Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

475 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      111
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      87
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      13
    • Daum
      113
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted

Čisto da kažem, nisam postavio sliku da bih predstavio kako je to bila najlakša moguća pozicija za koš, nego boli brate. A što samo mene da boli. :classic_biggrin:

Posted

Vjerovali ili ne Ognjen Dobric se na poslednje 3 utakmice nije upisao. 0 penala zbirno Real, Efes, Pao. 

Svaka čast zaista. 

Dok god budemo imali takve polovnjake u timu ništa od nas. A imamo ih podosta trenutno. 

Imali smo priliku prije Virtusa da se uvjerimo da nije taj kalibar, ali smo opet brže bolje potrčali da ga potpišemo na tri godine nakon što je i u Virtusu neslavno prošao. 

"Domaća osnova..." 🤦🤦🤦

• Like 7
Posted (edited)
1 hour ago, Cavani said:

Ovde je Rokasov promasaj, imao je punu sekundu kada je uhvatio loptu.

Nije ni morao da je hvata toliko visoko niti toliko rano, prerano je i sutnuo i lose iskontrolisao telo. Pola sekunde je ostalo kada je vec bio na zemlji, okean vremena.

Uncontested shot, zicer da ne moze biti veci za profi kosarkasa. Kalina bi zmureci pogodio.

Apsolutno. Ono sto mi se ne svidja u ovom napadu je i to sto je Kodi uzeo suludo los sut. Nedovic nije trebao izvoditi loptu, danas i da je promasio niko normalan mu ne bi zamerio posle vrhunske partije. Svaki je rezon da on zavrsava a ne Kodi  na jednoj nozi , kome naklon do poda sto je zeleo pomoci ekipi. Pa cak da su odigrali nesto za Kalinu koji je klacovao posle grozne igre u prvom ili nesto za Petruseva .  Ne znam, opet losa selekcija poslednjeg napada. Dobro rece Guru danas, na osam razlike smo igrali totalno sulude napade, kao da cuvamo vreme na utakmici Javor-Radnik. Kad je Ernangomez pogpdio trojku, bukvalno sam pomislio da nas ceka standardan scenario. Jesu momci krivi za lose odluke, ali me dusa boli za njih jer su odigrali dva fenomenalna meca protiv vrhunskih ekipa i oba jeftino izgubili. Pokazali smo da imamo ozbiljan kvalitet i da protiv nas niko ne moze unapred upisati pobedu, igralo se u Areni, na Marsu ili OAKA areni.

Edited by Kosjan Willavić
  • Like 2
Posted (edited)

Moram reci da ipak povlacim svoje reci da smo tamo gde smo zasluzili. Mislim da smo sve u svemu igrana zasluzili barem neko osmo mesto. Sferopulos i igraci neka izvuku odredjene pouke, malo nam fali i treba da imaju bezrezervnu podrsku do kraja sezone. Tesko ce biti doci do plej ofa, bez Bolomboja gotovo nemoguce, ali neka izginu i daju sve od sebe kao do sad. Za ABA isto moraju pokazati koncentraciju, dobijali smo u gostima kvalitetnije ekipe od KKP a narocito Buducnosti i Dubaija. Nekome je ABA mozda sada nebitna,ali meni nije, radovacu joj se koliko i svakoj do sada - bas puno

Edited by Kosjan Willavić
  • Like 4
Posted
6 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Apsolutno. Ono sto mi se ne svidja u ovom napadu je i to sto je Kodi uzeo suludo los sut. Nedovic nije trebao izvoditi loptu, danas i da je promasio niko normalan mu ne bi zamerio posle vrhunske partije. Svaki je rezon da on zavrsava a ne Kodi  na jednoj nozi , kome naklon do poda sto je zeleo pomoci ekipi. Pa cak da su odigrali nesto za Kalinu koji je klacovao posle grozne igre u prvom ili nesto za Petruseva .  Ne znam, opet losa selekcija poslednjeg napada. Dobro rece Guru danas, na osam razlike smo igrali totalno sulude napade, kao da cuvamo vreme na utakmici Javor-Radnik. Kad je Ernangomez pogpdio trojku, bukvalno sam pomislio da nas ceka standardan scenario. Jesu momci krivi za lose odluke, ali me dusa boli za njih jer su odigrali dva fenomenalna meca protiv vrhunskih ekipa i oba jeftino izgubili. Pokazali smo da imamo ozbiljan kvalitet i da protiv nas niko ne moze unapred upisati pobedu, igralo se u Areni, na Marsu ili OAKA areni.

