 20+ poena i 7-8 asist.

Za njega mi je ona izreka o "kravi i mleku", baš upravo to, sve prospe na kraju. Nisam njegov fan, definitvno, ne volim te zujalice bez mozga, i ako često zna da nas pokrene i ima herca ,ali on se mora dozirati to je definitivno.

Jagu je maksimum nekih 10 minuta ako mu je dan, sve ostalo bi morao da pokupi CMM.

Što se tiče Tea bilo bi idealno da igra samo neke slabije EL utakmice (ako toga i ima) i to ne više od 5 minuta ili ako je blow out da uđe u 4/4. Redovno nas kanali ove sezone.

TJ Shorts je sinoć demonstrirao šta može talentovana zujalica da napravi labavoj odbrani. Njega je skoro nemoguće izmarkirati da ne primi loptu jer dečkonja ima 175cm i 73kg. To je kao kokos da juriš po avliji. I pored eksplozivnih promena kretnji u driblingu retko bira da nakon probijanja ide do kraja što je veoma racionalno i što je jako teško objasniti Jagu. Jago ume da promeša odbranu, probije i iznudi udvajanje...ali tada nume da digne glavu kome da pošalje asist za čist šut i umesto toga uglavnom baca mortare preko 4 ruke i to u debalansu i završi u reklamama. Jagovih fotki na prodoru nema jer fotografi cvikaju od njega najstrašnije.

Edited by Wingwalker
  • Ha-ha 3

Taj TJ Shorts je cist primer da je tudja trava zelenija, a da je kod nas terao bi se govnjivom motkom. Ako si gledao tekmu video si i da je izgubio kljucnu loptu u zadnjem minutu tako sto je poklonio Ljundbergu u ruke za kontru jedan na nula.

U EL ima 13% za 3 i 60% sa bacanja na velikom uzorku, uzasne brojke za jednog midzet beka pa makar bio i divljak. Al eto on nije kod nas a Jago jeste.

• Like 1