Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

480 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      114
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      116
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      365
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      91
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      12
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      114
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      191

Recommended Posts

Posted (edited)

Mislim da Saša zaslužuje još jednu priliku, van one korona sezone, kao istinska legenda kluba, a svakako da ocekujem da od veterana u klubu sledece sezone ima samo Kalinu, kao kapitena.

Sasa je saraðivao i sa karakterima tipa Majk Džejms, i sigurno da ima dovoljno iskustva, harizme i znanja da ishendluje sve te karaktere i da ih stavi u sluzbu tima.

Verujem da bi ostavio Kalinu, Bolomboja, CMM i mozda Petruseva i Dobrica.

Edited by Thor
  • Like 11
Posted

Brzo se zaboravilo kakav je imao odnos sa igračima u prošlom mandatu, jednima ebavao sve po spisku, a druge mazio. A Džejms jeste težak za saradnju, ali ja lično ne smatram da je imao previše uspeha u komunikaciji sa njim, naprotiv.

• Like 14
Posted

Jeste da me KLS ne tangira previse, ali bukvalno vise nemam zelju da pisem o kosarci i ovoj sezoni. Ubili su mi zelju za istom. Debela rekonstrukcija, mnogo je tu zasicenih. Sveza krv i podmladjivanje sastava pa da vidimo za par meseci u kom smeru to ide. S obzirom ko vodi racuna o svemu tome i kakve kompetencije imaju, ne ceka nas nista dobro

• Like 3
Posted
2 minutes ago, Čvarkov said:

Brzo se zaboravilo kakav je imao odnos sa igračima u prošlom mandatu, jednima ebavao sve po spisku, a druge mazio. A Džejms jeste težak za saradnju, ali ja lično ne smatram da je imao previše uspeha u komunikaciji sa njim, naprotiv.

Ne znam, ali mislim da je potrebno uneti svežu krv, nekog ko ce povratiti samopouzdanje kako igračima, tako i navijačima posle ovakvog debakla. Sferopulos to svakako nije.

• Like 1
Posted
Just now, Thor said:

Ne znam, ali mislim da je potrebno uneti svežu krv, nekog ko ce povratiti samopouzdanje kako igračima, tako i navijačima posle ovakvog debakla. Sferopulos to svakako nije.

Trebalo bi svašta nešto da se menja na svim nivoima, to se slažem, ali mislim da Saša nikako nije pravo rešenje za naše probleme.

• Like 9
Posted
2 minutes ago, Thor said:

Zakelj 🙃

• Like 2
Posted
7 minutes ago, Čvarkov said:

Takodjw,mislim da su vise kliknuli kao prijatelji i to je to ali takodje mislim da ga je na kraju on kostao i ostanak u Monaku.

Posted
1 minute ago, Čvarkov said:

Trebalo bi svašta nešto da se menja na svim nivoima, to se slažem, ali mislim da Saša nikako nije pravo rešenje za naše probleme.

Za naš klub (trenutno) 

Xavi Pascual > Šef stanice > Itudis > Sferopulos > Obradović > Alimpijević 

• Like 2
Posted
8 minutes ago, Thor said:

Kada klubu vratiš slavu, navijaču veru a igraču samopouzdanje..

• Like 2
Posted
22 minutes ago, СтелаРоса said:

Nisam siguran sta tacno znaci ta statistika koju si izvadio posto pricamo o Nikoli Kalinicu, a ne o nekom beku suteru koji treba da nam nosi napad. Covek je karijerno na 8.2p, 3.4sk i 2.1ass, 35% za 3, itd, sto su slicne brojke kao ove koje si naveo. Inace u tom periodu koji si izdvojio smo bili na 11-8 skoru. Kada bi toliko pobeda ostvarivali i dok su neki drugi igraci u kanalu gde bi nam bio kraj. Naravno ne gledamo samo statistiku, slazem se da je fizicki i atletski propao i da mu je generalno prosao pik karijere, ali kao sto rekoh bio je solidan, nisam rekao odlican. To sto je bio tokom sezone jedan od retkih igraca kojem je trener verovao i davao 25+ minuta u kontinuitetu takodje nesto govori. I moram se jos jednom osvrnuti na statistiku - primer utakmica sa Monakom kuci koju smo dobili i gde je Kalinic postigao svega 5 poena, ali proveo na parketu 35 minuta i imao +12 samo podseca da u slucaju ovog igraca ne mozemo statistiku koristiti kao neki argument.