Slazem se, jedino logicno resenje je bilo da Nedovic zavrsava jer je bio vruc a Kodi na jednoj nozi, uz to je jedini koji da napravi visak u petorci. Ali na zalost on se odsece kad je tvrdo i stani pani, samo je svima pokazivao da rasire a zna da Kodi jedva stoji.

Da Kenan nije imao 5 licnih verovatno bi se islo na njega.

• Like 1
Posted
1 minute ago, Cavani said:

Slazem se, jedino logicno resenje je bilo da Nedovic zavrsava jer je bio vruc a Kodi na jednoj nozi, uz to je jedini koji da napravi visak u petorci. Ali na zalost on se odsece kad je tvrdo i stani pani, samo je svima pokazivao da rasire a zna da Kodi jedva stoji.

Kenan je juce bio grozan. Zelim mu jednu 20-25 partiju u Minhenu, znamo da je sposoban i za takve i za stelt utakmice.

Posted
Just now, Kosjan Willavić said:

Kenan je juce bio grozan. Zelim mu jednu 20-25 partiju u Minhenu, znamo da je sposoban i za takve i za stelt utakmice.

Jeste bio grozan ali nema savesti, niti mu je problem da sutne nakon promasaja. Igrac koji moze da stisne petlju.

• Like 6
Posted
16 minutes ago, Dzo23 said:

Vjerovali ili ne Ognjen Dobric se na poslednje 3 utakmice nije upisao. 0 penala zbirno Real, Efes, Pao. 

Svaka čast zaista. 

Dok god budemo imali takve polovnjake u timu ništa od nas. A imamo ih podosta trenutno. 

Imali smo priliku prije Virtusa da se uvjerimo da nije taj kalibar, ali smo opet brže bolje potrčali da ga potpišemo na tri godine nakon što je i u Virtusu neslavno prošao. 

"Domaća osnova..." 🤦🤦🤦

Na 2 imamo Kenana i Nedovica, a na 3 Kalinu i Rokasa. To sto Dobric uopste dobija minute dovoljno govori o tome kako je sklopljena bekovska pozicija (Nedovic i Kenan rupcage u odbrani), kao i u kakvoj su nekonstantnoj formi igraci (Nedovic, Kenan, Rokas). Mnogo je veci problem sto nam prvi napadac i najbolji suter zavrsi utakmicu sa 0 poena, 5 faulova i 3 promasene otvorene trojke, ili sto Rokas masi zicer za pobedu i cele sezone se muci sa penala. Dobric je posten igrac, limitiran, ali spreman da cuti, trenira i ceka na svoje minute koliko god treba. To sto ovi pre njega podbace nije njegova krivica. Isto tako i na poziciji jedan je veliki problem Yago ako je Kodi u minus fazi (sto je cesta pojava nazalost). Ali kada Kodi igra kako treba onda se i nekoliko minuta Yaga moze preziveti. Mi smo igrali neke neizvesne zavrsnice ove sezone u kojima je trener vise verovao drugom nego prvom pleju. I onda kada taj drugi plej nesto pogresi, eto kriv je, a to sto je prva opcija na klupi i ni ne igra koliko je ocajna cemo da zaboravimo. Osim Bolomboja i Kaline nemamo konstantne igrace cele sezone. To je prvo cime treba da se pozabavimo. Dakle, sta se desava sa prvim plejom, bekom, cetvorkom, i sa prva 2-3 igraca sa klupe. Pa tek onda da vidimo sta je sa jedanaestim i dvanaestim opcijama u rosteru.

13 minutes ago, Cavani said:

To mi je upalo u oko. Nedovic pokazuje da se svi rasire, a Petrusev mu dolazi u pik i dovlaci Gabrijela na 5 sekundi pre kraja napada. Koliko je momak dekoncentrissn u pojedinim momentima to je neverovatno. I ona duga dvojka Hernangomeza za produzetak ide njemu na dusu, jer je proveo pre toga par sekundi ispod naseg kosa cuvajuci vazduh, dok se ovaj izvlacio na trojku.

Posted

Ljudi, stati maximalno iza ekipe. Imali smo 3 preteska protivnika, bili smo na 1 loptu sa svima.

