Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

475 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      111
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      87
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      13
    • Daum
      113
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted

I Brownu za ono od juče bukvalno uzeti celu aprilsku platu. Može i majska. 

Q1 i posebno Q3 kada znaš da će da krene juriš ovih divljaka, ti igraš kao baba, skidaju ti skokove sa glave, praviš imbecilne faulove al zato u napadu isporučuješ kao da sam ja protiv Šeka pod košem.

Baš sramotna partija. Očigledno da je Daum baš loše kad smo morali ovoga u tim.

I ono malo što je nekad znao, makar hustle i šibanje, po koji skok i to je to - više ni to ne ume. Al zato kad primi loptu na 3 metra od koša odapinje iste sekunde kao da je prajm Garnet a ne da tim (centar)šutem otvara kontru protivniku

• Like 7
Posted

U zadnja 3 mjeseca:

U EL 6-10 

U ABA ligi 7-4 

Kao sto sam i vise puta napominjao, nije isto kada nekog pobjedis u oktobru/novembru/decembru i u februaru/martu/aprilu.

Ljudi su se hvatali za pobjede u gostima protiv Fenera i Monaka, a one su ostvarivane na pocetku sezone, kada vecina ekipa jos pronalazi svoju formu. (Fener u okrnjenom sastavu i Monako ciji igraci su igrali da izbuse trenera)

Racunajuci i proslu sezonu, Sferopulosov skor nakon pauze za kup je 3-14 sto je skandalozno.

Tada se igra plej of kosarka i ekipe dostizu vrhunac forme i pokazuju da li vrijede ili ne.

Nasa ekipa (cast pojedincima) nema ni pobjednicki mentalitet niti karakter, a vecini igraca se taj luzerski mentalitet prenio od trenera, koji je svoj obraz i karakter pokazao slaveci plej in i predstavljajuci 10.mjesto kao neki uspjeh ove sezone.

Jos jedna izuzetno razocaravajuca sezona.

• Like 2
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Posted

Kalina brat moze da spava mirno, poginuo covek od pocetka do kraja. Kakav borac i kakav mentalitet. Mnogi bacaju floskule o davanju 100%, ali mnogo malo igraca ima koji to zapravo rade, a on je jedan od njih. Sto se mene tice moze da uzme slobodno do pocetka ABA playoffa. Petrusevu svaka cast za napad, veliki kvalitet, ume sve, ali morao bi da krene da sazreva malo u odbrani i skoku. Previse dekoncetracije na tom delu terena, za ovako vazan i neizvestan mec to su mnogo jeftine greske.

• Like 32
  • Love 1
  • Thanks 2
Posted
15 minutes ago, NMX said:

I Brownu za ono od juče bukvalno uzeti celu aprilsku platu. Može i majska. 

Q1 i posebno Q3 kada znaš da će da krene juriš ovih divljaka, ti igraš kao baba, skidaju ti skokove sa glave, praviš imbecilne faulove al zato u napadu isporučuješ kao da sam ja protiv Šeka pod košem.

Baš sramotna partija. Očigledno da je Daum baš loše kad smo morali ovoga u tim.

I ono malo što je nekad znao, makar hustle i šibanje, po koji skok i to je to - više ni to ne ume. Al zato kad primi loptu na 3 metra od koša odapinje iste sekunde kao da je prajm Garnet a ne da tim (centar)šutem otvara kontru protivniku

Dovođenje Browna u doselekciji je baš bruka FO na čelu sa trenerom ako je isto amenovao.

• Like 1
Posted

Tu smo gde treba da budemo, na ovaj broj utakmica se sve izniveliše. Kao što rekoh na EL temi, jeste bio faul Bookera na Codiju u onoj situaciji ali praviti od toga priču cele utakmice i sezone je baš onako luzerski pa pomalo i sns-ovski. Šuterski smo podbacili a jako je teško to nadomestiti na drugi način, zamalo smo i uspeli ali opet to "zamalo" što je reč kojom bih opisao celu našu EL sezonu. Ali ipak iskorak jeste napravljen, ne naročito veliki ali u igri smo bili do kraja i bilo je baš dobre košarke ove sezone. Nažalost, mentalitet malog kluba u EL okvirima nas prati, a tako smo i odigrali ovu završnicu sezone, na borbi nema ko šta da zameri, na pameti i hrabrosti ima, čast izuzecima. 

