Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

478 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      113
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      90
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      114
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
24 minutes ago, Issey said:

Ovi su i na +30 grizli i igrali na max da nas ponize... Ako nas to bar malo ne probudi u Beogradu, onda je to def znak da je ekipa u qrcu i sa formom i sa motivacijom... A i atmosferom verovatno... Nije Grk uspeo da posloži ovu ekipu, previše igrača je ugasio svojim tumbanjem i načinom igre... Retko ko je tu zadovoljan, počev od njega samog, a i dosta igrača, čim ovako izgledaju... Kalina u ovako nemoćnom izdanju je dovoljan pokazatelj... Verovatno je i povreda Bolomboja smanjila naše ionako male šanse da uradimo nešto više...

Čak i da kažemo da je ABA nebitna, ne smeš da dozvoliš da te jedna EK ekipa ovako ponizi i popiša se po tebi...

Ma to na 30+ je potpuno nebitno. To je odlika malih timova. Zvezda 91.  nikog nije nabijala 5:0. Vise brine sta mi igramo. 

Posted
On 4/21/2025 at 11:38 PM, Sokmeniki said:

Koliko puta u sportu (ne samo u kosarci) smo imali primjer da igraci u istoj sredini igraju mnogo bolje nakon promjene trenera?

Ja iskreno mislim da i Canaan i Giedraitis i Dobric i nekolicina drugih igraju ispod svojih ocekivanja jer nisu u pozicijama i situacijama u kojima su komforni.

A to sve dolazi zato sto im uloga nije jasno podijeljena i zato igraju sa manjkom samopouzdanja, a samopouzdanje je najvazniji faktor u sportu.

Djeluje da je Trener i totalno izgubio kompas, danasnje rotacije su jasan pokazatelj toga (necu mnogo o tome svako ko je gledao mogao je da vidi o cemu pricam), podbacio je u Evroligi, a sta reci tek za ABA ligu koju zavrsavamo na 4. mjestu sa 8 poraza.

Mislim da je pred pocetak plej ofa ekipi potrebna sok terapija, da ih malo razdrma, jer ovo trenutno lici ni na sta, a cast pojedincima vecina izgleda kao da ih ta cinjenica mnogo i ne dotice.

Taj trenutak je prosao, ABA ligu ako izgubimo izgubicemo jer nisu preduzete drasticne mjere koje su mozda bile potrebne. Za KLS bi u tom slucaju bilo vremena, ali i tajming bi bio bitan.

I ovo je jedna od stvari koje razdvajaju obicnog funkcionera i funkcionera koji je u karijeri osvojio 30+ trofeja (ma koliko god ga mozda ne simpatisali ili volili).

Treba nekada odraditi nepopularne poteze, ali za to treba imati i herca ali bogami i znanja.

• Like 1
  • Ha-ha 3
Posted (edited)
7 minutes ago, Dzo23 said:

Ruku na srce trebali smo i od Laktaša ispasti. Skandalozno lošu košarku igramo i sve je to gore i gore kako odmiče sezona.

Sferopulos je potpuno pogubio konce. Ekipa mu je bez glave i repa, prava razularena banda. Disciplina ne postoji...Čovjek je dopustio da svi divljaju i rade šta hoće na terenu. 

Jedan je Radonjić Dejan! Prije nego se vrati gospodin i trener s velikim T, očistiti klub od čovićevih pulena u potpunosti. 

Ne daj boze. Zasto bi bilo kog igraca bolela ona stvar, posto vidim da je vecina vec bivsa. 

Edited by VISOKOLETAC
Posted
11 minutes ago, Sokmeniki said:

Taj trenutak je prosao, ABA ligu ako izgubimo izgubicemo jer nisu preduzete drasticne mjere koje su mozda bile potrebne. Za KLS bi u tom slucaju bilo vremena, ali i tajming bi bio bitan.

I ovo je jedna od stvari koje razdvajaju obicnog funkcionera i funkcionera koji je u karijeri osvojio 30+ trofeja (ma koliko god ga mozda ne simpatisali ili volili).