Ovakav pristup sa boljom odbranom i idemo u plejof. 

Padali su Oly, Monako, Fener, Barsa itd na svojim terenima. 

Imamo velike sanse za istorijski uspjeh, i dalje od nas zavisi. 

• Like 8
  • Love 3
  • Ha-ha 2
Posted

Poslednje tri utakmice smo izgubili "na jednu loptu", od toga dve u produžecima. Malo smo pokvarili utisak gde smo većinu tesnih završnica u toku sezone okretali na našu korist, i čini mi se završili na nešto nižoj poziciji u odnosu na onu gde je trebalo.

Ali, u svetlu nekih komentara koji su pisani tokom sezone, kako je teško povezati se sa ovom ekipom, moram da se ne složim i da napišem da je meni praćenje Zvezde u EL ove sezone bilo pravo uživanje. Uprkos svim nekonstantnostima, neobičnim rotacijama, izgubljenim utakmicama gde smo bili favoriti, Nedoviću koji je takav kakav je, Jagu koji se pogubi, Kenanu za koga ne znaš kakav će se pojaviti, Teu koji je Miša, Kodiju koji ciglari (a za partiju sinoć momčini kapa do poda, i za igru i za vraćanje na teren nakon povrede), Kalini koji je nervozan itd itd. Ovo je na kraju jedna fajterska ekipa, koja ne ide spuštenih gaća u goste ni najjačim timovima Evrope, koja će da se bori do kraja.

Otići će oni takvi i u Minhen i jednu stvar ne sumnjam, da će preorati teren da pobede. Pa i ako pored toga Bajern bude bolji, to je to, svaka čast, takav je sport.

Jedva čekam utorak.

• Like 9
  • Love 2
Posted
35 minutes ago, СтелаРоса said:

Osim Bolomboja i Kaline nemamo konstantne igrace cele sezone

tenor.gif

• Like 8
  • Ha-ha 5
Posted
5 hours ago, Drug Crni said:

Vrlo su mi pomešani utisci o sezoni u Evroligi..no, nevezano za to - postoji li statistika koliko je naš KK dobio mečeva u produžecima u ovih 12-13 godina u EL? Odokativni utisak je da nam je procenat uspešnosti cirka 3%

4 dobili, 16 izgubili od sezone 13/14.

• Thanks 1
Posted
2 hours ago, СтелаРоса said:

Na 2 imamo Kenana i Nedovica, a na 3 Kalinu i Rokasa. To sto Dobric uopste dobija minute dovoljno govori o tome kako je sklopljena bekovska pozicija (Nedovic i Kenan rupcage u odbrani), kao i u kakvoj su nekonstantnoj formi igraci (Nedovic, Kenan, Rokas). Mnogo je veci problem sto nam prvi napadac i najbolji suter zavrsi utakmicu sa 0 poena, 5 faulova i 3 promasene otvorene trojke, ili sto Rokas masi zicer za pobedu i cele sezone se muci sa penala. Dobric je posten igrac, limitiran, ali spreman da cuti, trenira i ceka na svoje minute koliko god treba.

Bez obzira koliko se puta ponovilo, zicer nije bio.

Na Dobrićevo ponašanje i pristup nemam nikakvih primedbi, ali ne postoji ni jedan razlog po prikazanom da dobija minute, a on ih dobija ili kao starter ili kao prva izmena na spoljnim pozicijama. Sem angažovanosti u odbrani (što nije isto što dobra odbrana) ne donosi ništa na terenu. 

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted

Neće vam se svideti ovo što ću reći, ali...

Sve meceve u EL koje smo "morali" dobiti mi smo izgubili, ne samo ove sezone, godinama u nazad. Tako da ne ocekujem puno u utorak. Već vidim scenario u glavi: 20% šut za tri, stegla se ruka, obruči uski, oni sipaju, mi jurimo ceo meč i imamo sansu na kraju da prestignemo, ali fali jedan koš da prelomi.

Svakako se nadam najboljem, jedva čekam da počne.

Rado ću se quote i napisati da sam panj ako dobijemo.

• Like 5
Posted

@djenkoslav  

Tacno, samo sto provejavava stav da u utorak nije utakmica pod moranjem, kao sto nece biti ni Pariz ako dodje do toga. Tako da se mozda i opusti ruka. 

Imamo dva gostovanja u cetiri dana. Ni jace ekipe od nas u takvim situacijama nisu favoriti. 