Ima nešto i u putovanju, ne samo u destinaciji, prilično ludačka sezona ali neće niko umesto naših igrača ubaciti baš tu jednu loptu koja prelama. 

Nadam se da ćemo imati dovoljno snage i energije da se skupimo i bar razbacamo konkurenciju u ABA ligi. Neće biti lako ali za razliku od EL gde smo mali i sa kompleksom inferiornosti, u regionu je sve suprotno od toga.

• Like 12
Posted

Jbg jurili smo Kanbegelea i Motlija, nispo uspeli, isli smo na rizik i doveli Brauna, sa prvom dvojicom bi sigurno bili mnogo zajebaniji tim.

Valjda ce pametnije raditi sledeci prelazni rok.

Prioritet moraju biti Petrusev i Guduric, ako nije kasno za oboje.

• Like 1
Posted

I moram opet da se vratim na Sfera. Bukvalno je čovek mastermajnd pripreme utakmica. Kako mi otvaramo utakmice protiv različitih protivnika, kako se pravi game plan, kako ga se držimo. Poezija. Sve ono što Duško recimo nije umeo.

Sferu možda malo fali to sitno prilagođavanje tokom utakmice i dizanje ručne kočnice, kao da kasni za koji sekund u razmiišljanju i preteknu ga protivnički treneri pa kad se na to nakalemi objektivni izostanak super kvaliteta kod većine igrača, bude baš zajebano. Tu je Duško baš fino čitao protivnike i umeo da se u sekundi prilagodi i preokrene.

Ali za pripremu utakmice, kapa dole. Barsa u gostima, Oli u gostima, Grobari u gostima, PAO i u gostima i kući, jučerašnja tekma, Efes kući... Stvarno savršeno pripremljene utakmice. Baš šteta što nemamo kvaliteta da izguramo to do kraja.

A, da, pričamo o liku koga smo otpuštali i slali na aparat za giros u Pefkohoriju.

• Like 15
  • Ha-ha 1
Posted
1 minute ago, NMX said:

I moram opet da se vratim na Sfera. Bukvalno je čovek mastermajnd pripreme utakmica. Kako mi otvaramo utakmice protiv različitih protivnika, kako se pravi game plan, kako ga se držimo. Poezija. Sve ono što Duško recimo nije umeo.

Sferu možda malo fali to sitno prilagođavanje tokom utakmice i dizanje ručne kočnice, kao da kasni za koji sekund u razmiišljanju i preteknu ga protivnički treneri pa kad se na to nakalemi objektivni izostanak super kvaliteta kod većine igrača, bude baš zajebano. Tu je Duško baš fino čitao protivnike i umeo da se u sekundi prilagodi i preokrene.

Ali za pripremu utakmice, kapa dole. Barsa u gostima, Oli u gostima, Grobari u gostima, PAO i u gostima i kući, jučerašnja tekma, Efes kući... Stvarno savršeno pripremljene utakmice. Baš šteta što nemamo kvaliteta da izguramo to do kraja.

A, da, pričamo o liku koga smo otpuštali i slali na aparat za giros u Pefkohoriju.

Sfero je odlican trener pogotovo za nas. Jbg da li bi voleo da moze brze da se prilagodi?Voleo bih. A ima i do toga da smo dosta limitirani sto se tice kvaliteta.

Ovako kad gledas imas dubok roster a u stvari nemas.

Na kraju sezone se zahvaliti penzionerima u vidu Tea i Lazica, pustiti(otpustiti) Yaga(drag mi je al jbg limitiran i ovoj kompoziciji nema sta da trazi), otpustiti jednog od dvojca Nemanja/Kenan.