Treba nekada odraditi nepopularne poteze, ali za to treba imati i herca ali bogami i znanja.

Bukvalno ni jedan takav potez tvog idola nije doneo boljitak.

• Like 2
Posted

Koliko god bolelo ovo...nesto mi govori da cemo vecinu ovih balerina da zadrzimo i sledece sezone. Daj boze da gresim... A smejao sam se Zeljku kad je raspustio 80% ekipe. Nadam se da cemo da prepisemo recept

Nadam se da se ovo zavrsava u cetvrtak

• Like 1
Posted
5 minutes ago, Сандро Лаки Ђентиле said:

Је л’ био неки “Бићу бољи и бићемо бољи” пост или неки емоџи вука, нисам испратио? Шта каже главни и одговорни?

Ja znam da se nas bek suter a.k.a neda zalio na pauzu izmedju utakmica...fazon mnogo mu 10 dana...valjda mu se zuri da zapali malo maldivi..uae.. 'bem li ga 🙂 zadrzavanje njega a ne dovodjenje jos jednog na dvojci to ce znaciti pakao za nas... Ali ne i za ostale! 💪

Posted

"Trener koji genijalno sprema utakmice ali slabo se adaptira tokom iste" je ove sezone imao 2 puta mini pauze za spremanje naredne utakmice i narednih utakmica i osvjezavanje ekipe.

Prva pauza od 12 dana je iskoriscena tako da: smo izgubili odmah od Zalgirisa kod kuce, u narednih 15 utakmica imali smo skor: 6-9, u EL 2-6, u ABA ligi izgubili kuci od Spartaka, od Cedevite u gostima...

Druga pauza od 11 dana je iskoristena da se spremi utakmica protiv Burucnosti koju smo izgubili 34 razlike (najveci poraz u plejofu ABA lige u istoriji kluba).

Tactial mastermind mister Ioannis slick Sfairopoulous.

• Like 9
Posted
1 hour ago, VISOKOLETAC said:

Mozemo za Janisa reci sta god, ali covek na kzs lepo izadje, prihvati krivicu za poraz. Nema sudije krive, jeste li videli sta su mi rekle, gadjali su nas sa tribina, zasto ovako nije u EL...............

Svaka cast mislim da je ovo vredno novog ugovora, koga briga dal zna svoj posao

• Like 2
  • Ha-ha 6
Posted
39 minutes ago, Sokmeniki said:

spacer.png

spacer.png

Zadnja plej of serija protiv Buducnosti, a sada izlazimo protiv istog rivala kao da igramo protiv Monstarsa iz Space Jama.

Upravo te sezone smo ostali bez trofeja. i to je jedini put u poslednjih 6 sezona...

Posted
8 minutes ago, Mile1 said:

Svaka cast mislim da je ovo vredno novog ugovora, koga briga dal zna svoj posao

Ja komentarisao jednu izjavu, a ti novi ugovor. Meni se cini da mu ne treba novi, pa potpisao je u februaru na dve godine, ti valjda to najbolje znas.

Posted
2 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Ja komentarisao jednu izjavu, a ti novi ugovor. Meni se cini da mu ne treba novi, pa potpisao je u februaru na dve godine, ti valjda to najbolje znas.

Rekao sam ironicno naravno, mislim koga interesuje ovo. Neka napusava neka cuti sta me briga bitno mi je da zna svoj posao da radi. Treba nam kosarkaski '' Krov na Vozdovcu'' sada protiv buducnosti. Mozda to bude neki samar realnosti

Posted
1 hour ago, Issey said:

Ovi su i na +30 grizli i igrali na max da nas ponize... Ako nas to bar malo ne probudi u Beogradu, onda je to def znak da je ekipa u qrcu i sa formom i sa motivacijom... A i atmosferom verovatno... Nije Grk uspeo da posloži ovu ekipu, previše igrača je ugasio svojim tumbanjem i načinom igre... Retko ko je tu zadovoljan, počev od njega samog, a i dosta igrača, čim ovako izgledaju... Kalina u ovako nemoćnom izdanju je dovoljan pokazatelj... Verovatno je i povreda Bolomboja smanjila naše ionako male šanse da uradimo nešto više...