• Like 1
Posted (edited)

IMG-20250412-181823.jpg

❤️💪

Ne budi te strine, ja sam vec sad zadovoljan sezonom u EL. Najzanimljiviji regularni deo ikada. Sustina i jeste u borbi do kraja sa pobedom ili porazom.

Edited by srlepajce
  • Like 8
  • Love 1
  • Thanks 1
Posted

31.03.2017.

29. kolo Evrolige.

Zadnja utakmica kod kuce, a Crvena zvezda u tom trenutku ima skor 15-13 skor u Evroligi i 25-1 u ABA ligi.

Budzet te sezone nije presao 6 miliona. Igraci su od 10 plata primili 5, a trener i strucni stab 3.

Carter letovi su bili misaona imenica, igraci su nerijetko spavali po aerodromima i presjedali letove.

I pored svega toga, nase kosarkase protiv Uniksa doceka poluprazna arena i svega 9500 navijaca.

Tad nije bilo ni tenkovanja po ABA ligi, cuvanje snage i kalkulisanja. Igralo se svaka utakmica maksimalno jako. Nije bilo prozivanja navijaca. Nije bilo slavljenja skora 16-14. Samo rad i disciplina. 

Tesko je gledati neke koji nisu ni 5% uradili za nas klub kao on, a dobijaju sve.

I podrsku i budzet i cartere i sta god hoce. 

Izgubi se od Spartaka kuci u ABA ligi, niko ne kritikuje vec je usvojeno misljenje da je poraz dobar ako dobijemo Efes. I nakon poraza od Efesa niko to da pomene i da se vrati na to. Postali smo mnogo zaboravljivi. 

Navijaci Crvene zvezde koji zajedno sa trenerom slave 10. mjesto su veliki luzeri i takav mentalitet imaju samo najveci sportski gubitnici. Hvale se i bodre igraci koji imaju milionske plate zato sto se bore?!?! Pa valjda se mora i znati kosarka igrati za te pare, nije dovoljna samo borba.

A trener je kako na ekipu tako i na navijace izgleda prebacio samo jednu svoju osobinu - Luzerski Mentalitet

• Ha-ha 3
Posted
2 minutes ago, Sokmeniki said:

Tad nije bilo ni tenkovanja po ABA ligi, cuvanje snage i kalkulisanja. Igralo se svaka utakmica maksimalno jako.

A sezonu pre, kada smo se plasirali u plej-of da li je bilo tankovanja?

Posted
15 minutes ago, Sokmeniki said:

31.03.2017.

29. kolo Evrolige.

Zadnja utakmica kod kuce, a Crvena zvezda u tom trenutku ima skor 15-13 skor u Evroligi i 25-1 u ABA ligi.

Budzet te sezone nije presao 6 miliona. Igraci su od 10 plata primili 5, a trener i strucni stab 3.

Carter letovi su bili misaona imenica, igraci su nerijetko spavali po aerodromima i presjedali letove.

I pored svega toga, nase kosarkase protiv Uniksa doceka poluprazna arena i svega 9500 navijaca.

Tad nije bilo ni tenkovanja po ABA ligi, cuvanje snage i kalkulisanja. Igralo se svaka utakmica maksimalno jako. Nije bilo prozivanja navijaca. Nije bilo slavljenja skora 16-14. Samo rad i disciplina. 

Tesko je gledati neke koji nisu ni 5% uradili za nas klub kao on, a dobijaju sve.

Izgubi se od Spartaka kuci u ABA ligi, niko ne kritikuje vec je usvojeno misljenje da je poraz dobar ako dobijemo Efes. I nakon poraza od Efesa niko to da pomene i da se vrati na to. Postali smo mnogo zaboravljivi. 

Navijaci Crvene zvezde koji zajedno sa trenerom slave 10. mjesto su veliki luzeri i takav mentalitet imaju samo najveci sportski gubitnici. Hvale se i bodre igraci koji imaju milionske plate zato sto se bore?!?! Pa valjda se mora i znati kosarka igrati za te pare, nije dovoljna samo borba.

A trener je kako na ekipu tako i na navijace izgleda prebacio samo jednu svoju osobinu - Luzerski Mentalitet

Zaista nema potrebe za ovakvim upisima.

Radonjic je nas najbolji trener, hejteri mogu samo da mu pljunu pod prozor ali ovo nije momenat za ovakve upise. 