Zahvaliti se Dobricu(Gidri) i resiti se deadwooda u vidu JBII, Dauma i Davidovca. I dovesti prema trenerovoj viziji igrace.

• Like 7
Posted
21 minutes ago, Del Piero said:

Kalina brat moze da spava mirno, poginuo covek od pocetka do kraja. Kakav borac i kakav mentalitet. Mnogi bacaju floskule o davanju 100%, ali mnogo malo igraca ima koji to zapravo rade, a on je jedan od njih. Sto se mene tice moze da uzme slobodno do pocetka ABA playoffa. Petrusevu svaka cast za napad, veliki kvalitet, ume sve, ali morao bi da krene da sazreva malo u odbrani i skoku. Previse dekoncetracije na tom delu terena, za ovako vazan i neizvestan mec to su mnogo jeftine greske.

Više od posta. Sve potpisujem. 

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Don Dusko said:

pustiti(otpustiti) Yaga(drag mi je al jbg limitiran i ovoj kompoziciji nema sta da trazi

Nek povede Yaga da po plaži prodaje giros koji ovaj ispeče

Sam ću izaći

• Ha-ha 1
Posted
Just now, NMX said:

Nek povede Yaga da po plaži prodaje giros koji ovaj ispeče

Sam ću izaći

Hahahaha. Ma Yago od one povrede loze ne moze da se sastavi sa formom(a tada je vezao malo bolje partije)...

Jbg.

• Like 1
Posted
11 minutes ago, NMX said:

Bajern u gostima, Zalgiris kuci, Armani kuci i u gostima, Fener kuci, Partizan kuci, Real u gostima, Dubai i kuci i u gostima, Efes u gostima, Makabi u gostima....

Savrsenstvo spremanja utakmica, malo ko u Evropi ih spremi tako.

Treba znati i spremiti utakmicu da izgubis 45 razlike, to nijednom treneru prije njega nije poslo za rukom.

• Like 1
  • Ha-ha 3
Posted

Rosteru u kom imas do pet EL igraca a sve ostalo olupine i krsevi niko zivi ne moze da pomogne a ne Sfero.Reset.

• Like 1
Posted

I ponovo, mi smo neverovatni i jedinstveni jer nam i iduca sezona zavisi od toga ko ostaje, ali ne u pozitivnom, vec u negativnom smislu. Cekamo prelazni rok da vidimo najpre koga cemo da se otarasimo, a ima ih kamara.

Posted
14 minutes ago, Sokmeniki said:

Bajern u gostima, Zalgiris kuci, Armani kuci i u gostima, Fener kuci, Partizan kuci, Real u gostima, Dubai i kuci i u gostima, Efes u gostima, Makabi u gostima....

Savrsenstvo spremanja utakmica, malo ko u Evropi ih spremi tako.

Treba znati i spremiti utakmicu da izgubis 45 razlike, to nijednom treneru prije njega nije poslo za rukom.

Prelep je ovaj pogled na košarku, sport i život uopšte gde imaš crno i belo i ne umeš da vidiš nišda dalje od toga.

Da si dobio sve utakmice koje si nabrojao sada bi bio u top3 pa me zanima, pitaš li se ima li ova ekipa kvalitet za top3? Nema, naravno. 

Imaš trenere koji bolje spreme utakmicu, imaš trenere koji se bolje prilagođavaju (Žoc je apsolutni kralj toga, doduše kad ima igrače za to) a ti si uzeo i napravio situaciju u kojoj, pošto nismo dobili sve utakmice, onda sprdaj trenera.

Sferopulos vodi ekipu koja je matora, izanđala, gde pola tima nije sam birao (ovo mu se može zameriti npr.), ekipu luzerskog mentaliteta ali mu se svakako ne može zameriti da je od te ekipe izvukao skoro pa maximum.

To što vi navijači rezultata imate opciju jebemo-karamo i opciju teraj ovog daj onog, šta da ti kažem. Nemam snage svaki put da ti objašnjavam a ovo se ponavlja.