Čak i da kažemo da je ABA nebitna, ne smeš da dozvoliš da te jedna EK ekipa ovako ponizi i popiša se po tebi...

1 hour ago, Nate said:

Ma to na 30+ je potpuno nebitno. To je odlika malih timova. Zvezda 91.  nikog nije nabijala 5:0. Vise brine sta mi igramo. 

Zato je bio kez od uva do uva kada je KKCZ nabijala Mijovicevu Buducnost 93:55 i 97:56. Tada je to bilo pokazivanje karaktera. Ne verujem sta citam. 

Paradoksalno, ali citava ova prica sa obezbedjivanjem EL ispod zita tako sto ce SNS da uvali par miliona evra EL klubovima ispod zita (doduse, sad se nesto i neckaju, drma se i njima stolica) je i doprinela da niko zivi vise nece da se bori za "nebitan trofej". I onda dodjemo do toga da ako SNS ne istovari sledece sezone jedno 25 miliona evra, navijaci nemaju sta da prate, u EL tek ulaze teskasi i sledeca sezona ce biti teza, teze ce biti doci do igraca, ABA je nebitna, KLS je nebitna, kup je mozda bitan, ali je onda zavrsnica EL i poslednjih osam kola horor i prosipa se mleko i tako. 

Posted (edited)

Meni se bas smucio Sferopulos. Osim skora sa Zelimirom i korektnog ponasanja, ni po cemu dobrom nece ostati upamcen.

1) Uzasno je uradio selekciju, bar ovaj deo nje u koji mu se niko nije mesao, a to je izbor stranaca. Kenan, Mekintajer, Daum, Braun, ostanak Jaga... to su sve njegove odluke, ni za jednu se ne moze reci da je bila dobra.

2) Ofanzivno je bilo nekih sporadicnih specijala iz tajmauta, ali generalno nije uspeo ni u jednom trenutku da nas dovede na neki stabilan i prihvatljiv nivo, da covek moze da kaze da se vidi ideja i da smo iole organizovani. Cele sezone se to svodi na bljeskove pojedinaca, mucenje, improvizaciju i individualna resenja na isteku napada.

3) Odbrana (koja mu je kao forte) se raspala kao kula od karata bez Bolomboja, u poslednje vreme to ne lici ni na sta. Efes i Bajern su nam ubacili po 97, Panata 111, FMP 93, Igokea 90, Buducnost 104...

4) Ne uspeva da dopre do igraca, na tajmautima ga ne fermaju 2% dok stidljivo povisenim tonom izgovara besmislice tipa "play defense" ili "be smart on offense". Ekipa precesto malodusna, bez energije i mentalno nespremna za utakmice. A kad nije malodusna, onda je nervozna.

5) Rotacija presiroka, da se nikome ne zameri. Uglavnom van svake pameti, bez smisla i rezona, ni u jednom momentu skracena i jasno definisana.

6) Slaba do nikakva prilagodljivost desavanjima na parketu, kada ono sto je pripremio podje po zlu, sledi unezveren pogled ka Teodosicu u nadi da ce se pojaviti njegova 10 godina mladja verzija. Koliko ume da se uspanici i pogubi videli smo veceras kad je iz nemoci poslao Lazica (?!) na parket.

7) Igramo jako ruznu i prepotopsku kosarku, za neutralne posmatrace verovatno negledljivu.

Sve u svemu - simpatican covek, tanak trener...

Edited by fradler
  • Like 9
Posted

Kao sto se mozda i videli, sigurno 5 ljudi iz naseg menadzmenta ako ne i vise je bilo na final fouru, malo se sprdali po Abu Dabiju ,možda ste i pisali, tako da verujem da im je bilo smor da sa sitnog peska pređu na crnogorski šljunak. Krvav je to leba.