Analizirace se sve kad se zavrsi sezona.

• Like 3
Posted
12 minutes ago, TB Told said:

A sezonu pre, kada smo se plasirali u plej-of da li je bilo tankovanja?

Ne, tada smo dozivili 4 poraza prije Nove Godine zbog greske u selekciji igraca. Odluceno je da se promjene pojedink igraci, a ne trener i pogodili smo tada i sezona je bila uspjeh.

Silbovani su Mekel, Sofo, Thompson

Dovedeni Kinsey, Stimac i Micic

Posted (edited)
31 minutes ago, Sokmeniki said:

Ne, tada smo dozivili 4 poraza prije Nove Godine zbog greske u selekciji igraca. Odluceno je da se promjene pojedink igraci, a ne trener i pogodili smo tada i sezona je bila uspjeh.

Silbovani su Mekel, Sofo, Thompson

Dovedeni Kinsey, Stimac i Micic

Dovedeno i otišlo je malo više igrača tokom sezone.

Nego mi nije jasno kako po tvojim kriterijumima 6 poraza u regularnom delu ABA i izgubljen kup od priličnog slabog Partizana nisu težak neuspeh.

Edit: Da neko ne pomisli da je ovo nešto protiv Radonjića, to jeste bila uspešna sezona, uključujući i svesno davanje prioriteta meču sa Efesom, koji je doneo plasman u plej od u osnosu na kup koji se igrao par dana pre toga. Samo naglašavam da ubacivanje statistike bez konteksta nema nikavog smisla.

Edited by TB Told
  • Like 2
  • Ha-ha 1
Posted
9 minutes ago, TB Told said:

Dovedeno i otišlo je malo više igrača tokom sezone.

Nego mi nije jasno kako po tvojim kriterijumima 6 poraza u regularnom delu ABA i izgubljen kup od priličnog slabog Partizana nisu težak neuspeh.

Edit: Da neko ne pomisli da je ovo nešto protiv Radonjića, to jeste bila uspešna sezona, uključujući i svesno davanje prioriteta meču sa Efesom, koji je doneo plasman u plej od u osnosu na kup koji se igrao par dana pre toga. Samo naglašavam da ubacivanje statistike bez kokteksta nema nikavog smisla.

A da li ti budzet uzimas u kontekst?

Da li si svjestan da je tada nama najplaceniji igrac bio Miler sa 500k dolara?

Da li znas koliko godina su nam imali rezervni plej i bek? Koliko prekaljenih EL igraca smo imali? 

I samo cu jos nesto reci:

Jace je krdo magaraca predvodjeno lavom, nego copor lavova predvodjen magarcem.

Posted
42 minutes ago, Sokmeniki said:

31.03.2017.

29. kolo Evrolige.

Luzerski mentalitet, a čovek zbirno aba liga plus evroliga je u poslednjih godinu dana igrao hiljade dramatičnih mečeva i dobio preko 50% tesnih završnica, samo ove sezone je izmedju 2 i 4 razlike dobio mislim jedno 7 ili 8 mečeva..

A plus je osvojio sve što se može osvojiti, on je u Olimpijakosu kada je Panatinaikos ima dobru baš ekipu, osvojio sve što se može osvojiti i igrao je finale evrolige sećam se protiv Fenera u Istanbulu protiv vrhunskog kluba kojeg u tom finalu ni neke NBA ekipe ne bi pobedile, igrao Judo, Bogdanović, Slukas itd za njih..

A tada imao 40+godina, šta bi bilo da nije luzer, ako kao luzer ima 18-16 skor bez glavnih igrača, gde mu glavni igrač povredjen cele sezone i gde ima rekordnih 18 pobeda i rekordnih 9 pobeda a umalo i 12 pobeda čak u gostima..

Ne kažem da je Sferopulos najbolji trener svih vremena u svetu košarke, ali spreman sam se kladiti da bi jedan Željko Obradović sa ovom ekipom Zvezde i sa povredjenim Bolombojem, Teodosićem, Daumom, ja sam uveren da Zeljko Obradović ne da ne bi imao 18 pobeda sa ovakvim timom, nego mislim da bi bio ispod Baskonije na tabeli to potpisujem, dok bi Saša Obradović imao 11 ili 12 pobeda sa ovim timom da nije imao Bolomboja cele sezone recimo..

• Like 1