Srećom, oko toga da li će Sfero biti naš trener ili da li je Sfero dobar trener se ne pitaš ti nego ljudi koji malo bolje poznaju košarku. I sport uopšte. 

• Like 10
  • Thanks 2
  • WOW 1
Posted
2 minutes ago, berti said:

I ponovo, mi smo neverovatni i jedinstveni jer nam i iduca sezona zavisi od toga ko ostaje, ali ne u pozitivnom, vec u negativnom smislu. Cekamo prelazni rok da vidimo najpre koga cemo da se otarasimo, a ima ih kamara.

Ma samo da ne nudimo nove ugovore i da ne koristimo opcije i vec smo odradili posao:

1: CMM, X, Jago

2: X, Kenan, Kostic

3: X, Kalinic, Dobric

4: X, Davidovac, Rokas

5: Bolomboj, Petrusev/X, X

Ovde ne racunam Plavsica i Ilica jer njih lako mozes da saljes na nove pozajmice, dok ce Lazic verovatno u penziju. Mozemo da pojacamo tim poprilicno, a da u isto vreme ne moramo da jurimo celo leto ko ce da preuzme ugovor Dobrica, Rokasa, Kenana itd.

• Like 1
Posted

Ima još da se igra i utisci se svode na kraju, ali što se tiče EL neko moje mišljenje što se tiče doprinosa igrača.

CMM - jedini bek koji je opravdao očekivanja, ušao je malo sporije u sezonu, ali to je više do načina naše igre nego do njega samog, kada smo ubrzali igru i Kodi je progledao, krenuo je razgrće protivnike, trči im luđa i završavao jako i do samog kraja. S tim je došlo i samopouzdanje i podigao je i procente. Pokrivao je cele sezone celu bekovsku liniju defanzivno i preuzimao odgovornost u napadu kada su svi jedva čekali da se oslobode lopte i ne treba ga kriviti ni za jedan promašaj. Vrlo pošten igrač i drago mi je, što sam i juče napisao, da je igrama opravdao pisanja na društvenim mrežama. Fizički besprekorno spreman, nakon one povrede protiv Panate svi su pomislili "o neeee", ali on odigra na jednoj nozi tu utakmicu i već u sledećoj ful spreman. Dovesti mu odgovarajućeg parnjaka i to je to.

Jago - cele sezone se muči, čak i šut koji mu je bio najjača strana se vremenom izgubio zbog manjka samopouzdanja koje proizilazi iz celokupne loše igre i forme. Letos sam bio za njegov ostanak jer smo doveli igrača iz EK, odigrao je dobru sezonu i ako hoćemo da postanemo ozbiljan klub, logično je bilo produžiti ga. Iz ovog ugla, jbg, CMM-u je potreban parnjak drugačijih karakteristika (mada to nije ništa novo).

Teo - hvala mu za prošlu sezonu, ali ove sezone kao i da nije bio u rosteru, a i kad je bio na terenu, bušili su nas preko njega. Žao mi je što ovo pišem, daleko od toga da je prošle sezone izgledao fizički najbolje, ali između sezona još veći pad fizički.

Neda, Kenan - namerno ih stavljam zajedno, svi smo znali da su nekonstantni, ali ovo je i previše. Za Kenana su me mnogi ubeđivali letos da je dobar defanzivni igrač, em što visinom nije legao na spoljnu liniju em što ni tu defanzivu nije pokazao u dovoljnoj meri, ali najviše od svega me nervira pravljenje glupih faulova (ne znam da li je neko u el imao više takvih od njega). Kad se pogleda cela el sezona, imao je bolju od Nedovića, isporučio procente koji se očekuju, rešio par utakmica, ali mislim da nas je veći doprinos obojice delio od većeg uspeha u el. Nedović ušao dobro u sezonu, zatim pao i dugo se mučio. Na kraju je odigrao nešto bolje, ali utisak je da su obojica podbacila. Neću da se igram prelaznog roka, ali mislim da tu leži glavni posao Sfera i uprave što se tiče rekonstrukcije za sledeću sezonu.