Posted

Ja kad vidim petorku sa tri niska ugasim tv. Spoljna linija petorke JAGO, NEDOVIĆ, KENAN šta taj trio na terenu može zajedno? 

I tu spoljnu liniju sa tri mals vrti tokom cele sezone ne znam da li nam je 2 puta donela nešto 

Posted

Ovde su oni koji su bili za smenu Sfera bili i napušavani ili zloženi podsmehu. To ne radi ozbiljan klub, treba ga pustiti da radi na miru, da mu ne visi mač mad glavom...To je bilo objašnjenje.

Koji kurac onda sada da ga teramo. Sezona nije gotova, neka ga tu do kraja ugovora. Bice bolje.

• Like 1
Posted

I dalje mi je neverovatno da smo u poslednjih 56 sekundi 1/4 uspeli da primimo 10 poena. Taj nepuni minut je nacrtao kako ce dalje utakmica da izgleda. Petrusev -24, Kodi -27. Uzasan doprinos glavnih igraca. 

Ok ako ispadnemo od boljeg rivala, ali ne na ovakav nacin. Duzni su u cetvrtak da pobede i da daju sve sto imaju u majstorici. Ako ne bude dovoljno analizirace se, ali mora koza skupo da se proda. Podseticu samo da smo prosle sezone osvojili Aba bez poraza u plejofu u rosteru:
Yago, Teo

Nedovic, Lazic, Smart

Gedraitis, Lazarevic

Dadivodac, Tompkins

Bolomboj, Mitrovic, Gilespi

Mozda gresim, ali utisak mi je da smo ove i prosle sezone imali blamantnih poraza koliko nismo za 10 godina pre toga. 

Posted (edited)

Meni je trenutno najveći problem što  ekipa deluje letargično I nemotivirirano a kad je tako onda je to i velika krivca trenera. Odavno sam ja mišljenja da Sfero nije dobar fit za nas i da je bilo boljih rešenja. No osim trenera sa boljom vizijom nama trebaju I dosta bolji igrači od ovoga sa čime trenutno raspolažemo. Veliki posao nas očekuje u offseason međutim ni sami ne znamo u kom smeru ide naš klub. Da li je to EL ili pak neko drugo takmičenje. Puno nepoznanica. Možemo samo nagađati. Ili sam ja možda nešto propustio a odnosi se na naše učešće u EL. A šta se tiče samog rostera nitko od naših igrača nije imao sezonu za pamćenje. Mnogi su podbacili ili najblaže rečeno nisu ispunili očekivanja. Najbliže prolaznoj oceni osim Bokija kojega su nažalost osakatile povrede je mogao biti Filip koji je nedvojbeno izvrstan napadač ali obrambeno toliko nošalantan I neodgovoran tako da ovu slobodu koju uživa kod nas može samo sanjati u ozbiljnim euroligašima. Iako sezona još nije zvanično gotova ne očekujem neki bitni pomak do kraja iste. Naravno da bih voleo da uzmemo oba preostala trofeja do kraja ali mi se to iz ove perspektive čini kao nemoguća misija. Kamo sreće da se varam. 

Edited by bodo
Posted
7 hours ago, Webad said:

A smejao sam se Zeljku kad je raspustio 80% ekipe

93% ekipe.

Mene ne boli ovo od sinoc uopste.

Ono sto bih voleo je da se jednom presece sa tolerisanjem ovakvog ponasanja publike. Da se mec prekine i da domacin izgubi 0-20 utakmicu. Neka se sa tim krene na prvoj sledecoj u Beogradu. Neka to bude Zvezda, nemam problem sa time, ali jednom da stane.

Dakle, kraj utakmice, 0-20, ogromna finansijska kazna i 5 sledecih utakmica pred praznim tribinama.

Nece se desiti, ok. Boli me kurac za takvo takmicenje.

• Like 10