Priča kako Kalinić radi te neke stvari koje se ne vide u statistici je izlizana fraza koja više uopšte nema uporište u realnosti. Ja nisam gledao samo statistiku, nego sam gledao i utakmice... i to sve - čovek više nema ni taj fokus, ni tu energiju, ni te fizikalije, u odbrani ga razni Gordići ostavljaju u prašini na prvom koraku, Momirovi mu kupe skokove sa glave, o gledanju u loptu dok mu igrači protrčavaju iza leđa da ne pričam... A svega navedenog recimo nema u statistici i baš to su bile stvari koje su ga činile jednim od najboljih i najzahvalnijih krilnih igrača u Evroligi, pošto ofanzivni virtuoz nikada i nije bio. Status koji ima među Zvezdašima je potpuno zaslužen, legenda je kluba i verovatno najznačajniji igrač u poslednjih xy godina, al' daj da zadržimo neki nivo objektivnosti i da kada već kritikujemo sve druge da i on bude podložan istoj. Nikakvo pljuvanje, nikakvo teranje, samo argumentovana kritika i prihvatanje realnosti, umesto ulepšavanja i ružičastih naočara jer nam je eto drag.

• Like 23
  • Thanks 5
Posted

Jedino Bolomboyu nema sta da se zameri,stub naseg tima je bio,kao lav se borio i stvarno svaka cast,da se stedeo kao ostali mozda do povrede ne bi ni doslo.

• Like 1
Posted
9 minutes ago, Nini3112 said:

Takodjw,mislim da su vise kliknuli kao prijatelji i to je to ali takodje mislim da ga je na kraju on kostao i ostanak u Monaku.

Jeste Džejms na kraju piskarao neke srceparajuće poruke na društvenim mrežama, ali šta se sve pre toga izdešavalo između njih dvojice, ni španska serija ne bi mogla da pokrije.

5 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Za naš klub (trenutno) 

Xavi Pascual > Šef stanice > Itudis > Sferopulos > Obradović > Alimpijević 

Ćao Drop, što si mene izostavio? :classic_biggrin:

Spoiler

1124443_partizanzvezda-287229_ls.jpg

Posted
46 minutes ago, NMX said:

Nista protiv da dobije otkaz ako ce to doneti promene u radu kluba, izbor igraca i nacin izbora igraca. Ako sve to ostaje isto, novog trenera cete terati koliko u novembru. 

Potpisujem 1000x.

Dzabe promena trenera ako sve ostane isto onda je to samo kozmeticka promena.

34 minutes ago, Čvarkov said:

Deluje da se Sfero nije snašao sa tolikim brojem veterana, različitim teškim karakterima, ali zašto mislite da bi se u toj ulozi bolje snašao Saša Obradović?

Videli smo mi i njega.Jbg. Tada je pukla svlacionica jer je odbio par domacih vadeta.

• Like 3
Posted
6 minutes ago, Nini3112 said:

Jedino Bolomboyu nema sta da se zameri,stub naseg tima je bio,kao lav se borio i stvarno svaka cast,da se stedeo kao ostali mozda do povrede ne bi ni doslo.

Pitanje je i to koliko je njega povreda "spasila" pljuvanja, jer tesko da bi bilo ko izgledao dobro u disfunkcionalnom timu.

Posted
1 minute ago, Don Dusko said:

Potpisujem 1000x.

Dzabe promena trenera ako sve ostane isto onda je to samo kozmeticka promena.

Onda bi samo jos jednom potrosili Sasu, ili nekog novog trenera. 

A poznavajuci ljude u nasem klubu, zamena za Grka bi bio "provereni EL trener" Grimau koji je popio nogu u Rumuniji , ili tako neko ime koje nam nista ne menja. 

Posted
3 minutes ago, Don Dusko said:

Videli smo mi i njega.Jbg. Tada je pukla svlacionica jer je odbio par domacih vadeta.

I jer druge domaće vedete nisu bile zadovoljne tretmanom.

Posted
6 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Krenuo da editujem, zaboravih : ) 

Trenutno bih ga stavio iznad Sferopulosa, zbog ovog kraja sezone. 

Jbg, možda sam ekstremno subjektivan jer ga prosto obožavam, ali bi mi bio u rangu sa Paskvalom i Itudisom. Naravno da ne mogu da se uporede njihove trenerske karijere, ali bih voleo da čovek dobije jednom ovaj naduvani budžet pa da vidimo kako bi on to sastavio. Možda bih se i razočarao, ali jbg kad ga volEm.