Kalina - ušao je nervozno u sezonu, na šta su uticala i jebuckanja sudija, ali kad je najbitnije tu je da ostavi srce i dušu na teren i da prokrvari za pobedu. Ovde se ne postavlja nikakvo pitanje, samo da godine između sezona ne učine svoje.

Rokas, Dobrić - prvog je Sfero čini mi se najviše jebuckao ulogom i minutima, pošten igrač, fizički spreman i defanzivno pokrivao rupe koje imamo u rosteru, ali jbg taj šut, posebno kad je sam, gledaš u pasulj da li će da pogodi. Dobrić je imao užasnu sezonu, a i samo njegovo dovođenje je bilo nepotrebno. Nikad mi neće biti jasno zašto ga Sfero, a i ostali treneri koriste u defanzivi u odlučujućim trenucima na čoveku sa loptom.

Daum - dosta vremena je bio povređen i da ga je šut bolje služio, bio bi mi sasvim ok za drugu četvorku. I dalje mislim da je čvršći igrač u odnosu na to šta se ovde piše.

JB3 - loša doselekcija, neverovatno koliko je pao fizički, nije mi dobro kad dobije loptu ispod koša, čuvar ni blizu, a on ne može da završi, o poludistanci da ne pričam. Vidi se da ima želju, ali telo ne može da isprati.

Deda - ušao sporo u sezonu, ali kako je ista odmicala pokazao se da je pravi Sferov džoker, bio najzaslužniji ili jedan od najzaslužnijih u nekoliko pobeda, posebno kad smo ostali bez skoro cele centarske linije gde je pokazao da može da pokrije više pozicija i borio se maestralno.

Fića - samo malo da sredi glavu i defanzivu i može biti najbolji visoki igrač u ligi bez preterivanja. Ofanzivno ima repertoar koji već sad niko nema od centara el. U jednom trenutku je glumio i beka jer su se isti raspadali. Nadam se da će ostati, iako sam svestan da su male šanse za to.

Boki - srce i duša ovog tima, velika šteta što je propustio skoro 50% utakmica. Da je bar pola od tih odigrao, verovatno bismo ušli direktno u plej of. Nadam se da se vraća za kraj sezone i da će ga povrede zaobići u narednoj.

Mitar - pokazao je nakon povrede da još ima šta da pokaže i da nam njegova igra u napadu otvara još više mogućnosti. Nemam problem da i sledeće sezone bude iza Bokija i Filipa.

Laza - nije se naigrao, ali zaslužio je kapiten.

• Like 11
Posted
12 minutes ago, Milko Miller said:

Ma samo da ne nudimo nove ugovore i da ne koristimo opcije i vec smo odradili posao:

1: CMM, X, Jago

2: X, Kenan, Kostic

3: X, Kalinic, Dobric

4: X, Davidovac, Rokas

5: Bolomboj, Petrusev/X, X

Ovde ne racunam Plavsica i Ilica jer njih lako mozes da saljes na nove pozajmice, dok ce Lazic verovatno u penziju. Mozemo da pojacamo tim poprilicno, a da u isto vreme ne moramo da jurimo celo leto ko ce da preuzme ugovor Dobrica, Rokasa, Kenana itd.

Kenan nema sanse da ostane pre Nedovica.

• Like 1
Posted
9 minutes ago, Stefi88 said:

Kenan nema sanse da ostane pre Nedovica.

Zar Kenan nema ugovor na još jednu sezonu? Za Nedovića znam da mu ističe

Posted

Rano je za sječu. Ide ABA liga od nje zavisi sta i kako dalje.

U ovom trenutku ja bih ostavio CMM, Kalina, Bolomboj, Petrusev, Mitrovic.

Trener i ostali neka pokazu da zasluzuju jos jedni sezonu.

S tim sto Jago, Kenan, Davidovac, Lazic, Teo , Braun , Dobric imaju sanse 1% da ostanu.