• Like 3
Posted
1 hour ago, The_Big_S said:

“Kakvu timčinu ćemo napraviti, trener nam i ne treba!”

To što Kenanu ispada lopta iz ruke i pada i kliza se i on i Kodi po parketu, Petruševu kao detetu bekovi kradu loptu iz ruke ili se Petrušev smeška dok igračima Spartaka TRI puta daje direktno loptu u ruke i promašuje svako slobodno bacanje i jedno 7 polaganja po utakmici nije kriv trener, nego ON...

Mislim govori se o autoritetu i hajde da ja vas pitam, evo ja sam na primer čovek sa autoritetom, umem da podviknem, savetujem igrače, bodrim ih i oni mi veruju, alii aliii, ako mi fali stalno po 5 glavnih ili najbitnijih igrača i mora Kalinić da mi igra pleja, a igrači mi promašuju polaganje ili imaju loptu u rukama i NE UMEJU da vrate loptu svom igraču nego se spopliću o loptu dok im kradu loptu iz ruke, ko je tu onda kriv Sferopulos ili oni koji nemaju mozga poput igrača kojima je promaja u glavi danas totalna..

Posted
4 hours ago, Markoss said:

Ne pamtim bedniji i antipaticniji tim Zvezde u poslednjoj deceniji. 

Ovo pričam od početka sezone...prva ekipa koja mi nije ušla pod kožu posle dugog niza godina...Veliki razočarenje

Posted

Ocigledno je da je sezona neuspeh i da treba menjati. Po meni trener je prvi na udaru, jer ovo ne moze da ispadne  na dobro. Suvise je losa atmosfera u timu. Ko umesto njega? Ako smo pravi tim, sastao bi se neki trust mozgova, video sta imamo od igraca, sta smo potpisali u medjuvremenu i ko bi odgovarao. Poziva se Sasa Obradovic i kao ne secamo se kako je zavrsilo prosli put. Xavi Pascual je slobodan. Mozda Ibon Navaro, mada mislim da je on nacrtan za neki Real ili Barsu za koju godinu. Bjanki, Skariolo.... nikako.

Najrealnije Sasa Obradovic i ja ne bih imao nista protiv, jer mislim da nije lepo kako je otisao i kako smo se poneli prema njemu(klub i navijaci).

I na kraju ovo je pravo vreme za promenu trenera. Mi stalno pogresno menjamo kada sezona vec odmakne i onda taj novi trener ne moze mnogo da promeni.

Posted

Ni trener ni igraci, prva promena koja je potrebna koliko ujutru je da nas klub napuste trenutni GM i SD. Onda lepo na ta mesta postaviti strucne ljude koji ce prvo obaviti razgovor sa trenutnim trenerom, videti gde je bio problem i smisliti plan kako da se iz ovog kanala izvucemo. Nije meni problem ni da ova prva sezona u trogodisnjem ciklusu prodje u nekoj polu rekonstrukciji ako ce je raditi strucni ljudi sa smislenim planom, jer ovo sto su nam ova dvojica napakovali ne moze za jedno leto da se ispegla nikako. Promenili smo puno igraca i nekolicinu trenera ali su problemi isti, jasno je svima gde je problem i sta je potrebno da se on resi, nikakvi remonti otkazi nam nece pomoci dok na ovim pozicijama budu donosili odluke ljudi koji su do sad to radili. 

Ako se ove promene ne dese dobro cu razmisliti posle dugo godina da li cu uzeti sezonsku kartu. Kao neko ko je godinama obozavao da ide na bilo koje aba ili kls utakmice u poslednjih dva meseca potpuno sam izgubio volju i snagu za to. Seriju sa Buducnoscu sam gledao iz kauca sa entuzijazmom kao kad zabodem ujutru neku random utakmicu kineske lige, dok ove poslednje dve nisam ni znao u koliko se sati igraju. 

• Like 7
Posted

Interesantne su izjave ovih igrača - svi žele da ostanu a izdanja i borbenost su im na sve manjem nivou. Oni kao da su pronašli uhlebljenje u državnoj firmi, na mufte uzimaju pare i žive kao paraziti. Je li Crvena zvezda El Dorado Ajzea Kenana, Jaga dos Santosa, Nikole Kaliniće i ostale ekipe?

• Like 8